SHK Hodonín – Val. Meziříčí 5:4 (po pr.) | Šumperk – Nový Jičín 8:0 (kon.) | Poruba 2011 – Kopřivnice 2:1 (kon.)
David Servis – Pelhřimov 0:6 (kon.) | Kobra – Most 5:0 (kont.) | Vrchlabí – Letňany 6:3 (kon.)
Trutnov – Sokolov 4:0 (kon.) | Děčín – Dvůr Králové n. L. 6:1 (kon.) | Řisuty – Bílina 7:2 (kon.)
po prodl.
SHK Drtiči Hodonín
5:4 (2:2, 0:2, 2:0 - 1:0)
HC Bobři Valašské Meziříčí
Středa 13.12.2017, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • 2. liga skupina Východ • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC Bobři Val. Meziříčí

    Bobři se právě nacházejí v těžkém třízápasovém období a zatím ho prožívají jako na horské dráze. Nejprve se v Ostravě utkali s první Porubou. Ačkoliv to byl souboj mezi prvním a pátým týmem tabulky, tak výsledek překvapivě vyzněl lépe pro hosty z Valašského Meziříčí a v letošní sezóně tomu tak nebylo poprvé, Bobři si tak zopakovali vítězství z 11. listopadu.

    Poté se vydali do šumperské dračí pevnosti, kde se porvali o další tři body. Draci jsou na domácí ploše opravdu nepříjemným soupeřem, což hokejisté z Valašského Meziříčí zjistili už ve druhé minutě zápasu. Bobři se ve druhé třetině zmohli jen na následné snížení stavu. S jednou vstřelenou a s osmi obdrženými brankami se Valmez vydal na cestu zpět.

    Valašské Meziříčí se po třiadvaceti odehraných zápasech nachází na pátém místě s čtyřiatřiceti body. Na čtvrtý Nový Jičín Bobrům chybí pouhé dva body.

    Za stejný počet zápasů svým soupeřům udělili lekci v podobě devětasedmdesáti vstřelených gólů, jejich průměr říká, že v každém jednom utkání vstřelí přes tři branky, s šestasedmdesáti obdrženými brankami je ten průměr o něco málo menší i u branek, ze kterých se radují soupeři Valašského Meziříčí.
     
    SHK Hodonín

    Drtičům se poslední dva zápasy náramně povedly. V pětadvacátém kole hodonínští hokejisté před zraky svých fanoušků poprvé v letošní sezóně smetli šumperské Draky a to vysokým poměrem 9:3.

    Po jednozápasové přestávce Hodonínští byli nuceni vycestovat až do daleké Opavy, kde se utkali s domácím celkem, tedy s opavským Slezanem již počtvrté v téhle sezóně. Proti Opavě, která se v tabulce nachází na samém dně, se Drtičům v tomhle ročníku opravdu daří. Ve čtvrtém střetu znamenali i čtvrtou výhru a s navrátilcem Zdenkem Kotvanem v bráně to byl i doposud nejlepší výsledek, který Drtiči proti tradičnímu rivalovi zaznamenali v právě probíhající sezóně.

    Nejenom, že si Baník vysokou výhrou připsal další tři body do tabulky, ale dokonce se mu povedlo i snížit ztrátu na vedoucí Porubu, která zaváhala na novojičínském ledě.

    Za třiadvacet zápasů se Drtičům povedlo nasbírat pětačtyřicet bodů, na vedoucí Porubu ztrácejí už jen pět bodů. Ve stejném počtu odehraných zápasů hodonínští hokejisté nastříleli svým soupeřům 106 branek, což v průměru činí necelých pět branek na zápas, zatímco těch obdržených je devětašedesát, v průměru to jsou přesně tři branky na zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Kotvan, (Haloda O.) – Mojžíš (A), Miklík, Haloda M., Hladiš, Žabčík, Kužílek – Matula, Peš (C), Sajdl (A), Romančík, Vaněk, Vrána, Jurča, Charvát, Kadlec, Sedlák, Černohous, Hajný, Venclík.

    Trenér: Roman Čechmánek.

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Šurý, (Plšek) – Hajda, Mikel, Horyna, Varga Martin, Váňa, Žák – Brunec (A), Hořanský, Varga Miroslav, Studený (C), Pořický, Pokorný, Kývala, Martiník (A), Daněk.

    Trenér: Jiří Weintritt.

    Rozhodčí: Král – Maloušek, Zedník.
     
    Přeji krásný podvečer ze Zimního stadionu Václava Nedomanského v Hodoníně. Za malou chvíli odstartuje souboj nejen mezi hokejisty z Hodonína a Valašského Meziříčí, ale i souboj nedávných kolegů na střídačce Valašského Meziříčí, Roman Čechmánek se ale nyní nachází na druhé straně, a to právě na střídačce hodonínských Drtičů. Čechmánek vs. Weintritt, takhle zní jeden ze tří střetů 28. kola 2. ligy skupiny Východ, který začíná v 18 hodin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní buly vyhrál domácí tým a rozjel se do okamžitého útoku.
     
    00:40
    Brankář hodonínských Drtičů Kotvan zaváhal s rozehrávkou za svojí brankou a nahrál svému soupeři, ten se však v tu chvíli nacházel v rohu kluziště a z nulového úhlu se mu nepovedlo nijak ohrozit domácí svatyni. Vhazuje se po pravici Zdenka Kotvana.
     
    01:10
    Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho, ale Vrána nedokázal udržet rovnováhu, a proto nedokázal ani vystřelit.
     
    01:25
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Drtiči se dostávají do vedení. Hodonínští útočníci se dostali do útočného pásma tři proti třem, a i přesto dokázali skórovat. První střelou na bránu hostujícího Šurého dokázal vstřelit branku PETR JURČA.
    Asistence: Kadlec a Žabčík.
     
    02:50
    Drtiči vůbec nepolevují. Opět se dostávají do Přečíslení, které mimo zakončil Vaněk, Šurý tak nemusel zasahovat.
     
    04:10
    Ke slovu se snaží dostat i hosté. Brunec se snaží dostat do střelecké pozice, ale marně. Mojžíš ho ke střele nepustil a hosté se tak dostávají ven z útočného pásma.
     
    05:30
    Domácí nevyužili přečíslení tří proti jednomu, a proto se Bobrům naskytla příležitost jít do rychlého protiútoku. Pořický ale nastřelil tyč.
     
    06:28
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Haloda M. – 2 min., držení protihráče).
     
    07:50
    Hostům se celou minutu nedařilo svou přesilovou hru rozehrát a nemohli se usadit v útočném pásmu. Poté Hořanský rozehrávku vzal na sebe, zajel za bránu domácího celku, odkud přihrával na střílejícího Žáka. Kotvan tak musel vytáhnout těžký a zároveň i důležitý zákrok.
     
    08:28
    Domácí v plném počtu.
     
    09:20
    Po přesilové hře se začalo hrát nahoru – dolů a ani jeden z útoků neskončil zakončením na bránu.
     
    11:00
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Varga – 2 min., podražení).
     
    11:32
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Žák – 2 min., podražení).
     
    12:05
    Drtičům pořádně ani nezačala přesilová hra a hned dostali šanci si zahrát tu dvojnásobnou.
     
    12:50
    Ve hře pěti proti třem si Drtiči si vytvořili pár slibných příležitostí ke střele, ale brankář Šurý byl proti a všechny je pochytal.
     
    13:00
    Varga se vrací z trestné lavice, ale Drtičům přesilová hra stále pokračuje.
     
    13:32
    Hosté v plném počtu.
     
    14:10
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Drtiči odskakují do dvoubrankového vedení. V přečíslení dvou proti jednomu se po přihrávce PETR JURČA nemýlil. Asistence: Jakub Kadlec.
     
    15:49
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Romančík – 2+2, vysoká hůl).
     
    16:30
    Valašské Meziříčí se snaží dostat se zpět do utkání. Pětici hráčů z hostujícího celku se povedlo zavřít tu hodonínskou pětici v útočném pásmu, k ničemu to však nevedlo.
     
    16:55
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Hladiš – 2 min., podražení).
     
    17:46
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Valaši snižují stav utkání. Hosté dostali také příležitost ve dvojnásobné přesilovce a oproti domácímu celku vůbec s ní nakládají líp. JAKUB POŘICKÝ propálil Zdenka Kotvana z mezikruží. Asistence: Josef Horyna a Michal Žák.
     
    18:42
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno! Hostům se povedlo vstřelit ještě jednu branku v početní výhodě pěti proti třem. Nyní však Kotvana propálil TOMÁŠ BRUNEC. Asistence: Dominik Pokorný a Jakub Pořický.
     
    19:31
    Na hřišti se nám vyskytla bitka dvou hráčů. Oba jsou vyloučeni na 2 minuty za hrubost. Z Valašského Meziříčí se provinil Jiří Hajda, zatímco na straně domácích to byl Jakub Hajný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla pro diváky opravdu záživná. Přinesla nám plno vyloučení a díky tomu si oba celky zahrály ve dvojnásobných přesilových hrách, kdy na straně domácích padl i vyšší trest, který hráči z valašského Meziříčí potrestali dvěma brankami. Nejprve dva góly vstřelil domácí Petr Jurča. Poté hosté využili dvakrát svou dvojnásobnou početní výhodu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Úvodní buly vyhráli domácí, ale následně ztratili kotouč v útočném pásmu a do rychlého protiútoku se hnala trojice útočníků z Valašského Meziříčí. Vhazuje se po levici Kotvana.
     
    21:15
    Bobři se snaží navázat na konec první třetiny a vrhají se do útočení. Drtiči však pilně brání a hostům se tedy nedaří si vytvořit slibnou šanci.
     
    22:14
    Po Kužílkově střele se vhazuje po levici Šurého a hned po vyhraném buly pálil Mojžíš, Šurý kotouč vyrazil do rohu a po nepřesné rozehrávce hostů je hra přerušena z důvodu zakázaného uvolnění.
     
    23:28
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do vedení. Po zakázaném uvolnění domácích se vhazovalo po pravici Kotvana. Hostující JOSEF HORYNA po vyhraném buly okamžitě pálil a vůbec se nemýlil. Asistence Dominik Pokorný
     
    24:09
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Hořanský – 2 min., podražení).
     
    24:32
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Charvát – 2 min., hrubost).
     
    25:08
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři navyšují dosavadní vedení. Ve hře čtyři na čtyři se hosté dostali do přečíslení, které zakončil přesně TOMÁŠ BRUNEC. Asistence Michal Žák.
     
    26:09
    Hosté v plném počtu.
     
    26:32
    Domácí v plném počtu.
     
    26:57
    Domácí se vůbec nevzdávají, ba naopak, svého soupeře se snaží dostat pod tlak. Po střele Mojžíše se vhazuje se po levici Šurého.
     
    27:45
    Drtiči si hledají cestu do útočného pásma. Valaši skvěle brání a svému soupeři, tedy domácímu celku nenabízejí průnik do útočného pásma.
     
    29:10
    Drtiči přitvrdili, a proto vyhrávají i více soubojů. Nyní si vypracovali skvělou příležitost, zpoza brány přihrával Vaněk na Vránu, který pálil z mezikruží, ale jeho střelu zablokoval bránicí Mikel.
     
    30:30
    Další pětice si vypracovala úplně stejnou příležitost, nyní však přihrával Charvát na Jurču a jeho pokus z mezikruží mu také nevyšel tak, jak by si představoval.
     
    32:30
    Teď domácí zažili smolnou chvíli. Šurý nerozehrál úplně nejlíp a ke kotouči se za brankou soupeře dostal Matula, který se i s trochou štěstí dostal před branku a po mnoha nepřesností se k volnému puku probojoval Sajdl, který přihrál na Peše a ten pálil z první, ale jeho pokus má v lapačce Šurý po skvělém a neskutečném zákroku.
     
    33:54
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Horyna – 2 min., podražení).
     
    35:00
    Drtiči si vytvořili nepřetržitý tlak, ale stále se jim nedaří skórovat, a tak se Valaši po těžce ubráněné minutě osvobozuje.
     
    35:54
    Hosté v plném počtu.
     
    36:10
    Drtičům se opět nepodařila využít přesilová hra a zatím na to doplácejí. Ve vytvořeném tlaku stále pokračují, po střele Halody se vhazuje po pravici Šurého.
     
    37:30
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Varga – 2 min., podražení).
     
    38:06
    Drtiči dostávají další možnost v podobě přesilové hry. Počet střel se oproti jiným přesilovým hrám zvýšil, ale stále mají smůlu v koncovce.
     
    38:53
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Mikel – 2 min., příliš mnoho hráčů + 2 min., nesportovní chování).
     
    39:30
    Hosté v plném počtu.
     
    39:40
    Drtiči již podruhé v zápase dostávají dvojnásobnou přesilovku. Mojžíš nahodil kotouč na bránu hostů a domácí útočníci se kotouč snažili dotlačit do brány, hostům se to nelíbilo a opět se na konci periody strhla bitka.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Daněk – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Sajdl – 2 min., hrubost).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě zápasu bylo k vidění opět mnoho přesilových her, ale vstřelených branek bylo méně. Hodonínští v téhle části žádnou branku nevstřelili, zatímco Bobři, stejně jako v první třetině, vstřelili opět dvě branky. Nejprve se činil obránce Josef Horyna, poté neuběhly ani dvě minuty a Valaši se zaradovali podruhé ve druhé části po brance Tomáše Brunce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:00
    Drtiči hrají přesilovou hru v pěti proti třem a znovu si nemůžou vytvořit gólovou příležitost.
     
    42:10
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Drtiči snižují. Drtičům pokračovala přesilová hra pěti proti čtyřem, ve které od modré čáry střílel MAREK HALODA. Asistence: Jakub Hajný
     
    42:10
    Hosté hrají už nyní hrají v pěti hráčích v poli.
     
    43:23
    Hodonínští po svém třetím gólu nepolevují, ba naopak snaží se zvýšit tlak a opravdu se jim to daří. Pavel Mojžíš prověřil Šurého tvrdou střelou od modré čáry.
     
    44:04
    Hosté se osvobodili z velkého tlaku, protože vyhodili kotouč do středního pásma, Drtičům se poté nepovedlo rozehrát a hru zastavuje jejich zakázané uvolnění.
     
    45:08
    Valašský útočník Hořanský si vypracoval únik. Ve středním pásmu parádní kličkou přešel přes bránícího Hladiše, a proto Kotvan musel čelit úniku tohoto útočníka, který zakončením do protipohybu minul bránu jen o malý kousek.
     
    45:47
    Drtiči právě vstřelili branku!
    A je vyrovnáno! Mojžíš nahazoval kotouč od modré čáry a jeho pokus tečoval DOMINIK MATULA. Asistence: Pavel Mojžíš.
     
    48:10
    Baník stále nepolevuje. Hodonínští se snaží převrhnout zápas zpět na svoji stranu, na svého soupeře vyvíjejí velký tlak. Po zákroku Šurého se vhazuje v obranném pásmu Valmezu.
     
    49:15
    Domácí svým čtvrtým gólem probudili i své fanoušky, kteří je popohání kupředu a jsou pro domácí hokejisty šestým hráčem na ledě a ta hra i tak vypadá, protože Drtiči zavřeli svého soupeře v útočném pásmu.
     
    51:00
    Valaši se ale jen tak nevzdávají a snaží se vyvinout si také nějaký odpor. Při přečíslení dva na jednoho zakončoval mimo Václav Studený.
     
    51:40
    Jeden z hodonínských hráčů po střetu zůstával ležet na ledové ploše a hráči to brali jako další důvod k rvačce.
     
    51:40
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Hořanský – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Vaněk – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    52:23
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Brunec – 2 min., napadení).
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Pokorný – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    53:05
    Domácím se právě teď naskytla velká příležitost, kdy mohou v přesilové hře pěti proti čtyřem otočit vývoj utkání. Šurý ale stále drží stav vyrovnaný.
     
    53:50
    Domácí stále kombinují v útočném pásmu, ale stále od nich nepřichází střela, která by ohrozila hostující branku.
     
    53:55
    Nyní pálil Kužílek, Šurý kotouč vyrazil a první se k odraženému puku dostal hostující hráč, který osvobodil sebe a i své spoluhráče.
     
    54:23
    Hosté v plném počtu.
     
    55:21
    Po ubráněném oslabení se ke slovu dostávají i hosté z Valašského Meziříčí, po střele Michala Žáka musel Kotvan použít svou vyrážečku.
     
    56:30
    Z mezikruží pálil domácí Romančík, kterému v cestě stál hostující bek, střela překvapivě prošla a Šurý musel střelu vyrazit svým pravým betonem.
     
    57:30
    Domácí se dostávají pod tlak, hosté v posledních minutách přidávají na svém výkonu. Žádná ze dvou rychle po sobě jdoucích střel se ale ke Kotvanovi nedostala.
     
    58:56
    Kotvan se teď opravdu musí činit. Z pravé strany na něj najížděl nikým nebráněný Hořanský. Kotvan však zůstal v klidu a jeho střelu si bezchybně pohlídal.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině jsme opět byli svědky přesilové hry pěti proti třem, kterou Drtiči proměnili, až když hráli proti čtyřem hráčům. Poté se prosadil Dominik Matula a skóre utkání vyrovnal na konečných 4:4, a proto se bude dnes prodlužovat.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:20
    Hra tři na tři více vyhovuje hostujícímu celku a jeden hráčů z Valašského Meziříčí zakončoval nepřesně.
     
    61:37
    Po střele Matuly se vhazuje v útočném pásmu. Poté na modré čáře ztratil kotouč Pavel Mojžíš, který svého soupeře fauloval, aby se nedostal do úniku.
     
    61:42
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Mojžíš – 2 min., podražení).
     
    61:57
    Hostující čtveřice dostala důvěru od svého trenéra, a právě ona může rozhodnout, jak bude naloženo s bonusovým bodem z dnešního napínavého utkání.
     
    63:10
    Hodonínská trojice se stále urputně brání velkému tlaku. Hosté si vypracovali velkou šanci, ve které přestřelil domácí branku Miroslav Varga.
     
    63:42
    Domácí v plném počtu.
     
    64:14
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácí rozhodují napínavé utkání. Při přečíslení dvou proti jednomu přihrával Jakub Sajdl MATĚJI CHRAVÁTOVI, který se nezmýlil a prostřelil svou přesnou střelu dnes skvěle chytajícího Šurého a ukončil tak dnešní utkání. Asistence: Jakub Sajdl a Pavel Mojžíš.
     
    Konec zápasu.
     
    Dneska bylo k vidění velmi napínavé utkání, ve kterém nepadlo jen hodně branek, ale rozdávalo se i mnoho trestných minut. Nejprve se do vedení dostali domácí už celkem brzy, poté hosté ještě na konci první periody dokázali vyrovnat na 2:2. Ve druhé části se Bobrům povedlo odskočit do dvoubrankového vedení. Ve třetí třetině už byli na tahu jen domácí, kdy na Bobry ztráceli dvě branky a povedlo se jim vyrovnat a ke konci prodloužení dokonali svůj skvělý obrat.
     
    Ode mne je to vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. Na počtenou! (20:43:35)

    Josef Můčka

    Branky a nahrávky: 2. Jurča (Kadlec, Žabčík), 15. Jurča (Kadlec), 43. Haloda M. (Hajný), 46. Matula (Mojžíš), 65. Charvát (Mojžíš, Sajdl) – 18. Pořický (Horyna, Žák), 19. Brunec (Pořický, Pokorný), 24. Horyna (Pokorný), 26. Brunec (Žák)


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan, (Haloda O.) – Mojžíš (A), Miklík, Haloda M., Hladiš, Žabčík, Kužílek – Matula, Peš (C), Sajdl (A), Romančík, Vaněk, Vrána, Jurča, Charvát, Kadlec, Sedlák, Černohous, Hajný, Venclík
    Trenér: Roman Čechmánek.

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Šurý, (Plšek) – Hajda, Mikel, Horyna, Varga Martin, Váňa, Žák – Brunec (A), Hořanský, Varga Miroslav, Studený (C), Pořický, Pokorný, Kývala, Martiník (A), Daněk.
    Trenér: Jiří Weintritt

    Rozhodčí: Král – Maloušek, Zedník
    bahis siteleri