Leganés – Real Sociedad 1:0 (kon.) | Barcelona – Levante 3:0 (kon.) | Villarreal – La Coruňa 1:1 (kon.)
Ath. Bilbao – Alavés 2:0 (kon.) | Celta Vigo – Real Madrid 2:2 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
2:0 (1:0)
Deportivo Alavés
Neděle 07.01.2018, 18:30 • San Mamés Barria, Bilbao • Španělská LaLiga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Primera Division mezi Athleticem Bilbao a Deportivem Alavés. Výkop je stanoven na 18:30.
     
    Deportivo Alavés

    Deportivo letos neprožívá zrovna povedenou sezónu. Říká se, že druhá sezóna po postupu je pro tým nejhorší, což pro dnešní hostující celek opravdu platí. Deportivo sehrálo v letošním ročníku sedmnáct duelů, ve kterých vybojovalo jen patnáct bodů a patří mu sedmnáctá pozice. Na hřištích soupeřů navíc vyhrálo jen dvakrát. Naposledy však doma porazilo 1:0 Málagu.
     
    Athletic Bilbao

    Ani domácí Athletic Bilbao zatím neprožívá povedenou sezónu. Obvyklý účastník evropských pohárů vybojoval v letošním ročníku dvacet jedna bodů a patří mu dvanáctá pozice. V posledních pěti duelech ale Bilbao ani jednou neprohrálo. V minulém kole zajíždělo na půdu Realu Betis, kde uhrálo cennou výhru 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Herrerín – de Marcos, Etxeita, Laporte, Saborit – Iturraspe, M. Rico – Susaeta, Raúl García, I. Williams – Aduriz.
    Náhradníci: Simón – Yeray, San José, Lekue, Etxebarria, I. Córdoba, Merino.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Alexis, Maripán, R. Duarte – Pina, García – I. Gómez, Burgui, Pedraza – Munir.
    Náhradníci: Sivera – Sobrino, Ely, Krkić, Wakaso, D. Torres, Medrán.

    Rozhodčí: González – Fernández, García.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Bilbao bude hrát v červenobílém, zatímco Deportivo přijelo v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Bilbao obstaralo výkop do dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, nicméně rozběhnutý Iñaki Williams se k vysoké pobídce nedostal.
     
    2
    Do rozehrávky Bilbaa se nyní zapojil také domácí brankář Herrerín. Gólman Bilbaa nakopl míč na pravou stranu, jenže obrana Deportiva byla znovu pozorná.
     
    3
    Mikel Rico si na polovině soupeře skvěle pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Bilbao bleskově rozehrálo, ale Iñaki Williams si v souboji pomohl loktem.
     
    4
    Iago Herrerín nakopl míč na Williamse, který se rychlou kličkou uvolnil, předal míč Iturraspemu, jenže druhý jmenovaný nevyslal zrovna přesnou přihrávku.
     
    5
    Poprvé v utkání se hosté přiblížili pokutovému území Bilbaa a hned z toho bylo zakončení. Burgui střílel pravačkou, ale pozorný obránce jeho pokus zastavil.
     
    6
    Rubén Duarte rozehrával přímý kop Deportiva z vlastní poloviny. Jeho dlouhý nákop směřoval na Gómeze, který si nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu.
     
    7
    Aritz Aduriz si v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy pomohl nedovoleným zákrokem, což neuniklo zraku hlavního arbitra, který okamžitě přerušil hru.
     
    8
    První obrovská šance utkání! Iñaki Williams si v pokutovém území zpracoval přetažený centr, vypálil pravačkou a Fernando Pacheco musel vytáhnout dobrý zákrok!
     
    9
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se velmi brzy ujímá vedení! Bilbao po předchozí šanci zahrávalo rohový kop.Centr přiletěl na přední tyč, odkud jej jeden z hráčů prodloužil k brance a XABIER ETXEITA dokonal dílo!
    9. Xabier ETXEITA - 1:0
     
    11
    Bilbao je v úvodních minutách jasně lepším celkem. Domácí zadáci nyní rozjeli další kombinaci na vlastní polovině hřiště. Nikdo v modrém je neatakuje.
     
    12
    Před branku Deportiva přiletěl další parádní centr z pravé strany hrací plochy, nicméně Alexis skvěle vystoupil a před Adurizem vyhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    13
    Na světě je první karetní trest dnešního utkání! Za faul na Susaetu ji vidí Alfonso Pedraza.
     
    14
    A nedovolený zákrok přichází také na druhé straně. Munir si zkušeně zasekl míč a vracející se Ander Iturraspe jej poslal k zemi. Zákrok se obejde bez karty.
     
    15
    Iñaki Williams vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře, kolem Duarteho proklouzl do pokutového území a poslal zpětnou přihrávku. Mikel Rico se k míči nedostal.
     
    16
    Hra je přerušena. Raúl García byl faulován při průniku do pokutového území soupeře a drží se za levý kotník. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.
     
    17
    Óscar de Marcos si na pravé straně chtěl narazit s Ricem, jenže zpětnou přihrávku vystihl jeden ze soupeřových obránců. Deportivo tak může zaútočit.
     
    18
    Burgui táhl akci Deportiva středem hrací plochy, jenže po chvíli se zastavil a drží se za stehenní sval. Tohle může být pro hosty nepříjemné. Uvidíme, zda se bude muset střídat.
     
    19
    Mikel Rico chtěl v pokutovém území vylepšit pozici pro de Marcose, jenže obránce ve skluzu míč vypíchl mimo pokutové území. Jinak by Aduriz pálil do prázdné branky.
     
    20
    Burgui zůstává podruhé během několika minut ležet na hrací ploše a vypadá to, že dnešní utkání pro něj končí. Na vině je svalové zranění. Zřejmě jde o stehenní sval.
     
    21
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Burgui, přichází Bojan Krkić.
     
    22
    Iñaki Williams uspěl v hlavičkovém souboji a prodloužil míč na Adurize. Domácí kanonýr si nepomohl tělem a obrana Deportiva se bez problémů dostala k balónu.
     
    23
    Tentokrát se Iñaki Williams krásnou kličkou otočil kolem obránce, poslal přihrávku do šestnáctky, jenže Aduriz v dobré pozici vůbec netrefil míč.
     
    24
    Hosté zahrávali zajímavý přímý kop. Jeho exekuce se ujal Bojan Krkič, jenže jeho centr domácí brankář přečetl a došel si pro míč mezi hlavičkáře.
     
    25
    A další žlutá karta! Za přerušení rodícího se protiútoku Bilbaa ji vidí Martín.
     
    26
    De Marcos zastavil nepřesnou rozehrávku soupeře středem hrací plochy. Enric Saborit se poté dostal k odcentrování, jenže v šestnáctce nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    27
    Zatím se hraje opravdu tvrdě! Iñaki Williams si posunul míč na pravé křídlo a dotírající Tomás Pina mu přišlápl kopačku. Bilbao bude zahrávat přímý kop.
     
    28
    Jeho rozehrávky se ujal Ander Iturraspe, jehož centr se snesl na vzdálenější tyčku. Do zakončení se dral Aduriz, který byl podle asistenta rozhodčího v ofsajdu.
     
    29
    Martín si naběhl na přihrávku z autového vhazování. Ihned k němu přistoupil Markel Susaeta, který jej trošku postrčil a hostující fotbalista přišel o míč.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a domácí Bilbao stále kontroluje dění na hrací ploše. Markel Susaeta chtěl zastavit rozběhnutého Duarteho, jenže fauloval.
     
    31
    Iñaki Williams dostal přihrávku do volného prostoru na pravém křídle. Rychlonohý záložník centroval na malé vápno, jenže Duarte míč zakopl na tribunu.
     
    32
    Bojan Krkič si nabíhal na centrovaný míč z pravé strany. Hostující fotbalista se dral do zakončení, jenže obránce jej na poslední chvíli stačil rozhodit.
     
    33
    Iago Herrerín přečetl přihrávku soupeře do pokutového území, vyběhl ven z branky a vrhl se pod nohy rozběhnutého útočníka. Domácí brankář zatím nemusel řešit nebezpečnou situaci.
     
    34
    Munir napadal rozehrávajícího Iturraspeho. Hostující fotbalista si pomohl přidržením soupeře za dres, což hlavní rozhodčí posoudil jako nedovolený zákrok.
     
    35
    Iñaki Williams tentokrát zastavil přihrávku z autového vhazování, nicméně míč se od jeho hlavy odrazil zpátky do zámezí. Hosté budou rozehrávat.
     
    36
    Iñaki Williams se krásnou kličkou prosmýkl do pokutového území, ale okamžitě se u něj objevili dva zadáci Deportiva, kteří míč zakopli do autu.
     
    37
    Aritz Aduriz byl v obrovské šanci! Domácí kanonýr si počkal na centr z pravé strany, vypálil z voleje, jenže Fernando Pacheco jeho ránu pohotově vyrazil!
    37. Adurizova šance
     
    38
    De Marcos při průniku do pokutového území poslal Duarteho do reklamních banerů. Právě Duarte je v první půli takovým otloukánkem.
     
    39
    Bilbao zahrávalo další přímý kop. Susaeta odcentroval na malé vápno, kde bylo snad pět hlavičkářů domácího celku, jenže nikdo z nich se nedostal k hlavičce.
     
    40
    Iago Herrerín musel vyběhnout ven z branky a zakopl míč do zámezí před dotírajícím Munirem El Haddadim. Deportivo bude vhazovat v blízkosti šestnáctky.
     
    41
    Martín operoval s míčem na pravé straně, jenže Markel Susaeta se mu postavil do cesty a špičkou kopačky mu vypíchl míč mimo hrací plochu.
     
    42
    Aduriz sprintoval za odraženým míčem, ale zastavil jej hvizd hlavního arbitra, který viděl faul domácího útočníka na jednoho z hostujících stoperů.
     
    43
    Bojan Krkič se na hranici pokutového území otočil kolem soupeře a byl faulován. Hostující celek bude rozehrávat přímý kop z velmi nadějné pozice.
     
    44
    Rozehrávky přímého kopu se ujal Ibai Gómez. Hostující záložník technickou střelu kolem zdi, jenže rána se mu moc nepovedla a míč prosvištěl nad břevnem.
     
    45
    Bilbao se v závěru první půle tlačilo do útoku, jenže akci domácího celku znovu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Bilbao bylo v úvodní pětačtyřicetiminutovce jasně lepším celkem, přesto se dostalo jen do vedení 1:0! Hned po devíti minutách hry otevřel skóre Xabier Etxeita . Poté se hra na dlouhou dobu uklidnila. Na další šanci jsme museli čekat do 37. minuty, ale Adurizovu ránu z voleje brankář vyrazil mimo tři tyče! Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Deportivo obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hosté se ihned vydali do útoku. Munir dokonce odcentroval do šestnáctky, ale tam nebyl nikdo v modrém.
     
    47
    Manuel García si zpracoval nepřesnou přihrávku na polovinu soupeře, krásně se uvolnil a našel Bojana. Jeho rána mířila do míst, kde stál připravený brankář.
     
    48
    Alfonso Pedraza udržel míč na polovině hrací plochy, srovnal si jej na pravačku, jenže jeho pokus o přihrávku mezi stopery přečetl pozorný Rico.
     
    49
    Manuel García si řekl o přihrávku do volného prostoru. Domácí fotbalista si míč potáhl do volného prostoru, našel Susaetu, jež odcentroval, ale obránce zasáhl na hranici šestnáctky.
     
    50
    Iñaki Williams si krásně udělal prostor na pravém křídle, přehodil si míč na levačku a odcentroval. Před rozběhnutým Adurizem odhlavičkoval míč do bezpečí Alexis.
     
    51
    Markel Susaeta se krásnou kličkou prodral do pokutového území, kde si míč přehodil na levačku, jenže jeho přízemní pokus dokázal Fernando Pacheco bez problémů zneškodnit.
     
    52
    Iago Herrerín se zapojil do rozehrávky domácího celku. Herrerín nakopl míč na polovinu Deportiva, kde nebyl nikdo v červenobílém dresu. Deportivo může uklidnit hru.
     
    53
    Raúl García táhl akci Bilbaa středem hrací plochy. Domácí dirigent hry se natlačil před Ibaie, který jej zatáhl za dres a fauloval. Bilbao bude zahrávat přímý kop.
     
    54
    Markel Susaeta fauloval rozběhnutého Munira na polovině hřiště a z rukou rozhodčího vidí žlutou kartu.
     
    55
    Rubén Duarte odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže Munir si v hlavičkovém souboji s obráncem pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    56
    Iñaki Williams prošel kolem Duarteho do pokutového území, kde měl kolem sebe moře volného prostoru. Jeho centr na malé vápno schoval brankář do rukavic.
     
    57
    Iñaki Williams v předchozím souboji přišlápl Duartemu kotník. Hostující fotbalista zůstává ležet na trávníku a drží se za bolavé místo. Uvidíme, zda bude pokračovat.
     
    58
    Iñaki Williams si hledal prostor na pravém křídle, jenže Markel Susaeta mu poslal přihrávku na paty. Domácí křídelník se jen vztekle otočil a svého spoluhráče okřikl.
     
    59
    Aduriz se pustil do debaty s hlavním rozhodčím. Domácímu útočníkovi se nelíbil odpískaný faul v souboji s obráncem Alexisem. Verdikt je však neměnný.
     
    60
    Rico našel prudkou přihrávkou Raúla Garcíu, který si míč bleskově přehodil na levačku a vystřelil. Jeho technickou střelu zablokoval obránce.
     
    61
    Iñaki Williams si v blízkosti rohového praporku navedl míč na pravačku a odcentroval. Jeho přízemní centr srazil clonící Rubén Duarte na rohový kop.
     
    62
    Z následného rohového kopu Bilbao soupeřovu branku neohrozilo. Centrovaný míč prosvištěl pokutovým územím, aniž by jej někdo stačil tečovat.
     
    63
    Iñaki Williams vymyslel parádní přihrávku do pokutového území, kde si míč převzal Aduriz, jenže vyběhnutý Fernando Pacheco jeho šanci zlikvidoval!
     
    63
    Pozor! Alexis fauloval v pokutovém území a Bilbao bude zahrávat pokutový kop!
    63. Faul v pokutovém území
     
    63
    Žlutou kartu dostává Alexis (Deportivo Alavés).
     
    64
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    K nařízené penaltě se postavil ARITZ ADURIZ, který zachoval pevné nervy a střelou k tyči nedal gólmanovi šanci!
    64. Aritz ADURIZ - 2:0
     
    64
    Žlutou kartu dostává Munir (Deportivo Alavés).
     
    66
    Markel Susaeta si chtěl na polovině hřiště pustit míč mezi nohy, jenže bleskově k němu přistoupil Duarte, jež vybojoval balón pro Deportivo.
     
    67
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Tomás Pina, přichází Álvaro Medrán.
     
    68
    Bilbao nyní uklidňuje kombinaci na vlastní polovině hřiště. Do rozehrávky se zapojil také domácí brankář, který našel Rica. Domácí záložník byl poté faulován.
     
    69
    Iñaki Williams přiklepl míč Ricovi, jež si jej špičkou kopačky posunul mezi dva obránce, jenže pozorný Duarte mu bleskově vystavil stopku.
     
    70
    Enric Saborit má podle hlavního arbitra šrám na hlavě a musí být ošetřen. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat v utkání.
     
    71
    Enric Saborit se po krátkém ošetření vrátil zpátky na svou pozici. Domácí trenér má stále k dispozici všechna tři střídání. Bilbao si hlídá své vedení.
     
    72
    Iago Herrerín nakopl míč na levé křídlo, kde však nebyl nikdo v červenobílém dresu. Deportivo se po delší době může vydat do útoku.
     
    73
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Ibai Gómez, přichází Rubén Sobrino.
     
    74
    Deportivo zahrávalo rohový kop. Jeho exekuce se chopil střídající Soriano, jehož centr přiletěl na přední tyč, ale stoper Alexis svou chybu nenapravil.
     
    75
    Aymeric Laporte uspěl v hlavičkovém souboji s Munirem. Od domácího obránce se míč odrazil jen k fotbalistům soupeře, kteří mohou pokračovat v obléhání pokutového území.
     
    76
    Óscar de Marcos vhazoval na pravé straně hřiště. Domácí fotbalista hledal Williamse, kterému míč uskočil do zámezí. Williams se v posledních minutách vytratil ze hry.
     
    77
    Fernando Pacheco se zapojil do rozehrávky. Jeho odkop přiletěl na pravou stranu, kde však číhal Ander Iturraspe, jež ihned rozběhl Adurize.
     
    78
    Iñaki Williams selhal ve stoprocentní šanci! Domácí šikula dostal přihrávku před branku, měl moře času, jenže kolem brankáře poslal míč mimo tři tyče!
    78. Williamsova velká šance
     
    79
    Xabier Etxeita fauloval hostujícího Munira u postranní čáry a vykoledoval si žlutou kartu.
     
    80
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Raúl García, přichází Beñat Etxebarria.
     
    81
    Arizt Aduriz si skvěle dal tělo do souboje s Alexisem. Hostující stoper se mu opřel o záda a dopustil se nedovoleného zákroku. Bilbao bude zahrávat přímý kop.
     
    82
    Ander Iturraspe vyslal krásnou přihrávku na pravé křídlo, kde se k míči dostal Óscar de Marcos, jež našel Adurize. Autor druhé branky však odcentroval velmi nepřesně.
     
    83
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Óscar de Marcos, přichází Iñigo Lekue.
     
    84
    Aritz Aduriz prošel s míčem až do pokutového území, kde se krásnou kličkou uvolnil, jenže jeho následný centr na zadní tyč vyboxoval brankář mimo šestnáctku.
     
    85
    Bilbao teď hraje opravdu dobře. Domácí fotbalisté kontrolují hru a kombinují s míčem na kopačkách. Střídající Lekue navíc vybojoval rohový kop.
     
    86
    Bilbao zahrávalo rohový kop a byla z toho obrovská šance! Xabier Etxeita hlavičkoval zcela osamocený a jeho pokus proskákal těsně vedle zadní tyče!
     
    87
    Iñaki Williams si nechtěl zbytečně komplikovat život a pomohl si zpětnou přihrávkou na obránce. Domácí fotbalista se dnes vydal opravdu ze všech sil.
     
    88
    Domácí celek se už nikam nežene. Fotbalisté Bilbaa kombinují na vlastní polovině a užívají si svého vedení. Utkání se rovněž líbí domácím fanouškům.
     
    89
    Iñaki Williams si na hranici pokutového území našel odražený míč, bleskově si jej připravil na pravačku, nicméně jeho rána těsně nad zemí mířila jen do míst, kde byl brankář.
     
    90
    Lekue měl dostatek času na zakončení. Střídající fotbalista si přehodil míč na pravačku, jenže jeho rána mířila do míst, kde stál připravený brankář.
     
    90+1
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Aritz Aduriz, přichází Sabin Merino.
     
    90+2
    Medrán střílel ze střední vzdálenosti. Jeho rána levačkou letěla těsně nad trávníkem, ale zablokoval ji pozorný obránce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Bilbao zvládlo domácí duel s Deportivem Alavés a zvítězilo 2:0! Domácí celek vlétl do utkání velmi aktivně a po devítí minutách hry se trefil Xabier Etxeita ! Bilbao nadále kralovalo dění na hrací ploše, ale v první půli ještě obrovskou šanci zahodil Aduriz. Po přestávce se obrázek hry takřka nezměnil. Williams sice Adurize ke skórování nevybídl, ale v 63. minutě nařídil rozhodčí penaltu pro Bilbao. Aritz Aduriz pokutový kop s přehledem proměnil! Deportivo v tu chvíli rezignovalo a do útoku se už netlačilo. Hosté mohli být nakonec rádi, že neodjížděli s ještě větším přídělem.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 23:20.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (20:30:18)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 9. Etxeita (Susaeta), 64. Aduriz (pen.)

    Karty:   54. Susaeta (ATB), 79. Etxeita (ATB) – 13. Pedraza (DAL), 25. Martín (DAL), 63. Alexis (DAL), 64. Munir (DAL)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 23:20.
    Athletic Bilbao: Herrerín – de Marcos (83. Lekue), Etxeita, Laporte, Saborit – Iturraspe, M. Rico – Susaeta, Raúl García (80. Etxebarria), I. Williams – Aduriz (90+1. Merino).
    Náhradníci: Simón – Yeray, San José, Lekue, Etxebarria, I. Córdoba, Merino.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Martín, Alexis, Maripán, R. Duarte – Pina (67. Medrán), García – I. Gómez (73. Sobrino), Burgui (21. Krkić), Pedraza – Munir.
    Náhradníci: Sivera – Sobrino, Ely, Krkić, Wakaso, D. Torres, Medrán.

    Rozhodčí: González – Fernández, García
    bahis siteleri