Ath. Bilbao – Las Palmas 0:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
0:0 (0:0)
UD Las Palmas
Pátek 09.02.2018, 21:00 • San Mamés Barria, Bilbao • Španělská LaLiga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Primera Division mezi Athleticem Bilbao a UD Las Palmas!Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    UD Las Palmas

    S celkem z Kanárských ostrovů to v letošním ročníku nevypadá vůbec dobře. Las Palmas získalo ve dvaadvaceti duelech jen sedmnáct bodů a patří mu devatenáctá pozice. Na záchranu v tuto chvíli ztrácí tři body. Na hřištích soupeřů je letos zcela nejhorším celkem v soutěži. Mimo svůj stadion vybojovalo jen čtyři body. V posledním utkání, ale zvládlo Las Palmas souboj o přežití a doma porazilo Malagu 1:0.
     
    Athletic Bilbao

    Ani Bilbao neprožívá zrovna povedenou sezónu. Tradiční účastník evropských pohárů je po dvaadvaceti kolech až třináctý a na svém kontě má dvacet sedm bodů. Na pohárové příčky ztrácí před dnešním utkáním šest bodů. Doma se letos Bilbao opravdu trápí. Před svými fanoušky vstřelilo jen osm branek a na podzim se rozloučilo s Evropskou ligou. V minulém utkání navíc prohrálo 2:0 na půdě Girony.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři se spolu střetli v polovině září. Las Palmas na domácí půdě zvítězilo 1:0 brankou Rémyho ze závěru utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos, Yeray, I. Martínez, Saborit – M. Rico, Iturraspe – Susaeta, Raúl García, I. Williams – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – San José, Etxebarria, Núñez, Lekue, Aketxe, I. Córdoba.

    UD Las Palmas: Chichizola – Míchel, Navarro, Gálvez, Aguirregaray – Peňalba, Samper – Toledo, Viera, Gil – Calleri.
    Náhradníci: Lizoain – Halilović, Jairo, Bigas, D. Castellano, Tana, Aquilani.

    Rozhodčí: Estrada – Martinez, Martín.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Hosté přijeli ve žlutém, zatímco Bilbao bude hrát v červenobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Bilbao obstaralo výkop do dnešního utkání. Vysokou přihrávku na pravou stranu si chtěl zpracovat Iñaki Williams, ale míč mu uskočil do zámezí.
     
    2
    Poprvé v utkání se do útoku vydali také hostující fotbalisté. Hernán Toledo si v pokutovém území zpracoval krátký centr, ale nedokázal se otočit.
     
    3
    Hosté se usadili na polovině Bilbaa. Toledo dostal přihrávku do nohy, ale pohotově k němu přistoupil důrazný obránce Saborit, který jej obral o míč.
     
    4
    Domácí celek zahrával přímý kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, odkud hlavičkoval Yeray, jenže jeho zakončení bylo zbytečné. Ofsajd!
     
    5
    Enric Saborit zastavil další prudkou přihrávku na polovinu domácího celku. Hostující Toledo se jej ihned vydal napadat, ale k balónu se nedostal.
     
    6
    Míchel obdržel přihrávku do volného prostoru na pravém křídle. Místo centru však zvolil přihrávku na vlastní polovinu. Las Palmas zatím nikam nespěchá.
     
    7
    Yeray vymyslel krásnou přihrávku za obranu hostujícího celku, jenže Aritz Aduriz na jeho prudkou přihrávku ve velké rychlosti nedosáhl. Leandro Chichizola si došel pro míč.
     
    8
    Óscar de Marcos vyvezl míč z vlastní poloviny na polovinu hrací plochy, nakopl míč do běhu Adurizovi, jenže domácí střelec se nedostal za obranu soupeře.
     
    9
    Matías Aguirregaray uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy. Iñigo Martínez jej sice nepustil do útoku, ale Las Palmas získalo vhazování.
     
    10
    Jonathan Viera si navedl míč na hranici pokutového území, odkud vystřelil pravačkou. Jeho zakončení nabralo opačnou rotaci a prolétlo kolem branky.
     
    11
    Óscar de Marcos podpořil ofenzívu domácího celku náběhem po levém křídle. Domácí zadák si skvěle pokryl míč tělem a nechal se chytře faulovat.
     
    12
    Bilbao zahrávalo přímý kop. Jeho exekuce se ujal Markel Susaeta, jehož centr přiletěl na zadní tyč, ale nikdo v červenobílém dresu nedokázal zakončit.
     
    13
    Alejandro Gálvez vyfasoval jako první žlutou kartu za nesportovní chování po zákroku v pokutovém území. Stejně z potyčky vyšel i Aduriz.
     
    14
    Iñaki Williams sprintoval do pokutového území za přihrávkou z kopačky Adurize. Domácí rychlík se sice dostal před obránce, ale už nestačil přesně přihrát.
     
    15
    Snad poprvé v utkání si na míč sáhl domácí brankář Kepa Arrizabalaga. Domácí gólman vystartoval na značku pokutového území a schoval do rukavic vysoký centr.
     
    16
    Matías Aguirregaray dostal přihrávku na polovinu Bilbaa, přenesl balón na Toleda, který se pohotově pokusil odcentrovat, ale trefil prvního obránce před sebou.
     
    17
    Po souboji mimo míč zůstává na trávníku ležet domácí kanonýr Aritz Aduriz. Útočník Bilbaa inkasoval úder v souboji s obráncem Navarrem.
     
    18
    Tentokrát už se hra přerušuje! Alejandro Gálvez neustál hlavičkový souboj na polovině hřiště a narazil si záda. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    19
    Hernán Toledo si v souboji na polovině hrací plochy pomohl rukou, což neuniklo zraku hlavního arbitra, který okamžitě odpískal nedovolený zákrok.
     
    20
    Leandro Chichizola se zapojil do rozehrávky ostrovního celku. Hostující brankář vyslal přihrávku na pravou stranu, kde našel jen domácího Susaetu.
     
    21
    Hosté zatím hrají velmi opatrně. Alejandro Gálvez dirigoval rozehrávku Las Palmas na polovině hřiště, ale místo riskantní přihrávky zvolil malou domů.
     
    22
    Enric Saborit kontroloval vysokou přihrávku na pravou stranu hrací plochy. Domácí stoper si pohlídal náběh Toleda a nechal míč propadnout do autu.
     
    23
    Také domácí brankář Kepa Arrizabalaga se zapojil do rozehrávky domácího celku. Domácí brankář poslal přihrávku na pravou stranu, kde si míč vzal de Marcos.
     
    24
    Bilbao zahrávalo rohový kop. Vysoký centr se snesl na malé vápno, kde se do zakončení tlačil Aritz Aduriz, ale přes dobře postaveného obránce nedokázal vypálit.
     
    25
    Další útok Bilbaa zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Aritz Aduriz se sice zlobí, ale tentokrát si opravdu nepohlídal své postavení.
     
    26
    Óscar de Marcos tentokrát zaběhl až na samou hranici ofsajdu a hlásil se o přihrávku za obranu Las Palmas. Nikdo v červenobílém jej ale nenašel.
     
    27
    Aduriz se při dalším průniku do pokutového území dopustil zcela zbytečného faulu a připravil Bilbao o nadějnou šanci. Las Palmas se zatím brání bez problémů.
     
    28
    Bilbao vybojovalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal Markel Susaeta, jehož centr vyboxoval připravený Leandro Chichizola.
     
    29
    Mikel Rico vymyslel vysokou přihrávku na polovinu soupeře. Nikdo v červenobílém dresu na jeho pobídku nedosáhl a balón proskákal do zámezí.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím stále čekáme na úvodní šanci dnešního utkání. Ani jeden z týmů se totiž nedokázal prodrat přes pozornou obranu soupeře.
     
    31
    Bilbao zahrávalo další rohový kop. Markel Susaeta tentokrát vymyslel centr na přední tyč, kde hlídkoval dobře postavený Matías Aguirregaray.
     
    32
    Leandro Chichizola vyrazil ven z branky a došel si pro vysoký nákop z kopačky Williamse. Bilbao zkouší štěstí vzduchem, ale ani tudy zatím cesta nevede.
     
    33
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Hernán Toledo, přichází Tana.
     
    34
    Matías Aguirregaray si na polovině hrací plochy naskočil na prudkou přihrávku a hlavou prodloužil míč na Vieru. Hostující záložník se nechal faulovat.
     
    35
    Raúl García se zpoza hranice pokutového území opřel do skákavého míče, jenže jeho rána postrádala potřebnou přesnost a prolétla kolem zadní tyče.
     
    36
    Yeray sice fauloval na vlastní polovině, ale s verdiktem rozhodčího není spokojený. Domácí stoper se vydal protestovat, ale hlavní sudí jeho námitky nevyslyšel.
     
    37
    Matías Aguirregaray fauloval Garcíu na polovině hrací plochy. Hra se v posledních minutách hodně kouskuje. Přímý kop bude zahrávat Bilbao.
     
    38
    Jonathan Viera napadal rozehrávku domácího celku na hranici pokutového území Bilbaa. Stopeři domácího celku si ale rychle přihráli a soupeře k míči nepustili.
     
    39
    Matías Aguirregaray se krásnou kličkou otočil kolem Rica, jenže domácí defenzivní záložník jej ostrým skluzem poslal na zem. Vše se obejde bez karetního trestu.
     
    40
    Aritz Aduriz vybojoval ve sprinterském souboji vhazování na pravé straně. Mikel Rico mu ihned přišel pomoci, ale ve dvou pozornou obranu soupeře nepřekonali.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Jonathan Calleri (UD Las Palmas).
     
    42
    Další nedovolený zákrok! Faulů je v posledních minutách opravdu hodně. Iñigo Martínez si v hlavičkovém souboji s Callerim pomohl loktem.
     
    43
    Domácím fanouškům se dění na hrací ploše vůbec nelíbí. Hráčům Bilbaa se vůbec nedaří při kombinaci a Las Palmas zatím zdržuje při každé příležitosti.
     
    44
    Jonathan Calleri vymyslel prudkou přihrávku na polovinu Bilbaa. Hostující fotbalista hledal Vieru, jenže obránce Iñigo Martínez byl důrazný.
     
    45
    V závěru první půle zahrál Yeray domácím fanouškům na nervy. Zadák domácího celku vymyslel riskantní malou domů, ale Kepa Arrizabalaga stačil vystartovat ven z branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla hodně nudnou podívanou. Ani jeden z celků se nemohl dostat přes důraznou obranu svého soupeře. Právě pozorné defenzívy obou celku v první půli kralovaly dění na hřišti. Bilbao sice hraje aktivně, jenže Las Palmas předvádí bojovný výkon. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Bilbao se však rychle dostalo k míči a uklidňuje hru kombinací v zadních řadách.
     
    47
    Jonathan Calleri vhazoval na polovině hrací plochy. Hostující fotbalista se otočil kolem Williamse a odcentroval. Do zakončení se dostal Calleri, ale přestřelil branku.
     
    48
    Jonathan Viera zahrával rohový kop. Hostující středopolař odcentroval na malé vápno, jenže obránce domácího celku byl na místě a rybičkou míč odhlavičkoval.
     
    49
    Aritz Aduriz si v hlavičkovém souboji v pokutovém území soupeře pomohl nedovoleným zákrokem. Domácí útočník si soupeřova obránce přidržel rukou.
     
    50
    Alejandro Gálvez dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, prosmýkl se s míčem do pokutového území, ale Martíneze požduchl k zemi.
     
    51
    Leandro Chichizola se zapojil do rozehrávky Las Palmas. Hostující brankář nakopl míč na polovinu soupeře, jenže nenašel nikoho ve žlutém.
     
    52
    Je tady další žlutá karta! Za vysokou nohu ji vyfasoval Saborit.
     
    53
    Tana táhl akci Las Palmas po pravé straně hrací plochy. Hostující fotbalista odcentroval do šestnáctky, ale našel jen domácího brankáře.
     
    54
    Kepa Arrizabalaga vyfasoval žlutou kartu! Domácí brankář dlouho otálel s uvedením míče do hry a sudímu už došla trpělivost.
     
    55
    Bilbao zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Markel Susaeta vymyslel centr na zadní tyč, ale Leandro Chichizola si došel pro balón.
     
    56
    Mikel Rico si zpracoval přihrávku na hranici pokutového území, odcentroval do šestnáctky, kde hlavičkoval Aduriz, ale trefil jen prostor, kde stál připravený brankář.
     
    57
    Na stadionu v úvodu druhé půle panuje ponurá atmosféra. Ani jeden z celků se totiž stále nemůže dostat do vyložené šance.
     
    58
    Aritz Aduriz si naběhl na dlouhou přihrávku za obranu, jenže obránce jej nechal za sebou a vystavil jej do ofsajdu. Las Palmas může rozjet další akci.
     
    59
    Matías Aguirregaray podpořil útok Las Palmas náběhem po pravé straně hrací plochy. Hostující zadák ale nedosáhl na prudkou přihrávku.
     
    60
    Aritz Aduriz byl faulován na polovině hřiště a Bilbao bude po hodině hry zahrávat přímý kop. Jeho exekuce se ujal Susaeta, ale Rico se neprobil k hlavičce.
     
    61
    Markel Susaeta se tentokrát ujel rozehrávky rohového kopu. Susaeta vyslal centr na malé vápno, jenže tam stál připravený Leandro Chichizola.
     
    62
    Hosté se dostali do první velké šance dnešního utkání! Na přihrávku do šestnáctky si naběhl Viera, jenže Kepa Arrizabalaga proti němu vyběhl a jeho ránu vyrazil!
     
    63
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ander Iturraspe, přichází Beñat Etxebarria.
     
    64
    Také hosté si vybojovali přímý kop v blízkosti pokutového území. Las Palmas se ale rozhodlo pro rozehrávku do kombinace. Celek z kanárských ostrovů se nemůže dostat do šestnáctky.
     
    65
    Iñaki Williams dostal prostor na pravé strany hrací plochy, potáhl si míč vpřed a odcentroval do pokutového území. Pozorný obránce nepustil Adurize ke střele.
     
    66
    Iñaki Williams našel Beňata přihrávkou na hranici pokutového území. Domácí záložník hledal obloučkem Adurize, který se přes obránce nedostal ke střele.
     
    67
    Viera se z poloviny hrací plochy opřel do odraženého míče, jenže s jeho propagačním pokusem neměl Leandro Chichizola žádný problém.
     
    68
    Markel Susaeta si v pokutovém území naskočil na centr z pravé strany, jenže Leandro Chichizola se rychle dostal na zem a jeho hlavičku schoval do rukavic!
    68. Susaetova hlavička
     
    69
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Nacho Gil, přichází Alberto Aquilani.
     
    70
    Enric Saborit zastihl nepřesnou přihrávku na vlastní polovinu. Domácí zadák míč ihned vyvezl na polovinu soupeře, jenže nikdo v červenobílém jej nezasáhl.
     
    71
    Tana se na polovině hřiště dostal k odraženému míči, který potáhl na polovinu Bilbaa, jenže nikdo ve žlutém dresu mu nepřišel pomoci.
     
    73
    Enric Saborit poslal přihrávku na polovinu soupeře. Beñat Etxebarria si na jeho pobídku naběhl a roztáhl hru do křídla. Bilbao ale nemůže najít recept na soupeřovu obranu.
     
    74
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Markel Susaeta, přichází Iñigo Córdoba.
     
    75
    Mikel Rico si naběhl na zpětnou přihrávku na hranici pokutového území. Domácí záložník se ihned opřel do míče, ale trefil prvního hráče ve žlutém.
     
    76
    Beñat Etxebarria se ujal rozehrávky přímého kopu na polovině soupeře. Jeho centr přiletěl na zadní tyč, ale Iñigo Martínez hlavičkoval mimo tři tyče.
     
    77
    Ximo Navarro musel opustit hrací plochu, aby si mohl vyměnit krvavý dres. Hostující fotbalista si v jednom ze soubojů roztrhl obočí.
     
    78
    Raúl García si zpracoval míč na hranici pokutového území soupeře, jenže Míchel jej rukou stáhl k zemi. Bilbao bude zahrávat další přímý kop.
     
    79
    Beñat Etxebarria vyslal prudký centr do pokutového území. Na jeho pobídku si naskočil Aduriz, ale hlavičkoval mimo tři tyče hostující branky.
     
    80
    Iñaki Williams prošel z pravého křídla až do pokutového území, kam poslal prudkou přihrávku, jenže Aduriz na jeho pobídku nedosáhl.
     
    81
    Po delší době se do útoku dostalo Las Palmas. Alberto Aquilani se snažil přihrát hlavičkou, jenže jeho spoluhráč se nechal chytit do ofsajdu.
     
    82
    Jonathan Calleri centroval z levé strany do pokutového území, jenže tam nebyl nikdo ve žlutém dresu a balón proskákal do zámezí.
     
    84
    Viera si na hranici pokutového území zpracoval odražený míč, přehodil si jej na levačku, ale v záklonu vystřelil jen vysoko nad břevno.
     
    85
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Enric Saborit, přichází Iñigo Lekue.
     
    86
    Yeray zůstává ležet na polovině hostujícího celku a drží se za levé koleno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat ve hře.
     
    87
    Leandro Chichizola vyrazil z brankové čáry až na hranici pokutového území, kde před rozběhnutým Adurizem schoval míč do rukavic.
     
    88
    Iñaki Williams šel z pravé strany hrací plochy sám na brankáře, jenže Leandro Chichizola vyrazil ven z branky a obrovskou šanci Bilbaa zneškodnil!
     
    89
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Jonathan Calleri, přichází Pedro Bigas.
     
    90
    Bilbao se v závěru utkání usadilo na hranici pokutového území soupeře. Óscar de Marcos dokázal odcentrovat, ale Leandro Chichizola si s přehledem došel pro míč.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Iñigo Martínez našel dlouhou přihrávkou Beňata, jenže ani jeho centr neoslovil nikoho z domácích střelců v pokutovém území. Las Palmas skvěle brání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Ani jeden z celků nedokázal v dnešním duelu překonat obranu soupeře. Bilbao se tak s Las Palmas rozchází bez branek. Šance se urodily až po změně stran. Viera po hodině hryl střílel ve velké rychlosti, ale Kepa Arrizabalaga dokázal zasáhnout. Poté se do šance dostali i Bilbao, jenže Susaetovu hlavičku udržel Leandro Chichizola na brankové čáře. V samotném závěru šel Iñaki Williams sám na branku, ale Chichizola proti němu vyběhl a míč vykopl mimo tři tyče!
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 21:29.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:54:36)

    Tomáš Kubečka

    Branky:

    Karty:   13. Aduriz (ATB), 52. Saborit (ATB), 54. Arrizabalaga (ATB) – 13. Gálvez (LPA), 41. Calleri (LPA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 21:29.
    Athletic Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos, Yeray, I. Martínez, Saborit (85. Lekue) – M. Rico, Iturraspe (63. Etxebarria) – Susaeta (74. I. Córdoba), Raúl García, I. Williams – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – San José, Etxebarria, Núñez, Lekue, Aketxe, I. Córdoba.

    UD Las Palmas: Chichizola – Míchel, Navarro, Gálvez, Aguirregaray – Peňalba, Samper – Toledo (33. Tana), Viera, Gil (69. Aquilani) – Calleri (89. Bigas).
    Náhradníci: Lizoain – Halilović, Jairo, Bigas, D. Castellano, Tana, Aquilani.

    Rozhodčí: Estrada – Martinez, Martín
    bahis siteleri