Rusko – USA 3:5 (kon.) | Česko – Německo 1:2 (po pr.) | Kanada – Švédsko 4:0 (kon.)
Švýcarsko – Finsko 2:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Finsko
Neděle 07.01.2018, 17:30 • Dmitrov • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky ženského hokeje! Společně se dnes podíváme na utkání mezi reprezentantky Švýcarska a Finska. Pro oba týmy to dnes bude druhé vystoupení na mistrovství světa do osmnácti let.
     


    Finsko

    V prvním vystoupení na turnaji dokázaly Finky přehrát Německo, a to vcelku bez obtíží 4:1. Své soupeřky nepustily ani jednou do vedení a potvrdily tak papírové předpoklady. Gólové trefy si Finky rozprostřely mezi sebe. Po přesné trefě si připsaly Holopainenová, Laitinenová, Liikalaová a Rasanenová. V kanadském bodování jsou za českou hráčkou Kristýnou Kaltounkovou, která vévodí tabulce produktivity, hned dvě finské hokejistky. Jsou to Elisa Holopainenová a Julia Liikalaová. Obě totiž k jedné brance přidaly dvě nahrávky.

    Zápas proti Německu:

    4. Holopainenová (Seikkulová, Liikalaová), 15. Laitinenová (Holopainenová, Rasanenová), 22. Liikalaová (Holopainenová), 35. Rasanenová (Kastikainenová) – 40. Lilli Welckeová (Christofová)

    Sestava: Aholaová – Allinenová, Tohilová, Laitinenová, Rantalová, Timonenová, Parkkonenová, Lamminahová, Makelová – Melotindosová, Vesová, Nousiainenová – Kuoppalová, Saukkonenová, Vainikková – Kailová, Kastikainenová, Rasanenová
     


    Švýcarsko

    Švýcarky nezačaly turnaj jako Finky, tedy výhrou. Sehrály sice těsný zápas, ale na reprezentantky České republiky to nestačilo. V první periodě šly do vedení, nicméně o něj přišly ve druhém dějství, kdy inkasovaly hned tři branky. Třetí třetinu si poté český celek pohlídal a mohl se radovat z výhry 4:3. Toto zaváhání by Švýcarky dnes chtěly napravit proti silnému Finsku a bodově se dotáhnout právě na dnešní soupeřky. V prvním utkání si tři švýcarské hráčky připsaly po třech bodech. Jsou jimi Lisa Ruediová, Stefanie Wetliová a taktéž Rahel Enzlerová.

    Zápas proti České republice:

    29. Lorencová (Exnerová), 29. Kaltounková, 37. Lerchová (Kaltounková), 45. Kaltounková – 17. Vallariová (Ryhnerová), 25. Wetliová (Enzlerová, Rüediová), 43. Rüediová (Enzlerová, Wetliová)

    Sestava: Maurerová – Wetliová, Christenová, Sina Bachmannová, Vallariová, Hauserová, Lutzová, Gianolaová, Ingoldová – Pagnamentaová, Rüediová, Enzlerová – Bertaová, Schlegelová, Leemannová – Zimmermannová, Ryhnerová, Emmeneggerová – Brandová, Staubová, Sara Bachmannová
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Maurerová (Spiesová) – Wetliová (C), Christenová, Si. Bachmannová (A), Vallario (A), Hauserová, Lutzová, Gianolaová, Ingoldová – Ruediová, Enzlerová, Leemannová – Zimmermannová, Ryhnerová, Schlegelová – Bertaová, Pagnamentaová, Emmeneggerová – Staubová, Sa. Bachmannová, Brandová.

    Finsko: Aholaová (Kivmäkiová) – Allinenová, Tohilová (A), Laitinenová, Rantalová, Timonenová, Parkkonenová, Lamminahová, Makelaová – Melotindosová, Vesová (A), Nousiainenová (C) – Holopainenová, Seikkulaová, Liikalaová – Kuoppalová, Saukkonenová, Vainikková – Kailová, Kastikainenová, Rasanenová.

    Rozhodčí: Cugliettaová, Senuková – Hammarová, Strohmengerová..
     
    Oba týmy se již nachází na ledové ploše! Švýcarky nastoupí v červených dresech, Finky budou oděny do bílých dresů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Iina Tohilová zkoušel vypálit od modré čáry ihned po vhazování v útočném pásmu. Střeli ji ale nesedla, až k brance ani neprošla.
     
    00:52
    Nelli Laitinenová pálí z téhož místa o chvíli později. Její pokus byl něco nebezpečnější, ale Maurerová si s ním dokázala poradit. Vyrazila ho do bezpečné zóny.
     
    01:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Máme tu první branku utkání! Ta jde na konto o něco více favorizovaných Finek. Právě reprezentantky Suomi se dlouho držely v útočném pásmu, což vyústilo v kombinace, kterou dorážkou v těsné blízkosti branky zakončila zasunutím kotouč do brány ELISA HOLOPAINENOVÁ. Asistence: Viivi Vainikkaová.
    01:20 HOLOPAINENOVÁ - 0:1
     
    02:41
    Lara Christenová bleskovou odpověď nepřidává. Christenová nyní z větší vzdálenosti trefuje jen první clonící soupeřku. Tou byla Kastikainenová.
     
    03:36
    Maurerová předvedla jistá zákrok. Za malý moment se tedy bude vhazovat po její pravé ruce.
     
    04:11
    Heli Allinenová předvedla dobrou kombinaci se svou spoluhráčkou. Ta ji vrátila puk přímo na vrcholek kruhu, odkud Allinenová zamířila na bližší tyč. Bohužel pro její tým netrefila.
     
    04:56
    Hráčky v bílem zkoušely přejít přes útočnou modrou čáru, jenže neúspěšně. Jejich snažení ukončuje čárová sudí, která píská postavení mimo hru.
     
    05:16
    Na druhé straně si totožně počínaly také Švýcarky. Ty ale po vhazování ve středním pásmu přešly modrou čáru a mohly zkusit ohrozit finskou branku. Janine Hauserová dostal nabito na modrou čáru, odkud trefuje jen připravenou Aholaovou.
     
    06:41
    Nyní už jsou ale na druhé straně Finky. Dokázaly si vytvořit velmi slušný tlak před Maurerovou. Ta ale dokázala Švýcarsko podržet, když předvedla hned dva jisté zákroky.
     
    07:05
    Po vhazování v neutrálním pásmu získaly po delší dobře kotouč Švýcarky. Jessica Schlegelová ho ale neudržela a vzápětí o něj přichází.
     
    08:44
    Nepřesná rozehrávka Švýcarska neskončila na zakázaném uvolnění, a proto z toho nakonec byla dobrá šance pro švýcarský tým. Jedna z jeho hráček ale s dorážkou na brankovišti nepochodila.
     
    09:39
    Rahel Enzlerová dokázala udržet puk před dotírající Finku, tudíž může pokračovat švýcarská kombinace v útočném pásmu.
     
    10:41
    Máme za sebou odehraných deset minut zápasu. Hra se zatím přelévá ze strany na stranu a kromě vstřeleného gólu Finek jsme zatím žádnou vážnější šanci neviděli. Nyní jedna z sudích přerušila hru, protože za brankou Finska ztratila puk z dohledu.
     
    11:56
    Krista Parkkonenová nejprve nedostala puk na modrou čáru. Švýcarská brankářka ho totiž včas přikryla. Tatáž hráčka už o chvíli později ale pálí z vrcholku kruhu. Mauerová si zapisuje dobrý zákrok.
     
    13:29
    Finky teď mají menší problém s vyjetím z vlastního obranného pásma. Žádná střela Švýcarek zatím ale nepřichází. O puk se bojuje především v rohu kluziště.
     
    13:46
    Tohilaová si řekla o přihrávku na modrou a také ji dostala. Její dalekonosný pokus ale zaduněl jen o zadní mantinel, na druhou stranu tak pádí hráčky v červených dresech.
     
    14:15
    A v obranném pásmu Finek jsme viděli stejnou situaci. Tentokrát vyslala střelu od útočné modré Vallariová. Její pokus šel mezi tři tyče, Aholaová je však připravena.
     
    14:46
    Oba týmy vystřídají. Po menší pauze a úpravě ledu ale bude vše připraveno k vhazování ve středním pásmu.
     
    14:59
    Vyloučení v týmu Finsko (Parkkonenová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:50
    Finky se dokázaly osvobodit. Dokonce na chvíli držely puk v útočném pásmu, poté ho ale jen odevzdávají a jdou střídat. Přesto značný kus ze švýcarské přesilové hry ubraly.
     
    17:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilovka to sice není, ale Finky ještě byly ve čtyřech, Parkkonenová se do obranného pásma ještě vrátit nestihla. Puk se dostal na modrou čáru, kde stála LISA RUEDIOVÁ. Ruediová napřáhla a vypálila na finskou svatyni. Aholaová sice pokus vyrazila, ale to tak nešťastně, že následně pik zapadl až do její branky! Máme tedy vyrovnáno! Asistence: Noemi Ryhnerová, Stefanie Wetliová.
    17:02 RUEDIOVÁ - 1:1
     
    18:34
    Švýcarky prozatím nehrají vůbec špatně. Jejich nýnější střelu ale Aholaová dokázala zkrotit.
     
    19:00
    Na střely vedou Švýcarky 11:9. Mezitím se také hraje poslední minuta úvodního dějství.
     
    19:28
    Krista Parkkonenová zkoušela vrátit vedení na stranu hráček oděných do bílých dresů. Její pokus, kterému nechyběla razance, ale končí jen u první clonící hráčky.
     
    19:56
    Z první třetiny toho již moc k odehrání nezbývá, ale přesto musela být Maurerová na pozoru. Finský padající pokus ale dokázala bez problému zkrotit a uschovat jej v lapačce. Čtyři vteřiny před koncem se bude vhazovat po pravici Maurerové.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Konec první dvacetiminutovky! Prozatím nevidíme vůbec špatné utkání. Jako první šly do vedení Finky zásluhou Holopainenové, která se prosadila z dorážky. Necelé tři minuty před koncem ale zařídila nerozhodný stav Lisa Ruediová svou ranou od modré. Do druhé třetiny tak půjdeme za stavu 1:1!

    Střely na branku: Švýcarsko – 11:8 – Finsko
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Do útoku se jako první snažily dostat švýcarské reprezentantky, jenže Nousiainenová společně se spoluhráčky první akci v druhé třetině překazily.
     
    21:52
    Alicia Pagnamentová dokázala udržet puk v útočném pásmu při boji u hrazení. Uvidíme, zda se Švýcarky dostanou až k nějaké lepší příležitosti.
     
    22:36
    Při přechodu finského celku do útočné třetiny se velmi nepříjemně srazily dvě hráčky, ale budou v pořádku. Všemu předcházelo postavení mimo hru, bude se tedy vhazovat ve středním pásmu.
     
    23:12
    Vyloučení v týmu Finsko (Allinenová – 2 min., nedovolený zásah tělem).
     
    23:42
    Hráčky v bílém začínají početní nevýhodu dobře. Osvobozují se a jejich formace na oslabení může jít vystřídat a na chvíli si oddychnout.
     
    24:06
    Iina Tohilaová teď dokonce zahrozila ve vlastním oslabení. Po přihrávce před vrchol jednoho z kruhů vypálila táhlou střelou z forhendu. Její pokus byl ale zastaven švýcarskou gólmankou.
     
    25:12
    Druhé oslabení dokázaly hráčky Suomi přežít bez jakékoliv újmy. Allinenová se vrací zpátky na ledovou ploch a rovnou se zapojí do hry.
     
    26:21
    Ruediová nezabránila soupeřce ve střele, čehož ale finská hráčka nevyužila. Její pokus nebyl z těch nejpřesnějších, skončil mimo branku Maurerové.
     
    27:00
    Prvních sedm minut druhé dvacetiminutovky uteklo jako voda. Na střely to prozatím je 13:12 ve prospěch hráček s helvetským křížem na hrudi.
     
    27:46
    Rahel Enzlerová vybojovala puk na vhazování v útočném pásmu. Následně se kotouče ujímá Ruediová a švýcarská kombinace v pásmu může započít.
     
    27:47
    Vyloučení v týmu Finsko (Nousiainenová – 2 min., podražení).
     
    28:23
    Právě Ruediová nyní chtěl střílet, ale jedna z Finek s ní dobře držela krok a střelu jí tím pádem neumožnila. Ruediová tak posílá puk na volnou spoluhráčku a kombinace může pokračovat.
     
    28:57
    Helli Allinenová nyní zaslouží pochvalu. Velmi dobře dokázala udržet puk na holi i přesto, že na ni jedna ze Švýcarek velmi doléhala a v cestě ji trochu bránila hlavní rozhodčí. Poté puk vyhazuje.
     
    29:47
    I přes veškerou snahu Švýcarky nedokázaly početní výhodu přetavit v gól. Nousiainenová je zpět ve hře.
     
    31:20
    Hra se na chvíli přeruší. Následuje kratší přestávka a taktéž úprava ledu. Ihned, co bude led upraven, se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    32:30
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Emmeneggerová – 2 min., hákování).
     
    33:50
    Vyloučení v týmu Finsko (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    34:10
    Hraje se ve čtyřech hráčkách na obou stranách. Komu bude tato herní situace vyhovovat o něco více, uvidíme v následujících vteřinách.
     
    34:32
    Zdá se, že prozatím nesvědčí hra čtyři na čtyři žádnému z týmů. Přeci jenom více mají kotouč na holi Švýcarky, jenže jen horko se teď dostávají přes modrou čáru.
     
    35:02
    To nebyla vůbec špatná šance od jedné z reprezentantek helvetského kříže. Ta se bezhlavě vrhla k puku, aby ho dorazila. Dokonce po něm i skočila a také dokázala v této pozici popostrčit puk na branku. Aholaová si zřejmě prostor mezi rukou a tělem pohlídala a kotouč lapila.
     
    35:43
    Kapitánka Švýcarek Stefanie Wetliová dostala puk a také pálila. Zkoušela to hned z první, ale do střely nedala pořádnou razanci a ta nakonec nedoklouzala ani k brance Aholaové.
     
    36:45
    Uvidíme další přesilovou hru Švýcarek. Nyní se nedovoleným zákrokem provinila Kuoppalová, která půjde pykat za podražení.
     
    37:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Máme tu první oficiální branku v přesilové hře! K velké radosti Švýcarek padá do finské klece! Z pravého kruhu z pohledu brankářky pálila Zimmermannová, po jejíž střele nastala v brankovišti velká skrumáž. V ní nedokázaly Finky uhlídat SINJU LEEAMANNOVOU, která si připisuje přesnou trefu! Asistence: Noemi Ryhnerová.
    37:46 LEEMANNOVÁ - 2:1
     
    37:55
    Další trest pro reprezentantky Suomi. Nyní jde na trestnou lavici opět Parkkonenová za hrubost! Uvidíme snad další branku?
     
    38:36
    Ruediová si sjela hlouběji do útočného pásma, kam dostala pas přímo na hůl. Její velmi pohotová a svižná střela z příklepu si nachází cestu jen na hruď Aholaové!
     
    39:40
    Hráčky v červených dresech se musely znovu usazovat v pásmu, což se jim ale podařilo. Uvidíme, čím nakonec skončí jejich kombinace.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Parkkonenová se vrátila na ledovou plochu, což značí, že Finky oslabení přestály. Ve druhé třetině jsme viděli lepší výkon Švýcarek, což možná mnohé zaráží. Hráčky helvetského kříže jsou ale zatím o něco přesnější. To jim vyneslo jednobrankové vedení, o které se zasloužila dorážející Leemannová. Zda skutečně švýcarské hokejistky vedení udrží, sledujme ve třetí třetině!

    Střely na branku: Švýcarsko – 20:18 – Finsko
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Finky se pokusily vyrazit za vyrovnáním velmi rázně. Jedna z jejich hráček se natlačila až do zakončení, ale švýcarská gólmanka je opět připravena a při tomto zákroku stoprocentní.
     
    41:03
    A netrvá to dlouho a přichází další střela! Iina Tohilaová napřáhla na modré a zacílila mezi tři tyče. Její pokus ale končí nakonec mimo.
     
    41:14
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Lepší nástup do třetí třetiny si finské hráčky snad nemohly ani přát. Po přihrávce od Elisy Holopainenové se do střely opřela JULIA LIIKALAOVÁ, která se nezmýlila! Stav je tedy opět srovnán! Asistence: Elisa Holopainenová, Neli Laitinenová
     
    42:15
    Snad poprvé v zápase se ozývají také fanoušci. Ti nyní vyjadřují svou podporu týmu z Finska. Uvidíme, zda se jim za to hráčky odvděčí.
     
    42:38
    Pokoušely se o to už nyní. Jejich rozehrávka ale nebyla vůbec přesná. Kotouč skončil až na zakázaném uvolnění. Hra se nám tedy přestěhuje před Aholaovou.
     
    44:37
    Teď nebyla přesná ani přihrávka Lary Christenové. Ta zkoušela puk přenechat spoluhráčce na modré čáře, jenže tomu zabránila jedna z bránících hokejistek. I přesto se ale díky Ruediové Finky v pásmu dokázaly udržet.
     
    45:54
    Jessica Schlegelová naskakuje do hry poté, co její spoluhráčka nahodila puk za branku Aholaové a šla střídat. Ve hře tedy vidíme druhou švýcarskou formaci.
     
    46:13
    K nevoli švýcarských hokejistek jim sudí zapískala zakázané uvolnění. Rozhodnutí ale nezmění, následuje vhazování po levici Maurerové.
     
    47:34
    Iina Tohilaová zaslouží pochvalu za velmi dobrou střelu, ale Maurerová na druhé straně za parádní zákrok! Na střelu Tohilaové sice neměla optimální výhled, přesto její pokus zkrotila v lapačce a podržela svůj tým.
     
    47:52
    Tady to zavánělo průšvihem na finské straně! Brankářka Aholaová si povyjela, aby odklidila puk do bezpečí, jenže ji rozhodila dojíždějící hráčka a Aholaová upadla. Naštěstí pro Suomi ale stihla puk odrazit včas.
     
    48:18
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Zimmermann – 2 min., hákování).
     
    48:42
    Lisa Ruediová se stihla vrátit a nepustila finskou protihráčku do dobré střelecké pozice. Ta nakonec vypálila, ale jen z velkého úhlu, což branku Maurerové mohlo jen těžko ohrozit.
     
    49:20
    Zatím to není z pohledu Finek vůbec dobrá přesilová hra. Švýcarky je téměř do útočné třetiny ještě nepustily. A nyní se opět osvobozují.
     
    50:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Zimmeramannová se už vracela zpět na kluziště, jenže do obranného pásma to ještě nestihla. Laitinenová našla velmi dobrou přihrávkou osamocenou VIIVI VAINIKKAOVOU na pravém křídle. Z pravého kruhu poté trefuje Vainikkaová přesně horní růžek švýcarské svatyně a posílá svůj tým opět do jednobrankového vedení! Asistence: Nelli Laitinenová, Elisa Holopainenová.
    50:22 VAINIKKAOVÁ - 2:3
     
    52:00
    Jessica Schlegelová nyní nebyla vůbec daleko od toho, aby se dnes podruhé podívala na trestnou lavici. V pádu podrazila svoji soupeřku, u hlavních rozhodčích jí to ale prošlo.
     
    52:27
    Švýcarky se pochopitelně snaží hnát do útoku a taktéž budou chtít co nejrychleji srovnat stav. Na střely je to 24:28 z pohledu švýcarských hráček. To také potvrzuje fakt, že Finky ve třetí periodě výrazně přidaly na svém výkonu.
     
    53:36
    Mikaela Saukkonenová sice nabrala obdivuhodnou rychlost, na dojetí puku to ale nestačilo. Rozhodčí tak píská zakázané uvolnění, které vrátí hru před Aholaovou.
     
    54:21
    Iina Tohilaová si najela tak, aby mohla dostat přihrávku a také ji dostala. Nebála se clonící hráčky a z nápřahu vypálila. Naštěstí pro Švýcarky jen mimo tři tyče.
     
    55:56
    Ani jeden z týmů se teď nemohl usadit v útočném pásmu. Teď se hraje převážně ve středním pásmu a o kotouč se bojuje u hrazení.
     
    56:35
    Elisa Holopainenová nejprve vypíchla soupeřce kotouč, aby následně mohla vjet do pásma a vystřelit. Velmi šikovně schovala střelu za jednu z bránících hráček, i přesto ale Maurerová kotouč schovává v náruči.
     
    57:18
    Dlouhou dobu se drží finské hokejistky v útočném pásmu. Švýcarky zatím jen marně forčekují a snaží se získat puk na svou stranu.
     
    58:11
    Seikkulaová to udělal dobře. Nejprve sice ztratila puk, poté ho ale dokázala zpět vybojovat a odevzdává ho svým spoluhráčkám, které už spíše šetří čas.
     
    59:17
    Leemanová zastavila protihráčku jen nedovoleným zásahem tělem, což je faul, který se píská jen v ženském hokeji. Tím možná definitivně pohřbila šance Švýcarek na bodový zisk.
     
    Konec zápasu.
     
    Toto napínavé utkání je u konce! V poslední dvacetiminutovce Finky značně přidaly, což jim nakonec vyneslo všechny tři body! Nejprve srovnala skóre Liikalaová, poté vítěznou trefu zařídila Vainikkaová.

    Střely na branku: Švýcarsko – 25:32 – Finsko

    Nejlepší hráčky utkání:

    Švýcarsko – Sinja Leemanová
    Finsko – Sanni Aholaová
     
    Já vám děkuji za pozornost a přeji vám nejlepší možný vstup do nového týdne! (19:42:11)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 18. Ruediová (Ryhnerová, Wetliová), 38. Leemannová (Ryhnerová) – 2. Holopainenová (Vainikkaová), 42. Liikalaová (Holopainenová, Laitinenová), 51. Vainikkaová (Laitinenová, Holopainenová)


    Švýcarsko: Maurerová (Spiesová) – Wetliová (C), Christenová, Si. Bachmannová (A), Vallario (A), Hauserová, Lutzová, Gianolaová, Ingoldová – Ruediová, Enzlerová, Leemannová – Zimmermannová, Ryhnerová, Schlegelová – Bertaová, Pagnamentaová, Emmeneggerová – Staubová, Sa. Bachmannová, Brandová.
    Finsko: Aholaová (Kivmäkiová) – Allinenová, Tohilová (A), Laitinenová, Rantalová, Timonenová, Parkkonenová, Lamminahová, Makelaová – Melotindosová, Vesová (A), Nousiainenová (C) – Holopainenová, Seikkulaová, Liikalaová – Kuoppalová, Saukkonenová, Vainikková – Kailová, Kastikainenová, Rasanenová.

    Rozhodčí: Cugliettaová, Senuková – Hammarová, Strohmengerová.
    bahis siteleri