Lok. Moskva – Nice 1:0 (kon.) | Atlético – Kodaň 1:0 (kon.) | Dynamo Kyjev – AEK Atény 0:0 (kon.)
Zenit – Celtic 3:0 (kon.) | RB Lipsko – Neapol 0:2 (kon.) | Villarreal – Lyon 0:1 (kon.)
Plzeň – Partizan Bělehrad 2:0 (kon.) | Lazio – FCSB 5:1 (kon.) | Sporting – Astana 3:3 (kon.)
Atalanta BC – Dortmund 1:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Spartak 1:2 (kon.) | Salzburg – Real Sociedad 2:1 (kon.)
AC Milán – Ludogorec 1:0 (kon.) | Arsenal – Östersunds FK 1:2 (kon.) | Braga – Marseille 1:0 (kon.)
konec
FK Lokomotiv Moskva
1:0 (1:0)
OGC Nice
Čtvrtek 22.02.2018, 17:00 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Evropská liga • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    FK Lokomotiv Moskva
    Trenér Semin se svým mančaftem doslova ovládá nejvyšší soutěž v Rusku. První příčku obsadil prozatím s osmi bodovým náskokem na druhý Zenit Petrohrad. Bilance zápasů 14-3-3 a skóre 32:15 mluví poměrně jasně. Několik velmi zkušených zahraničních a domácích hráčů tvoří jádro týmu, který funguje skvěle.

    Lokomotiv naskočil do skupiny "F" EL, což znamenalo soupeře v honbě za postupem – Kodaň, Tiraspol a český Fastav Zlín. Že 6 duelů bude oříškem i pro ruskou mašinu bylo jasné hned od úvodu. 0:0 v Kodani však vystřídala jasná výhra nad českým celkem 3:0. Po remízovém klopýtnutí 1:1 se Šerifem Tiraspol se už ruský válec rozjel naplno a Lokomotiv postoupil z první příčky s 11-ti body. Společně s ním se do vyřazovací části podívá i druhá Kodaň.

    Mezi nejlepší střelce týmu v EL patří jednoznačně Manuel Fernandes se 6 zásahy a Jefferson Farfán, ten se trefil 4x.
    V ruské Premier lize pak řádí druhý jmenovaný, ten nasázel už 8 branek, v těsném závěsu je pak Rus Aleksej Mirančuk se 7 góly.

    Ruská nejvyšší soutěž startuje až 4. března, do té doby Lokomotiv odehrál na soustředění hned několik přátelských utkání a samozřejmě také vítězný první duel na hřišti Nice.
     
    OGC Nice
    Francouzský celek zažívá útlum. Po slušném úvodu v lize se potýká se sérií nevyrovnaných výkonů. Okupuje až 9. pozici. Co by ještě mohlo vlít vedení krev do žil je fakt, že na 5. pozici ztrácí svěřenci Luciena Favre pouze pět bodů. O dost horší záležitostí je deficit 14-ti bodů na pozici čtvrtou, která zajišťuje skupinovou fázi EL pro příští sezonu.

    Odpověď na bodovou ztrátu je poměrně jednoduchá. Nice v posledních čtyřech duelech ligy hned třikrát padlo a pouze v posledním zápase si připsalo bod za remízu s Nantes. Mezi tři soupeře, se kterými nedokázalo Nice bodovat patří týmy z dolní poloviny tabulky jako Dijon, Toulouse a v neposlední řadě Méty, které okupují až úplný chvost tabulky.

    V EL pak bylo Nice nalosováno do skupiny "K", kde se utkalo v boji o postup s týmy jako Lazio, Waregem z Belgie či Vitesse Arnhem. Nelehká skupina znamenala, že na postup bude stačit o něco méně bodů, než je obvyklé, to kvůli nevyzpytatelným výsledkům. A to se také stalo.
    Skupinu ovládlo Lazio, které z možných osmnácti bodů posbíralo hned třináct. Druhé Nice s devíti body předskočilo belgické překvapení Waregem, které mělo dvoubodovou ztrátu. Poslední pak skončil Arnhem.

    Mezi nejlepší střelce týmu v Evropě patří poměrně jednoznačně Mario Balotelli, který se trefil hned 6x. Alessane Plea pak přidal 4 zářezy.
    Stejní hráči táhnou svůj mančaft i v Ligue 1, přičemž kontroverzně vystupující bojovník Balotelli nastřádal 13 branek v 19-ti utkáních. Alessane Plea pak přidal zásahů 6.
     
    OCG Nice – FK Lokomotiv Moskva 2:3
    Skvěle rozehraný dvojzápas má ruský celek. Ten totiž dokázal vyloupit francouzské Nice! A že konečnému stavu nic nenasvědčovalo pro svěřence Semina nebyl žádný problém.
    Totiž hned ve 4. minutě utkání otevřel skóre Mario Balotelli, který se trefil z pokutového kopu i v minutě 28. a dal tak Nice luxusní dvoubrankové vedení. Proti však do poločasového hvizdu byl Manuel Fernandes, který taktéž dostal možnost zahrávat pokutový kop a proměnil.
    Ve druhé půli se nechal vyloučit Racine Coly, hráč ve službách Nice, který tak velmi ztížil situaci svým spoluhráčům. A jeho vyloučení se projevilo hned záhy. O dvě minuty později totiž začal řádit znovu velezkušený portugalský záložník Fernandes, který se prosadil v minutách 69. a 77., čímž stanovil konečný stav na 2:3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ignatěv, S. Kvěrkvelija, Pejčinović, Rybus – Anton Mirančuk, Igor Denisov (C), Manuel Fernandes – Farfán, Ari, Alexej Mirančuk.
    Náhradníci: Kočenkov – Ćorluka, Vitalij Denisov, Kolomejcev, Éder, Rotenberg, Tarasov.

    OGC Nice: Benítez – Burner, M. Sarr, Dante (C), Perraud – Cyprien, Seri, Lees-Melou – Saint-Maximin, Balotelli, Pléa.
    Náhradníci: Cardinale – Makengo, N. Mendy, Srarfi, Tameze, Sacko, Pelmard.
     
    Na průběh dnešního utkání bude ze hřiště dohlížet Pavel Královec. Ostřílenému českému sudímu budou na lajnách asistovat Roman Slyško a Ivo Nádvorník. Brankoví sudí jsou pak Petr Ardeleanu a Karel Hrubeš!
     
    -1
    Na pořádně promrzlé hřiště v Moskvě už přichází oba mančafty. Počasí bude pro některé hráče hned druhým soupeřem v cestě za výhrou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní rozehrávku obstaral již netrpělivý Mario Balotelli, který si ihned naběhl na delší míč od stoperů, něco však tomuto passu chybělo – přesnost.
     
    3
    Ani Ari nevyhrál souboj s obranou hostí, tentokrát to byl zkušený stoper Dante, který prošel třeba Bayernem Mnichov, dnes nosí kapitánskou pásku francouzského Nice.
     
    4
    První faul si do své kolonky připíše Rybus, ten totiž nepustil rychlonohého Maximina, jenže pouze za cenu faulu.
     
    5
    Ari se znovu aktivně zapojil do útočné akce domácích, jeho přihrávka byla nepřesná. Hráči v bílém – domácí – však zůstanou nadále u míče.
     
    6
    Přesnost chyběla centru Antona Mirančuka, stopeři Nice se tak zmocnili míče a s rozehrávkou zatím nebudou spěchat.
     
    8
    První žlutou kartu musel Pavel Královec ukázat kapitánovi domácích, který nevybíravě složil k zemi Cypriena. Igor Denisov tak dlouho bez žlutého kartonku nevydržel.
     
    9
    Farfán nám předvedl doslova ukázkovou práci s míčem, vyměnil si ho s Fernandesem, který to však se sílou věnovanému přihrávce přehnal.
     
    11
    Nádherná rána v podání Maria Balotelliho! Nikdo nečekal ránu z takové dálky a očividně ani Guilherme, který nezvedl ani ruce! Tak to byla velká šance, která mohla Nice rychle vrátit do hry o postup.
     
    12
    Na druhé straně to dosti podobně zkoušel Alexej Mirančuk. Oproti pokusu slavnějšího italského forwarda scházela střele přesnost.
     
    13
    Nepřesný křižný míč z kopačky Burnera, ten pak skončil až daleko v zámezí.
     
    14
    Ignatěv prakticky odevzdal míč zpět na kopačky hráčů v černých dresech, poměrně laciné.
     
    15
    Míč teď ovládají stopeři Nice, kteří už nějakou dobu rozmýšlí, co s míčem dál udělají.
     
    16
    Hráči Lokomotivu se vměstnali na nějakých 15 metrů před své vlastní vápno, to dělá středopolařům Nice problémy. Seri se pokusil s Balotellim vymyslet rychlou narážečku, obrana však byla v pozoru.
     
    17
    Denisov měl problém zpracovat míč, což se projevilo tím, že o něj jeho tým přišel.
     
    18
    A jen pár metrů od vápna byl faulovaný Plea! To je dobrá příležitost pro Balotelliho, který už, podle očekávání, stojí u míče.
     
    19
    Neskutečné! Mario Balotelli z přímého kopu trefil znovu konstrukci brány! Guilherme se znovu pouze ohlédl za prudkou ránou.
     
    20
    Na pravém křídle to byl Sain-Maximin, který našel svého spoluhráče na vápně, který ladně patičkou přiťukl úplně volnému Balotellimu, jenže ten tentokrát vyhořel na brankáři, ten byl včas na zemi!
     
    24
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Jefferson Farfán, přichází Alexandr Kolomejcev.
     
    25
    Jefferson Farfán, velmi zkušený ofenzivní hráč a nejlepší střelec domácích, si postěžoval nejspíše na svalové zranění a musel ze hry odejít.
     
    28
    První šance také na druhé straně hřiště! Po dobré práci Alexeje Mirančuka se do zakončení dostal jeho bratr Anton, hosté se však ubránili.
     
    30
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Autorem branky je IGOR DENISOV, který si poradil s několikrát odraženým míčem, který se do vápna dostal po úniku z levé strany, kterým se prezentoval aktivní Antona Mirančuk a dává tak svůj první gól v evropských pohárech od roku 2010!
    30. Igor DENISOV - 1:0
     
    31
    Mario Balotelli fauloval Kvirkveliu, který se teď povaluje po promrzlém trávníku.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Mario Balotelli (OGC Nice).
     
    33
    A Mario Balotelli viděl nakonec za svůj počin žlutou kartu, která ho vyřazuje z případného dalšího zápasu v EL, to by ale Nice muselo pořádně přidat.
     
    35
    Rohový kop na straně Nice, jehož hráči ještě rozhodně nic nezabalili, a to i přesto, že musí vstřelit minimálně tři branky, aby mohli pomýšlet na postup.
     
    36
    Cyprien zahrával míč od rohového praporku, domácí se však s ledovým klidem ubránili. Míč však zůstává na kopačkách hostí.
     
    37
    Skvěle to provedl Guilherme, který zastavil na levém křídle pronikajícího Plea, který si předkopl míč o trochu víc, než by bylo zdrávo. Golmán celou záležitost skvěle přečetl a akci zneškodnil.
     
    39
    Ari se sice probíjel na levé straně vápna hradbou těl v černých dresech, úspěšný ale nebyl.
     
    40
    Konečně se více do hry dostávají i domácí, kteří kromě vstřelené branky s míčem ani příliš často nefigurují. Denisov teď řídí jejich rozehrávku.
     
    41
    A zahrál si i Guilherme, který dostal od stoperů malou domů. Svým dlouhým míčem hledal Mirančuka, ten se však k míči nedostal.
     
    42
    Další rána ze střední vzdálenost! Cyprien se dlouho hlásil u šestnáctky o míč, který nakonec dostal. Natáhl ke střele, která však letěla zhruba metr nad bránu.
     
    43
    Balotelli nedosáhl na střílený míč z kopačky Perrauda. Ten nakonec zastavil ve svých rukavicích domácí golmán.
     
    44
    Pavel Královec píská další faul kousek za pokutovým územím domácích. Znovu to byl aktivní Plea, který si píchl zavčas míč do strany a obránce už svůj pohyb nezastavil. Prostor znovu pro Balotelliho?
     
    45+1
    Nervózní Fernandes obdržel žlutou kartu, ten tak možná chtěl trochu vyprovokovat Balotelliho, který vede s Pavlem Královcem vleklé diskuze o postavení zdi.
     
    45+2
    Mario Balotelli napálil míč z volného kopu na bránu, ve zdi byl tečován a nadělal domácímu brankáři pořádné problémy. Italský útočník ihned reklamoval hru rukou ve zdi, tu sudí Královec však nepíská.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První dějství máme za sebou a ústřední postavou byl určitě Mario Balotelli, který napálil dvakrát břevno, jednou pořádně protáhl Guilhermeho, který mu vykryl i jeho pokus v tváří tvář ve velkém vápně. Jedinou branku však vstřelil kapitán domácích Igor Denisov, který tak přiblížil domácí postupu ještě o krok blíže.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Někteří hráči z kabiny přibalili na hřiště čelenku, která je při teplotě více jak -10 °C opravdu nutná.
    Úvodní rozehrávky druhého dějství se zhostil Ari.
     
    48
    Dobrá akce domácích, která vedla středem. Anton Mirančuk nakonec nacetroval z levého křídla, na jehož míč si naskočil Ari. Hlavička však neměla dostatečnou razanci a skončila na zádech Danteho.
     
    49
    Lees Melou zleva dostal míč do vápna, jenže dříve než útočící hráč byl u míče Kvirkvelia, který okamžitě poslal své spoluhráče do brejku. Anton Mirančuk táhl protiútok 3 na 2, nakonec se rozhodl sám vypálit, Benitez byl připraven!
     
    50
    Fernandes teď uštědřil něco od cesty svému protihráči, kterého uděřil nešťastně loktem. To ale zavánělo druhou žlutou kartou.
     
    52
    Mario Balotelli se teď nacházel na levém křídle, tam ho asi trenér nevidí příliš rád. Také jeho centr nebyl vůbec přesný.
     
    53
    Velmi složitá kombinace domácích na hranici vápna, u míče však zůstanou a dostanou tak druhou šanci.
     
    54
    Příliš krátký křižný míč z kopačky Sarra, ten chtěl najít Saint-Maximina, místo toho přiletěl jeho míč jen na kopačku Rybuse.
     
    55
    Pejcinovič srazil k zemi právě Maximina, který požadoval žlutý kartonek pro stopera domácích. Pavel Královec však celou situaci vyhodnotil pouze jako obyčejný faul.
     
    56
    Rohový kop pro hráče Nice, dnes už třetí.
     
    57
    Cyprien ani tento míč nedokázal dostat na hlavu svých spoluhráčů. Naopak byl jeho centr krátký a v malém vápně ho vyhlavičkoval jeden z obránců Lokomotivu.
     
    58
    Ari se kácí k zemi po sprintovém souboji s Dantem. Drží se za obličej a musí být ošetřován. Pavel Královec tuto situaci jako nedovolenou nevyhodnotil.
     
    59
    Po kraťoučké pauze můžeme pokračovat, rozehrávky se zhostí Dante a Sarr.
     
    60
    Domácí defenziva se stejně jako v minulých případech ubránila, hosté se však rychle zmocnili míče znovu, Saint-Maximin svým pohybem dělá v obraně neplechu.
     
    61
    A rána, kterou likviduje Guilherme, který pomale ale jistě znechucuje život ofenzivním hráčům Nice. Tentokrát do byl Cyprien, který na brankáře Lokomotivu nevyzrál.
     
    62
    Perraud rozhodně s rozehráním autového vhazování nikterak neotálel, což dokazuje, že hostující hráči jsou stále odhodláni v dnešním utkání uspět.
     
    64
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Ari, přichází Éder.
     
    65
    Musím říci, že jsem toto střídání čekal. Arimu se na hrotu příliš nedařilo, i přesto ho domácí fanoušci odměnili potleskem.
     
    67
    Anton Mirančuk zvládl opravdu brilantně první dotek s vysokým míčem a napálil ho zpoza šestnáctky na bránu. Trefil tyč!
     
    68
    Mario Balotelli si udělal prostor za pokutovým územím a neostýchal se vypálit. Bránu však o nějaký ten metr přestřelil.
     
    70
    Nice sice ovládá držení míče, o tom není pochyb, spousta přihrávek je však pasivních, což jejich ofenzivní snažení příliš daleko neposune.
     
    71
    Éder sprintoval pořádný kus za dlouhým míčem, což se mu nakonec vyplatilo, vybojoval autové vhazování.
     
    72
    Co předvádí Anton Mirančuk je naprosto úžasné, radost pohledět na jeho první dotyk se skákavým či vysoký míčem. Dnes je pro Lokomotiv rozdílovým hráčem.
     
    73
    Seri si vyměnil míč s Balotellim, který se znovu dostal až do křídelních prostorů, kde není příliš nebezpečný. Bohužel pro Nice, i další jeho centr nebyl přesný.
     
    75
    Seri skvěle přenesl míč na Maximina, který předložil pro Burnera, jenž okamžitě centroval míč do vápna. Obrana se ubránila jen za cenu odvrácení míče na rohový kop.
     
    76
    Cyprien znovu neměl přesnou mušku, tentokrát nejvýše vystoupal Guilherme a ukryl míč ve svých rukavicích.
     
    77
    Balotelli se už už dostával do velmi dobré pozice ve velkém vápně, nakonec se mu však nepodařilo zpracování míče patičkou.
     
    79
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Adrien Tameze.
     
    79
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Jean-Victor Makengo.
     
    80
    Trenér hostí se pochopitelně snaží svým střídáním něco udělat s bezzubou křídelní hrou, uvidíme, do jaké míry se mu jeho snaha vydaří.
     
    81
    Perraud si dával s centrem až příliš na čas, proto u něj byl brzy Ignatěv a míč do vápna mu nedovolil.
     
    82
    Kombinace domácích na pravém křídle trochu připomínala exhibici, do které se zapojili bratři Mirančukové a Ignatěv, fanoušci vše ocenili potleskem.
     
    83
    Mario Balotelli se nacházal až za obranou domácích, proto je pískán ofsajd.
     
    84
    A hned v další útočné akci to nebylo jinak. Na první pohled bylo vše v pořádku, opakovaný záběr nám však ofsajd odhalil.
     
    84
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jean Michaël Seri, přichází Ihsan Sacko.
     
    85
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Alexej Mirančuk, přichází Dmitrij Tarasov.
     
    86
    Éder se zapojil do útočné akce, jeho přihrávku do středu pole zastavil Sarr.
     
    87
    Faulovaný Kolomejcev, což značí volný kop pro domácí.
     
    88
    Manuel Fernandes se pokusil natáhnout z dobrých 35 metrů. Jeho pokus však neměl šanci na úspěch, minul bránu o pořádný kus.
     
    89
    Lees-Melou přece jen chtěl fanoušky Nice trochu zahřát. Po pěkné kombinace s Balotellim a Tamezem se dostal z úhlu hodně blízko golmanovi, který jeho pokus vyrazil.
     
    90
    Mario Balotelli byl faulovaný u šestnáctky, tentokrát to na bránu nejspíše nezkusí, situace volá po levákovi.
     
    90+1
    Míč napálil Dante, bohužel pro hosty pouze do zdi.
     
    90+2
    A z následného brejku se do zakončení dostal Éder, který si skvěle naběhl na kolmici od svého spoluhráče, Benítez jeho pokus vytěsnil.
     
    90+2
    V dnešním utkání čelil Guilherme hned osmi pokusům, které letěli mezi tři tyče. Se všemi si poradil!
     
    90+2
    Na druhé straně si připsal 4 zákroky Benítez, který však jednu ránu za svoje záda propustil.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Malang Sarr (OGC Nice).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce a my jsme mohli sledovat poměrně zajímavý a atraktivní duel.
    Mario Balotelli měl na kopačce minimálně čtyři branky. Dvakrát se mu do cesty postavilo břevno, dvakrát to byl Guilherme, který přispěl svým výkonem k čistému štítu obrany.
    Na druhé straně se prosadil kapitán Igor Denisov, který byl nakonec jediným střelcem dnešního utkání a rozhodl tak o výhře domácích 1:0.
    Lokomotiv Moskva tak postupuje do dalších bojů v EL, OGC Nice se naopak loučí!
     
    To je z mé strany vše, doufám, že jste se přijemě bavili a budu se těšit zase příště.
    Dnešním utkáním vás provázel Ondřej Zoubek. (18:58:28)

    Ondřej Zoubek II

    Branky: 30. Igor Denisov

    Karty:   8. Igor Denisov (LMO), 45+1. Manuel Fernandes (LMO) – 32. Balotelli (NIC), 90+3. M. Sarr (NIC)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:7. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 23:13.
    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ignatěv, S. Kvěrkvelija, Pejčinović, Rybus – Anton Mirančuk, Igor Denisov (C), Manuel Fernandes – Farfán (24. Kolomejcev), Ari (64. Éder), Alexej Mirančuk (85. Tarasov).
    Náhradníci: Kočenkov – Ćorluka, Vitalij Denisov, Kolomejcev, Éder, Rotenberg, Tarasov.

    OGC Nice: Benítez – Burner, M. Sarr, Dante (C), Perraud – Cyprien, Seri (84. Sacko), Lees-Melou – Saint-Maximin (79. Tameze), Balotelli, Pléa (79. Makengo).
    Náhradníci: Cardinale – Makengo, N. Mendy, Srarfi, Tameze, Sacko, Pelmard.

    Rozhodčí: Královec – Slyško, Nádvorník
    15.02.2018
    Nice - Lok. Moskva 2:3

    Branky: 4. Balotelli (Saint-Maximin), 28. Balotelli (pen.) – 45. Manuel Fernandes (pen.), 69. Manuel Fernandes, 77. Manuel Fernandes (Anton Mirančuk)

    Karty:   27. Pejčinović (LMO)   67. Coly (NIC)

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 7:8. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 12:13.
    bahis siteleri