Tisková konference Aukro Berani Zlín (kon.)
konec
Tisková konference Aukro Berani Zlín

Pondělí 29.01.2018, 11:00 • Tiskové středisko, Zimní stadion Luďka Čajky • Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.
     
    Devátý tým extraligové tabulky Aukro Berani Zlín svolal na pondělí tiskovou konferenci. Tématem budou nové či dobíhající kontrakty hráčů týmu, o které je zájem v jiných klubech. Spekuluje se zejména o brankáři Liboru Kašíkovi, lotyšskému střelci Robertsi Bukartsovi a taky o útočníkovi Davidu Šťastném. O Kašíka se podle iSport.cz údajně hodně zajímá Sparta a taky Vítkovice, pokud by je opustil Bartošák. Zájem o Bukartse by měl být zejména zejména v Třinci a Šťastného zase láká Mladá Boleslav. S novou smlouvou ve Zlíně je spojován lotyšský obránce Ralfs Freibergs, který v klubu působí 1. sezonu a od samého začátku patří ke klíčovým hráčům týmu. Zlínu neprodloužil opci generální partner, společnost Aukro. Více se dozvíme v 11:00.
     
    Tisková konference začíná.
     
    Účastníci tiskové konference:
    Martin Hosták, generální manažer
    Jiří Šolc, sportovní manažer
    Ralfs Freibergs, obránce
    Antonín Honejsek, útočník
     
    Martin Hosták, generální manažer: "Začnu jinak. Chtěl bych poděkovat fanouškům, jak fandili ve včerejším utkání s Jihlavou. Tiskovou konferenci jsme svolali, protože se snažíme pracovat s týmem už na další sezonu. Nechceme zaspat možnost, pojistit si hráče i na další sezonu. Ralfs Freibergs má na stole připravenou dvouletou smlouvu. Uplatňujeme opci i u Antonína Honejska. Pojišťujeme si tak dva klíčové hráče pro další sezonu."
     
    Oba hráči nyní podepisují smlouvy.
     
    Ralfs Freibergs, obránce: "Jsem zde spokojený. Všechno se nám tu líbí. Mám rád město a mám rád i tým, spoluhráče a rodina to tu má taky ráda. Nebyl důvod odcházet."

    "KHL i extraliga jsou dobré soutěže a porovnání jsou blízké. Dva české týmy byly v semifinále Ligy mistrů. Líbí se mi soupeřivost v české soutěži, a to mě nutí, být lepší. Když to srovnám, úroveň je podobná. Do KHL chodí hodně českých hráčů."

    "Měl jsem i jiné nabídky. Po dohodě s agentem jsme se dohodli, že chci zůstat a jednání bylo rychlé."
     
    Antonín Honejsek, útočník: "Víme, jaké to bylo přes sezonou. Ani my hráči jsme pomalu nevěděli, co bude. Vše se ale zvládlo. Nepotvrzují se prognózy a jsme rádi, že můžeme bojovat o play-off. Věříme, že to zvládneme."

    "Nikdy nemohu být spokojený. První poloviny sezony byla lepší, ale to vůbec nevadí. Hlavní je týmový úspěch."
     
    Martin Hosták, generální manažer: "Dají se očekávat podpisy dalších hráčů. Jednáme s celým kádrem. Budeme to postupně doskládávat a ty dílky budou zapadat. Určitě tito hráči nejsou poslední."

    "Netroufnu si tipovat, jestli se povede dojednat smlouva s Liborem Kašíkem nebo Robertsem Bukartsem. Žádný hráč nebude do konce sezony odcházet."
     
    Martin Hosták, generální manažer: "Jednáme s Aukrem. Sice neuplatnili opci, ale spolupráce je možná. Jednáme s dalšími partnery, ale teď nebudu říkat nic konkrétního."
     
    Tisková konference končí.
     
    V pátek Berani hrají doma s Olomoucí a do zápasu nastoupí ve žlutých dresech! (11:18:19)

    David Šimon

    Účastníci tiskové konference:
    Martin Hosták, generální manažer
    Jiří Šolc, sportovní manažer
    Ralfs Freibergs, obránce
    Antonín Honejsek, útočník
    bahis siteleri