TJ Ostrava – Fénix Brno 3:0 (kon.)
konec
TJ Ostrava
3
25 25 25  
Fénix Brno
0
12 18 11  
Pondělí 08.01.2018, 18:00 • Hala míčových sportů, Ostrava • Uniqa extraliga žen • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    25:11
    Je konec! Iva Nachmilnerová dokázala soupeřky zaskočit servisem o pásku, Kulhánková ještě udržela míč ve hře, ale poté chybuje na útoku Trávníčková.
     
    24:11
    Třináct mečbolů pro Ostravu. Veronika Šnellyová našla plachtícím servisem jen aut.
     
    17:9
    Ostrava dál uniká ve skóre. Již sedmnáctý bod se domácím podařilo získat po servisu Čuboňové. Fénix zastavuje hru oddechovým časem.
     
    16:9
    Při druhém technickém oddechovém čase vede Ostrava o sedm bodů. Hostující celek se několikrát ubránit, ale nedokázal zaútočit. To se daří až Čuboňové z pozice univerzálky.
     
    11:5
    A už to je o šest bodů. Kateřina Valková dokázala servisem zaskočit Kulhánkovou, poté se ta domácí prosazuje Kojdová. Trenér brněnského týmu Zdeněk Janoušek si bere oddechový čas.
     
    8:4
    Při prvním technickém oddechovém čase vede Ostrava o čtyři body. Krejčířová se srazila při nahrávce s Kulhánkovou.
     
    25:18
    Také druhá sada jde pro Ostravu. Zemanová dokázala dalším servisem zatlačit hostující celek a Matoušková z hlavního kůlu chybuje útokem do autu.
     
    24:18
    Šest setbolů pro Ostravu. Šnellyový měla na ruce snížení, ale narazila na připravený blok Zemanové.
     
    22:16
    A další bod pro hostující celek. Opět Karin Žolnerčíková nedokázala přihrát plachtící podání. Také Ostrava si bere oddechový čas.
     
    21:13
    Kateřina Valková za koncovou lajnou. A je to eso přesně do rohu kurtu. Následuje oddechový čas pro Fénix.
     
    16:7
    Třiadvacetiletá blokařka znovu zatlačila servisem, domácí se dokázali ubránit po útoku Matouškové. Matoušková dostala ještě jednu šanci, ale tu napálila do bloku Nachmilnerové. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    15:7
    Ostrava si jde i pro druhou sadu. Kateřina Zemanová řádí na podání, připisuje si další eso.
     
    12:6
    Vilte Makauskaiteová na podání. A je z toho eso, nyní nepřihrála Kulhánková. Zdeněk Janoušek si bere oddechový čas.
     
    8:3
    Při prvním technickém oddechovém čase to je o pět bodů. Helena Kojdová dokázala servisem přidat další přímý bod. Kulhánková přihrála jen daleko na tribunu.
     
    25:12
    Je konec! První sada jde velmi snadno na konto domácího týmu. Veronika Šnellyová se ještě dostala k útoku z třímetrové čáry, ale ani kapitánka Fénixu svou smeč přes síť nedostala.
     
    24:12
    Dvanáct setbolů pro Ostravu. Helena Kojdová dává tentokrát eso o pásku.
     
    18:11
    Místo Matouškové přichází do hry Beránková. Šnellyová byla ubráněna v poli, poté útočila Trávníčková jen do bloku Nachmilnerové. Fénix i vybírá i druhý oddechový čas.
     
    16:11
    Ostrava vede při druhém technickém oddechovém čase o pět bodů. Matoušková v dobré pozici hrála nedůrazně, Ostravanky si zpracovaly míč a Kojdová přidává další bod.
     
    12:11
    Fénix je v kontaktu. Kočvarová přidává dokonce přímý bod. Zdeněk Pommer reaguje na tlak brněnského týmu oddechovým časem.
     
    8:5
    Tereza Matoušková pokračuje na podání. Diatková se opřela do smeče a útokem přes blok posílá oba týmy k prvnímu technickému oddechovému času.
     
    5:1
    A další bod pro domácí. Helena Kojdová se představila na servisu a připisuje si eso. Po šest rozehrát si bere Zdeněk Janoušek oddechový čas.

    Vít Schück

    TJ Ostrava: Šípová, Valková (C) – Faltínová, Kojdová, Makauskaiteová, Žolnerčíková – Nachmilnerová, Sedláčková, Zemanová – Čuboňová, Diatková – Chevalierová, Teperová
    Trenér: Zdeněk Pommer

    Fénix Brno: A. Pospíšilová, Krejčířová – Beránková, Štrychová, Petra Pospíšilová, Matoušková, Indrová – Pavlína Pospíšilová, Trávníčková, Holečková, Kočvarová – Šnellyová (C), Neterdová – Kulhánková, Kuníková
    Trenér: Zdeněk Janoušek

    Rozhodčí: Gabriela Burgertová – Marián Ištvanech
    bahis siteleri