Moravskoslezský kraj – Plzeňský kraj 2:1 (kon.) | Kraj Vysočina – Královéhradecký kraj 2:1 (1:0 po s.n.) | Olomoucký kraj – Praha 3:1 (kon.)
Královéhradecký kraj – Plzeňský kraj 3:1 (kon.) | Moravskoslezský kraj – Kraj Vysočina 4:5 (po pr.)
po prodl.
Moravskoslezský kraj
4:5 (1:0, 2:3, 1:1 - 0:1)
Kraj Vysočina
Čtvrtek 01.02.2018, 14:30 • Zimní stadion Choceň • Olympiáda dětí a mládeže • Finále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Program Olympiády dětí a mládeže 2018 v Pardubickém kraji vyvrcholí na Zimní stadionu v Chocni finálovým zápasem mezi Moravskoslezským krajem a Krajem Vysočina!
     
    Na rozdíl od předchozích zápasů se finálové utkání bude hrát 3x20 minut!
     
    Úvodní sestavy:

    Moravskoslezský kraj: Slíž (Bartošák) – Przybyla, Moškoř, Szturc, Krejsa, Vojkůvka, Ramik, Schauer, Raszka, Smolka, Kotásek, Brada, Bystroň, Cubo, Bujak, Krčmarský, Puchala, Zmarzlák, Machů, Kubík, Bechný.

    Kraj Vysočina: Král (Maláč) – Putz, Menšík (C), Rauš (A), Zych, Dáňa, Kravec, Pavelec, Vranka, Jungwirth, Broža, Zdarsa, Chvátal (A), Sapík, Macek, T. Adam, Polodna, Moravec, Juřica, Dymák, Pigl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    03:33
    Úvodní finálové okamžiky přinesly opatrný hokej, ani jeden z brankářů zatím nemusel zasahovat. Přerušení hry přineslo až zakázané uvolnění v podání Vysočiny.
     
    03:51
    První přesilovou hru v zápase si zahraje Vysočina, za vystřelení kotouče mimo hrací plochu je totiž na trestnou lavici poslán René Smolka (MSK).
     
    05:14
    Dvouminutový trest dostává Ondřej Broža (VYS) za podražení, počet hráčů na ledě se vyrovná, pokračovat budeme ve čtyřech.
     
    07:14
    První přesilové hry na obou stranách úvodní branky nepřinesly, zatím jsme neviděli ani žádnou výraznou brankovou příležitost.
     
    08:46
    Nahození ze střední pásma ukořistil brankář Slíž do své rukavice, Vysočina dostala k dispozici vhazování v útočné třetině.
     
    09:26
    Brankář Král na druhé straně ztratil po souboji s hráčem hokejku, nakonec si jí zmocnil ještě před tím, než došlo k výraznějšímu ohrožení.
     
    10:17
    Marek Slíž si připsal úvodní důležitý zákrok, když se na něj z levé strany hnal Rauš. Jeho střelu si ale brankář Moravskoslezského kraje dokázal pohlídat.
     
    10:50
    Vysočina je v průběhu finálového utkání mírně aktivnější, další pokus z hokejky Dymáka se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    11:44
    Cubo hladce prošel středním pásmem, následně posouval puk na volného Przybylu, který, kdyby dokázal kotouč zpracovat, by šel sám na gólmana. Drobné vzrušení v publiku rychle uhaslo.
     
    12:31
    Moravskoslezský kraj právě vstřelil branku!
    Máme zde úvodní změnu skóre, do vedení se dostávají hokejisté z Moravskoslezského kraje! Ve velké šanci se ocitl nejprve Josef Krejsa, gólman Král skvělým zákrokem odrazil puk přesně na hokejku MARTINA KUBÍKA, který ho okamžitě zametl do sítě – 1:0! Asistence: Josef Krejsa.
     
    12:54
    O druhou branku se pokusil Jan Schauer, jeho skrytá střela zaduněla na pravém betonu Daniela Krále.
     
    13:37
    Na opačnou stranu se vydal Vladislav Juřica, střela zápěstím mu ale vůbec nevyšla. Poslal totiž bez cizího přičinění puk až do ochranné sítě.
     
    14:03
    Další zajímavou příležitost Moravskoslezského kraje měl na bedrech Petr Przybyla, svůj útok zakončil ostrou ranou, kterou ale zasáhl pouze Královo rameno!
     
    14:27
    Nástřel z rohu hřiště brankář Slíž ukryl do své výstroje, hra je přerušena.
     
    14:53
    Marek Brada připravil velkou šanci pro Josefa Krejsu, útočník Moravskoslezského kraje měl ale puk na dlouhou ruku, a tak ho nestihl zasunout za přesouvajícího se Krále!
     
    15:16
    Po trochu opatrném začátku ze strany Moravskoslezského kraje se již Vysočina dostává pod tlak a musí čelit nebezpečným akcím soupeře.
     
    16:09
    Po nepřesné rozehrávce Slíže přistál puk na rukavici Martina Pigla, který si ho hodil do jízdy. Následná střela však mířila příliš vysoko.
     
    17:23
    Vysočina znovu přeřadila na vyšší otáčky, Menšík z levé strany branku Slíže netrefil.
     
    18:01
    Dvě minuty před koncem první části vlétl kotouč na střídačku, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    19:59
    Závěrečná minuta patřila Vysočině, která se snaží o smazání těsného manka. Slíž ale drží puk pod lapačkou, závěrečného vhazování již nic neovlivní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství finálového zápasu je za námi. Vedení Moravskoslezského kraje se dá považovat za zasloužené, brankář Král si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Stále však není nic uzavřeno a před námi ještě 40 minut finálové bitvy.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:00
    První minuta druhého dějství přinesla převahu Vysočiny, Moravskoslezský kraj vyhazuje kotouč přes všechny čáry na icing.
     
    21:24
    A znovu.
     
    22:19
    Michal Ramik tečoval nahození od modré čáry velmi nebezpečně, bohužel pro něj se kotouč zastavil až o plexisklo za brankou.
     
    23:21
    Rychlá akce Vysočiny přináší trest na straně Moravskoslezského kraje. René Smolka (MSK) dostává menší trest za podražení.
     
    24:24
    Kraj Vysočina právě vstřelil branku!
    Vysočina využívá přesilovou hru a srovnává skóre finálového utkání! MAREK CHVÁTAL dostal puk na modrou čáru, odkud vyslal tahem přesně mířenou ránu, která prošla brankáři Slížovi pod rukou až do sítě – 1:1! Asistence: David Putz.
     
    24:58
    Odpověď Moravskoslezského kraje skončila na špatném přechodu útočné modré čáry.
     
    25:32
    Vzápětí je pískán pro změnu icing Kraje Vysočina.
     
    26:25
    Další útočnou akci Vysočiny táhl Vranka, který svůj samostatný pokus zakončil přesnou ranou do Střížovy lapačky.
     
    27:40
    Machů vyslal přes obránce skrytou střelu, Král si ale výhled našel a udržel jí ve své výstroji.
     
    28:50
    Chvíli na to již Daniel Král raději ukryl puk pod lapačku, oba celky posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    29:16
    Kraj Vysočina právě vstřelil branku!
    Zvrat ve skóre je na světě, hokejisté z Vysočiny se ujímají v polovině utkání vedení! Nedůsledná obrana Moravskoslezského kraje nechala naprosto volného MATOUŠE MENŠÍKA, který po přesné Putzově přihrávce zamířil z první naprosto přesně – 1:2! Asistence: David Putz.
     
    29:43
    Nepřesnost v rozehrávce Moravskoslezského kraje znamená zakázané uvolnění.
     
    30:55
    Tým z Moravskoslezského kraje se ve druhém dějství hledá a po dvou inkasovaných brankách bude muset dotahovat.
     
    31:49
    Josef Krejsa napřáhl na levé straně k příklepu, Král dobře viděl a neměl s jeho střelou sebemenší potíže.
     
    32:30
    Finále Olympiády dětí a mládeže sleduje v Chocni zaplněný stadion, více je slyšet fanoušky z Vysočiny, kteří mohou být zatím po právu spokojeni.
     
    33:01
    Moravskoslezský kraj právě vstřelil branku!
    A je znovu vyrovnáno! Obrana Vysočiny si tentokrát nepočínala úplně nejlépe, drobného zaváhání obránce před brankou dokonale využil JAN SCHAUER, který se štěstím procpal puk až za záda Daniela Krále – 2:2! Bez asistence.
     
    33:25
    Misky vah se znovu překlápí na stranu Moravskoslezského kraje, který v posledních momentech svého soupeře výrazně přehrává.
     
    34:03
    Moravskoslezský kraj právě vstřelil branku!
    Finálové utkání přináší obrat s pořadovým číslem dvě! Oba góly Moravskoslezského kraje dělilo přesně 62 sekund a také si byly velmi podobné. Tentokrát PETR PRZYBYLA si vzal kotouč u mantinelu ve skrumáži hráčů, udělal tři rychlé kroky do brankoviště a z ostrého úhlu prostřelil brankáře Krále – 3:2! Bez asistence.
     
    34:48
    Práci s holí si nyní vyzkoušel i Marek Stříž, který dlouhou rozehrávkou podpořil další rychlou útočnou akci Moravskoslezského kraje.
     
    35:35
    Kraj Vysočina právě vstřelil branku!
    Moravskoslezský kraj byl ve velké euforii a říkal si o čtvrtou branku, místo toho ale sám potřetí inkasuje! Chvilka nepozornosti v defenzívě nabídla čas na střelu pro DAVIDA PUTZE, který zamířil přím do černého – 3:3! Asistence: Josef Dáňa.
     
    36:00
    Bleskurychlý hokej ve finále turnaje pokračuje, zaplněný stadion se musí opravdu bavit! Další příležitost si vypracoval Moravskoslezský kraj, obránci v čele s Králem ale zabránili čtvrtému inkasovanému gólu.
     
    36:55
    Alex Kotásek již neměl dostatek sil, a tak zvolil ránu příklepem a zmizel na střídačku. Cestu kotouče brankář Vysočiny pouze kontroloval očima.
     
    37:17
    Zakázané uvolnění Vysočiny vrátí Moravskoslezský kraj do útočného pásma.
     
    37:28
    Stejné provinění přišlo i na druhé straně po nahození kousek za červenou čarou.
     
    38:34
    Hlušší místo ukončil kapitán Moravskoslezského kraje Alex Kotásek, který svižnou ranou zápěstím nechal zapracovat Královu neomylnou lapačku.
     
    39:03
    Pokus o rychlé vysunutí rozjetého Schauera končí pouze zakázaným uvolněním. Buly před Slížem.
     
    39:54
    A ještě jeden icing v podání Moravskoslezského kraje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla mnohem záživnější podívanou, fanoušci viděli pět branek a na nudu si rozhodně stěžovat nemohou. O osudu utkání se tak bude rozhodovat až ve třetí třetině, možná i déle.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:01.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Jak jsme druhou třetinu skončili, tak i začínáme – zakázaným uvolněním Moravskoslezského kraje.
     
    40:59
    René Smolka se šikovně uvolnil a vytvořil si tím prostor na zakončení. Nakonec zkusil najít prostor mezi Královými betony, ten je ale sklapl včas.
     
    41:52
    Krčmarský se Schauerem se snažili strhnout skóre na stranu Moravskoslezského kraje, ani jednomu se ale kotouč do sítě protlačit nepodařilo.
     
    43:10
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončila střela Przybyly, která skončila až v ochranné síti za brankou Vysočiny.
     
    44:17
    Budeme svědky další přesilové hry. Na trestnou lavici míří Tobias Adam (VYS), který se provinil proti pravidlům podražením.
     
    44:35
    Úvodní přesilovková kombinaci byla zakončena střelou Kotáska do hrudi Daniela Krále.
     
    45:17
    Dokonce při vlastním oslabení si udělal útočný výlet Matouš Menšík, po zákroku Slíže betonem se snažil ještě nasbírat cenné vteřinky za brankou. Za zalehnutí kotouč je ale Kraj Vysočina z útočného pásma vykázán.
     
    46:03
    Vysočina se opět osvobodila, následně po nepřesné přihrávce na druhé straně se píská icing.
     
    46:11
    Další útočná akce Moravskoslezského kraje ztroskotala pro postavení mimo hru.
     
    46:17
    Vysočina je v pěti.
     
    47:14
    Kraj Vysočina právě vstřelil branku!
    Třináct minut před koncem zde máme vedoucí branku Vysočiny, která tak dokonává třetí obrat dnešního finále! Střelu z mezikruží brankář Slíž vyrazil pouze před sebe, kde se kotouč od JOSEFA DÁNI obloučkem odrazil za jeho záda – 3:4! Asistence: David Putz.
     
    47:44
    Finálové utkání nesmírně vychází Davidu Putzovi, který nasbíral již 1+3 a podílel se na všech brankách Vysočiny!
     
    48:32
    Moravskoslezský kraj znovu šlape do pedálů a již delší čas kombinuje před brankářem Králem. Zatím bez úspěchu.
     
    50:03
    Zmatky na brankovišti Vysočiny ukončila střela Alexe Kotáska nad břevno.
     
    51:02
    Moravskoslezský kraj právě vstřelil branku!
    A jedeme znovu od nuly! Smyčka kolem krku Vysočiny se začala stále více utahovat, a tak přišla střela MARKA BRADY, která Danielu Královi propadla až do sítě. Srovnáno – 4:4! Asistence: Michal Bystroň.
     
    52:30
    Moravskoslezský kraj se snaží strhnout vedení na svoji stranu, další Bradovo zakončení na vyrážečku si již brankář Vysočiny dokázal pohlídat.
     
    53:32
    Martin Kubík (MSK) smolně nechal hůl po bruslemi Pigla, za což si odpyká dvě minuty pobytu na trestné lavici. Další velká šance pro Vysočinu dostat se do vedení!
     
    54:19
    Chvátalova střela by vypadala zajímavě, pokud by někdo z hráčů Vysočiny stále před Slížem. Nestalo se tomu tak a brankář Moravskoslezského kraje si tak připsal jednoduchý zákrok.
     
    54:55
    Až nyní si Vysočina dokázala kloudně postavit přesilovkový pětiúhelník, po nepřesné přihrávce ale znovu o pásmo přichází.
     
    55:32
    Tato početní výhoda nebyla vůbec vydařená, Moravskoslezský kraj hraje v plném počtu.
     
    55:46
    Přihrávka rukou v podání Moravskoslezského kraje za brankou Krále ukončuje naděje na nebezpečnou akci. Alespoň prozatím.
     
    56:00
    Čtyři minuty před koncem se píská pro změnu ofsajd Vysočiny.
     
    57:03
    Jonáš Jungwirth se se štěstím dostal k volnému kotouči, jeho střela trefila brankáře Slíže do ramene! Teď stáli při Moravskoslezském kraji všichni svatí.
     
    58:22
    Hraje se v obranné třetině Vysočiny, času na rozhodnutí v řádné hrací době je ale již proklatě málo.
     
    59:41
    Moravskoslezskému kraji rozhodčí odpískali ofsajd, za což schytávají pískot fanoušků. Vypadá to, že ve finále ODM 2018 uvidíme prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát minut hry přineslo hokej nahoru dolů, osm branek a tři obraty ve skóre. Po krátké pauze uvidíme pětiminutové prodloužení, pokud ani to nerozhodne, přijdou na řadu samostatná střílení.
     
    V prodloužení uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách, jakákoliv branka určí vítěze a utkání ukončí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:27
    Marek Brada přivítal Král v prodloužení střelou z ostrého úhlu, gólman Vysočiny byl připraven.
     
    60:39
    A v pozoru musel být i proti zakončení Davida Moravce, které ukryl ve své výstroji.
     
    60:51
    Moravskoslezský kraj je v první minutě prodloužení mnohem aktivnější, Vysočina tento nástup zatím nezachytila. Aby jí to v konečném součtu nemrzelo.
     
    62:27
    Kraj Vysočina právě vstřelil branku!
    Je konec! Jako správný kapitán si vzal zlatý gól na starost MATOUŠ MENŠÍK, který přejel modrou čáru a ranou o břevno nedal šanci Slížovi zareagovat – 4:5! Asistence: Josef Dáňa.
     
    Konec zápasu.
     
    Kraj Vysočina se stává vítězem Olympiády dětí a mládeže 2018!
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Moravskoslezský kraj – Jan Schauer
    Kraj Vysočina – David Putz
     
    Individuální ceny bude po skončení turnaje předávat mimo jiní šéftrenér ČSLH Slavomír Lener, předseda organizačního výboru René Živný a Dušan Salfický, generální manažer extraligového klubu Dynamo Pardubice. Nyní čekáme na nástup všech týmů, které se účastnily závěrečného hracího dne.
     
    Konečné pořadí ODM 2018:
    1. Kraj Vysočina
    2. Moravskoslezský kraj
    3. Královéhradecký kraj
    4. Plzeňský kraj
    5. Olomoucký kraj
    6. Hlavní město Praha
    7. Ústecký kraj
    8. Jihomoravský kraj
    9. Jihočeský kraj
    10. Karlovarský kraj
    11. Středočeský kraj
    12. Zlínský kraj
    13. Liberecký kraj
    14. Pardubický kraj
     
    Individuální ocenění:

    Nejlepší brankář – Daniel Král (Kraj Vysočina)
    Nejlepší obránce - Stanislav Svozil (Olomoucký kraj)
    Nejlepší útočník – Šimon Marha (Královéhradecký kraj)
     
    To je pro dnešek a pro letošek z Olympiády dětí a mládeže 2018. Za sebe i své kolegy Vám děkuji za pozornost a těším se zase u dalších onlajn přenosů. Krásný zbytek čtvrtečního odpoledne přeje Petr Dejnožka. (16:48:19)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 13. Kubík (Krejsa), 34. Schauer, 35. Przybyla, 52. Brada (Bystroň) – 25. Chvátal (Putz), 30. Menšík (Putz), 36. Putz (Dáňa), 48. Dáňa (Putz), 63. Menšík (Dáňa)


    Moravskoslezský kraj: Slíž (Bartošák) – Przybyla, Moškoř, Szturc, Krejsa, Vojkůvka, Ramik, Schauer, Raszka, Smolka, Kotásek, Brada, Bystroň, Cubo, Bujak, Krčmarský, Puchala, Zmarzlák, Machů, Kubík, Bechný.
    Kraj Vysočina: Král (Maláč) – Putz, Menšík (C), Rauš (A), Zych, Dáňa, Kravec, Pavelec, Vranka, Jungwirth, Broža, Zdarsa, Chvátal (A), Sapík, Macek, T. Adam, Polodna, Moravec, Juřica, Dymák, Pigl

    Rozhodčí: Barek, Pilný – Kis, Špringl
    bahis siteleri