Muži - Slopestyle (kvalifikace) Vítěz: O. Wester (SWE) (kon.) | Muži - Slopestyle (finále) Vítěz: O. Braaten (NOR) (kon.)
Muži - Akrobatické skoky (finále) Vítěz: O. Abramenko (UKR) (kon.)
konec
Muži - Akrobatické skoky (finále)

Vítěz: O. Abramenko (UKR)

Neděle 18.02.2018, 12:00Zimní olympijské hry - Akrobatické lyžování
Sledujte:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (13:19:33)
     
    Konečné pořadí:

    1. Olexandr Abramenko (UKR) – 128,51 bodů
    2. Cung-jang Ťia (CHN) – 128,05 bodů
    3. Ilja Burov (OAR) – 122,17 bodů
    4. Pavel Krotov (OAR) – 103,17 bodů
    5. Olivier Rochon (CAN) – 98,11 bodů
    6. Stanislau Hladčenko (BLR) – 92,61 bodů
     
    Olexandr Abramenko (UKR) předvedl během všech tří kol asi nejkonstantnější výkony, v tom třetím si nechal nelepší výkon na konec, s sebral nejcennější kov. Cung-jang Ťia (CHN) s ním prohrál souboj o prvenství jen o malinký kousek. Třetí se pak trošku šťastně umístil Ilja Burov (OAR), jenž na rozdíl od svých soupeřů ve složení Pavel Krotov (OAR), Olivier Rochon (CAN) a Stanislau Hladčenko (BLR) jednoduše nechyboval.
     
    3. kolo skončilo.
     
    6
    Dlouho na svůj skok musel čekat Cung-jang Ťia (CHN). Všichni byli napjatí, jak to dopadne, protože jeho výkon rozhodoval o medailích. Zkusil jistotku v podobě Back/Full-Full-Double Full, nepouštěl se do velkých dobrodružství. A udělal velmi správně, jeho výkon byl téměř bezchybný. Téměř... 128,05 bodů nakonec stačí jen na druhé místo!
     
    5
    Také Olivier Rochon (CAN) zvolil opravdu pořádně náročný skok. I on si prostě řekl buď a nebo... Bylo to bohužel pro něj to druhé. Back/Lay-Triple Full-Full ve vzduchu příliš nezvládl, celý skok přetočil do strany, a dopad v jeho provedení nebyl vůbec čistý. I tak vše bral sportovně. A získal celkem 98,11 bodů.
     
    4
    Stanislau Hladčenko (BLR) zvolil jeden z nejobtížnějších skoků vůbec. Chtěl zkrátka zaútočit na zlato, ale risk se mu nezdařil. Jaká škoda pro Bělorusa! Back/Double Full-Double Full-Full totiž do poslední chvíle byl provedený relativně dobře. Ale možná že dopad přišel na řadu o něco později než by bylo potřeba. Upadl. A tak získal jen 92,61 bodů.
     
    3
    Olexandr Abramenko (UKR) taktéž zvolil Back/Full-Full-Double Full a jako by nemohl uvěřit, že i třetí skok po sobě zvládl na nejvyšší úrovni. Tentokráte už projevil své emoce opravdu naplno a rozdával radosti na všechny strany. Tohle je útok na medaili. Rozhodčí ho ocenili známkou 128,51! Zasloužené vedení.
     
    2
    Pavel Krotov (OAR) zřejmě přišel o naději na to bojovat o pódium. Back/Full-Full-Double Full v jeho provedení nebylo ani zdaleka tak dobré jako před pár okamžiky u jeho krajana, skok jako by přetočil a pod můstkem upadl na záda. Získal tedy celkem jen 103,17 bodů.
     
    1
    Řekl si Ilja Burov (OAR) o medaili? Uvidíme. Každopádně provedení jeho Back/Full-Full-Double Full nebylo vůbec špatné. Především dopad, ten má tento sportovec zvládnutý opravdu velmi dobře. Musí zkrátka čekat, co předvedou jejich soupeři, a zda-li 122,17 bodů na cenný kov bude stačit.
     
    3. kolo začalo.
     
    Průběžné pořadí po 2. kole:

    1. Cung-jang Ťia (CHN) 128.76
    2. Olivier Rochon (CAN) 128.05
    3. Stanislau Hladčenko (BLR) 126.70
    4. Olexandr Abramenko (UKR) 125.79
    5. Pavel Krotov (OAR) 124.89
    6. Ilja Burov (OAR) 123.53
    ...
    7. Kuang-pchu Čchi (CHN) 122.17
    8. Jonathon Lillis (USA) 95.47
    9. Čung-čching Liou (CHN) 94.57
     
    Venku ze hry o medaile je Jonathon Lillis (USA), který se mezi šestici nejlepších neprobojoval, a to je určitě velké překvapení. Ani Kuang-pchu Čchi (CHN), jenž byl po prvním kole dokonce první, se dál nedokázal probojovat. A sním už neuvidíme ani jeho krajana Čunga-čchinga Lioua (CHN).
     
    2. kolo skončilo.
     
    9
    Kuang-pchu Čchi (CHN) si taktéž střihl Back/Double Full-Full-Full. Na dopadu se mu ale malinko rozjely lyže. Nepříjemná záležitost pro Číňana. Rozhodčí samozřejmě nemohli nechat tuto skutečnost bez povšimnutí. 122,17 bodů, to je až sedmý nejlepší výkon. O kousek Číňanovi utekl postup!
     
    8
    Pavel Krotov (OAR) jemně dopadl do sněhu, jako by ani vlastně nebylo poznat, že skáče z vysoké výšky. A ve vzduchu se mu rovněž slušně zadařilo. Back/Double Full-Full-Full, to byl výběr jeho skoku. 124,89 bodů, výkon, který mu zajišťuje finále. Protože se zařadil na pátou příčku.
     
    7
    Jestli Olexandr Abramenko (UKR) po prvním kole pod můstkem jen lehce zatnul pěstičky, teď se radoval určitě více. Přece jenom nemá tak kamennou tvář jako například ve skocích na lyžích legendární Fin Janne Ahonen. Back/Double Full-Full-Full ohodnotili rozhodčí známkou 125,79 bodů. Ukrajinec klesl na čtvrtou pozici. Ale i tak zářil spokojeností.
     
    6
    Impresivní záležitost to tedy byla. Dalo by se na tohle koukat pořád dokola a dokola. A dokola... Skvěle se dokola a kolem točil ve vzduchu Olivier Rochon (CAN), který Back/Full-Full-Double Full zvládl perfektně i s dopadem. A rozhodčí? Ti si toho všimli, ano! 128,05 bodů a průběžná druhá příčka.

    Patrik Sandev

    Startovní listina:
    1. Mischa Gasser (SUI)
    2. Čung-čching Liou (CHN)
    3. Olexandr Abramenko (UKR)
    4. Dimitri Isler (SUI)
    5. David Morris (AUS)
    6. Ilja Burov (OAR)
    7. Olivier Rochon (CAN)
    8. Pavel Krotov (OAR)
    9. Stanislau Hladčenko (BLR)
    10. Cung-jang Ťia (CHN)
    11. Kuang-pchu Čchi (CHN)
    12. Jonathon Lillis (USA)
    bahis siteleri