Lipt. Mikuláš – Nitra 0:4 (kon.) | Košice – Trenčín 0:3 (kon.) | Detva – Poprad 3:6 (kon.)
Zvolen – Banská Bystrica 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Žilina 4:7 (kon.)
konec
HC Košice
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
HK DUKLA Trenčín
sk Pátek 02.03.2018, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi tabuľkovými susedmi HC Košice a HK Dukla Trenčín. Po výsledku 0:3 sa z výhry tešia hostia.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 24:28

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:46:08)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:28
    Už sa pravdepodobne nič neudeje.
     
    58:28
    Arbitri teraz nemajú dôvod hru prerušovať, sekundy preto plynú mimoriadne rýchlo. Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny, o malý moment odštartuje aj záverečná 60-sekundovka.
     
    57:38
    Puk opúšťa pásmo hostí, oba celky budú striedať počas hry.
     
    56:40
    Trenčín pokračuje s piatimi hráčmi. Čaká sa prakticky už len na záverečnú sirénu, čo naznačuje aj nízke tempo hry. Prvoradou úlohou Trenčína teraz bude dopomôcť Valentovi k čistému kontu.
     
    56:05
    Ešte jedna dobrá bomba, ktorá Valentovi vypadla. Hričina sa následne snažil voľný puk upratať do siete, avšak padajúceho brankára Trenčína neprekonal.
     
    55:30
    Trenčín sa oslobodzuje, puk letí cez všetky čiary.
     
    55:16
    Dve výborné strely prakticky z identického miesta teraz vyslal Marek Hovorka. Obe delovky vyslal príklepom, obe zastavil Michal Valent svojou ľavou nohou. Po druhej strele už hru radšej prerušil.
     
    54:19
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Bohunický – 2 min., držanie).
     
    54:02
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:05
    Medzičasom hrajú Košice s piatimi hráčmi.
     
    52:38
    Trenčania boli teraz pri prechode útočnou modrou čiarou aktívni až príliš a sami sa vystavili postaveniu mimo hry. Tá je tak vykázaná do stredného pásma.
     
    52:16
    Ďalšie odpálenie puku v podaní domácich, tentokrát aspoň do stredného pásma.
     
    51:42
    Košičania sa v tomto oslabení dobre bránia a puk posielajú cez všetky čiary až k Valentovi. Odtiaľ sa už Dukla príliš neponáhľa, jej prípadný štvrtý gól by už prakticky nič neriešil.
     
    50:45
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pulli – 2 min., krosček).
     
    50:27
    Plynie záverečných 10 minút riadnej hracej doby. Takmer s určitosťou pritom môžeme hovoriť aj o záverečných desiatich minútach dnešného zápasu Košíc s Trenčínom.
     
    49:26
    Hričina sa snažil spoza bránky nahodiť k bránkovisku, jeho puk obrana Trenčína sklepla priamo pod lapačku Valenta. Ten sa zbytočne nesnažil rozohrať a hru prerušil.
     
    48:59
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, ani jeden z gólmanov teraz nemal prácu. Tento fakt vyhovuje neporovnateľne viac Trenčínu, ktorý je veľmi blízko k dôležitým trom bodom.
     
    47:32
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    47:29
    Trenčín už bude chcieť zápas len dohrávať, hostia by nepochybne radi ustrážili Valentovo čisté konto.
     
    45:28
    Trenčín dal gól!
    Zdá sa, že o víťazovi je pre dnes už rozhodnuté. Trenčín sa dostal do prvej šance v tretej tretine a pretavil ju v celkovo svoj tretí gól. Postaral sa o to ONDREJ MIKULA. Asistencia: Matúš Holenda.
     
    44:15
    Puk sa teraz dotkol ochrannej siete, nie však vinou trenčianskeho hráča. Stalo sa tak po košickom zakončení, a tak je hra vykázaná do stredného pásma.
     
    43:44
    Holenda prebral puk na pravej strane a popri mantineli ho poslal do stredného pásma. Tsm ale úrsadovali Košičania, ktorí sa ho opätovne zmocnili. Oba celky budú striedať počas hry.
     
    42:21
    Jenčík chcel spoza bránky puk posunúť Matejkovi, smer jeho prihrávky ale zmenil Valent. Puk napokon padol do pravého kruhu na vhadzovanie, kde nestál nik z korčuliarov.
     
    41:40
    Košičania v úvode so snahou urobiť niečo s výsledkom, Trenčín má ale v tejto fáze zápasu jedinú úlohu – sústrediť sa na pozornú defenzívu a súpera do šancí nepustiť. Zatiaľ sa mu to darí.
     
    40:28
    Záverečná časť riadnej hracej doby sa začala. Budeme zvedaví, či sa počas nej stav ešte výraznejšie zmení, alebo si už aktéri stretnutia na tretiu tretinu gólové hody nepripravili.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Siréna v Steel aréne nám ohlásila koniec prostredného dejstva, zo zápasu medzi Košicami a Trenčínom ubehlo už rovčných 40 minút hry. Do šatní sa odíde za stavu 0:2.

    Pomer striel po 2. tretine: 14:17

    Tretia tretina sa začne pribižne o 19:14.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:05
    Prebieha záverečná minúta druhej tretiny. Vhadzovať sa teraz bude po ľavici Michala Valenta.
     
    38:38
    Druhá tretina sa pomaly blíži ku svojmu koncu, čo sa snažia Košice využiť na strelenie kontaktného gólu. Michal Valent bol teraz na roztrhanie, napokon ale neľahkú situáciu vyriešil.
     
    37:06
    Trenčín dal gól!
    Trenčín teraz trávil pomerne dlhé sekundy v pásme svojho súpera, z čoho napokon prišiel druhý gól do siete Vladislava Habala. Do štatistík sa hrubým písmom zapíše JURAJ BEZÚCH. Asistencie: Matúš Holenda, Peter Ölvecký.
     
    36:30
    Čížekovi ušiel pri mantineli puk, v strednom pásme ho tak dokorčuľovali až Trenčania. Tí to následne skúšali nahodením do pásma Oceliarov, avšak košickí hokejisti tento priestor výborne vykryli a znemožnili Dukle zakončiť.
     
    35:16
    Hecl sa po výhernom buly Trenčína s pukom otočil a skúsil to strieľanou prihrávkou. Tá nenašla ani jedného z hráčov hostí, navyše presvišťala pomerne ďaleko pred bránkou Vladislava Habala.
     
    34:23
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    34:10
    Boltun odpálil aspoň do stredného pásma. Udialo sa tak po tom, čo si Trenčín vypracoval v pásme svojho súpera zaujímavý tlak, strelecky z neho ale neprofitoval.
     
    33:15
    Na ľade sa nedeje nič zaujímavé, prakticky ako počas celej druhej tretiny, aj teraz sa hra voľne prelieva zo strany na stranu, a to bez nejakých gólových šancí.
     
    32:27
    Dudáš prebral puk v strednom pásme, prekorčuľoval s ním pred Valenta, obišiel jeho bránku a skúsil nájsť lepšie postaveného spoluhráča. Neúspešne, zaúradovala defenzíva Dukly.
     
    31:07
    Košičania si vytiahli Valenta ďaleko z bránky, ani toto ale na gól nevyužili. Michal Valent si naďalej drží čistý štít a je dnes nepochybne jedným z najsilnejších článkov trenčianskeho mužstva.
     
    30:43
    Radivojevič si teraz puk skúsene prikryl telom a následne ho poslal na modrú čiaru. Odtiaľ mala letieť na Habala strela švihom, avšak puk bol košickou defenzívou zastavený veľmi rýchlo.
     
    29:52
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    29:50
    Medzičasom sme sa dostali do polovice riadnej hracej doby, Trenčín stále vedie najtesnejšim možným rozdielom.
     
    28:49
    Oba celky teraz pomerne často rotujú svojich hráčov na ľadovej plochy, tréneri sa snažia rozložiť sily medzi všetky šytri formácie svojich tímov.
     
    27:21
    Už to ale neplatí. Dobre teraz strieľal pravdepodobne Švec, pričom po vyrazenom puku sa etše naťahoval Sojčík, avšak napokon z toho druhý gól trenčianskej Dukly nebol.
     
    26:32
    Hra sa stále prelieva zo strany na stranu, a to bez akýchkoľvek zakončení. Diváci prítomní v Steel aréne zatiaľ v druhej tretine veľa dôvodov na radosť nemali.
     
    25:16
    Hovorka preniesol hru na ľavú stranu, odkiaľ ešte prihrávka hľadala niekoho na centri. Napokon sa puk k adresátovi nedostal, Trenčín ho ale odpálil len na zakázané uvoľnenie.
     
    24:07
    Na opačnej strane stáli Košičania pri snahe skórovať v bránkovisku Michala Valenta.
     
    23:40
    Zaujímavý teč strely spomedzi kruhov Habala neprekvapil – práve naopak. Český gólman v službách Košíc videl, že puk jeho bránku preletí, a tak do zákroku nešiel.
     
    23:03
    Hra sa teraz presťahuje pred Habala, vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    22:38
    Košičania sa usadili v pásme svojho súpera, ktorý ich výborne vytláčal do rohov ľadovej plochy. Odtiaľ domáci celok zakončiť nedokázal, a tak platí stále stav 0:1.
     
    21:58
    V úvode druhej tretiny boli aktívnejší Trenčania, ktorí sa natlačili pred bránku Vladislava Habala. Tam vyslali niekoľko dobre myslených prihrávok, avšak puk sa napokon k adresátom nedostal.
     
    20:16
    Prostredná časť riadnej hracej doby nám odštartovala tradičným vhadzovaním puku v strednom pásme. Uvidíme, ktorý z celkov sa dostane k založeniu útočnej akcie ako prvý.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Košicami a Trenčínom, po 20 minútach hry platí priebežný stav 0:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 7:8

    Druhá tretina sa začne približne o 18:25.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:27
    Zdá sa, že pred prestávkou sa neudeje už nič podstatné.
     
    18:48
    Prebiehajú záverečné dve minúty prvej tretiny.
     
    17:38
    A ďalšia obrovská šanca Košíc. Hričina stál na hrane bránkoviska, odkiaľ poslal puk letiaci spoza bránky priamo do lapačky Michala Valenta. Ten tak drží aj naďalej vedenie Trenčína.
     
    16:30
    Pred bránkou Valenta sa teraz odohral súboj dvoch proti dvom, po ktorom zakončoval z nevýhodnej pozície Pacan. Puk napriek tomu nasmeroval na bránku, gólman Dukly ho tak vykopol do hry.
     
    16:13
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    15:30
    Už sú Oceliari v plnom počte, Košice prečkali túto početnú nevýhodu v relatívnom pokoji – bez väčšej šance Trenčína, ktorý sa mohol dostať už do dvojgólového vedenia.
     
    14:40
    Ďalšie vyhodenie v podaní domácich.
     
    14:16
    Napokon sa Dukla musela stiahnuť až do vlastných defenzívnych radov. Košice sú v úvode tohto oslabenia aktívne a súpera držia ďaleko od bránky Vladislava Habala.
     
    13:46
    Trenčín sa veľmi rýchlo poslal sám z útočnej tretiny, akciu tak bude musieť zakladať zo stredného pásma.
     
    13:24
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Suja – 2 min., seknutie).
     
    12:21
    Trenčín v ďalšom útočnom snažení, tentokrát ale bude vykázaný do stredného pásma. Jeden z jeho hokejistov totiž hral v útočnej tretine so zdvihnutou hokejkou, čo je v rozpore s pravidlami.
     
    11:21
    Trenčín dal gól!
    Napokon sa ale Dukla vedenia ujíma. Po strele od modrej čiary mal Vladislav Habal zakrytý výhľad, a tak sa mohol potešiť z gólu MAREK PAČ. Asistencia: Tomáš Starosta.
     
    11:21
    Dukla sa tešila z gólu v krátkom časovom slede po druhýkrát, o všetkom ale bude musieť rozhodnúť videorozhodca.
     
    10:30
    Trenčín sa teraz dostal do veľkej šance, po ktorej sa už jeho hráči tešili z gólu. Napokon ale márne, puk si cestu do siete v tomto prípade nenašiel.
     
    09:50
    Bačík cítil nebezpečenstvo, a tak s pukom zakorčuľoval za Valenta, odkiaľ následne hľadal v strednom pásme spoluhráčov. Neúspešne, ďalšiu útočnú akciu budú zakladať Košice.
     
    09:04
    Ladislav Nagy teraz prebral dobrú prihrávku na hranici útočného pásma. Ten puk by bol ideálny, ak by nenašiel košického kapitána v tesnom postavení mimo hru. Vhadzovať sa bude v strednoom pásme.
     
    08:31
    Hra sa niekoľko minút prelievala zo strany na stranu, a to bez akéhokoľvek prerušenia. Preto teraz padne komerčná prestávka obom celkom vhod.
     
    07:48
    Pozične zahral na výbornú Cebák, ktorý síce nechal puk prepadnúť na zadný mantinel, hráča za ním ale nepustil. Následná útočná akcia Trenčína sa musela zaobísť bez strely.
     
    06:53
    Medzičasom pokračujeme s piatimi korčuliarmi na oboch stranách. Dlhší čas sa neprerušovalo, oba celky sa preto rozhodli prestriedať počas hry.
     
    06:04
    Košice ešte ostali v pásme, obranný val ale neprepálili. Dukla sa následne oslobodí vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    05:20
    Od modrej čiary teraz priletel zaujímavý puk, ktorý musel Valent pokryť. Išiel ale do jeho protipohybu, a tak to nemal trenčiansky gólman vôbec jednoduché.
     
    04:25
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Ölvecký – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    04:05
    Zakázané uvoľnenie Košíc, druhé v tomto zápase.
     
    03:58
    Varga posunul puk do strany, Trenčín následne založil postupný útok. Všetko sa ale skončilo len pri zadnom mantineli, odkiaľ padajú góly skutočne len sporadicky
     
    03:03
    V úvode sa hrá zo strany na stranu, s výnimkou košických šancí z konca prvej minúty sme ale zatiaľ na ľade zaujímavejšie momenty nevideli.
     
    02:43
    Valent rozohrával po mantineli, jeho puk zachytili Košice. Tie si ale následne nerozumeli, a tak mohla do útoku vyštartovať tretia formácia Dukly Trenčín. Bolo to bez presnejšieho zakončenia.
     
    02:00
    Píska sa zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    01:52
    Miklík sa teraz pri dlhom pobyte pri mantineli zamotal do vlastných kľučiek, napriek tomu ale ešte v páde našiel Suju. Už z toho však nebolo nič zaujímavé, Trenčín bude môcť vykorčuľovať z obrannej tretiny.
     
    00:50
    Na opačnej strane dve šance Košíc. Jeden z obrancov najskôr takmer prikopol puk Nagyovi priamo na čepeľ, následne mal Valent šťastie, že prihrávka pred jeho bránkoviskom preskočila Boltuna i Hovorku.
     
    00:23
    Napokon to ale boli hostia z Trenčína, ktorí strieľali ako prví. Na zakončenie z ľavého kruhu ale Habal dobre videl, puk preto bez zaváhania podržal na svojom tele.
     
    00:21
    Úvodné buly bolo vhodené, zápas sa začal. Puku sa ako prví ujali domáci hokejisti, ktorí sa s ním spoza Habala pokúsia prekorčuľovať až k bránke stráženej Michalom Valentom.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Nás ešte čaká hymna Slovenskej republiky, po ktorej už nebude stáť očakávanému zápsu nič v ceste.
     
    Ešte pred zápasom si domáci realizačný tím pripravil pre košických olympionikov prekvapenie. Ladislav Nagy a Marek Hovorka budú ocenení pamätnými plaketami, ktoré im budú pripomínať účasť na olympijských hrách v Pjongčagu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Lundström) – Kessel, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Koch, Pulli, Vrábeľ, Matejka – Miklík, Pacan, Kafka – Hovorka (A), Boltun, Nagy (C) – Hričina, Suja, Jenčík – Šoltés, Klíma, Petráš

    Dukla Trenčín: Valent (Hiadlovský) – Starosta (A), Bačík, Cebák, Holenda, Bohunický, Pač, Themár, Deveaux – Radivojevič (C), Ölvecký, Bezúch – Hecl, Sádecký, Sojčík – Varga, Dlouhý (A), Mikula – Gašparovič, Švec, Hudec

    Rozhodca: Snášel, Orolin – Smrek, Stanzel.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri ďalšom pokračovaní najvyššej hokejovej súťaže Slovenska – Tipsport ligy. V Košiciach nás dnes čaká súboj dvoch tímov, ktoré aj naďalej bojujú o čo najvyššiu štartovaciu pozíciu pred blížiacim sa play-off – sily si zmerajú HC Košice a Dukla Trenčín.

    V prospech HC Košice dnes môže hrať fakt domáceho prostredia. V Steel aréne sú totiž Košičania mimoriadne silní, i keď podceniť Duklu rozhodne nemôžu. Navyše, Oceliari naposledy nezvládli zápas v Poprade, ktorému podľahli po dvoch inkasovaných góloch v poslednej minúte 2:4. Celok z východoslovenskej metropoly tak prišiel o štvorzápasovú víťaznú šnúru. Aj z tohto dôvodu tak strata Košíc na prvú i druhú priečku tabuľky narástla už na šesť bodov, na tretí Zvolen strácajú Oceliari body štyri. Sami ich na svojom konte majú 97, a to pri priaznivom skóre v pomere 168:125.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HK Poprad – HC Košice 4:2
    MsHK Žilina – HC Košice 3:6
    HC 07 Detva – HC Košice 1:2

    Dukla Trenčín patrila dlhodobo medzi najväčšie prekvapenia prebiehajúcej sezóny Tipsport ligy. Celok spod hradu Matúša Čáka totiž pomerne dlhý čas okupoval líderskú priečku tabuľky, i keď v nej postupne začal padať. Zastavil sa napokon až na piatom mieste, ktoré okupuje so ziskom 94 bodov doteraz. Ak ešte chce Trenčín pomýšľať o výraznejší posun v tabuľke smerom nahor, Košice by mal v Steel aréne jednoznačne poraziť. Skóre Dukly činí pomer 134:104 – hostia z Trenčína majú z piatich najlepších tímov najmenej inkasovaných, zároveň však aj najmenej strelených gólov.

    Posledné tri zápasy Trenčína:
    HC 05 Banská Bystrica – Dukla Trenčín 2:0
    HK Nitra – Dukla Trenčín 4:1
    MHK 32 Liptovský Mikuláš – Dukla Trenčín 3:2 pp

    Priebežná tabuľka:
    1. HC 05 Banská Bystrica – 103 bodov
    2. HK Nitra – 103 bodov
    3. HKM ZVolen – 101 bodov
    4. HC Košice – 97 bodov
    5. Dukla Trenčín – 94 bodov
    6. HK Poprad – 82 bodov
    7. MsHK Žilina – 60 bodov
    8. MHK 32 Liptovský Mikuláš – 53 bodov
    9. HC Nové Zámky – 51 bodov
    10. HC 07 Detva – 37 bodov

    Vzájomné tohtosezónne zápasy Košíc a Trenčína hovoria mierne v prospech Oceliarov, i keď to nie je vôbec jednoznačné. Dukla totiž v rámci prvého vzájomného merania síl zdolala Košice na vlastnom ľade 3:1, aby im následne v Steel aréne podľahla pomerom 1:5. Košice si ešte pripísali výhry 3:2 po predĺžení a 4:2, ale aj prehru 1:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 12. Pač (Starosta), 38. Bezúch (Holenda, Ölvecký), 46. Mikula (Holenda)


    HC Košice: Habal (Lundström) – Kessel, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Koch, Pulli, Vrábeľ, Matejka – Miklík, Pacan, Kafka – Hovorka (A), Boltun, Nagy (C) – Hričina, Suja, Jenčík – Šoltés, Klíma, Petráš
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Hiadlovský) – Starosta (A), Bačík, Cebák, Holenda, Bohunický, Pač, Themár, Deveaux – Radivojevič (C), Ölvecký, Bezúch – Hecl, Sádecký, Sojčík – Varga, Dlouhý (A), Mikula – Gašparovič, Švec, Hudec

    Rozhodčí: Snášel, Orolin – Smrek, Stanzel
    bahis siteleri