Team Suisse – Riga 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Kanada 3:5 (kon.)
konec
Team Suisse
6:1 (3:0, 1:1, 2:0)
Dinamo Riga
Úterý 26.12.2017, 15:10 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je z mé strany vše. Ve 20:15 ale startuje druhý dnešní zápas turnaje, který obstarají hradecký Mountfield a celek Kanady. Na počtenou! (17:49:07)
     
    Hokejisté Švýcarska zvládli svou obnovenou premiéru na Spengler Cupu skvěle. Účastníka KHL z Rigy přejeli jednoznačným výsledkem 6:1. Domácí tým, který se chystá na OH v Jižní Koreji, odstartoval zápas skvěle a ve 12. minutě vedl 3:0. Do třetí části se pak nastupovalo za stavu 4:1 a Dinamo už prakticky nemělo šanci na to, aby duel ještě zdramatizovalo. V 50. minutě naopak poslední zbytky nadějí lotyšského mužstva zmrazil Luca Fazzini a necelé tři minuty před koncem ještě navýšil skóre do konečné podoby Lino Martschini.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Švýcaři v plném počtu. Fanoušci ve Vaillant Areně jim za dnešní výkon ve stoje aplaudují.
     
    59:11
    Švýcarům se podařilo vyhodit.
     
    59:01
    Začala poslední minuta utkání.
     
    58:52
    Hokejisté Dinama kombinují v útočné třetině, zatím ale postrádají střelu mezi tyče.
     
    57:53
    Za krosček je vyloučen Joël Vermin. Ještě přesilovka pro Dinamo.
    57:18 Lino MARTSCHINI - 6:1
     
    57:18
    Team Suisse právě vstřelil branku!
    Tohle už začíná být debakl Rigy! Armalis vyrazil nahození, které přitom mířilo mimo jeho branku, jen před sebe. Dorážející Fabrice Herzog kotouč za jeho záda ještě nezametl, ale LINO MARTSCHINI už bekhendem ano – 6:1. Asistence: Fabrice Herzog.
     
    56:42
    Hokejisté Dinama nevěděli, jak proti forčekujícímu soupeři rozehrát a zahráli na zakázané uvolnění.
     
    55:52
    Roberts Lipsbergs pozdravil Genoniho ze středního pásma. Ten byl pozorný.
     
    54:51
    Brandon McMillan tečoval nabídku spoluhráče těsně před Genonim. Švýcarský gólman předvedl skvělou reakci a stačil zasáhnout levým betonem!
     
    54:35
    Aleksandrs Jerofejevs měl co dělat s napadajícím soupeřem, přestože na něho měl zpočátku slušný náskok. Švýcaři bruslí výborně.
     
    53:02
    Riga je kompletní. Untersander už při hře 5 na 5 nabízel kotouč před branku Hollensteinovi, který svou tečí nepřekvapil Armalise.
     
    52:30
    Rize se podařilo vyhodit.
     
    52:01
    Z první se opřel do kotouče Lino Martschini. Armalis zakročil vyrážečkou.
     
    50:55
    Švýcaři navíc budou hrát přesilovku. Trest za držení obdržel Vitalijs Pavlovs.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 2. E. Blum, 4. Diaz (Cunti, Praplan), 13. Brunner (Hollenstein, Untersander), 31. Schlumpf (Herzog), 50. Fazzini (Genoni), 58. Martschini (Herzog) – 30. Indrašis (Darzinš)


    Team Suisse: Genoni (Boltshauser) – Geering, Diaz (C), E. Blum, Untersander, Genazzi, Fora, Schlumpf, Rathgeb – Praplan, Cunti, Hollenstein – Fazzini, Suter, Hofmann – Martschini, Richard, Herzog – Brunner, Vermin, Rod.
    Dinamo Riga: Kalninš (4. Armalis) – Galvinš, K. Redlihs, Stollery, Salmela, Ališauskas, Zile, Jerofejevs – Gegeris, Rihards Bukarts, Batna – Darzinš, McMillan, Indrašis – Kristo, Bičevskis, Jevpalovs – E. Kulda, Razgals, Lipsbergs – M. Redlihs, Pavlovs, Skvorcovs.
    thejrc.org