Prostějov – Liberec 3:0 (kon.)
konec
VK Prostějov
3
25 25 25  
VK Dukla Liberec
0
22 23 13  
Čtvrtek 22.02.2018, 17:00 • Sportcentrum - dům dětí a mládeže, Prostějov • Uniqa extraliga žen • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    25:13
    Markéta Veselá se ještě podívala z lavičky na podání. Poslední slovo měla v utkání znovu Laurienna Delabarreová, která opět nečistě nahrávala. Všechny tři body tak zůstávají v Prostějově.
     
    24:12
    Dvanáct mečbolů po eso Andrey Kossányiové. Nyní nepřihrála plachtící podání Staňková.
     
    16:8
    Prostějov vede při druhém technickém oddechovém čase již o osm bodů. Krišková dostala nahrávku proti jednobloku Emontsové, ale míč posílá do autu.
     
    13:5
    A další bod pro domácí. Nina Herelová pokračuje na servisu. Následně přidává další smeč do autu Staňková. Libor Gálik si bere ještě jeden oddechový čas.
     
    11:5
    Nina Herelová na podání. Bodovkou se neprosadila Emontsová, ale domácí hráčky dostaly ještě jednu šanci v útoku a to již proměňuje Horká. Liberec si bere oddechový čas.
     
    8:4
    Prostějov vede při prvním technickém oddechovém čase o čtyři body. Romana Krišková vyhodila plachtící podání do autu.
     
    25:23
    Prostějov nakonec dramatickou koncovku zvládá. Kovářová skvěle přihrála, poté dostala důvěru Weissová univerzálka Horká a ta smečí po lajně ukončuje druhý set.
     
    24:23
    Liberec odvrací i druhou možnost domácího týmu. Horká z pipu našla jen blok, to stejné místo orazítkovala z hlavního kůlu i Emontsová. Prostějov si bere oddechový čas.
     
    24:21
    Tři setboly pro domácí. Kovářová sice nepřihrála přesně, následně měly bodovku hostující hráčky, ale vše ukončuje až Kossányiová parádním úderem do diagonály.
     
    22:19
    Liberec přidává další bod. Emontsová nepřihrála přesně a to trestá technicky za blok Krišková. Také Prostějov si musí brát oddechový čas.
     
    20:16
    Lucie Nová pokračuje na servisu. Tentokrát dává dokonce eso. Míč spadl před přihrávající Staňkovou. Liberec si bere i druhý oddechový čas.
     
    18:16
    Prostějov stále v potřebném vedení o dva body. Horká po uvolnění od Weissová poslala nechytatelnou smeč po lajně. Liberec si bere oddechový čas.
     
    16:14
    Prostějov vede při druhém technickém oddechovém čase o dva body. Kohoutová nedostala dobrou nahrávku a tam musela míč jen odevzdat. Následně ještě útočila Staňková, ale ta našla smečí jen domácí dvojblok.
     
    8:7
    Prostějov vede při prvním technickém oddechovém čase o bod. Weissová vyzvala k útoku Horkou a ta se jí odvděčila smečí po lajně.
     
    25:22
    První sada jde na konto favorita zápasu. Krišková útočila jen nedůrazně a toho využívá při bodovce Helena Horká, která ukončila první set smečí o pásku.
     
    24:22
    Dva setboly pro domácí volejbalistky! Emontsová skvěle přihrála a po smečí Horké se raduje z bodu Prostějov.
     
    20:18
    Prostějov stále drží potřebné vedení. Horká byla ubráněna, ale následně bodovku poslala do autu Mikšíková. Liberec si bere oddechový čas.
     
    17:17
    Srovnáno. Horká znovu z pipu neúspěšná, následně ještě útočila Kossányiová, ale také bez bodu. Nakonec vše ukončuje smečí z jednonožky Kohoutová. Prostějov si bere oddechový čas.
     
    16:12
    Prostějov vede při druhém technickém oddechovém čase o čtyři body. Weissová uvolnila nahrávkou Horkou, která o pásku našla volné místo v levé části kurtu.
     
    8:5
    Prostějov vede při prvním technickém oddechovém čase o tři body. Horká prokázala rychlou ruku a tvrdou smečí do diagonály připisuje bod pro domácí.
     
    4:0
    A další bod pro domácí. Staňková sice dostala míč do hry, ale poté měla k dispozici bodovku Kossányiová a ta již pokládá balon na palubovku. Liberec si bere oddechový čas.

    Vít Schück

    VK Prostějov: Weissová (C), Zatloukalová – Kossányiová, Nová, Emontsová, Slavíková – Trnková, Kozmíková, Herelová – Horká – Kovářová
    Trenér: Miroslav Čada

    VK Dukla Liberec: Delabarreová, Vaňková – Staňková, Veselá, Mikšíková – Kohoutová, Nečasová, Holubcová (C) – Krišková – Dostálová
    Trenér: Libor Gálik

    Rozhodčí: Luboš Pecháček – Daniel Trumpeš
    bahis siteleri