Sparta Rotterdam – Excelsior 2:3 (kon.) | Willem II – Groningen 1:1 (kon.) | Ajax – Feyenoord 2:0 (kon.)
Heracles – Eindhoven 1:2 (kon.)
konec
Sparta Rotterdam
2:3 (2:2)
SBV Excelsior
Neděle 21.01.2018, 12:30 • Sparta-Stadion Het Kasteel, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání sledovalo 10 224 diváků. (14:24:49)
     
    90
    Taktické střídaní vol. 2. Odchází kapitán Bruins a jeho místo zaujímá teprve druhý hráč jiné národnosti než nizozemské v barvách Excelsioru, co se dnes objevil na hřišti. Belgičan Faes.
     
    89
    Navíc přichází taktické střídaní. Dnes velmi aktivní Elbers končí působení v tomto utkání minutu před koncem základní hrací doby a nahrazuje jej Vermeulen.
     
    88
    Duarte musel zatáhnout za záchrannou brzdu, kdy se Van Duinen řítil vstříc brance domácích a vidí žlutou kartu.
    86. Anouar HADOUIR - 2:3
     
    86
    Excelsior právě vstřelil branku!

    Těžký direkt pro domácí čtyři minuty před koncem. Faul na Elberse potrestal krásnou střelou před zeď střídající ANOUAR HADOUIR a stává se tak dílčím hrdinou rotterdamského derby. Sparta byla celý druhý poločas aktivnější, ovšem nyní se po Duarteho spálené tutovce opět projevilo úsloví: "nedáš, dostaneš."
     
    85
    To vypadá velmi zajímavě na druhé straně. Fischer zatáhl v rychlostním souboji za záchranou brzdu. Nutno říci, že si vybral prostor, který je pouze dvacet metrů vzdálený od Kortsmita.
    83.
     
    83
    Šance domácích gigantických rozměrů. Po krásné akce se míč dostal zprava doleva až na zcela osamoceného Duarteho. Střídající hráč ale tváří v tvář poloprázdné branky trestuhodně selhal!
     
    82
    ...a Ahannacha nahradí Verhaar.
     
    82
    Dvojstřídání v podání domácích. Dolů jde nigerijský forvard Friday, kterého nahradil Ache...
    79.
     
    79
    Nigerijský forvard Friday měl na noze rozdílovou branku! Po rychlé akci zprava a přihrávce střídajícího Duarteho dostal prostor na malém vápně. Cestě míče do branky zabránil v poslední chvíli de Wijs.
     
    77
    První změna také v podání trenéra van der Gaaga. Hřiště opustil prozatímní hrdina hostů Ali Messaoud a nahradil jej Hadouir.
     
    67
    Ještě před její exekucí Dick Advocaat poprvé střídá. Na místo Alhafta posílá Duarteho.
     
    66
    Souboj dvou městských rivalů z Rotterdamu stále nemá průběžné vítěze, nyní ale ke třem bodům může mít blíže domácí Sparta. Po "žlutém" faulu de Wijse budou zahrávat standardku z pětadvaceti metrů.
     
    64
    Roodzwarten, tedy česky řečeno červeno-černí, byť dnes v modrém hrající Excelsior měl nyní velkou šanci. V malém vápně se odrazil míč k Bruinsovi, který netrefil v jasné pozici.
    45. Ali MESSAOUD - 2:2
     
    45
    Excelsior právě vstřelil branku!

    Tohle se nám líbí, i když Dicku Advocaatovi na domácí střídačce asi méně. Je tady čtvrtý gól prvního poločasu, který střílí ALI MESSAOUD. Ten se trefuje podruhé v utkání a je opět srovnáno. Nizozemský šutér nejprve vyhrál hlavičkový souboj a poté po přiťuknutí od Elberse krásnou technickou ranou na zadní tyč poslal míč mimo dosah Kortsmita. Podíl rotterdamské obrany na této brance je více než patrný.
     
    44
    Jak jsem říkal, že bych se nedivil, kdyby padla červená karta, tak teď tuhle tezi jen potvrdil Mike van Duinen. Forvard Excelsioru nezvládl souboj ve středu hřiště, když kolenem do zad napálil Holstovi a vidí po zásluze žlutou kartu. Nicméně, kdyby obdržel kartu tmavější barvy, nemohl by se podle mého soudu divit.
    42. Loris BROGNO - 2:1
     
    42
    Sparta Rotterdam právě vstřelila branku!

    LORIS BROGNO si musel velmi oddechnout. Zvolil ránu doprostřed, na kterou si sice Zwarthoed sáhl nohama, ale naštěstí pro belgického střelce ne úplně, a tak krátce před koncem poločasu jde Sparta do vedení.
    42.
     
    42
    Penalta pro Spartu! Úplně zbytečně chytl Massop jednoho z nabíhajících hráčů ve vápně tak, že rozhodčí neváhal a odpískal pokutový kop pro domácí!
     
    33
    Když jsem mluvil o tvrdosti, tak se to nyní umocňuje ještě více. Belgický křídelník Loris Brogno zbytečně dohrál u autové čáry Elberse, za což vidí po zásluze žlutou kartu.
     
    30
    Druhou žlutou kartu utkání si připisuje hostující Karami, který zezadu naložil skluzem domácímu Ahannachovi.
     
    19
    Zhruba z pětadvaceti metrů zvolil nizozemský záložník variantu s obstřelením zdi. Kolik chybělo? Pouze decimetry. Kortsmit by v případě přesnějšího kopu neměl nárok.
     
    18
    Přímý kop Excelsioru pro faulu Chabota z velmi zajímavé pozice. Zahrává Faik. Žlutou kartu si navíc připsal právě domácí obránce.
    5. Ali MESSAOUD - 1:1
     
    5
    Excelsior právě vstřelil branku!

    Nezaujatý fanoušek si nemůže stěžovat. Krátce po nedělním obědě totiž vidíme již druhý gól a je srovnáno. Excelsior dostal výhodu standardní situace. Zhruba ze třiceti metrů zahrával Van Duinen přímý volný kop, který dokázal vytáhnout Kortsmit jen na tyč a následně byl u dorážky první ALI MESSAOUD a ten rozradostnil početnou skupinu svých fanoušků.
    3. Milan MASSOP - 1:0
     
    3
    Sparta Rotterdam právě vstřelila branku!

    To je úvod jako hrom. Sparta se natlačila okamžitě před branku soupeře a vybojovala rohový kop, který zahrával Sanusi a ten si nešťastně zadní částí těla srazil do vlastní sítě MILAN MASSOP. Tak to je asi ten nejideálnější úvod, jaký si tým trenéra Advocaata v boji o záchranu mohl přát.

    Dominik Tobola

    Branky: 3. Massop (vla.), 42. Brogno (pen.) – 5. Messaoud, 45. Messaoud, 86. Hadouir

    Karty:   18. Chabot (SPR), 33. Brogno (SPR), 85. Fischer (SPR), 88. Duarte (SPR) – 30. Karami (EXC), 44. van Duinen (EXC), 66. De Wijs (EXC)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:11.
    Sparta Rotterdam: Kortsmit – Floranus, Holst, Chabot, Fischer – Ahannach (82. Verhaar), Dougall, Sanusi – Alhaft (67. Duarte), Friday (82. Ache), Brogno.
    Náhradníci: Nienhuis – Mühren, Proschwitz, Harroui, Ache, Verhaar, Breuer, Duarte, Goodwin.

    SBV Excelsior: Zwarthoed – Mattheij, Karami, De Wijs, Massop – Messaoud (77. Hadouir), Fortes, Faik – Elbers (89. Vermeulen), van Duinen, Bruins (90. Faes).
    Náhradníci: Havekotte, Kristinsson – Burnet, Faes, O'Neill, Haspolat, Afaker, Vermeulen, Hadouir.

    Rozhodčí: P. van Boekel – R. Polman, P. Langkamp – R. Dienperink (všichni NED).

    Diváci: 10 224
    bahis siteleri