Antverpy – Club Bruggy 2:2 (kon.) | Genk – Anderlecht 0:1 (kon.) | Gent – Lokeren 3:0 (kon.)
konec
Royal Antverpy
2:2 (2:0)
Club Bruggy KV
Neděle 21.01.2018, 14:30 • Het Bosuilstadion, Antverpy • Belgická liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z belgické Jupiler Pro League. Společně se podíváme na duel mezi Antverpami a Clubem Bruggy. Výkop je stanoven na 14:30.
     
    Club Bruggy KV

    Bruggy zatím prožívají povedenou sezónu. V domácí soutěži totiž během jednadvaceti duelů vybojoval padesát tři bodů a patří jim první pozice. Na druhý Sporting Charleroi mají osmibodový náskok a dnešní utkání k dobru. Venku navíc Bruggy inkasovaly jen jedenáct branek a patří mezi nejlepší celky v soutěži. V posledním utkání doma porazily druhý Sporting Charleroi vysoko 5:1.
     
    Royal Antverpy FC

    Antverpy také prožívají povedenou sezónu. V jednadvaceti duelech vybojovali třicet čtyři bodů a patří jim čtvrtá pozice ligové tabulky. Za sebou zatím nechávají celky jako Gent nebo Standard Lutych. Doma se jim ale moc nedaří. Většinu bodů vybojovaly Antverpy na hřištích soupeřů. Letos však ligové utkání ještě nesehrály. V posledním přípravném duelu vyhrály 4:0 nad Torrevieja.
     
    Vzájemná utkání

    Dnešní soupeři se na podzim střetli po třinácti letech. Bruggy doma zvítězily nejtěsnějším možnám způsobem 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Royal Antverpy FC: Bolat – Buta, Bayal Sall, Matheus, Jelle Van Damme – Limbombe, Haroun, S. Yatabaré, Ghandri, Hairemans – Owusu Acheampong.
    Náhradníci: Debaty – Habran, Corryn, Zout, Oularé, Nazaryna, L. Mendy.

    Club Bruggy KV: V. Gabulov – Poulain, Mechele, Denswil – D. Cools, Vormer, Clasie, Tomečak – Wesley, Vanaken, Diaby.
    Náhradníci: Hubert – Simons, Vanlerberghe, Vossen, Nakamba, Refaelov, Bonaventure.

    Rozhodčí: Delferiére – de Neve, Monteny.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Antverpy budou hrát v červeném, zatímco vedoucí Bruggy přijely v modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Bruggy se ihned vydaly do útoku, jenže vysoký nákop si pozorná obrana Antverp dokázala pohlídat.
     
    2
    Ivan Tomečak neprošel po levém křídle kolem domácího obránce. Buta se mu postavil do cesty a špičkou kopačky poslal míč do zámezí. Vhazovat budou Bruggy.
     
    3
    Poprvé v utkání se do útoku vydaly také Antverpy. Stallone Limbombe se z od rohového praporku tlačil do pokutového území, ale neustál souboj s Coolsem.
     
    4
    Bruggy pokračují v diktování tempa hry. Hostující celek se usadil na polovině Antverp a zadáci Brugg si pomalu přihrávají. Rozehrávku diriguje Mechele.
     
    5
    Benoit Poulain na pravé straně hrací plochy uspěl v hlavičkovém souboji s domácím Hairemansem. Míč se od jeho hlavy odrazil do autu. Antverpy budou vhazovat.
     
    6
    Ivan Tomečak vyslal z pravé strany zajímavou přihrávku do pokutového území, kam si nabíhal Wesley. Hostující útočník se k míči nedostal přes včasný zákrok obránce.
     
    7
    Benoit Poulain si skvěle pohlídal náběh domácího záložníka Hairemanse a nechal balón propadnout do zámezí. Bruggy budou rozehrávat.
     
    8
    Wesley neuspěl v hlavičkovém souboji s domácím obráncem Matheusem. Zadák Antverp svému soupeři navíc pořádně naložil.
     
    9
    Antverpy zahrávaly přímý kop z hranice pokutového území. Jeho exekuce se chopil William Owusu Acheampong, jenže jeho technická střela prolétla nad břevnem.
     
    9
    Vormer vyběhl příliš brzy a dostává žlutou kartu. Přímý kop se proto bude opakovat.
     
    10
    Tentokrát střílel Nader Ghandri, jež mířil do opačného rohu branky. Hostující brankář Gabulov zůstal stát na místě. Naštěstí pro Bruggy mířil domácí hráč mimo tři tyče.
     
    11
    Vladimir Gabulov tentokrát vyběhl z branky až na hranici pokutového území. Hostující brankář odkopl míč před dotírajícím útočníkem Acheampongem.
     
    12
    Antverpy zatím hrají opravdu aktivně. Hned dvojice domácích útočníků nyní dotírala na statickou rozehrávku Brugg. Brankář Gabulov musel znovu do akce.
     
    13
    Stallone Limbombe si udělal prostor na pravé straně pokutového území, patičkou si připravil míč k odcentrování, ale jeho pobídku zastavil obránce.
     
    14
    Antverpy zahrávaly svůj první rohový kop v utkání. Vysoký centr se snesl na značku pokutového kopu, kde nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    15
    Úvodní čtvrthodina utkání je zatím velice emotivní. Ivan Tomečak se pustil do potyčky s Limbombem. Hlavní rozhodčí zatím další kartu nemusel udělit.
     
    16
    Stefano Denswil vyslal z levé strany dlouhou přihrávku na polovinu domácího celku, jenže míč přiletěl do prostoru, kde nebyl nikdo v modrém dresu.
     
    17
    Wesley se před brankou Antverp natahoval po stříleném centru z pravé strany hrací plochy. Hostující útočník se sice natlačil před Matheuse, ale zakončit nedokázal.
     
    18
    Tentokrát si Wesley na polovině hrací plochy skvěle pokryl míč. Ihned k němu přistoupil Moustapha Bayal Sall, který jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    19
    Vanaken si naběhl na přesnou přihrávku za obranu domácího celku, jenže si neporadil se zpracováním a balón nechal daleko za sebou.
     
    20
    Stallone Limbombe udržel míč na hranici pokutového území, poslal zpětnou přihrávku, jenže neoslovil nikoho v červeném dresu.
     
    21
    Wesley si před pokutovým územím domácího celku neporadil se zpracováním prudké přihrávky. Balón mu od nohy uskočil k pozornému obránci.
     
    22
    Wesley se pro další přihrávku musel stáhnout až na středový kruh. Domácí obrana zatím pracuje na jedničku a nepouští Bruggy do šancí.
     
    23
    Stefano Denswil si na levé straně pokryl míč před dotírajícím Limbombem, který jej za cenu nedovoleného zákroku dokázal zastavit. Bruggy budou rozehrávat.
     
    24
    Po delší době se k balónu dostávají domácí fotbalisté. Hlavní rozhodčí totiž na polovině hřiště viděl nedovolený zákrok jednoho z hostujících fotbalistů.
     
    25
    Před branku Brugg přiletěl nadýchaný centr z pravé strany. K hlavičce se tlačil William Owusu Acheampong, ale hostující obránce jej nenechal zakončit.
     
    26
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Antverpy se ujímají vedení! Domácí celek zahrával rohový kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kde byl MATHEUS, který se dostal k odraženému míči a špičkou kopačky otevřel skóre!
    26. MATHEUS - 1:0
     
    28
    Jordy Clasie fauloval na polovině hrací plochy a za následné protesty vyfasoval z rukou rozhodčího žlutou kartu.
     
    29
    Hostům se v první půli zatím vůbec nedaří. Bruggy postupnou rozehrávkou nemohou najít recept na aktivní napadání domácího celku.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a vyprodaný stadion se zatím skvěle baví. Domácí Antverpy totiž vedou nad lídrem ligové tabulky a jsou velmi aktivní.
     
    31
    Bruggy se znovu usadily na polovině Antverp, jenže hostující rozehrávce zatím chybí moment překvapení. Mechele navíc zahnal Denswil až do autu.
     
    32
    Domácí celek spěchal vpřed s rychlým protiútokem. Nader Ghandri dokonce v pádu dokázal odcentovat, ale William Owusu Acheampong se nedostal k zakončení.
     
    33
    Bruggy mají znovu velké problémy s rozehrávkou. Trojice domácích fotbalistů totiž napadala soupeře opravdu vysoko. Mechele nakonec balón odkopl do bezpečí.
     
    34
    Ruud Vormer si v souboji s Yatabarem na polovině hrací plochy pomohl nedovoleným způsobem. Hostující záložník se do soupeře opřel s velkou razancí.
     
    35
    Domácí příznivci vytrvale ženou Antverpy do útoku. S míčem však kombinují hostující fotbalisté, kteří se nemohou dostat do blízkosti pokutového území.
     
    36
    Až nyní se Ruud Vormer odhodlal ke střele. Hostující středopolař dostal přihrávku do volného prostoru, srovnal si balón na pravačku, jenže trefil pouze Sinana Bolata.
     
    37
    Další akci Brugg zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Dion Cools sice dohnal přihrávku za obranu, ale podle rozhodčího stál v ofsajdu.
     
    38
    Wesley udržel balón před napadajícím Sallem. Hostující útočník chtěl uklidnit hru přihrávkou na pravou stranu, jenže spoluhráče zahnal na vlastní polovinu.
     
    39
    Antverpy zahrávaly další rohový kop. Rozehrávky se tentokrát chopil Nader Ghandri, pro jehož vysoký centr si na malé vápno došel Gabulov.
     
    40
    Stallone Limbombe to v souboji s Denswilem na polovině hostujícího celku přehnal s agresivitou a dopustil se útočného faulu. Rozehrávat budou Bruggy.
     
    41
    Mohlo být vyrovnáno! Ruud Vormer šel z pravé strany sám na domácí branku, ale Sinan Bolat proti němu vyběhl a prudkou střelu vykopl na rohový kop!
     
    42
    Po rohovém kopu se do zakončení tlačil Denswil. Hostující obránce ve vzduchu sice přetlačil Matheuse, jenže od jeho hlavy šel míč daleko od branky.
     
    43
    Ivan Tomečak zastavil unikajícího Limbombeho na hranici pokutového území jen za cenu žluté karty. Naštěstí pro Bruggy z toho bude jen přímý kop.
     
    44
    Centr z přímého kopu přiletěl na zadní tyč, kde číhal hostující brankář Vladimir Gabulov, který balón bez rozpaků vyboxoval ven z pokutového území.
     
    45
    Antverpy právě vstřelily branku!
    Antverpy v závěru prvního poločasu přidávají druhou branku! Na stadionu propukají oslavy! Na nádherný centr z levé strany hrací plochy si naskočil WILLIAM OWUSU ACHEAMPONG a hlavou překonal brankáře!
    45. William Owusu Acheampong - 2:0
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Jelle Van Damme (Royal Antverpy FC).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Domácí Antverpy zatím prožívají skvělé utkání! Po poločase totiž vedou nad lídrem belgické ligy 2:0! Do vedení se domácí celek dostal ve 26. minutě, kdy se důrazem prosadil Matheus! Bruggy mohly vyrovnat, jenže Vormerovu ránu na zadní tyč vyrazil Sinan Bolat na rohový kop. V samotném závěru první půle si William Owusu Acheampong naskočil na centr z levé strany a hlavou upravil na 2:0!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Vysoký nákop na levé křídlo však zastavil připravený Denswil.
     
    47
    Stallone Limbombe dostal pěknou přihrávku do volného prostoru na levém křídle, ale hlavní rozhodčí akci Antverp přerušil a nařídil opakovanou rozehrávku.
     
    48
    Bruggy se poprvé po přestávce usadily před brankou soupeře. Benoit Poulain si dobře pokryl míč a domácí Buta jej musel faulovat.
     
    49
    Po centru z přímého kopu se nikdo v modrém dresu nedostal do zakončení. Po míči se sice natahoval Denswil, ale z ostrého úhlu branku nemohl ohrozit.
     
    50
    Další akci hostujícího celku zastavuje ofsajd! Za hranicí ofsajdu zaspal Wesley, který se hodně zlobí. Bruggám se nadále vůbec nedaří.
     
    51
    Benoit Poulain potáhl míč po pravé straně až do blízkosti pokutového území. Pravačkou poté pěkně odcentroval, ale obránce Matheus míč zakopl na roh.
     
    52
    Geoffry Hairemans přečetl prudkou přihrávku na hranici pokutového území, vyvezl míč na polovinu soupeře, ale dobře postavený Poulain jeho pobídku srazil do autu.
     
    53
    Bruggy uklidňují hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Hostující fotbalisté zatím nemohou najít recept na dobře se pohybující obranu Antverp.
     
    54
    Bruggy zahrávaly další rohový kop. Na vysoký centr si na značce pokutového kopu naskočil Benoit Poulain, jenže vůbec netrefil branku Antverp.
     
    55
    Buta fauloval Denswila ostrým šlapákem, za který zaslouženě vidí žlutou kartu.
     
    56
    Wesley se na polovině hrací plochy pustil do hlavičkového souboje a Geoffry Hairemans jej trefil loktem. Bruggy mohou pokračovat v kombinaci.
     
    57
    Na stadionu nadále panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci oslavují vedení Antverp. Bruggy v závěrečné půlhodině hry rozhodně nečeká snadná práce.
     
    58
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Stefano Denswil, přichází Marvelous Nakamba.
     
    59
    Ruud Vormer se krásnou kličkou zbavil jednoho z domácích obránců, navedl si míč na pravačku a vystřelil. Zakončení se mu ale vůbec nepovedlo a míč prolétl nad břevnem.
     
    60
    Dion Cools po hodině hry fauloval v blízkosti rohového praporku a vysloužil si žlutou kartu.
     
    61
    Cools tentokrát dostal přihrávku do volného prostoru na pravé straně hřiště a odcentroval do pokutového území. Jeho pobídku odvrátil hned první obránce.
     
    62
    William Owusu Acheampong motal hlavy hostujícím obráncům u rohového praporku. Nakonec se otočil kolem Poulaina, jenže prudkou přihrávkou do pokutového území nenašel nikoho v červeném.
     
    63
    Další ofsajd na straně hostujícího celku! Tentokrát si své postavení nepohlídal střídající Marvelous Nakamba. Hosté stále čekají na první šanci druhé půle.
     
    64
    Moustapha Bayal Sall fauloval Vanakena na polovině hostujícího celku. Domácí fotbalisté si zatím dovedou pomoci taktickými fauly. Bruggy se nemohou dostat do šestnáctky.
     
    65
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Wesley, přichází Emmanuel Bonaventure.
     
    66
    Jelle Van Damme si na levé straně křikl o přihrávku mezi obránce. Domácí obránce sice na balón nedosáhl, ale gestem alespoň vyprovokoval hostující příznivce.
     
    67
    Hostující fanoušci jsou gestem domácího zadáka pořádně rozzuření. Příznivce Brugg nyní musí hlídat také pořadatelská služba.
     
    68
    Geoffry Hairemans dostal přihrávku do volného prostoru na křídle, vybídl spoluhráče k odcentrování a Antverpy tentokrát vybojovaly alespoň rohový kop.
     
    69
    Po rohovém kopu mohly Antverpy přidat třetí branku! Na malém vápně hlavičkoval Moustapha Bayal Sall, ale jeho pokus prolétl těsně nad břevnem!
     
    70
    Brandon Mechele diriguje rozehrávku Brugg na vlastní polovině. Nikdo v modrém dresu však v posledních minutách nehýří pohybem. Domácí se brání bez větších problémů.
     
    71
    Hans Vanaken se v pokutovém území natahoval po prudké přihrávce, jenže do parády si jej vzal Moustapha Bayal Sall a ve spolupráci s Bolatem uklidnil hru.
     
    72
    Další obrovská šance Antverp! William Owusu Acheampong přetlačil svého strážce a z hranice pokutového území dokázal vystřelit. Jeho ránu přizvedl Gabulov nad břevno!
     
    73
    Po dalším rohovém kopu už Antverpy branku soupeře neohrozily. Jelle Van Damme sice hlavou vrátil míč na malé vápno, ale nikdo v červeném se nedostal k hlavičce.
     
    74
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Abdoulay Diaby, přichází Jelle Vossen.
     
    75
    Nader Ghandri se skluzem položil pod nohy Benoita Poulaina a špičkou kopačky srazil balón do zámezí. Bruggy budou vhazovat.
     
    76
    Jelle Van Damme vysokým centrem z levé strany hledal Acheamponga, který hlavičkoval z ostrého úhlu, ale hlavičkou o zem přidělal obraně Brugg práci.
     
    77
    Hra je přerušena! Sambou Yatabaré zůstává po souboji v pokutovém území ležet na trávníku a drží se za stehno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    78
    Jelle Van Damme si naběhl na průnikovou přihrávku do pokutového území a levačkou prověřil pozornost hostujícího brankáře. Vladimir Gabulov předvedl jistý zákrok.
     
    80
    Bruggy zahrávaly rohový kop. Ruud Vormer vyslal prudký centr na malé vápno, kde zasáhl připravený Stallone Limbombe. Bruggy se stále nemohou dostat do šance.
     
    81
    Domácí fanoušci rozjeli na tribunách oslavu! Příznivci Antverp už věří v to, že jejich oblíbenci nenechají vedoucí celek belgické ligy vyrovnat.
     
    82
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází William Owusu Acheampong, přichází Obbi Oularé.
     
    83
    Stallone Limbombe udržel míč u rohového praporku, rychle si jej před dotírajícím obráncem přehodil na pravačku a odcentroval. Balón proskákal do autu.
     
    84
    Hostující brankář vyrazil ven z branky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Bruggy už vrhají všechny síly do útoku.
     
    85
    Marvelous Nakamba se v pokutovém území dostal ke střele. Jeho rána levačkou prolétla daleko od vzdálenější tyče. Antverpy budou rozehrávat.
     
    86
    Ruud Vormer byl faulován na polovině domácího celku. Hosté tak mohou nadále pokračovat v obléhání dnes neúnavné defenzívy Antverp.
     
    87
    Jenže Bruggám se prostě nedaří. Na levé straně se s míčem pěkně otočil Vanaken, jenže jeho centr levou nohou proskákal do zámezí.
     
    88
    Střídající Nakamba dostal další přihrávku do pokutového území, ale radost mu tentokrát pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    89
    Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Stallone Limbombe, přichází Jegor Nazaryna.
     
    90
    Domácí fotbalisté skvěle napadají rozehrávku soupeře na jeho polovině. Bruggy se stále nemohou dostat na dostřel domácí branky. Antverpy jsou blízko k velkému úspěchu.
     
    90
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Je sníženo! Bruggy se nakonec dočkaly! Po centru z pravé strany se díky důrazu na malém vápnu prosadil IVAN TOMEČAK!
    90. Ivan TOMEČAK - 2:1
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty!
     
    90+2
    Domácí fotbalisté nyní drží balón daleko od branky. Poslední minuty nastaveného času budou ještě velmi dramatické.
     
    90+2
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Neskutečné! Bruggy nakonec dokázaly vyrovnat! Domácí obrana nyní úplně selhala! Na malém vápně se povaloval odražený míč a RUUD VORMER jej poslal do sítě!
    90+2. Ruud VORMER - 2:2
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Bruggy předvedly parádní závěr dnešního utkání a díky dvěma brankář v posledních minutách vyrovnaly na 2:2! Domácí obrana naprosto selhala a stadion zcela utichl. Antverpy už se pomalu radovaly z výhry, ale vše je jinak!
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 5:5.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:23:33)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 26. Matheus, 45. Owusu Acheampong – 90. Tomečak, 90+2. Vormer

    Karty:   45+1. Jelle Van Damme (ANY), 55. Buta (ANY) – 9. Vormer (BGY), 28. Clasie (BGY), 43. Tomečak (BGY), 60. D. Cools (BGY)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 5:5.
    Royal Antverpy: Bolat – Buta, Bayal Sall, Matheus, Jelle Van Damme – Limbombe (89. Nazaryna), Haroun, S. Yatabaré, Ghandri, Hairemans – Owusu Acheampong (82. Oularé).
    Náhradníci: Debaty – Habran, Corryn, Zout, Oularé, Nazaryna, L. Mendy.

    Club Bruggy KV: V. Gabulov – Poulain, Mechele, Denswil (58. Nakamba) – D. Cools, Vormer, Clasie, Tomečak – Wesley (65. Bonaventure), Vanaken, Diaby (74. Vossen).
    Náhradníci: Hubert – Simons, Vanlerberghe, Vossen, Nakamba, Refaelov, Bonaventure.

    Rozhodčí: Delferiére – de Neve, Monteny
    bahis siteleri