Lipt. Mikuláš – Žilina 3:2 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 6:1 (kon.) | Zvolen – Košice 1:2 (kon.)
Detva – Trenčín 0:2 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
HK Poprad
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 09.02.2018, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine už barani nedokázali zvrátiť nepriaznivý stav. Naopak, dvakrát ešte inkasovali. V 47. minúte sa presadil Paločko a na konečných 6:1 pre Poprad upravil v 57. minúte Svitana.

    Ďakujeme za pozornosť. Pekný zvyšok večera. (19:13:00)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Brittain našiel prihrávkou Giľaka pred bránkou, no táto strela skončila len na Kováčovom betóne.
     
    58:22
    Guillaume Asselin mal puk na hokejke v útočnom pásme. Napokon sa dostal medzi kruhy a vystrelil. Rozhodcovia však ešte skôr hru prerušili kvôli postaveniu útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    57:35
    Skalický si hľadal miesto na útočnej modrej čiare, no prihrávku Branislava Kubku sa mu spracovať nepodarilo.
     
    56:37
    Poprad dal gól!
    Domáci si užívajú tento zápasu a pridávajú už šiesty gól. König prihrávkou z obranného pásma našiel voľného PATRIKA SVITANU na útočnej modrej čiare. Svitana pokračoval sám na bránku a Lassilu prekonal strelou k pravej žrdi!
    Asistencia: Peter König.
     
    55:58
    Bortňák vyslal Mateja Giľaka do samostatného nájazdu. Giľak to skúšal strelou ponad lapačku, no fantastický Kováč opäť úradoval. Predviedol v tomto zápase už niekoľko vynikajúcich zákrokov.
     
    55:17
    Dávid Bondra smeroval po pravej strane a bekhendom vystrelil. Lassila sa pritlačil k žrdi a nenechal sa prekvapiť.
     
    54:16
    Delovku Trecapelliho Kováč vyrazil pred seba. Bola pred ním dvojica hráčov hostí, ktorí sa ešte snažili ako tak dorážať, Kováč ležal na ľade, no aj tak už skórovať nedokázali!
     
    53:48
    Bortňák posunul na modrej čiare Gélinasovi, ktorý švihom vystrelil na bránku. Brankár Kováč síce nemal úplne dobrý výhľad, ale dokázal túto strelu zachytiť.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 098 divákov.
     
    52:43
    Barani vyhrali buly v útočnom pásme. Hohmann prihral na ľavý kruh Bartánusovi, ktorý sa natlačil pred bránku, ale už Kováča prekonať nedokázal.
     
    52:19
    Presilovka pre Banskú Bystricu. James McDowell si odsedí dve minúty za seknutie.
     
    51:14
    Josh Brittain vykorčuľoval po ľavom krídle a aj preveril popradského brankára. Kováč jeho strelu vyrazil vyrážačkou. V hre sa pokračuje. Popradčania zatiaľ majú zápas aj naďalej pod kontrolou.
     
    49:48
    Matej Češík vykorčuľoval po pravom krídle a dostal sa do zakončenia. Svoju strelu ešte aj bekhendom dorážal, no gólman Kováč bol stopercentný.
     
    48:39
    Tamáši posúval puk z pravej strany medzi kruhy, kde si ho spracoval Bartánus a urýchlene strieľal švihom. Mieril však iba do domáceho hráča. Kováč zasahovať nemusel.
     
    47:00
    Poprad dal gól!
    Popradčania využívajú aj túto presilovú hru! Marcel Petran si spracoval puk medzi kruhmi a strieľal smerom na pravú žrď. Hokejku do strely ideálne vložil MATÚŠ PALOČKO, ktorý sa jemne dotkol puku a usmernil ho do bránky!
    Asistencia: Marcel Petran.
     
    46:43
    Buc si nerozumel so svojimi spoluhráčmi. Faille teda mohol vyviezť puk von z obranného pásma, a tak sa aj stalo. Nazbieral niekoľko cenných sekúnd.
     
    45:49
    Peter König sa oprel do puku na modrej čiare, no svojou delovkou napálil iba do Mareka Bartánusa, ktorý holenným chráničom zblokoval jeho strelu.
     
    45:28
    Presilovka pre domáci tím. Steven Delisle dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    45:11
    Skalický od zadného mantinelu šikovne prihral pred bránku Asselinovi, ktorý vystrelil ihneď z prvej. Kováč zastavil zakončenie, i keď presne nevedel, kde puk v jeho výstroji skončil.
     
    44:13
    McDowell švihom šikovne vystrelil od modrej čiary. Lassila betónom vyrážal do strany, no ani jeden z dvojice domácich hráčov už nedokázal dorážať do odkrytej bránky.
     
    43:26
    Davydov vybojoval puk od Češíka, posunul ho Svitanovi, ktorý už iba bekhendom vyhodil puk preč, ďalej od vlastného pásma.
     
    42:06
    König nezachytil Brejčákovu prihrávku, Giľak ihneď prihrávkou medzi kruhy našiel Brittaina, ktorý strieľal z prvej, no napálil iba do obetavého Daniela Brejčáka.
     
    41:33
    Obrovské šance pre domácich hráčov! Puk sa po zlej Mihálikovej prihrávke odrazil pred bránku, kde prikorčuľoval Svitana, no najprv trafil Lassilu a potom napálil iba do plexiskla.
     
    40:50
    Bystričania sa v úvode tretiny nikam neponáhľajú, Trecapelli si v obrannom pásme párkrát vymenil puk s Gélinasom.
     
    40:17
    Hostia vyhrali buly v útočnom pásme, puk uchmatol Marek Bartánus a strieľal z kruhu. Kováča zasiahol do ľavého ramena.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa pokračovalo v aktívnej hre na oboch stranách. Videli sme aj tri góly. Popradčania sa už dostali do štvorgólového vedenia, keďže sa presadili Štrauch a Svitana. V 38. minúte znížil Brittain, a tak uvidíme, či sa podarí v tretej tretine ešte hosťom zvrátiť tento duel.
    Pokračujeme približne o 18:42.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:36
    Kabáč bol v útočnom pásme odzbrojený, puk vzal Skalický, ale vykorčuľoval s ním späť do obranného pásma.
     
    38:49
    Bystričanom pokus o hybridný icing nevyšiel. Trecapelliho strieľanú prihrávku už Češík tečovať nedokázal, a tak sa pískalo zakázané uvoľnenie.
     
    37:44
    Banská Bystrica dala gól!
    Barani sa však ešte nevzdávajú a bojujú ďalej! Giľak z pravého kruhu prihral medzi kruhy JOSHOVI BRITTAINOVI, ktorý nádhernou strelou trafil do brvna a odtiaľ puk spadol do bránky!
    Asistencie: Matej Giľak, Nick Trecapelli.
     
    36:45
    Banskobystrický gólman Jan Lukáš si už ďalej nezachytá. Po štvrtom góle ho vymieňa Teemu Lassila.
     
    36:45
    Poprad dal gól!
    Popradčania napokon presilovú hru využívajú a už vedú 4:0! Buc prenechal po ľavom mantineli puk PATRIKOVI SVITANOVI, ktorý perfektnou strelou z ľavého kruhu prekonal Jana Lukáša!
    Asistencia: Dávid Buc.
     
    36:20
    Popradčania sa síce dostali do pásma, no Petran McDowellovi prihral na modrú čiaru naozaj zle, puk letel cez modrú čiaru.
     
    35:53
    Ďalšia presilová hra pre domácich kamzíkov. Za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Nick Trecapelli.
     
    34:25
    McDowell nabil Petranovi po modrej čiare, no táto delovka bola nepresná a následne puk vyhodil von z obrannej tretiny Češík.
     
    33:28
    Kováč čakal až do poslednej chvíle s rozohrávkou. Skalický mu napokon puk nevypichol, a tak ho mohol popradský gólman prenechať Königovi.
     
    32:40
    Presilová hra pre domácich hokejistov. Josh Brittain dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    32:28
    Cason Hohmann vyzvŕtal Davydova v súboji jeden na jedného, no napokon mu Davydov zakončiť nedovolil, v poslednej chvíli mu vypichol puk.
     
    31:43
    Delovka Nicka Trecapelliho skončila na Kováčovom betóne. Puk sa odrazil do rohu klziska a znovu ho získali Bystričania, ktorí sú od začiatku presilovky v útočnom pásme.
     
    31:11
    Zdalo sa, že domáci sa už oslobodia, no hostia získali puk. Z ľavého kruhu preveril Kováča Asselin, no mieril iba na vyrážačku.
     
    30:35
    Popradská presilovka sa končí. Dávid Buc si sadá na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    29:32
    Štrauch si nakorčuľoval medzi kruhy, Svitana sa mu snažil dávať prihrávku na strelu z prvej, no táto kombinácia vôbec nevyšla a domáci šli von z pásma.
     
    28:37
    Presilovka pre domácich Popradčanov. Ján Brejčák dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    26:54
    Poprad dal gól!
    Tak toto bol naozaj zaujímavý kuriózny gól! ANDREAS ŠTRAUCH šiel s pukom na bránku po osi ihriska, no bol stíhaný protihráčom. S pukom došiel až za bránku a dával naslepo bekhendom pred bránku. Čuduj sa svete, prihrávka sa odrazila nešťastne od korčule brankára Lukáša a puk skončil v bráne!
    Bez asistencie.
     
    26:21
    Nahodený puk na zadný mantinel sa nepríjemne odrazil medzi kruhy, kde už prikorčuľoval rýchly Gilbert Gabor, ale v obrovskej šanci zoči-voči Kováčovi iba minul bránu!
     
    26:05
    Bartánus bekhendom pekne prihral Delislemu medzi kruhy. Jeho následná strela však skončila iba na pozornom Kováčovi.
     
    25:09
    Takže Aleš Ježek a Guillaume Asselin dostávajú obaja po dve minúty za hrubosť.
     
    25:09
    Bortňákova delovka bola zblokovaná, nepríjemne však pred bránkou dorážal Asselin, s ktorým si Ježek rýchlo urobil poriadky Zrodila sa menšia šarvátka, vylučovať sa bude na oboch stranách.
     
    24:46
    Trecapelli nabíjal po modrej čiare Skalickému, no jeho delovka skončila iba na zadnom mantineli. Hostia ostávajú v pásme.
     
    24:03
    Banská Bystrica bude hrať prvú presilovku v zápase. Marcel Petran dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    23:22
    Bystričania aktívne napádali domácich hokejistov a podarilo sa im znovu vybojovať puk. Z ľavého kruhu vystrelil Matej Giľak, ale jeho strelu Kováč vyrazil na ochrannú sieť.
     
    22:22
    Brejčákovu strelu od modrej čiary Kováč vyrazil, puk mu však prepadol a ešte chcel dorážať Asselin, no jeho pokus Kováč rukou vyrazil!
     
    21:52
    Daniel Brejčák potiahol puk po ľavom krídle a od modrej čiary príklepom preveril Lukáša. Bystrickému gólmanovi odskočil puk od vyrážačky a následne ho pre istotu už prikryl.
     
    21:13
    Ján Brejčák vykorčuľoval po pravom krídle a bekhendom nahodil puk na Kováča. Popradský gólman puk vyrazil.
     
    20:14
    Aktívnejšie otvorili druhú tretinu hostia. Marek Bartánus vystrelil z ľavého kruhu, jeho zakončenie však smerovalo vedľa brány.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná časť hry nám priniesla veľmi svižný hokej, ktorý priniesol aj dva góly. Tretinu lepšie zvládli domáci, ktorí šli do vedenia po góle Abdula z 3. minúty. Následne vedenie zvýšili vďaka zásahu Buca zo 7. minúty.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:50.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:07
    Popradčania teraz v trojici moc nezvládli prečíslenie. Štrauch dával Svitanovi na dlhú hokejku a následná Svitanova strela smerovala iba do protihráča.
     
    18:07
    Hohmann od modrej čiary iba jemnučko nahadzoval pred bránku, kde číhal pripravený Bartánus, ktorý takisto iba poľahky tečoval puk. Kováč dokázal strelu vyraziť.
     
    17:28
    Adrián Miškovec potiahol puk z obranného pásma. Dostal sa k strele spomedzi kruhov, ale Lukáš jeho strelu vyrazil. Davydov už sa následne k dorážke nedostal.
     
    16:16
    Fabianovi veľmi nevyšla prihrávka na Bondru, Poprad sa aj tak dostal do pásma, keďže puk zachytil Abdul na ľavom kruhu. Okamžite vystrelil na Lukáša, ktorý pohotovo vyrazil.
     
    14:50
    Štrauch ešte zachránil útočné pásmo, posunul Svitanovi na pravé krídlo, ten sa mu snažil vrátiť späť, ale už si ho Banskobystričania postrážili.
     
    13:58
    Abdul naštartoval Bondru na pravé krídlo. Tomu sa však pred modrou čiarou zaplietol puk medzi korčuľami, a tak sa radšej vrátil späť do obranného pásma.
     
    13:12
    Za popradskou bránkou sa odohrávali súboje o puk. Získal ho napokon hosťujúci Gabor, ktorý sa snažil rýchlo prekvapiť Kováča, ale nepodarilo sa mu to.
     
    12:26
    König posunul puk na útočnú modrú čiaru Štrauchovi, ktorý vnikol do pásma a vystrelil z ľavého kruhu. Gólman Lukáš si po dlhšej dobe pripísal úspešný zákrok lapačkou.
     
    11:34
    Gélinas nahodil puk do pásma po mantineli. Puk prešiel okolo celého mantinelu až ho na modrej čiare zachytil Skalický. Jeho následná delovka skončila v Kováčovom náručí.
     
    10:18
    Tamáši zaviezol puk do útočného pásma. Následne sa ho v rohu klziska zmocnil Cason Hohmann, ktorý šiel až pred bránku, no napokon už sa mu zakončiť nepodarilo.
     
    09:57
    Po súboji pri mantineli zostal na ľade ležať útočník prvého popradského útoku Samuel Mlynarovič. V doprovode lekára odchádza na striedačku. Uvidíme, či bude trénerovi Ozimákovi k dispozícii v ďalších minútach.
     
    09:13
    Bortňák si vymenil puk s Giľakom medzi kruhmi, no bola z toho iba nepresná strela. O trochu viac pohrozil potom spomedzi kruhov Josh Brittain, ale toto jeho zakončenie bolo mierne zblokované a Kováč ho pohodlne zachytil.
     
    08:44
    Košeckého strela od modrej čiary bola vcelku razantná, no chýbala jej dostatočná presnosť. Hostia sa však ešte udržia v pásme.
     
    07:54
    Bystričania vykorčuľovali do prečíslenia troch proti jednému. Faille chcel prihrávať z pravého kruhu na opačnú stranu, no obetavo proti nemu zakročil Fabian, ktorý vypichol jeho prihrávku.
     
    07:12
    Poprad pokračuje aj naďalej v aktívnej hre. Matúš Paločko sa individuálne dostal medzi kruhy a odtiaľ preveril banskobystrického gólmana. Lukáš vykryl jeho zakončenie betónmi.
     
    06:40
    Poprad dal gól!
    Podtatranci využívajú presilovú hru a zvyšujú vedenie! DÁVID BUC dostal na ľavú stranu prihrávku od Svitanu, pripravil si puk a perfektnou strelou švihom prekonal Lukáša ponad jeho ľavú ruku!
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    06:07
    Mlynarovič nahodil puk do pásma, posunul ho Svitanovi. Tomu už veľmi nevyšla prenechávka po mantineli na Königa. Šikovnejší bol Bartánus, ktorý prečítal túto prihrávku, získal puk a vykorčuľoval s ním aspoň do stredného pásma.
     
    05:40
    Prvú presilovku v zápase obdržia domáci. Nick Trecapelli dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    04:48
    Do následného prečíslenia vykorčuľovali aj hokejisti Popradu. Heizer však prihrával Matúšovi Paločkovi na ľavý kruh iba na korčuľu. Paločko si však puk pripravil a dokázal ešte vystreliť, i keď nepresne.
     
    04:22
    McDowell prepadol v strednom pásme, Marek Bartánus vykorčuľoval po ľavom krídle. Šiel sám na Kováča, no ten vykorčuľoval proti nemu a podarilo sa mu zlikvidovať Bartánusov nájazd.
     
    03:23
    Matej Češík sa zmocnil puku na ľavom kruhu a okamžite strieľal. Königa však prestreliť nedokázal, strela vyskočila do vzduchu a puk spadol pri zadnom mantineli.
     
    02:52
    Steven Delisle len naskočil zo striedačky a ihneď sa už musel ujať bránenia domáceho Hvilu. Popradský útočník však veľa toho nevymyslel, puk iba nahodil do rohu klziska.
     
    02:12
    Poprad dal gól!
    Tak napokon je to gól! Popradčania sa ujímajú vedenia v stretnutí! Matej Paločko si z rohu klziska počkal na JINDŘICHA ABDULA, ktorý si nakorčuľoval pred bránku. Naservíroval mu puk a Abdul z prvej rýchlou strelou prekonal gólmana Lukáša!
    Asistencie: Matej Paločko, Dávid Bondra.
     
    02:12
    Šikovná kombinácia domácich hráčov! Matej Paločko z rohu klziska perfektnou prihrávkou našiel pred bránkoviskom nakorčuľovaného Jindřicha Abdula, ktorému naservíroval puk a ten strieľal z prvej. Lukáš puk zachytil medzi betónmi, no ešte sa predsa len bude telefonovať.
     
    01:47
    Asselin prekorčuľoval poza bránku a šikovnou prihrávkou hľadal medzi kruhmi Failleho, no ten bol napokon zablokovaný a zakončovať nemohol.
     
    01:21
    Heizer si neúspešne prihral puk v útočnom pásme s Matúšom Paločkom. Puk získal hosťujúci obranca Trecapelli, posunul hu Bartánusovi a ten iba nahodil do útočnej tretiny.
     
    00:45
    Popradčania dokázali získať puk v obrannom pásme a odišli striedať. Rozohrávať teda budú pokojne spoza brány.
     
    00:17
    Úvodné buly vyhrali hostia a ihneď sa dostali do útočného pásma. Streleckú príležitosť sa snažil vytvoriť Kabáč, ale puk mu medzi kruhmi protihráči vypichli.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľadovú plochu už nastupujú hokejisti Banskej Bystrice v čiernych dresoch. Popradčania sa predstavia v bielych. Čaká nás štátna hymna.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kováč (Corbeil) – D. Brejčák (A), König, McDowell, Petran, Fabian (C), Dinda, Davydov, Krempaský – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Paločko, Heizer, Buc – Bondra, Paločko ml., Abdul – Miškovec, Ježek, Hvila

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Košecký, Sedlák, Mihálik (A), Kubka, Trecapelli, Gélinas, J. Brejčák, Delisle – Brittain, Bortňák, Giľak – Bartánus (C), Tamáši, Hohmann – Asselin, Faille (A), Skalický – Kabáč, Češík, Gabor

    Rozhodca: Hradil, Kika – Gebauer, Korba.
     
    Prajem vám príjemný hokejový podvečer a vítam vás pri sledovaní 45. kola hokejovej Tipsport ligy. Pod Tatrami dnes uvidíme zápas medzi HK Poprad a HC 05 iClinic Banská Bystrica, ktorý sa začne o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Hokejisti Popradu sa už niekoľko kôl držia na 6. priečke, na ktorej sú ešte teoreticky ohroziteľní. Momentálne majú kamzíci na konte 74 bodov a pred siedmou Žilinou 15-bodový náskok. Na piate Košice strácajú Popradčania 14 bodov a ani piata priečka z pohľadu kamzíkov nie je nereálna. Na to však potrebujú Popradčania body, ktoré v posledných piatich zápasoch výrazne stratili, prehrali štyri z piatich zápasov. Naposledy prehrali v Nitre 3:2, predtým síce vyhrali v Liptovskom Mikuláši 1:3, ale doma podľahli Detve 0:2, v Trenčíne prehrali 2:1 a takisto ich porazil aj Zvolen 5:3.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica
    Banskobystričania hrali v poslednom kole Tipsport ligy doma proti Liptovskému Mikulášu už bez trojice olympionikov, ale aj tak sa im podarilo zdolať Liptákov suverénne 6:1. Banská Bystrica tak odčinila prekvapivú prehru na ľade Detvy 6:5 ešte z predminulého kola. Ostatne dokázala Bystrica zdolať doma Zvolen 3:2 po nájazdoch a Žilinu vonku 1:2. Barani sa teda momentálne nachádzajú s 94 bodmi na 2. pozícii. Dva body strácajú na vedúcu Nitru a rovnako majú dvojbodový náskok pred tretím Zvolenom.

    Vzájomné zápasy medzi Popradom a Banskou Bystricou boli v tejto sezóne úspešnejšie pre hokejistov spod Tatier. Kamzíci dokázali do víťazného konca doviesť tri zo štyroch duelov. Dvakrát Poprad zvíťazil vonku, a to 4:5 a 2:3 a raz doma, a to 6:4. Bystričania boli úspešní raz, keď Poprad zdolali na jeho ľade 1:2. V tomto zápase budú chcieť barani určite napraviť túto nepriaznivú štatistiku. Sledujte priebeh duelu spoločne s nami v našom on-line prenose. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 3. Abdul (Paločko ml., Bondra), 7. Buc (Svitana), 27. Štrauch, 37. Svitana (Buc), 47. Paločko (Petran), 57. Svitana (König) – 38. Brittain (Giľak, Trecapelli)


    HK Poprad: Kováč (Corbeil) – D. Brejčák (A), König, McDowell, Petran, Fabian (C), Dinda, Davydov, Krempaský – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Paločko, Heizer, Buc – Bondra, Paločko ml., Abdul – Miškovec, Ježek, Hvila
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lukáš (37. Lassila) – Košecký, Sedlák, Mihálik (A), Kubka, Trecapelli, Gélinas, J. Brejčák, Delisle – Brittain, Bortňák, Giľak – Bartánus (C), Tamáši, Hohmann – Asselin, Faille (A), Skalický – Kabáč, Češík, Gabor

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Gebauer, Korba

    Diváci: 1 098
    bahis siteleri