Mouscron – Kortrijk 0:3 (kon.) | Waregem – Standard 2:1 (kon.) | Sint-Truiden – Mechelen 2:0 (kon.)
konec
SV Zulte-Waregem
2:1 (1:0)
Standard Lutych
Úterý 23.01.2018, 20:30 • Regenboogstadion, Waregem • Belgická liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z belgické Jupiler Pro League. Společně se podíváme na duel mezi Waregemem a Standardem Lutych. Výkop je stanoven na 20:30.
     
    Standard Lutych

    Standard Lutych odehrál v letošním ročníku dvacet dva zápasů a nasbíral v nich devětadvacet bodů. S tímto výsledkem mu zatím patří šestá pozice ligové tabulky. Z nižších pater tabulky na něj tlačí St. Truiden a Genk. Venku však Standard v letošní sezóně zrovna nezáří. V sobotu však doma porazil 3:2 Eupen.
     
    SV Zulte-Waregem

    Domácí Waregem je na tom ještě mnohem hůře. Waregem totiž ve dvaadvaceti duelech vybojoval dvacet tři bodů a zatím mu patří čtrnáctá pozice ligové tabulky. Doma v jedenácti duelech vybojoval pouze deset bodů. Dnes navíc hostí opravdu nepříjemného soupeře. V sobotu ale vyhrál 2:0 na půdě Mechelenu.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Zulte-Waregem: Bossut – de Fauw, Baudry, Heylen, Hamalainen – De Mets, Kaya, I. Doumbia – De Sart, Leya Iseka, Coopman.
    Náhradníci: Bostyn – Cordaro, De Pauw, Šaponjić, Walsh, Madu, De Smet.

    Standard Lutych: J-F. Gillet – Pocognoli, Luyindama Nekadio, Cavanda, Laifis – Agbo, Marin, Edmilson Junior, Carlinhos – Emond, Mpoku.
    Náhradníci: Ochoa – Čop, Fai, Djenepo, Goreux, Lavalée, Lučkevič.

    Rozhodčí: Visser – de Veirt, Gilon.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Waregem bude hrát v červeném, zatímco Standard bude hrát v bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Waregem bleskově přišel o míč, ale ani Standard v úvodu utkání nezaložil přesnou kombinaci.
     
    2
    Edmilson Junior dostal přihrávku na vlastní polovinu. Šikovný fotbalista Standardu se vydal na polovinu soupeře, ale dobře napadající Brian Hamalainen jej zastavil.
     
    3
    Davy de Fauw podpořil ofenzívu domácího celku náběhem po pravé straně hrací plochy. Krajní obránce domácího celku poslal centr na malé vápno, kde na míč nedosáhl nikdo v červeném.
     
    4
    Marvin Baudry fauloval na vlastní polovině. Domácí obránce se rukou opřel o záda Agba. Rozhodčí nedovolený zákrok viděl a odpískal přímý kop pro Waregem.
     
    5
    Gertjan De Mets se rovněž provinil nedovoleným zákrokem. Domácí fotbalista se sice zlobí, ale verdikt rozhodčího je neměnný.
     
    6
    Aaron Leya Iseka si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce hostujícího celku. Místo zakončení se rozhodl pro přihrávku na rozběhnutého Coopmana, před kterým míč odkopl Luis Pedro Cavanda.
     
    7
    Jean-François Gillet se zapojil do rozehrávky hostujícího celku. Brankář Standardu poslal vysoký nákop na levé křídlo, kde v hlavičkovém souboji uspěl domácí zadák Brian Hamalainen.
     
    8
    Uche Henry Agbo si při průniku po pravém křídle pomohl přistrčením domácího obránce a provinil se proti pravidlům. Rozhodčích má v úvodu utkání plné ruce práce.
     
    9
    Davy de Fauw se zapojil do rozehrávky domácího celku na polovině hrací plochy. Domácí obránce chtěl vylepšit pozici pro Doumbiu, ale poslal mu přihrávku na paty.
     
    10
    Sander Coopman dostal prudkou přihrávku na polovinu Standardu, pohotově si obhodil obránce, jenže hostující zadák Sébastien Pocognoli jej poslal k zemi.
     
    11
    Marvin Baudry vyvezl míč z vlastní poloviny až na půlící čáru. Obránce Waregemu poté poslal prudkou přihrávku, kterou si Răzvan Marin nedokázal zpracovat.
     
    12
    Onur Kaya se nejrychleji prodral k odraženému míči v blízkosti pokutového území. Domácí středopolař si obhodil Carlinhose, který jej fauloval.
     
    13
    Edmilson Junior vybojoval míč a pod tlakem se s ním dostal k postranní čáře. Hostující záložník chtěl balón odkopnout, jenže Brian Hamalainen jej srazil do autu.
     
    14
    Michaël Heylen si dal pozor na vysokou přihrávku na polovinu domácího celku. Stoper Waregemu přizvedl míč hlavou do rukavic gólmana Gilleta.
     
    15
    Paul-José Mpoku táhl akci Standardu po levém křídle. Hostující útočník si obhodil de Fauwa, nicméně dobře postavený Michaël Heylen balón stačil odkopnout.
     
    16
    Carlinhos si na vlastní polovině zpracoval odražený balón. Fotbalisté Standardu nyní uklidňují situaci na hraší ploše kombinací na vlastní polovině.
     
    17
    Oba celky si nyní vyměnili role. Domácí fotbalisté kombinují s míčem na vlastní polovině a číhají na skulinku v defenzívě Standardu Lutych.
     
    18
    Sander Coopman se na polovině hrací plochy natahoval po odraženém balónu, jenže kolem obránce Cavandy si míč nestačil posunout do volného prostoru.
     
    19
    Davy de Fauw se v blízkosti rohového praporku zbavil ležícího Laifise a odcentroval do pokutového území. Do zakončení se ale nikdo v červeném nedostal.
     
    20
    Aaron Leya Iseka si v pokutovém území natahoval po prudké přihrávce z kopačky Marvina Baudryho, ale pobídka byla příliš prudká.
     
    21
    Paul-José Mpoku si na polovině soupeře pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Rozhodčí tak musel nařídit další přímý kop pro Standard Lutych.
     
    22
    Luis Pedro Cavanda si po centru do pokutového území v hlavičkovém souboji pomohl rukou a opřel se o ramena svého strážce. Waregem bude rozehrávat.
     
    23
    Paul-José Mpoku si naběhl na prudkou přihrávku za obranu Waregemu, jenže podle asistenta rozhodčího se v době přihrávky pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    24
    Waregem zahrával rohový kop. Onur Kaya vyslal nadýchaný centr na přední tyč, kde ve vzdušném prostoru kraloval obránce Constantinos Laifis.
     
    25
    Na stadionu zatím panuje poněkud ponurá atmosféra. Ani jeden z celků se navíc stále nedostal do vyložené šance. Sledujeme spíše bojovné klání.
     
    26
    Brian Hamalainen si řekl o přihrávku na vlastní polovinu, jenže míč mu přeskočil přes kopačku a propadl do zámezí. Standard Lutych bude vhazovat.
     
    27
    Waregem právě vstřelil branku!
    Domácí Waregem se z ničeho nic dostává do vedení! Constantinos Laifis přišel na vlastní polovině o míč. Obránce poté sice zastavil přihrávku do pokutového území, ale k odraženému míči se dostal IDRISSA DOUMBIA, jehož tečovaná střela skončila v brance!
    27. Idrissa DOUMBIA - 1:0
     
    29
    Domácí fotbalisté jsou po vstřelení úvodní branky dnešního souboje na koni! Waregem se usadil na polovině Standardu a soupeře prakticky nepouští k míči.
     
    30
    Mohlo být vyrovnáno! Hosté po zpackaném rohu zůstali u míče. Do šestnáctky přiletěl nadýchaný centr, ale Laifisovu hlavičku vyrazil Sammy Bossut skvělým zákrokem!
     
    31
    Domácí nyní zahrávali další přímý kop v blízkosti pokutového území. Nadýchaný centr přiletěl na zadní tyč, ale Davy de Fauw se přes dva obránce k hlavičce nedostal.
     
    32
    Davy de Fauw na vlastní polovině fauloval soupeřova útočníka. Paul-José Mpoku zůstává po zákroku ležet na trávníku a drží se za levý kotník.
     
    33
    Standard zahrával další rohový kop. Pro vysoký centr si s přehledem došel Sammy Bossut, který míč schoval do rukavic a uklidnil hru.
     
    34
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Uche Henry Agbo fauloval v blízkosti pokutového území a je zaslouženě odměněn.
     
    35
    Exekuce přímého kopu se ujal Onur Kaya.Turecký fotbalista vyslal prudký centr na značku pokutového kopu. Nikdo v červeném se ale nedostal k hlavičce.
     
    36
    Jean-François Gillet poslal dlouhý nákop na polovinu domácího celku. Stoper Marvin Baudry však nedovolil Emondovi průnik do pokutového území.
     
    37
    Tempo hry nyní trošičku opadlo. Hraje se převážně na polovině hrací plochy. Nikdo z hráčů zrovna nehýří pohybem.
     
    38
    Marvin Baudry chtěl překvapit obranu Standardu vysokou přihrávkou na hranici pokutového území. Nikdo v červeném dresu na balón nedosáhl.
     
    39
    Gertjan De Mets už podruhé během první půle fauloval hostujícího útočníka. Paul-José Mpoku je velmi rychlý a domácím zadákům dělá problémy.
     
    40
    Nedovolený zákrok také na druhé straně. se opřel do Iseky a v hlavičkovém souboji jej poslal k zemi. Waregem tak může uklidnit hru.
     
    41
    Aaron Leya Iseka si naběhl na prudkou přihrávku mezi obránce hostujícího celku. V kritické chvíli však podklouzl a míč mu uskočil daleko od nohy.
     
    42
    Davy de Fauw zastavil nedovoleným způsobem rozběhnutého Edmilsona. Za odměnu dostává žlutou kartu.
     
    43
    Po následném přímém kopu se Constantinos Laifis dokonce dostal do zakončení. Hostující obránce však střílel v pádu a z otočky vůbec netrefil branku.
     
    44
    Do rozehrávky hostujícího celku se vloudila nepřesnost. Christian Luyindama Nekadio chtěl najít kolegu ze stoperské dvojice, jenže skákavou přihrávkou jej zahnal do autu.
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu se Paul-José Mpoku prosmýkl na hranici pokutového území, jenže na dlouhou nohu už nedokázal přihrát Emondovi.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme nesledovali zrovna pohledný fotbal. Úvodních dvacet minut nabídlo bojovnou hru s velkým množstvím faulů. Ve 27. minutě se do míče opřel Idrissa Doumbia , jehož rána zapadla za záda hostujícího brankáře! Hosté mohli bleskově vyrovnat, jenže Laifisovu hlavičku vyrazil Sammy Bossut mimo tři tyče. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Brian Hamalainen, přichází Kingsley Madu.
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Sébastien Pocognoli, přichází Collins Fai.
     
    47
    Uche Henry Agbo se na polovině hrací plochy položil pod nohy jednoho z domácích fotbalistů. Špičkou kopačky mu dokonce stačil ukopnout balón.
     
    48
    Davy de Fauw vyslal prudkou přihrávku podél pravé postranní čáry. Obránce domácího celku hledal Coopmana, který na jeho přihrávku nedosáhl.
     
    49
    Dalším nedovoleným zákrokem se tentokrát provinil Idrissa Doumbia. Autor dosud jediné branky na polovině hřiště nedovoleně atakoval Agba.
     
    50
    Renaud Emond si na polovině Waregemu řekl o přihrávku za obranu domácího celku. Hostující útočník se ale rozběhl opačným směrem.
     
    51
    Aaron Leya Iseka napadal poněkud statickou rozehrávku soupeře. Luis Pedro Cavanda se však dostal k odraženému míči a malou domů uklidnil hru.
     
    52
    Aaron Leya Iseka motal hlavu jednomu ze soupeřových obránců. Míč si prohodil mezi nohama, jenže Christian Luyindama Nekadio jej nenechal projít do šestnáctky.
     
    53
    Christian Luyindama Nekadio dirigoval rozehrávku Standardu na polovině hrací plochy. Obránce Standardu si troufl na riskantní kličku, kterou přečetl soupeř.
     
    54
    Kingsley Madu si naběhl na krásnou přihrávku na polovině hřiště. Míč před ním skočil, nicméně balón proskákal do zámezí. Hosté budou vhazovat.
     
    55
    Další akci Waregemu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Své postavení si podle muže s praporkem v ruce nepohlídal Aaron Leya Iseka.
     
    56
    Paul-José Mpoku dostal přesnou přihrávku na hranici pokutového území, pohotově si míč potáhl do běhu, jenže jeho centr na malé vápno vystihl Sammy Bossut.
     
    57
    Kingsley Madu zahrával rohový kop domácího celku. Fotbalista Waregemu poslal centr na přední tyč, ale Davy de Fauw se patičkou neprosadil.
     
    58
    Po dlouhé době se probudili fanoušci Waregemu. Příznivci domácího celku ženou své oblíbence do útoku.
     
    59
    Idrissa Doumbia zahrával rohový kop Waregemu. Jeho centr přiletěl na přední tyč, nicméně Christian Luyindama Nekadio balón hlavou přizvedl na rohový kop.
     
    60
    Centr z levé strany hrací plochy přiletěl na malé vápno. K hlavičce se probil Marvin Baudry, jenže zády k brance zamířil jen do rukavic připraveného Gilleta.
     
    61
    Christian Luyindama Nekadio měl na starost rozehrávku Standardu. Jeho vysoká pobídka sice propadla za obranu Waregemu, ale Renaud Emond při rozběhu upadl.
     
    62
    Kingsley Madu se na malém vápně probíjal k centru z pravé strany hrací plochy. Pod nohy se mu ale stačil položil Laifis, který míč srazil do bezpečí.
     
    63
    Na druhé straně se do zakončení probíjel Christian Luyindama Nekadio. Hostující hráč si míč zpracoval hrudníkem, ale obránce mu míč ukopl na roh.
     
    64
    Jenže ani po rohovém kopu se hráčům Standardu nepodařilo ohrozit pevnou defenzívu Waregemu. Pro vysoký centr si na malé vápno došel Sammy Bossut.
     
    65
    Ve druhém poločase pokračuje herní obrázek z první půle. Ani jeden z celků si zatím nevytvořil větší územní převahu. Na trávníku kralují obě defenzívy.
     
    66
    Na světě je další žlutá karta. Za úder loktem ji vyfasoval Edmilson Junior.
     
    67
    Paul-José Mpoku faul v blízkosti vlastní šestnáctky. Hostující útočník tak domácímu celku nabídl přímý kop z opravdu zajímavé pozice.
     
    68
    Exekuce přímého kopu se ujal Onur Kaya. Domácí středopolař se rozhodl pro vysoký centr. Brankář Jean-François Gillet vyrazil na malé vápno a schoval míč do rukavic.
     
    69
    Davy de Fauw narýsoval krásnou kolmici podél pravé postranní čáry. Na jeho pobídku si sice naběhl Julien De Sart, ale od rohového praporku se neuvolnil.
     
    70
    Domácí celek se i po přestávce pokračuje v pozorné defenzívě. Jeden ze stoperů Waregemu pohlídal centr z pravé strany a hlavou poslal míč do rukavic vlastního brankáře.
     
    71
    Edmilson Junior si v pokutovém území naběhl na prudkou přihrávku z levé strany. Hostující záložník střílel po zemi, jenže úplně minul domácí branku.
     
    72
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Răzvan Marin, přichází Duje Čop.
     
    73
    Collins Fai se krásnou kličkou uvolnil k odcentrování a poslal pobídku na malé vápno. Nikdo v bílém dresu jeho úmysl nepochopil a domácí zadáci získali míč.
     
    74
    Standard právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Hosté se nakonec dočkali vyrovnávací branky! První centr ještě domácí obrana odvrátila, ale na druhou pobídku si naběhl RENAUD EMOND a hlavou překonal Bossuta!
    74. Renaud EMOND - 1:1
     
    76
    Aaron Leya Iseka se v pokutovém území opřel do odraženého balónu, nicméně střelou z ostrého úhlu trefil jen obránce Standardu Lutych.
     
    77
    Waregem zahrával rohový kop. Onur Kaya vyslal prudký centr na přední tyč, jenže Gertjan De Mets hlavou trefil jen prostor, kde stál připravený Jean-François Gillet.
     
    78
    Další akci hostujícího celku zastavuje zdvižený praporek! Duje Čop se už chystal centrovat, jenže asistent rozhodčího odmával ofsajd.
     
    79
    Sander Coopman si míč zpracoval hrudníkem, jenže hlavní rozhodčí viděl zásah rukou. Standard tak může pokračovat v kombinaci na soupeřově polovině.
     
    80
    Duje Čop si při průniku do pokutového území pomohl zatažením soupeře za dres. Střídající fotbalista Standardu poslal Baudryho k zemi.
     
    81
    Coopman se hnal za odraženým míčem do pokutového území, ale neodhadl odskok míče a vůbec jej nezasáhl. Standard může začít kombinovat.
     
    82
    Na druhé straně si Duje Čop na malém vápně naběhl na prudký centr z levé strany hrací plochy, jenže levačkou poslal balón mimo tři tyče!
     
    83
    Renaud Emond se z hranice pokutového území opřel do odraženého míče. Rána mu však sjela po vnějším nártu a míč rozvlnil jen boční síť.
     
    84
    Onur Kaya se krásnou kličkou zbavil svého strážce a poslal nadýchaný centr na značku pokutového kopu. Pozorný obránce Laifis balón odhlavičkoval.
     
    85
    Oba týmy se nyní snaží tlačit do útoku, ale ani jeden z celků zatím není pro soupeře nebezpečný. Aaron Leya Iseka si při průniku do šestnáctky pomohl faulem.
     
    86
    Constantinos Laifis vyslal dlouhou přihrávku až na hranici pokutového území. Duje Čop poslal přihrávku na značku pokutového kopu, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    87
    Uche Henry Agbo se podle hlavního arbitra provinil dalším zcela zbytečným faulem. Rozehrávat budou domácí fotbalisté. Utkání podle všeho spěje k remíze.
     
    88
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Julien De Sart, přichází Ivan Šaponjić.
     
    89
    Carlinhos si v blízkosti pokutového území přehodil míč na levačku a pohotově zakončil. Jeho dělovku těsně nad zemí srazil obránce mimo pokutové území.
     
    90
    Edmilson Junior fauloval na polovině domácího celku, vyfasoval druhou žlutou kartu a musí předčasně pod sprchy!
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Waregem právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Waregem se v nastaveném čase dostává do vedení! Na centr z pravé strany si na malém vápně naskočil střídající IVAN ŠAPONJIČ a hlavou rozhodl o výhře domácího celku!
    90+2. Ivan ŠAPONJIĆ - 2:1
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Waregem nakonec zvládl důležité utkání se Standardem Lutych a na domácí půdě zvítězil 2:1! Domácí celek se do vedení dostal v první půli, kdy se trefil Idrissa Doumbia! Po přestávce však dokázal vyrovnat Renaud Emond! Ani jeden z celků se poté nedostával do šancí. Až chvíli před koncem vyfasoval Edmilson Junior druhou žlutou kartu a musel do sprch. V nastaveném čase rozhodl Waregem o své výhře! Přesnou hlavičkoval rozhodl Ivan Šaponjić!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:24:49)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 27. I. Doumbia, 90+2. Šaponjić – 74. Emond

    Karty:   42. de Fauw (WAR) – 34. Agbo (STA), 66. Edmilson Junior (STA)   90. Edmilson Junior (STA)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 1:3. Rohy: 6:6.
    SV Zulte-Waregem: Bossut – de Fauw, Baudry, Heylen, Hamalainen (46. Madu) – De Mets, Kaya, I. Doumbia – De Sart (88. Šaponjić), Leya Iseka, Coopman.
    Náhradníci: Bostyn – Cordaro, De Pauw, Šaponjić, Walsh, Madu, De Smet.

    Standard Lutych: J-F. Gillet – Pocognoli (46. Fai), Luyindama Nekadio, Cavanda, Laifis – Agbo, Marin (72. Čop), Edmilson Junior, Carlinhos – Emond, Mpoku.
    Náhradníci: Ochoa – Čop, Fai, Djenepo, Goreux, Lavalée, Lučkevič.

    Rozhodčí: Visser – de Veirt, Gilon
    bahis siteleri