Slovensko – Bělorusko 3:4 (kon.)
konec
Slovensko
3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
Bělorusko
sk Čtvrtek 15.02.2018, 17:00Turnaj Vladimíra Dzurilly
Partner:
     
    Najlepším hráčom na našej strane sa stal Oliver Okuliar.
    Na druhej strane je zasa najlepším hráčom, prekvapujúco, Mikita Talapila. (19:12:40)
     
    Bielorusko zdolalo obhajcu turnaja v pomere 4:3. V zápase sme zrejme boli o malý kúsok lepší, avšak v kľúčových momentoch nám chýbalo väčšie šťastie. Na tomto turnaji teda nezačíname najlepšie, ale určite máme na čom stavať, pretože predvedená hra spĺňala vysoké kritériá. Ja sa s vami lúčim, dovidenia.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Ofsajd sa píska aj na druhej strane. Naši hráči už moc času nemajú, takže by mali zvládnuť buly pred útočným pásmom.
     
    59:16
    Toto snáď nie je možné, čo predviedli Bielorusi. Je to doslova až na smiech. Hráč išiel s pukom do prázdnej brány, avšak zakončenie mu prekazil spoluhráč, ktorý sa nachytal do ofsajdu. Toto určite ešte hokejový svet ani nevidel.
     
    58:46
    Slovensko mohlo vyrovnať! Po vyhratom buly sme sa dostali do zakončenia, ktoré bolo gólové. Zakončoval zrejme Maxim Čajkovič, ktorý strelou z ľavej strany opečiatkoval tyč!
     
    58:31
    Slovensko skúsi hru bez brankára ihneď po vypršaní oddychového času.
     
    58:31
    Oddychový čas domácich.
     
    58:16
    Čo sme teraz nedali! Naši pekne zakombinovali pred bránou a sami neveria, čo zahodili. Michal Mrázik mal pred sebou odkrytú bránu, ale slabou strelou len poslal puk tesne vedľa tyče!
     
    57:51
    Vhadzovať sa bude v našom obrannom pásme. Bielorusko nás dotlačilo až k chybe, ktorá prišla. Previnili sme sa zakázaným uvoľnením.
     
    57:03
    Oliver Okuliar neskoro zareagoval. Jeden z jeho spoluhráčov mu adresoval fantastickú prihrávku pred bránu, avšak náš center nedokázal puk sklepnúť do brány.
     
    56:44
    Slováci len jednoducho nahodili puk do útočného pásma. Tam však nikto z našich nekorčuľoval, takže sme sa znovu laxne pripravili o puk.
     
    55:56
    Ďalšia nepresná strela. Bielorusko sa týmito našimi chybami dostáva zadarmo k puku, čo s pribúdajúcim časom určite nehrá domácemu výberu do karát.
     
    55:17
    Zdalo sa, že po tvrdom zákroku pri mantineli si jeden z našich hráčov pôjde sadnúť na trestnú lavicu. Rozhodca však len prerušil hru pre prípadné zranenie Bielorusa.
     
    54:57
    Brankár Bieloruska si opäť nemusel pripísať ostrejší zákrok. Na puk znovu dobre videl a navyše nebol najlepšie umiestnený. Získavame však výhodu útočného pásma.
     
    54:17
    Bielorusko dalo gól! Inkasujeme gól po chybe v predbránkovom priestore. Nedokázali sme si tam lepšie pokryť hráčov, čo využil MIKITA PYSHKAILA na pohotovú dorážku. Bielorusi opäť využili svoju nátlakovú hru pri nahadzovaní pukov na bránu. Asistencia: Iladzimir Alistrau.
     
    53:45
    Vyletelka sa musel obzerať pred svojou bránou, pretože puk vyrazil len pred seba. Mal šťastie, že tam stál dobre postavený Dlugoš, ktorý puk vyhodil do stredného pásma.
     
    53:03
    Koniec zápasu už nie je tak ďaleko a my sme ešte stále nevideli gól. Oba celky sa snažia, ale je to tuhý boj.
     
    52:25
    Ferenyi vyslal ďalšiu strelu na bránu súpera, teda vedľa brány. Brankár na puk celý čas dobre videl, takže ho táto strela ohroziť nemohla.

    Patrik Žažo

    Branky a nahrávky: 17. Kováčik (Paulíny), 23. Mrázik (Okuliar), 25. Okuliar (Bučko) – 9. Koliachonok (.), 18. Kazyanin (Aksiantsiuk), 34. Salauyou (Krylovich, Aksiantsiuk), 55. Pyshkaila (Alistrau)


    Slovensko: Vyletelka (Hlavaj) – Turan, Dlugoš, Bučko, Ilenčík, Martiška, Kňažko, Zekucia, Česánek – Džugan, Kováčik, Paulíny – Čajkovič, Okuliar, Nespala – Hvizdoš, Ferenyi, Mrázik – Čederle, Hryzák, Sarvaš.
    Bělorusko: Talapila (Verameichyk) – Koliachonok, Salauyou, Kasinski, Leushunou, Barkouski, Shkrabau, Shchochyn, Miazheinikau – Masilevich, Pyshkaila, Alistrau – Kazyanin, Protas, Aksiantsiuk – Siarhiyenia, Ihnatau, Krylovich – Katsialouski, Niakrasau, Stsiapanau.
    ocianews.com