Hertha – Dortmund 1:1 (kon.)
konec
Hertha BSC
1:1 (0:0)
Borussia Dortmund
Pátek 19.01.2018, 20:30 • Olympijský stadion, Berlín • Německá Bundesliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost a někdy příště se u dalších online přenosů budu těšit na počtenou. (22:36:24)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 18:12.
     
    Je dobojováno, Hertha s Borussií si z dnešního utkání odnáší bod za remízu 1:1. První poločas tohoto mače příliš atraktivní podívanou nenabídl, jedinou šanci si vypracoval Lazaro, jenž z přímého kopu mířil těsně vedle bližší tyče. Krátce po návratu ze šaten ale domácí poslal do vedení Davie Selke, inkasovaná branka ale favorizovanou Borussii paradoxně nakopla. Pulisice ještě stačil vychytat Kraft, v jednasedmdesáté minutě ale po Sanchově centru srovnal Šindži Kagawa. Závěrečná desetiminutovka nabídla několik příležitostí Dortmundu, Sancho ale zacílil těsně vedle, Isak zase trefil horní tyč.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Darida si na kraji hrací plochy počkal na Juliana Weigla a taktickým faulem přerušil rodící se akci Borussie. Hlavní sudí neměl na vybranou, žlutá karta je udělena zcela oprávněně.
     
    90+2
    Kagawa se protáhl po pravém křídle a nacentroval přesně do míst, kde se pohyboval Alexander Isak. Ten místo střely z první sklepával na Jarmolenka, těsně před ukrajinským záložníkem ale míč odklidil Lustenberger.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty. Dočkáme se ještě nějaké branky, nebo utkání skončí nerozhodně?
     
    90
    Valentino Lazaro mohl pálit, místo toho se ale rozhodl pro přihrávku na Leckieho, ten byl však přistižen v ofsajdovém postavení. Opakovaný záběr ale ukázal, že pomezní sudí tentokráte chyboval.
     
    89
    Šanci na rychlou protiakci teď dostal Mathew Leckie, s míčem se ale daleko nedostal, krátce po přechodu na obrannou polovinu soupeře jej totiž díky fantastickému obrannému skluzu odzbrojil Ömer Toprak.
    87.
     
    87
    Tlak ze strany hostí pokračoval, při Herthě nyní stáli všichni svatí. Po Schürrleho nahrávce si Alexander Isak pustil balon do běhu a poté jej z ostrého úhlu napálil na branku, Krafta ale zachránila horní tyč.
    86.
     
    86
    Dortmundští v posledních minutách naprosto dominují, nyní spálili další možnost na obrat ve skóre! Na hranici vápna stojící Kagawa po rohovém kopu oslovil uvolňujícího se Isaka, který ale zacílil mimo tři tyče.
     
    85
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Andrij Jarmolenko.
     
    85
    Povedená rána! Míč se po hlavičkovém souboji odrazil příhodně pro za šestnáctkou číhajícího Jeremyho Toljana, jenž se do něj opřel z první a pořádně protáhl Krafta. Následovat bude rohový kop Borussie.
     
    84
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Vladimír Darida.
    83.
     
    83
    Dortmund se mohl poprvé v tomto mači dostat do vedení! Toljanova přihrávka oslovila na hranici ofsajdu se pohybujícího Schürrleho, jenž připravil gólovku pro Jadona Sancha, ten ale dodal balonu opačnou rotaci a zamířil mimo tři tyče.
     
    82
    S blížícím se koncem utkání přebírají otěže hostující fotbalisté. Hertha se spíše brání, občas se ale také vydá do nebezpečného protiútoku. Jeden takový nyní podnikl střídající Leckie, byl ale zastaven Papasthatopoulosem.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut. Dočkáme se ještě nějaké branky, nebo si dnes oba celky připíší po bodu za nerozhodný výsledek?
     
    79
    Znovu Sancho! Záložník Borussie Dortmund si zastavil míč v pokutovém území a poté jej posunul do běhu Jeremymu Toljanovi, po jehož přihrávce míč těsně před o zakončení se snažícím Schürrlem odklidil Stark.
     
    78
    Alexander Isak se uvolnil okolo Plattenhardta, poté zvedl hlavu a přesnou přihrávkou hledal z druhé vlny si nabíhajícího Šindžiho Kagawu. Ten se sice zjevil v ideální palebné pozici, Herthu ale zachránil poctivě se vracející Skjelbred.
     
    77
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Ondrej Duda, přichází Mathew Leckie.
     
    76
    Zničehonic se kupředu vydali i domácí. Salomon Kalou ale s nadějně se vyvíjející protiakcí naložil špatně, když si míč posunul mezi dva protivníky, a ukousl si tak až příliš velké sousto.
     
    75
    Weigl posunul balon na Sancha, který je díky asistenci u zatím jediné trefy Borussie při chuti. Tentokráte ale talentovaný Angličan postupoval individuálně a probojoval se až do vápna, tam ale o míč přišel v souboji s Lustenbergerem.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Mitchell Weiser (Hertha BSC).
     
    72
    Žlutou kartu dostává Valentino Lazaro (Hertha BSC).
    71. Šindži KAGAWA - 1:1
     
    71
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hosté byli doposud v ofenzivě zcela bezzubí, nyní se jim ale zničehonic podařilo vyrovnat, utkání tak dostává nový náboj! Lví podíl na této trefě má Sancho, jehož první centr byl sice zablokován, o chvíli později ale anglický mladík dostal šanci na reparát. Tentokráte si vedl o poznání úspěšněji, když našel trestuhodně zapomenutého ŠINDŽIHO KAGAWU, proti jehož hlavičce byl Kraft bezmocný.
     
    70
    Isak zatlačil na rozehrávajícího Niklase Starka a donutil jej k chybě. Těžit z toho překvapivě mohl hodně vytažený Ömer Toprak, jenž si míč po několika rychlých krocích nachystal na pravačku a vypálil, branku soupeře ale minul.
     
    68
    Šindži Kagawa v osobním souboji přetlačil Lustenbergera, načež si všiml za obranu soupeře si sbíhajícího Schürrleho. Německý záložník ale své uvolnění nenačasoval ideálně a byl přichycen v ofsajdu.
     
    67
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Alexander Isak.
     
    66
    Tentokráte domácí standardní situaci rozehráli na krátko, ovšem ani tento způsob exekuce se neukázal býti úspěšným, Plattenhardt totiž kousek za šestnáctkou přišel o míč v souboji s Piszczekem.
     
    65
    Davie Selke zapnul na vyšší rychlostní stupeň, dostihl kulatý nesmysl těsně před přechodem přes postranní lajnou a nakonec pro Berlínské vybojoval další kop od rohového praporku.
     
    64
    Salomon Kalou si zastavil míč kousek vedle pokutového území, načež jej načechral na hlavu ve vápně si sbíhajícího Valentina Lazara. Ten byl ale tísněn Toprakem, jeho zakončení podle toho také vypadalo.
    63.
     
    63
    Míč je v brance BVB, radost domácích hráčů a fanoušků je ale zbytečná. Salomon Kalou se z úhlu řítil na Bürkiho, místo střely ale ještě nahrával před prázdnou svatyni si sbíhajícímu Dudovi, ten ale zakončoval v jasném ofsajdu.
     
    62
    Niklas Stark a Julian Weigl si ve vzájemném souboji počínali na hranici fotbalových pravidel a regulí, hlavní sudí nakonec rozhodl, že nedovoleného zákroku se dopustil německý záložník ve službách hostí.
     
    61
    Na centr Jeremyho Toljana si sbíhal Japonec Kagawa, nakonec byl ale celou situací spíše překvapen, podle čehož jeho zakončení také vypadalo. Nápor Borussie posléze vyústil pouze v Sanchův faul na Starka.
     
    60
    Norský kapitán Herthy je za doprovodu týmových zdravotníků odveden za postranní čáru, vše ale nasvědčuje tomu, že by nemělo jít o nic vážného, a Skjelbred bude v utkání pokračovat.
     
    59
    Následovala rozehrávka rohového kopu v podání hostí, obrana Berlínských si ale s bráněním standardní situace i tentokráte poradila. Na trávníku zůstává ležet Skjelbred, jsou přivolání zdravotníci.
     
    58
    Výtečně to nyní udělal Mario Götze, jenž si seběhl na přihrávku od Kagawy. Poté německý středopolař zachoval chladnou hlavu a šikovnou patičkou uvolnil Toljana, ten ale v klíčový okamžik celé akce selhal při zpracování.
    57.
     
    57
    Výtečný zákrok Thomase Krafta! Ofenzivní snaha Borussie nakonec vyústila v táhlou ránu Christana Pulisice, která směřovala pod horní tyč, domácí brankář se ale natáhl, co to šlo, a udržel své spoluhráče ve vedení.
     
    56
    Fotbalisté Dortmundu se i nadále drží na obranné polovině soupeře, jejich pomalá kombinace ale zatím k ničemu nevede. Z ochozů Olympijského stadionu v Berlíně se začíná ozývat pískot.
     
    55
    Přízemní centr Christiana Pulisice byl zablokován, Stark poté balon pod tlakem napadajícího Sancha odkopl pouze na roh. S ním ale Stögerova družina nenaložila ideálně, obrana Herthy se v klidu ubránila.
     
    54
    S touto příležitostí šlo naložit daleko lépe. André Schürrle měl dostatek času i prostoru k centru, ten ale přetáhl a sbíhající si Jadon Sancho neměl šanci na kulatý nesmysl před poloprázdnou brankou dosáhnout.
     
    53
    Kraftův výkop doputoval až k Daviemu Selkemu, který hlavou sklepával pro Dudu. Ten mu chtěl o chvíli později vrátit tu samou laskavost, jeho přihrávka ale na poslední chvíli zastavil Piszczek.
     
    52
    Jeremy Toljan si posunul míč směrem ke středu hřiště a poté zkusil nalézt v šestnáctce si sbíhajícího Andrého Schürrleho, záměr mu ale překazil výtečně bránící Fabian Lustenberger.
     
    51
    Götze si v souboji se Starkem počínal na hranici fotbalových pravidel, sudí ale nechal hru plynout, a hosté se tak hnali do protiakce. Šindži Kagawa ale s nadějně vypadající šancí naložil mizerně, jeho přihrávka putovala do země nikoho.
     
    50
    Na levé straně se zjevil naprosto zapomenutý Plattenhardt, jenž dostal trestuhodně mnoho času na centr. Jeho nabídka směřovala k Selkemu, zatím jediného přesného střelce tohoto mače ale ve vzduchu předčil Toprak.
     
    49
    Hra se musela na pár chvilek přerušit, po souboji s Weiglem se totiž na trávníku ocitl Per Ciljan Skjelbred. Celá situace si ale nakonec nevyžádala zásah domácích zdravotníků, vše by mělo být v pořádku.
     
    48
    Asi musíme přiznat, že Berlínští vedou nad Borussií zcela zaslouženě. Hosté dnes zatím působí velmi ospalým dojmem a pokud chtějí s výsledkem ještě něco udělat, musí ve zbytku hrací doby opravdu hodně zabrat.
    46. Davie SELKE - 1:0
     
    46
    Hertha právě vstřelila branku!
    No vida, lepší vstup do druhého poločasu si domácí fotbalisté snad ani nemohli přát, krátce po jeho začátku se totiž ujímají vedení! Po narážečce s Ondrejem Dudou se míče na pravé straně ujal Valentino Lazaro, jehož přízemní centr v šestnáctce podcenil Papasthatopoulos, načež se sám před Bürkim ocitl DAVIE SELKE a tváří v tvář švýcarskému brankáři se díky střele do protipohybu nemýlil.
     
    46
    Do druhého poločasu vstupují oba celky bez jediné změny ve svých sestavách, což je překvapivé především v případě Borussia, která byla doposud směrem dopředu naprosto bezmocná.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, v Berlíně jsme zatím branku neviděli. Oba celky k dnešnímu mači přistoupily velmi opatrně, sledujeme defenzivní a vyčkávací partii, v níž zřejmě rozhodne každá menší chybička. Jedinou gólem zavánějící možnosti si vypracovala Hertha, když z přímého kopu jen těsně vedle bližší tyče pálil Valentino Lazaro. Doufejme, že druhá půle bude o poznání atraktivnější.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Na přihrávku rychlonohého křídelníka si na hranici ofsajdu seběhl Davie Selke, jenž se posléze parádně zbavil Ömera Topraka a centroval k Dudovi, tomu ale zakončení znemožnil Papasthatopoulos.
     
    44
    Kupředu se nakonec vydal Šindži Kagawa, jeho narážečka se Schürrlem ale dopadla stejně bídně jako všechny dosavadní akce Borussie. Do protiakce se tak může vydat Hertha, konkrétně Valentino Lazaro.
     
    43
    Spíše to vypadá, že oba celky první poločas už pouze dohrávají. Nikdo se nikam bezhlavě nežene, momentálně hostující fotbalisté v poklidu kombinují ve středu hřiště.
     
    42
    Jeremy Toljan si u postranní lajny posunul míč až příliš daleko od kopaček, čehož okamžitě využil Mitchell Weiser. Německý obránce posléze celou situaci uklidnil zpětným pasem na Krafta.
     
    41
    Mitchell Weiser poslal míč po lajně, kam si nabíhal Davie Selke. Jeho snaha ale byla zbytečná, Borussii totiž skvěle zafungovala ofsajdová past. Následovat tak bude odkop od Bürkiho branky.
     
    40
    Mario Götze nechal balon za sebou, načež se jej snažil ihned vybojovat zpět, v souboji s Ondrejem Dudou si ale počínal za hranou fotbalových pravidel a regulí.
     
    39
    Piszczek to udělal velmi zajímavě, když vymyslel zajímavou kolmici pro Andrého Schürrleho. Německý záložník dělal vše, co bylo v jeho silách, vybíhající Thomas Kraft ale u balonu byl o chvíli dříve.
     
    38
    S nařízenou standardní situací naložil Mario Götze bídně, obrana Herthy ale balon odvrátila pouze k Ömeru Toprakovi, jehož pumelice byla sice povedená, zastavila se ale o tělo blokujícího Lustenbergera.
     
    37
    Jadon Sancho našel přesnou přihrávkou Maria Götzeho, jenž si v osobním souboji se Starkem doslova vykoledoval nedovolený zákrok. Přímý kop pro hosty.
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá posledních deset minut, na první branku na Olympijském stadionu v Berlíně stále čekáme. Dočkáme se ještě před odchodem obou celků do šaten?
     
    34
    Ani tentokráte ale celek z hlavního města Německa z této situace nic nevytěžil. Plattenhardtův vysoký centr sice dopadl na hlavu Davieho Selkeho, tomu ale zakončení nevyšlo podle představ.
     
    33
    Mitchell Weiser se díky šikovnému zaseknutí zbavil napadajícího Jeremyho Toljana, jehož přetažený centr u zadní tyče ještě nešťastně tečoval polský obránce Piszczek, Hertha tak bude zahrávat rohový kop.
     
    32
    Toljan zabojoval a těsně před postranní lajnou získal míč pro sbíhajícího si Sancha. Anglický hráč, narozený v roce 2000, si hodlal narazit s Kagawou, ten mu ale balon vrátil pouze na paty.
     
    31
    Ondrej Duda neměl směrem vpřed s kým kombinovat, proto se rozhodl otočit hru zpátky. Míč se nakonec dostal až k brankáři Kraftovi, který si zkušeně poradil s atakujícím mladíčkem Sanchem.
    30.
     
    30
    K balonu se postavili Marvin Plattenhardt s Valentinem Lazarem. Exekuce této standardní situace se nakonec ujal druhý jmenovaný, jehož tvrdá rána pravačkou nebyla vůbec k zahození, míč totiž skončil jen těsně vedle bližší tyče Bürkiho pokladnice.
     
    29
    Christian Pulisic zatáhl za záchrannou brzdu a těsně vedle šestnáctky jasně fauloval do úniku se ženoucího Plattenhardta. Tady není o čem diskutovat, jasná žlutá karta.
     
    28
    Právě Marvin Plattenhardt se ujal jeho rozehrávky, nic světoborného ale z této standardní situace nevzešlo. Centr německého obránce totiž přistál na hlavě připraveného Toljana, jenž jej okamžitě poslal pryč z vápna.
     
    27
    Kalouova přihrávka na Plattenhardta byla sice vystižena, Piszczek ale místo rezolutního odkopu zbytečně vymýšlel, což byla voda na mlýn pro napadajícího obránce Herthy, jenž pro domácí vybojoval alespoň roh.
     
    25
    Borussia opět kombinovala v těsné blízkosti středového kruhu a snažila se svého soupeře trochu ukolébat. Kagawa poté vymyslel zajímavou kolmici pro Sancha, tomu ale radost pokazil ve skluzu hrající Weiser.
     
    24
    Balon se za přispění štěstí dostal k Christianu Pulisicovi, jenž se rozhodl postupovat individuálně. Americký mladík to nemyslel vůbec špatně, pochvalu ale zaslouží vracející se Maier, jenž jej díky výtečnému obranném zásahu zastavil.
     
    23
    Stögerovi svěřenci pokračuji v opatrném výkonu a i nadále se nikam neženou. Po výměně míče na obranné polovině vyslal dlouhatánský pas na Sancha Papasthatopoulos, mladičký Angličan ale na balon neměl šanci dosáhnout.
     
    22
    Sokratis Papasthatopoulos vystoupil z obranné linie a v souboji se Selkem si pomohl nedovoleným zákrokem. Na to konto měli domácí k dispozici přímý kop, ránu Marvina Plattenhardta ale Bürki hlídal a nechal balon doletět nad horní tyč.
     
    21
    Po několikaminutové odmlce se směrem vpřed vydala i Hertha. Lazaro dlouho neměl s kým kombinovat, nakonec jej ale šikovně sklepl pro Mitchella Weisera, jehož dělovka levačkou ale měla k úspěchu daleko.
     
    20
    Toljan si počkal na ideální okamžik a poté přenechal balon za sebou se řítícímu Götzemu. Jeho centr nejprve podskočil Schürrle, poté mohl pálit Kagawa, ideální střelecký moment ale doslova prospal, načež byl odzbrojen Lustenbergerem.
     
    19
    Dortmund opět kombinoval velice pomalu, obrana Berlína měla dost času na přípravu a zformování se. Kupředu se nečekaně vydal stoper Toprak, kousek za polovinou hřiště byl ale faulován Skjelbredem.
     
    18
    Marvin Plattenhardt nejprve vybojoval pro své kolegy autové vhazování, poté ale až příliš dlouho váhal s jeho rozehrávkou, až hlavnímu sudímu došly nervy a balon byl přenechán hostujícímu celku.
     
    17
    Jadon Sancho si zastavil balon na kraji vápna, poté rozkmital své rychlé a velmi šikovné nohy, díky čemuž se zbavil Mitchella Weisera. Jeho přihrávka směřovala k Schürrlemu, tomu ale v zakončení zabránil Stark.
     
    16
    André Schürrle se ocitl v prostoru pravého křídla, kde si okolo Plattenhardta přehodil balon na centr. Na letící míč si v pokutovém území naskočil Kagawa, pouze ale potvrdil, že rozhodně není excelentním hlavičkářem a v záklonu zamířil nad branku.
     
    15
    Máme za sebou úvodních patnáct minut, na hrací ploše se toho zatím moc nestalo. Oba celky do utkání vstoupily velmi opatrně a spíše vyčkávají na to, až jejich soupeř udělá nějakou chybu. Vedoucí branka by atraktivitě hry hodně pomohla.
     
    14
    Weigl přenechal balonu Šindžimu Kagawovi, který zvedl hlavu a pokusil se roztáhnout hru na vlevo si sbíhajícího Jeremyho Toljana. Ten dělal vše, co bylo v jeho silách, míč na hrací ploše už ale zastihnout nedokázal.
     
    13
    Piszczek se pokusil o další útočný výpad, výtečně jej ale dostoupil vracející se Valentino Lazaro, který polského obránce Borussie vytlačil až za polovinu hřiště. Dortmund tak musí začít zase od píky.
     
    12
    Kroucený centr z kopačky Salomona Kaloua na poslední chvíli zablokoval Jerem Toljan, poté ale dostal veterán z Pobřeží slonoviny šanci na reparát. Tentokráte volil pas na Selkeho, jeho nabídka ale žádným z kolegů nebyla vyslyšena.
     
    11
    Snad poprvé se Borussia rozhodla kombinovat také na pravém křídle, k balonu se tak konečně dostal i Christian Pulisic. Ideálně si ale rozhodně nepočínal, o kulatý nesmysl totiž přišel, a Berlínští se tak tlačí do protiakce.
     
    10
    Na ofenzivní výlet se nyní vydal hostující zadák Piszczek, který si posunul balon na silnější pravačku a poté přenesl hru k mladíčkovi Sanchovi. Ten si hodlal míč obhodit okolo Weisera, domácí bek se ale nenechal opít rohlíkem.
     
    9
    Ondrej Duda byl podroben krátkému ošetření za postranní čarou, nyní se ale vrací zpět na plac a vše nasvědčuje tomu, že je v naprostém pořádku. Mezitím Weiser hledal za obranu si sbíhajícího Lazara, balonu ale dodal až příliš razance.
     
    8
    Hra se musí na pár okamžiků přerušit. Po předchozím vzdušném souboji s Weiglem se totiž z trávníku nezvedá Ondrej Duda. Slovenský záložník vypadá hodně otřeseně, na hřiště jsou proto přivolání domácí zdravotníci. Snad se nejedná o nic vážného.
     
    7
    Jenže Berlínští se udrželi na obranné polovině svého soupeře a vypracovali si první dobrou příležitost. Duda sice prohrál hlavičkový souboj s Weiglem, balon se ale odrazil příhodně pro kapitána Skjelbreda, do jehož rány na poslední chvíli padl Papasthatopoulos.
     
    6
    Na druhé straně dala obrana Dortmundu až příliš volného prostoru rychlonohému Lazarovi. Ten se hbitě protáhl okolo Toljana a poté centroval do míst, kam si nabíhal Davie Selke, Borussii ale od pohromy uchránil Ömer Toprak.
     
    5
    Na své cestě do pokutového území přenechal Toljan balon Sanchovi, jenž zvedl hlavu a ještě hledal v šestnáctce si nabíhajícího Schürrleho, ten ale v souboji se Starkem nezvládl první kontakt s míčem.
     
    4
    Hosté se opět pokoušeli prosadit po levé straně hřiště. Toljan si narazil se Sanchem, jehož přihrávku na Andrého Schürrleho ale vystihl Lustenberger. O chvíli později měla Borussia k dispozici autové vhazování, naložila s ním ovšem prachmizerně.
     
    3
    Podobná situace byla k vidění i na opačném konci hrací plochy. Sancho vysunul kolmici pro rozběhnutého Maria Götzeho, který míč sice zastihl těsně před postranní čarou, o chvíli později ale byl odzbrojen Weiserem.
     
    2
    Hertha se krátce po rozehrávce vrhla na útočnou polovinu. Skjelbredův dlouhý nákop si u postranní lajny zpracoval Kalou a poté poslal balon na kopačky Slováka Dudy, ten si jej ale pustil až příliš daleko od nohy.
     
    1
    Christian Dingert, hlavní sudí dnešního souboje mezi Herthou Berlín a dortmundskou Borussií, právě foukl do píšťalky, utkání tedy může začít – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí, kteří nastupují v modrobílých dresech, naopak svěřenci trenéra Stögera budou hrát v černém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hertha BSC: Kraft – Weiser, Stark, Lustenberger, Plattenhardt – Maier, Skjelbred – Lazaro, Duda, Kalou – Selke.
    Náhradníci: Klinsmann – Pekarík, Darida, Leckie, Langkamp, Mittelstädt, Ibišević.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Toljan – Weigl, M. Götze, Kagawa – Pulisic, Schürrle, Sancho.
    Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Şahin, Jarmolenko, Isak, Akanji, G. Castro..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Vše nasvědčuje tomu, že působení Pierra-Emericka Aubameyanga v Dortmundu se chýlí ke svému konci, nejpravděpodobněji se jeví jeho přestup do londýnského Arsenalu.

     
    Poslední vzájemné utkání

    26.8.2017 – Borussia Dortmund – Hertha BSC 2:0

    Branky: 15. Aubameyang (Şahin), 57. Şahin

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos (40. Toprak), Bartra, Zagadou – Castro, Şahin, Götze (63. Kagawa) – Pulisic, Aubameyang, Philipp (79. Dahoud)

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Skjelbred, Stark – Leckie, Darida, Kalou (58. Haraguči) – Ibišević (58. Esswein)
    Nejčerstvější posilou BVB se stal dvaadvacetiletý obránce Manuel Akanji, který do Dortmundu přestoupil ze švýcarské Basileje.

     
    Borussia Dortmund

    Jako na houpačce, tak by se dal charakterizovat dosavadní průběh tohoto ročníku německé nejvyšší soutěže v podání Borussie Dortmund. Z úvodních sedmi kol totiž červenožlutí vybojovali sedmnáct bodů, když jedinou ztrátu zapsali díky remíze s Freiburgem. V následujících osmi mačích fotbalisté BVB ani jednou nepoznali chuť vítězství, když hned pětkrát odcházeli poraženi a ze tří duelů urvali alespoň bod za remízu. Nelichotivá série zlomila vaz Peteru Boszovi, kterého na postu hlavního trenéra nahradil jeho jmenovec Stöger, bývalý lodivod na posledním místě se pohybujícího Kolína. Pod jeho taktovkou se Die Schwarzgelben zvedli a z posledních tří mačů získali sedm bodů, když porazili Mohuč a Hoffenheim, remizovali s Wolfsburgem, a v tabulce se tak posunuli na čtvrté místo.
     
    Hertha BSC

    Berlínští se v posledních letech pohybovali mezi širší špičkou německé Bundesligy, loni z toho bylo velmi solidní šesté místo. Letos to v podání svěřenců Dárdai není úplně ono, krátce po polovině soutěže jim patří až jedenáctá pozice, jejich ztráta na příčky zajišťující postup do evropských pohárů však čítá pouhopouhé čtyři body. Z osmnácti kol uspěl celek z hlavního města našich západních sousedů pouze šestkrát, před Vánoci si ale připsal dva cenné skalpy. Nejprve před vlastními fanoušky přetlačili nováčka z Hannoveru poměrem 3:1, dvakrát se trefil Salomon Kalou. Čtyři dny nato pak Die Alte Dame poradila s ambiciózním Lipskem, z jehož stadionu si odvezla plný bodový zisk za vítězství 3:2. První duel po zimní přestávce ale Hertha nezvládla, když nestačila na Stuttgart.
     
    Příjemný páteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Už druhý týden po zimní přestávce pokračuje německá nejvyšší soutěž, my se v tomto online přenosu zaměříme na úvodní duel devatenáctého kola Bundesligy, ve kterém Hertha BSC přivítá Borussii Dortmund. Úvodní výkop je naplánován na 20:30, tak si jej spolu s námi nenechte ujít.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 46. Selke (Lazaro) – 71. Kagawa (Sancho)

    Karty:   72. Lazaro (HER), 73. Weiser (HER), 90+3. Darida (HER) – 29. Pulisic (DOR)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 18:12.
    Hertha BSC: Kraft – Weiser, Stark, Lustenberger, Plattenhardt – Maier, Skjelbred – Lazaro, Duda (77. Leckie), Kalou (84. Darida) – Selke.
    Náhradníci: Klinsmann – Pekarík, Darida, Leckie, Langkamp, Mittelstädt, Ibišević.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Toljan – Weigl, M. Götze (67. Isak), Kagawa – Pulisic (85. Jarmolenko), Schürrle, Sancho.
    Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Şahin, Jarmolenko, Isak, Akanji, G. Castro.

    Rozhodčí: Christian Dingert – Tobias Christ, Timo Gerach

    Diváci: 65 893
    bahis siteleri