FBBP 01 – Marseille 0:9 (kon.) | Auxerre – Les Herbiers 0:3 (kon.) | Sochaux – PSG 1:4 (kon.)
konec
FC Bourg-en-Bresse Péronnas 01
0:9 (0:5)
Olympique Marseille
Úterý 06.02.2018, 18:30 • Stade Marcel-Verchère, Bourg-en-Bresse • Francouzský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný úterní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Francouzský pohár se dostal již do osmifinálové části a my se společně zaměříme na utkání prvoligového Marseille, který zajíždí na trávník Bourg-en-Bresse Péronnas.
     
    FC Bourg-en-Bresse Péronnas 01

    Péronnas hraje druhou nejvyšší francouzskou soutěž Ligue 2. V ní se pohybuje až v samém závěru, když aktuálně drží až osmnáctou příčku. Z posledních sedmi zápasů vybojoval Péronnas jen čtyři body.

    Bourg Peronnas v úvodním kole francouzského poháru narazil na Seyssinet, který porazil 3:2. Následně si poradil s Trentaise 2:1 a poté stejným výsledkem také Fabregues. V osmifinále překvapivě vyřadil prvoligové Toulouse 2:0.
     
    Olympique Marseille

    Olympique předvádí v posledních týdnech skvělé výkony. V Ligue 1 je po čtyřiadvaceti odehraných kolech na vynikající druhé pozici za suverénním PSG. V roce 2018 ještě Marseille nepoznalo hořkost porážky, když v lize z pěti zápasů jen jednou remizovalo, k tomu přidalo i dvě výhry v poháru.

    Marseille zatím odehrálo jen dva zápasy v poháru, jelikož patří mezi nasazené celky a velké favority. Nejprve Marseille porazilo Valenciennes 1:0 a následně Epinal 2:0. V dnešním duelu je Olympique velkým favoritem na postup.
     
    Marseille narazilo v poháru na Péronnas v posledních letech již dvakrát. V roce 2012 postupoval favorit z Ligue 1 po výsledku 3:1. O tři roky později už mělo Marseille co dělat, ale i nyní si zajistilo postup do další fáze, tentokrát výsledkem 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Bourg-en-Bresse Péronnas 01: Callamand – Paye, Saint-Ruf, Amiot, Pierre-Charles – Court, Nirlo (C), Ndiaye, Heinry – Merdji, Koubemba
    Náhradníci: Scannella – Gamiette, Faivre, Sarr, Tchenkoua, Ponroy, Martin

    Olympique Marseille: Mandanda – Sarr, Rami, Abdennour, Amavi – Lopez, Gustavo – Njie, Payet (C), Ocampos – Mitroglu
    Náhradníci: Pelé – Bedimo, Kamara, Rolando, Sakaj, Sanson, Sari.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Osmifinálový zápas Francouzského poháru tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté rozehráli první poločas osmifinálového zápasu ze středového kruhu. Ihned po rozehrávce přišel faul na Nirla a domácí mohou pokračovat v útoku.
     
    3
    Merdji chtěl poslat míč do vápna, ale centrem našel jen obrannou zeď. Marseille tak s přehledem ukončuje první nadějnou akci domácího celku.
     
    4
    Marseille kontroluje balon na vlastní polovině. Kombinace favorita však zatím nikam nevede, domácí skvěle vyplňují místa u postranní čar.
     
    5
    Nyní už se zdálo, že by se mohl Mitroglu protlačit ke střele, ale Amiot ho dokázal tělem odstrčit a řecký útočník už nemohl pálit na Callamanda.
     
    6
    Bitvu o balon ve středu pole vyhrál Heinry. Následně je faulován v běhu Paye a Abdennour je prvním potrestaným hráčem.
     
    7
    Péronnas rozhodně v úvodu zápasu nezaostává za týmem z Ligue 1. Prudký centr do vápna musel hasit hlavičkovou až Adil Rami. Domácí však zůstávají o balonu.
     
    8
    Dlouhý hod do vápna si pohlídala hostující stoperská dvojice. Následně se rozběhl s balonem u kopačky Njie. Jeho klička do středu ale bránícího Courta nepřekvapila.
     
    9
    Marseille se neudrželo na útočné polovině. Na pravé straně měl sice prostor Sarr, ale krajnímu obránci hostujícího celku ujel balon až za postranní lajnu.
     
    10
    Nedorozumění na hostující straně. Až Mandanda musel hasit nepřesnou přihrávku Ramiho. Následně si chtěl narazit Heinry s Merdjim, ale souhra ofenzivních hráčů nevyšla.
     
    11
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Marseille jde do vedení z první střely na branku! Ocampos se uvolnil na pravé straně, poté se odrazil balon k LUIZI GUSTAVOVI, který střelou mezi nohama obránce Saint-Rufa překonal Callamanda. Míč zajel přesně k pravé tyči a ani veškerá snaha domácího brankáře nestačila.
    11. Luiz GUSTAVO - 0:1
     
    13
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Před pokutovým územím domácího týmu byl faulován Payet. Právě hostující kapitán si vzal rozehrávku pro sebe. Po přiklepnutí od Gustava pálil DIMITRI PAYET skvěle přes obrannou zeď. Tentokrát byl Callamand naprosto bez šance.
    13. PAYET - 0:2
     
    14
    Také domácí se chtějí prosadit v útoku. Ofenzivní snažení však končí jen u Lopeze, který skvěle zasáhl skluzem.
     
    15
    Luiz Gustavo je při chuti. Prezentoval se další střelou ze střední vzdálenosti, ale mezi tři tyče se nyní netrefil.
     
    17
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Marseille pokračuje v nastaveném tempu. Po dlouhém výkonu se dostal do samostatného úniku Mitroglu. Následně ještě našel osamoceného LUCASE OCAMPOSE, který už měl před prázdnou brankou snadnou pozici.
    17. OCAMPOS - 0:3
     
    18
    Ani při tříbrankovém náskoku hosté nepolevují směrem dopředu. Po přihrávce Gustava se dostal do zajímavé pozice Payet, ale kapitánovi Marseille rychle sjel skluzem pod nohy Amiot.
     
    19
    Hosté si začínají s domácí obranou dělat do chtějí. Rychlý přechod do útoku nyní zbytečně zpomalil Ocampos, který chtěl trochu exhibičně najít dloubáčkem Mitrogla.
     
    20
    Marseille právě vstřelilo branku!
    S domácím týmem to začíná vypadat zle. Po přesném centru se zjevil v pokutovém území zcela osamocen KONSTANTINOS MITROGLU, který z blízkosti hlavičkoval do téměř prázdné branky.
    20. MITROGLU - 0:4
     
    21
    Payet si narazil s Ocamposem, poté se však skácel po lehkém kontaktu k zemi. Hlavní rozhodčí však nechává hru pokračovat.
     
    23
    Po dlouhém čase se také domácí dostali na útočnou polovinu. Koubemba však neuspěl hned první kličkou do středu trávníku.
     
    24
    Marseille po čtvrté vstřelené brance zvolnilo. Nyní se však dostal k balonu hostující Njie. Po jeho kličce se však do míče zamotal Payet a balon končí jen daleko vedle branky.
     
    25
    Sébastien Callamand mohl rozehrát útočnou akci dlouhým výkopem. Balon však doskákal až k Mandandovi. Marseille tak začíná opět ovládat střed trávníku.
     
    26
    Aktivita hostující týmu výrazně poklesla. Domácí už více drží balon především při rozehrávce.
     
    27
    Ocampos se nyní ukopl. Na pravé straně měl soustu prostoru i pro přechod do vápna, ale jeho centr končí vysoko nad domácí brankou.
     
    28
    Bouna Sarr vybojoval autové vhazování v blízkosti domácí šestnáctky. Marseille však rozehrálo jen do kombinace a následný centr Payeta s přehledem odhlavičkoval Amiot.
     
    29
    Payet rozběhl na pravé straně Njieho. Následně centr kamerunského hráče zblokoval na rohový kop Paye.
     
    30
    Jordan Amavi si zpracoval rozehraný roh na hranici pokutového území, z druhého doteku pálil na přední tyč, ale Callamand vytáhl parádní zákrok.
     
    31
    Už to vypadalo, že by se také domácí Merdji mohl dostat za obranu Marseille. To se mu podařilo, ale nepohlídal si ofsajdové postavení a tak musí balon odevzdat.
     
    32
    Domácím se podařilo stabilizovat hru po děsivé desetiminutovce, kdy inkasovali hned čtyřikrát. Nyní se zmocnil balonu na pravé straně Paye. Jeho postup však zastavil čistě Lopez.
     
    33
    Parádní ránou z hranice šestnáctky se nyní prezentoval Jimmy Nirlo. Střela domácího kapitána jen těsně minula břevno Mandandovy branky.
     
    34
    Péronnas se usadilo na útočné polovině. Nejprve vybojoval míč Nirlo, následně udělal kličku na pravou stranu a vypálil Ndiaye. Míč znovu končí jen nad hostující brankou.
     
    35
    Domácí dokonce vytáhli napadání až téměř k vápnu soupeře. Heinry dokázal vybojoval balon na levé straně, následně našel přesnou přihrávkou do vápna Koubembu, který však v jasné pozici přestřelil.
     
    37
    Marseille už se tolik nesnaží za každou cenu přejít do útoku. Nyní však měl míč na noze Payet, který hledal průnikovou přihrávkou Mitrogla. Míč končí jen na domácích kopačkách.
     
    38
    Domácí tým začíná být pro soupeře pořádně nepříjemný. Rami si musel s napadajícím hráčem poradit jen dlouhým odkopem.
     
    39
    Maxime Lopes měl před sebou několik metrů volno a tak zvolil centr do vápna. Mitroglu byl však pokryt hned dvojicí domácích obránců.
     
    40
    Lucas Ocampos se se štěstím dostal k míči před vápnem. Balon se k němu odrazil od bránícího Amiota, to však hostující ofenzivní fotbalista nedokázal využít. Jeho střela jde vysoko nad.
     
    41
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Marseille se drží u balonu, ale při snaze obejít Nirla si pomohl faulem Payet. Snaha domácích končí hned po několika sekundách nepřesnou přihrávkou.
     
    42
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Před koncem poločasu se Marseille prosazuje popáté. Po zisku míče si KONSTANTINOS MITROGLU obhodil obránce, dostal se do vápna a lehkou střelou ke vzdálenější tyči překonal Callamanda.
    42. MITROGLU - 0:5
     
    44
    Minutu před pauzou se hnali hosté hned ve třech na dva obránce. Payet posílal přesný pas po trávníku na Mitrogla, ale Callamand s přehledem celou situaci vyřešil.
     
    45
    Domácí se ještě snažili něco vymyslet před odchodem do šaten, ale prudkou přihrávku Nirla nemohl Court zpracovat. Následně se ještě domácí dostali k balonu, ale kombinaci Ndiayeho s Merdjim ukončila hostující obrana.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc. Domácí začali nebojácně, ale po nadějných deseti minutách přišly minuty hrůzy. Vše odstartoval v jedenácté minutě Luiz Gustavo, následně se prosadil volným přímým kopem také Dimitri Payet. Po brance přidal také Lucas Ocampos s Konstantinosem Mitroglem a po dvaceti minutách bylo o postupujícím zcela jasno. V závěru poločasu ještě vybojoval míč na útočné polovině Mitroglu a střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře domácího týmu popáté.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:30.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou hostující fotbalisté. Ihned se hosté vydali do útoku, ale přihrávka Mitrogla na Ocampose nebyla z nejpřesnějších.
     
    48
    Adil Rami byl přistrčen při rozehrávce a to neuniklo hlavnímu rozhodčímu. Marseille tak může rozehrát útočnou akci z klidové pozice.
     
    49
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Záhy po startu druhého poločasu přidávají hosté šestou branku. Parádní souhra Njieho s Payetem skončila až u LUCASE OCAMPOSE, který z blízkosti propálil brankáře domácího týmu střelou na přední tyč.
    49. OCAMPOS - 0:6
     
    51
    Domácí ve druhém poločase výrazně přitvrdili. Několik tvrdých faulů však hosty nerozhází. Mitroglu se hnal za nakopnutým balonem, ale Callamand skvěle vyběhl a celou akci zhatil.
     
    52
    Nyní už to Court s agresivitou přehnal. Rozhodčí si zavolal útočníka Péronnas k sobě, ale zatím situaci řeší jen napomínáním.
     
    53
    Mitroglu se zjevil za obranou domácího celku. Chtěl zakončovat dloubáčkem přes brankáře, ale ještě před tím je pískán ofsajd řeckého útočníka.
     
    54
    Marseille i nadále kontroluje hru ve středu pole. Gustavo spolupracoval s Lopezem. Následně přišla přihrávka na Amaviho, který pod tlakem napadajícího Heinryho ztrácí míč.
     
    56
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Luiz Gustavo, přichází Kamara.
     
    57
    Ocampos byl přidržen před vápnem, složil se rychle k zemi, ale hlavní rozhodčí nechává k nelibosti hostujícího útočníka pokračovat ve hře.
     
    58
    Njie se dostal k hlavičce na přední tyči. Míč však tečoval až příliš málo a Callamand zasahovat nemusel.
     
    59
    Střídání v týmu FC Bourg-en-Bresse Péronnas 01: ze hřiště odchází Pierre-Charles, přichází Faivre.
     
    60
    Po hodině hry se nic nemění. Hosté drží balon pod kontrolou a čekají na další šance. Nyní ale vysouval na druhé straně Nirlo Merdjiho a ten je jen těsně chycen v ofsajdu.
     
    61
    Ofenzivní hráči Péronnas se snažili vybojovat míč při napadání. To se jim však vůbec nepodařilo, navíc přichází faul Courta ve středu pole.
     
    62
    Amavi vystihl přihrávku Courta a vydal se do útoku. Při přechodu před středovou lajnu si však předkopl balon až příliš daleko od kopačky.
     
    63
    Tentokrát byl faulován při rozehrávce domácí Grégoire Amiot. Hráči Péronnas tak mohou na malou chvíli uklidnit hru.
     
    64
    Na pravé straně nabíral rychlost Njie. Jeho postup však včas zastavil čistým skluzem Pape Paye.
     
    65
    Tempo zápasu výrazně opadává. Marseille má hru pod kontrolou, ale zároveň se již tolik netlačí do útoku.
     
    66
    Jordan Amavi ukázal, že má rozhodně ještě síly na rozdávání. Sprint po pravé straně zastavil skluzem Saint-Ruf.
     
    67
    Na druhé straně trávníku spěchal za míčem Koubemba, po zákroku Ramiho domácí rozehrávali rohový kop.
     
    68
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Amavi, přichází Bedimo.
     
    68
    Střídání v týmu FC Bourg-en-Bresse Péronnas 01: ze hřiště odchází Koubemba, přichází Sarr.
     
    69
    Domácí snad poprvé v zápase zatlačili Marseille do jeho pokutového území. Po druhém rohovém kopu v řadě se ale k balonu dostal Adil Rami, který s přehledem odpravil nebezpečí z vápna hlavičkou.
     
    70
    Domácí vytáhli napadání až téměř k vápnu Marseille. Payet ve spolupráci s Lopezem dokázali míč dostat alespoň ke středové lajně, ale poté už přichází zisk pro hráče Péronnas.
     
    71
    Payet se zamotal do kliček před vápnem, ztratil balon a do rychlého protiútoku mohli jít domácí. Pro přihrávce na levou stranu pálil z úhlu Merdji jen do Mandandy.
     
    72
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Hattrick pro Ocampose! Střídající Kamara vysunul do běhu Njieho. Následně přišel přesný pas do vápna, kde už čekal LUCAS OCAMPOS, který hlavičkou z blízkosti překonal bezmocného Callamanda. Kanonáda Marseille nemá konce.
    72. OCAMPOS - 0:7
     
    73
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Payet, přichází Sari.
     
    74
    Střídající Adama Sarr až příliš hrubě gestikuloval k hlavnímu rozhodčímu po sporném rozhodnutí u rohového praporku. Je za to odměněn žlutou kartou.
     
    76
    Marseille i nadále pokračuje v držení míče. Ve středu pole zapracoval skvěle do obrany kapitán domácího celku Nirlo, který zastavil rozběhnutého Lopeze čistým zákrokem.
     
    77
    Další akce Lucase Ocampose. Nyní se snažil na pravé straně zapojit do kombinace Sariho, který mu však balon už přesně na kopačku nevrátil.
     
    78
    Mandanda musel být v pozoru. Při rozehrávce na něj dotíral napadající Adama Sarr. Hostující brankář však zachoval chladnou hlavu a lehce obhodil soupeře.
     
    79
    Střídání v týmu FC Bourg-en-Bresse Péronnas 01: ze hřiště odchází Merdji, přichází Tchenkoua.
     
    80
    Marseille si vybojovalo rohový kop. Po rozehrávce nakrátko se dostal k centru Lopez, ale jeho pobídka nikoho z hostujících hlavičkářů nenašla.
     
    81
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Také Mitroglu má hattrick! Na pravé straně se uvolnil zpětnou kličkou střídající Yusuf Sari, následně přidal povedený centr ke vzdálenější tyči, kde byl připraven hlavičkovat KONSTANTINOS MITROGLU, který tak kompletuje hattrick. Domácí brankář byl znovu zcela bez šance.
    81. MITROGLU - 0:8
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Péronnas, kteří by chtěli alespoň vstřelit čestnou branku.
     
    84
    Hostující hráči již přehrávají akce. Nyní mohl pálit Ocampos, ale ještě nahrával na Njieho, který to už ale vůbec nečekal.
     
    85
    Marseille se stále drží v blízkosti domácí branky. Po rohového kopu si došel pro balon Callamand, který bez větších potíží vyboxoval nebezpečí z vápna.
     
    87
    Jimmy Nirlo byl faulován ve středu pole. Domácí kapitán chtěl rychle rozehrát, ale hlavní rozhodčí zastavuje akci. Následně se však dostal ke střele Yoann Court, ale mezi tři tyče se netrefil.
     
    88
    Maxime Lopez chtěl rozběhnout na pravé straně hrajícího Njieho. Ten však zaspal start a ztrátu na bránícího Faivreho už nedohnal.
     
    89
    Pokutový kop pro Marseille! Sari je v pokutovém území faulován Saint-Rufem.
    89. Penaltový zákrok
     
    89
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Míč si postavil na značku pokutového kopu CLINTON NJIE. Kamerunský záložník byl v zápase velmi aktivní a zasloužil si branku. Tu také dává, když poslal brankáře na opačnou stranu a míč s přehledem uklidil k pravé tyči.
    89. NJIE - 0:9
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Marseille si smlslo v osmifinálovém zápase Francouzského poháru na Péronnas. Aktuálně druhý celek Ligue 1 deklasoval soupeře z druhé ligy neuvěřitelných 9:0.

    Především druhá desetiminutovka zápasu vyšla hostům na jedničku. Hned čtyři branky v krátkém čase prakticky rozhodly zápas. Kanonáda načal Luiz Gustavo, velmi rychle se k němu připojil také Dimitri Payet, Lucas Ocampos a Konstantinos Mitroglu. Právě řecký útočník přidal před koncem poločasu ještě svou druhou branku, celkově již pátou. Také druhý poločas byl zcela jednoznačnou záležitostí. Po dvou bleskových brankách zkompletoval hattrick Lucas Ocampos, kterého následoval co nevidět také Mitroglu. Gólové žně zakončil proměněnou penaltou Clinton Njie.
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 12:12. (21:03:09)

    Vít Schück

    Branky: 11. Luiz Gustavo, 13. Payet, 17. Ocampos, 20. Mitroglu, 42. Mitroglu, 49. Ocampos, 72. Ocampos, 81. Mitroglu, 89. Njie (pen.)

    Karty:   74. Sarr (FBB) – 6. Abdennour (OMA)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 12:12.
    FC Bourg-en-Bresse Péronnas 01: Callamand – Paye, Saint-Ruf, Amiot, Pierre-Charles (59. Faivre) – Court, Nirlo (C), Ndiaye, Heinry – Merdji (79. Tchenkoua), Koubemba (68. Sarr)
    Náhradníci: Scannella – Gamiette, Faivre, Sarr, Tchenkoua, Ponroy, Martin

    Olympique Marseille: Mandanda – Sarr, Rami, Abdennour, Amavi (68. Bedimo) – Lopez, Gustavo (56. Kamara) – Njie, Payet (C) (73. Sari), Ocampos – Mitroglu
    Náhradníci: Pelé – Bedimo, Kamara, Rolando, Sakaj, Sanson, Sari
    bahis siteleri