Juventus – Turín 2:0 (kon.)
konec
Juventus FC
2:0 (1:0)
Turín FC
Středa 03.01.2018, 20:45 • Allianz Stadium (Turín) • Italský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:13. (22:36:18)
     
    Je konec! Juventus nakonec potvrdil roli favorita a v dnešním utkání vítězí 2:0! Nutno dodat, že jsme sledovali poměrně jednoznačnou podívanou, přičemž si hosté vytvořili pouze jednu velkou šanci. Italský vicemistr si taktéž přichystal řadu gólovek, ve kterých často selhal talentovaný Dybala. Nicméně platí, že Juventus se stává semifinalistou domácího poháru.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ani nadvakrát nedokázal Molinaro propasírovat kulatý nesmysl na místo určení, posléze se do míče opřel Rincón, jenž pro změnu zamířil do páté řady tribuny.
     
    90+2
    Zdá se, že je o postupujícím již rozhodnuto, minimálně tomu vypovídá předvedená hra v podání hostujícího mužstva.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Rugani (Juventus FC).
     
    88
    Za další kolmicí se řítil Higuaín, který zkoušel ještě kombinovat s Dybalou. To se zdálo být jako špatné řešení a druhý jmenovaný rychle přišel o balón.
     
    85
    Higuaín si pohlídal ofsajdovou lini a poté vzal celou akci do své moci. Po krátkém driblinku s míčem se rozhodl vypálit po zemi, brankář ale byl připravený.
     
    84
    Střídající Obi dokázal okamžitě vybojovat rohový kop, o jehož rozehrávku se postaral Berenguer. Ještě před dopadem míče byl ale pískán útočný faul.
     
    83
    Časomíra se nám dostala do závěrečné desetiminutovky, hostům už nezbývá moc času na vyrovnání. Fotbal ale je nepředvídatelný a stát se může zkrátka cokoliv.
     
    82
    Odpovědnost na sebe vzal Pjanić, který to ale zkoušel centrovanou nabídkou. Ta sice neslavila úspěch, následně ještě pálil nad branku střídající Lichtsteiner.
     
    81
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Niang, přichází De Luca.
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Acquah, přichází Obi.
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Baselli, přichází Boyé.
     
    80
    Již se žlutou kartou hrající Burdisso spáchal další faul na Dybalovi. Pro italského vicemistra se tak naskýtá velmi slušná pozice z přímého kopu.
     
    79
    Juventus se opět dostával do solidní příležitosti, Dybala byl ale na poslední chvíli zakřižován a ze zakončení tak úplně sešlo.
     
    78
    Opět se jednalo o krátkou práci s balónem, Falque totiž nedokázal zalepit skákající přihrávku na hranici šestnáctky. Hodně marné počínání hostujících fotbalistů.
     
    77
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Mandžukič, přichází Higuaín.
     
    76
    Molinaro zahrál na jistotu a před dotírajícím Dybalou raději odpravil míč do náruče Milinkoviće-Saviće. Posléze se Turín osvobodil ze sevření.
     
    75
    Ani tato další šance v podání Dybaly nekončí v síti. Argentinský útočník se opět dostal do slušné pozice, odkud ale zacílil pouze do boční sítě.
     
    74
    Asamoahovi uskočil balón trochu daleko od nohy, i přesto ho ale zastihl ještě na vymezeném prostoru. De Silvestru musel posléze odvrátit centr z levé strany.
     
    73
    Hostující hráči se stále marně dostávají k delšímu držení míče a spíše sledujeme pouze jednu polovinu hrací plochy. Juventus má drtivou územní převahu.
     
    72
    S dalším nedovoleným zákrokem přispěchal Berenguer, který tak trochu nešťastně srazil k zemi Lichtsteinera. Tentokráte se ale žlutit nebude.
     
    71
    Po vstřelené brance se na hrací ploše strhla menší mela, po které se kolem rozhodčího seskupilo několik hráčů. Výsledkem je nakonec jedná žlutá karta.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Burdisso (Turín FC).
     
    69
    Branka platí, domácí se skutečně dostávají do dvoubrankového vedení. Projednání této skutečnosti netrvalo nikterak dlouho, hosté mají před sebou složitý úkol.
     
    68
    Tak pozor, hlavní arbitr ještě přezkoumá celou situaci u videa a právě tato nová záležitost ve fotbale následně rozhodně o celé situaci.
    67. MANDŽUKIČ - 2:0
     
    67
    Juventus právě vstřelil branku!
    Tak až nyní se domácí radují z druhé trefy! Hlavní sudí neposoudil zákrok na Acquaha jako nedovolený a rázem se MARIO MANDŽUKIČ dostal do úprku. Chorvatský útočník se projevil jako rozený kanonýr a bezpečně proměnil tuto šanci.
     
    67
    Dybala se dostal do trochu nezvyklé pozice k autové čáře, odkud zkoušel najít nohu některého ze spoluhráčů. Nejblíže byl Khedira, který se ale k nabídce vůbec nedostal.
     
    66
    Juventus si přichystal další rohový kop, po kterém se k zakončení dostal Rugani. Hlavička z velké vzdálenosti ale nenadělala brankáři sebemenší potíže.
     
    65
    Na druhé straně to narážečkou zkoušel Matuidi, který posléze ještě zvolil střílený centr na Mandžukiče. I v tomto momentu zasáhla zatím pozorná obrana Turína.
     
    64
    Acquah se podíval do vápna a po krátké prodlevě udeřil do balónu. To ale hostujícímu záložníkovi uškodilo natolik, že odcentroval pouze do náruče Szczesnyho.
     
    63
    Netrvalo dlouho a na hrací ploše se v bolestech svíjel Baselli. Tentokráte to se svým důrazem přehnal Matuidi, který se následně omluvil za předchozí zákrok.
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry a stále platí, že sledujeme poměrně jednoznačnou podívanou. Hosté jsou ale i nadále v kontaktu, neboť prohrávají "pouze" o jednu branku.
     
    61
    Ani rohový kop nepřinesl druhou branku a Turín se tak dostal na útočnou polovinu. Tam ale opět následovala nepřesnost, tentokráte se o ní postaral Falque.
     
    60
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Marchisio, přichází Khedira.
     
    59
    Mandžukič dokázal naprosto brilantním způsobem zalepit přihrávku a poté jeho kolegové pelášili kupředu. Naběhnuvší Matuidi ale minul tyč jen o pár čísel.
     
    58
    De Silvestri zvítězil v přetahované s Mandžukičem a následně jeho spoluhráči rozjeli nadějný kontr. Baselliho centr ke vzdálenější tyči ale neslavil úspěch.
     
    57
    K rozehrávce se postavil dnes celkem nenápadný Berenguer, jehož nabídka mířila pouze do prostoru, kde se nacházel pozorný Szczesny.
     
    56
    Molinaro místo přihrávku kupředu zvolil zpětné přenesení hry na pravou stranu na De Silvestriho. Ten ve spolupráci s Rincónem vybojoval standardku.
     
    55
    Druhý poločas se nese v podobném duchu, jako ten první. Domácí opět solidně zatápějí obraně soupeře, která je v posledních minutách hodně otřesená.
    54. Mandžukičova obrovská šance.
     
    54
    Costa si pohlídal ofsajdovou linii a ihned po přihrávce na jeho osobu hledal na malém vápně volného Mandžukiče. Chorvatský forvard ale nedokázal ideálně trefit balón.
     
    53
    Netrvalo dlouho a na zeleném pažitu skončil Dybala. Domácí forvard byl ihned po zisku míče stažen k zemi, provinil se levý bek Molinaro.
     
    52
    De Silvestri daleko s míčem nedoběhl a místo toho bude Asamoah vhazovat od levé autové čáry. Adresátem nejspíše bude vytáhlý Mandžukič.
     
    51
    Tak se konaly hned dva rohové kopy, přičemž ani jeden z nich nedonutil Milinkoviće-Saviće k žádnému zákroku. Hostující brankář bude sám rozehrávat.
     
    50
    A ten málem slavil úspěch. Střídající Lichtsteiner vyprodukoval načechraný centr přesně na hlavu Mandžukiče, který ale zamířil těsně nad. Hlavička ale byla ještě lehce tečována.
     
    49
    Niangovi se nepodařilo přetlačit Rugani a z tohoto osobního souboje odešel jako poražený. Juventus následně zakládá protiútok po pravé straně.
     
    48
    Pozvolná kombinace v podání domácích hráčů putovala z kopačky na kopačku. Nakonec se Pjanićovi nepovedlo kolmicí nalézt Matuidiho.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Sturaro, přichází Lichtsteiner.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který vyzněl lépe pro italského vicemistra. Po necelých patnácti minutách hry totiž udeřil Costa, jenž se stal zároveň jediným střelcem úvodního dějství. Také Turín si vytvořil jednu velkou příležitosti, nicméně Acquah z úhlu napálil pouze tyč.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Aktivní Dybala vzal odpovědnost na svá bedra, navedl si míč na levou nohu a poté obstřeloval branku. Technická rána se nakonec vychýlila vedle tyče.
     
    42
    Po delším časovém úseku se také Turín dostal s míčem na útočnou polovinu, kde si ale zatím nemůže najít cestičku k brance soupeře.
     
    41
    Berenguer se marně dožadoval odpískání faulu na jeho osobu, místo toho hra pokračovala dále. Hlavní sudí dnes nastavil hodně benevolentní metr.
     
    40
    Aby toho nebylo málo, tak si Juventus vybojoval rohový kop. Ten byl rozehrán nakrátko, načež se Costovi nepodařilo oslovit kolegy na zadní tyči.
     
    39
    Tentýž hráč se dostal k dalšímu načechranému bochánku, který pro změnu odvrátil pozorný Burdisso. Do šestnáctky nyní létá jeden míč za druhým.
     
    38
    Asamoah se odhodlal k centru do malého vápna a ten nebyl vůbec špatný. I přesto si hosté počínali zkušeně a míč poslali ven z nebezpečného prostoru.
     
    37
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes osm minut. Uvidíme, jestli sudí také něco nastaví.
     
    36
    Mandžukič zkoušel z první sklepnout na rozeběhnutého Matuidiho, ke kterému přihrávka vůbec nedoletěla. Do hry se vměstnalo hodně nepřesností.
     
    34
    Volný kop v podání Juventusu byl ale zahrán prachbídně. Naběhnuvší Mandžukič tak neměl nárok na zastižení míče, místo toho bude hrát soupeř.
     
    33
    Až nyní je hra přerušena. Se svojí agresivitou to přehnal Rincón, jenž nechal v souboji s Dybalou nohy u argentinského kanonýra.
     
    32
    Další brilantní zpracování míče v podání Costy znamenalo brzkou ztrátu míč a také pád na zelený pažit. Ani tentokráte se ale pískat nebude.
     
    31
    Máme za sebou půlhodinu hry a stále platí, že více ze hry má Juventus. Italský vicemistr zatím na hřišti dominuje, nicméně i hosté si vytvořili jednu velkou šanci.
     
    30
    Costa si seběhl na kolmici za hostující obranu, po které se dostal dostal do sólového úprku. Tomu ale předcházel ofsajd a rozruch tak byl zbytečný.
    29. Dybala nedokázal propálit brankáře.
     
    29
    Chiellini přenesl těžiště hry na pravou stranu na Costu, který si s těžkou přihrávkou dokázal poradit. Následovala zpětná přihrávka na Dybalu, jenž selhal i v další stoprocentní šanci.
     
    28
    Na levé straně opět úřadoval Asamaoha, který slušně motal hlavu De Silvestrimu. Matuidi se ale nacházel v ofsajdu a tak se do hry nemohl zapojit.
     
    27
    Hra se nám dostala do nezáživné pasáže, která nenabízí zrovna pohledné momenty. Naopak je k vidění nespočet nepřesností a také osobních soubojů.
     
    26
    Asamoah si nekomplikoval život a místo indivudálního průniku přihrával zpět na obrannou polovinu. Tam se momentálně o aktivitu stará Rugani.
     
    25
    Středopolař Pjanić si všiml náběhu Mandžukiče, který se k míči nakonec vůbec nedostal. I v tomto případě byla kolmice o něco delší.
     
    24
    A skutečně tomu bylo tak, Sturaro ale akci naprosto zazdil. Místo střílené přihrávky pod sebe, centroval do míst, kde se nepohyboval žádný ze spoluhráčů.
     
    23
    S hracím předmětem si pohrává obrana domácího celku, která započíná velmi pomalý útočný výpad. Vypadá to, že následovat bude přihrávka na pravou stranu.
     
    22
    Marchisio zastavil Acquaha pouze za cenu faulu a následovat bude také volný kop pro Turín. V šestnáctce už úřaduje početná skupinka tmavě červených dresech.
     
    21
    Hodně podezřelý zákrok vytasil Burdisso, který před šestnáctkou poslal k zemi Dybalu. Hlavní sudí ale faul neviděl a naopak nechal pokračovat ve hře.
     
    20
    Rozehrávky od své svatyně se chopil Milinković-Savić, který to opět zkoušel po zemi. Jeho kolegové ale nenavázali na přesnou rozehrávku a brzy ztratili balón.
     
    19
    To je zápas! Na druhé straně se do míče z úhlu opřel Acquah a jeho ránu zastavila až vzdálenější tyč. Momentálně sledujeme strhující podívanou.
     
    18
    Hosté opět naprosto propadli a v další velké šanci se ocitl Dybala. Argentinský forvard mířil tvrdě pod břevno, střela ale vystoupala o něco výš.
     
    17
    Na úvodní branku tohoto klání jsme nemuseli dlouho čekat, dle předpokladů se o ní postarali domácí. Na řadě je tak hostující mužstvo.
    16. COSTA - 1:0
     
    16
    Juventus právě vstřelil branku!
    Máme tady první branku dnenšího utkání! V pokutovém území se nejlépe zorientoval DOUGLAS COSTA, který razantním volejem poslal míč přesně pod horní tyč. Hostující brankář byl naprosto bez šance.
     
    15
    Acquah daleko s míčem nedošel a úspěch slavil Benatia. O několik vteřinek později chtěl Dybala vysunout do úprku Mandžukiče, jeho nabídka ale byla o pár čísel delší.
     
    14
    De Silvestri doslova zahodil za postranní čáru Costu a pochopitelně se i v tomto případě jednalo o faul. Volný kop tentokráte z levé strany.
     
    13
    Dybala se uvolnil kolem Berenguera, posléze ale s nedovoleným zákrokem přispěchal Acquah. Jednoznačný faul, následovat bude standardka pro Turín.
     
    12
    Předchozí šance ale jednoznačně ukázala, že hosté budou chtít hrát s Juventusem otevřenou partii. Zatím tomu průběh utkání vypovídá.
     
    11
    Do velmi dobré šance se dostával Berenguer, který se ale při zakončení unáhlil. Svojí střelu totiž poslal hodně daleko vedle branky.
     
    10
    Skvělý technik Pjanić si počkal na náběh Marchisia, který se ale k míči vůbec nedostal. Přihrávka totiž byla o poznání delší, než by si sám přál.
     
    9
    Stále sledujeme optickou převahu domácích hráčů, kteří jsou v tuto chvíli u středového kruhu. Turín velmi dobře pokrývá místečka na hřišti.
     
    8
    O první kloudné zakončení tohoto klání se postaral Pjanić, jenž pohotově pálil z druhé vlny. Připravený Milinković-Savić ale jeho pokus kryl.
     
    7
    Costa nastartoval své rychlé nohy a poté předal míč na levou stranu na Asamoaha. Jeho pohotový centr ale skončil pouze u soupeře.
     
    6
    Následně si život zkomplikoval N´Koulou, který pořádně zabrnkal na nervy svému celku. I tak hostující zadák stačil vyvézt balón.
     
    5
    Costa předal balón na levou stranu Marchisia, který to zkoušel z první centrem před bránu. Nabídka ale směřovala pouze do náruče brankáře.
     
    4
    Také hostující celek se poprvé sžil s hracím předmětem. S balónem se pomazlil také brankář Milinković-Savić, jenž zvolil krátkou rozehrávku.
     
    3
    Napadající Staruro si přivodil nějaké menší poranění, neboť se nedovoleným zákrokem provinil Burdisso. Následovat bude standardka z pravé strany.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Szczesny – Sturaro, Rugani, Chiellini, Asamoah – Marchisio, Pjanić, Matuidi – Dybala, Mandžukič, Costa
    Náhradníci: Pinsoglio, Loria – Sandro, Barzagli, Benatia, Bentancur, Bernardeschi, Higuaín, Khedira, Lichsteiner

    Turín FC: Milinković-Savić – De Silvestri, N´Koulou, Burdisso, Molinaro – Acquah, Rincón, Basell – Falque, Niang, Berenguer
    Náhradníci: Ichazo, Sirigu – Bonifazi, Boye, De Luca, Fiordaliso, Gustafsson, Millico, Moretti, Obi, Umar, Valdifiori.
     
    Turín FC

    Fotbalisté Turína okupují už poměrně delší dobu horní polovinu své soutěže, nicméně zatím to stále nestačí na dosažení pohárových pozic. Letošní ročník byl započat podobným způsobem, neboť jsou turínští zatím na desáté pozici. Celek ze severozápadní Itálie se ale v posledních zápasech nenachází v ideální formě, neboť z posledních pěti ligových utkání zvítězil pouze v jediném. Turín se v letošní sezóně opírá o střelcké služby Španěla Falquého, který zatím nastřílel osm branek.
     
    Juventus FC

    Zdá se, že Juventus konečně našel tu správnou formu a po nevydařeném vstupu do sezóny se začíná dotahovat na vedoucí Neapol. Turínský velkoklub využil i velmi špatné formy milánského Interu, který se rázem ocitl na třetí pozici. Juventus se tak dívá na vedoucí Neapol s jednobodovým mankem, nicméně první vzájemný duel těcho dvou celků vyzněl lépe pro Juventus. Co se týče evropského putování, tam Juventus váhal s postupem do posledního zápasu. Hostující celek dnešního utkání nakonec potvrdil roli favorita na postup do vyřazovacích bojů a v posledním klání proti Olympiakosu zvítězil pohodlně 2:0. Juventus se i v letošní sezóně opírá o střelecké služby talentovaného Paula Dybaly, který společně s Higuaínem nastřílel napříč všemi soutěžemi už děvetadvacet branek.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italský pohár má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Juventus FC a Turín FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 16. Costa, 67. Mandžukič

    Karty:   89. Rugani (JUV) – 70. Burdisso (TUI)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:13.
    Juventus FC: Szczesny – Sturaro, Rugani, Chiellini, Asamoah – Marchisio, Pjanić, Matuidi – Dybala, Mandžukič, Costa
    Náhradníci: Pinsoglio, Loria – Sandro, Barzagli, Benatia, Bentancur, Bernardeschi, Higuaín, Khedira, Lichsteiner

    Turín FC: Milinković-Savić – De Silvestri, N´Koulou, Burdisso, Molinaro – Acquah, Rincón, Basell – Falque, Niang, Berenguer
    Náhradníci: Ichazo, Sirigu – Bonifazi, Boye, De Luca, Fiordaliso, Gustafsson, Millico, Moretti, Obi, Umar, Valdifiori
    bahis siteleri