Tondela – Chaves 2:0 (kon.) | Moreirense – FC Ferreira 2:0 (kon.) | Setúbal – Rio Ave 1:0 (kon.)
Guimarães – Belenenses 0:0 (kon.)
konec
Vitória FC Setúbal
1:0 (0:0)
Rio Ave FC
Neděle 04.03.2018, 19:00 • Estádio do Bonfim, Setubal (kapacita: 18.694 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Primeira Ligy mezi Setúbalem a Rio Ave. Výkop je stanoven na 19 hodin.
     
    Dnes budeme sledovat souboj pátého celku s šestnáctým týmem ligové tabulky. Lépe je na tom zatím hostující Rio Ave, kterému patří pátá pozice. Hosté tak jsou nejlepším celkem mimo velkou portugalskou čtveřici. Poslední dva zápasy se ale dnešnímu hostujícímu celku nepovedly. Po debaklu na hřišti Porta přišla minulý týden bezbranková remíza proti Aves.

    Setúbal je na tom o mnoho hůře. Domácí Vitória je na šestnácté pozici a na záchranu má k dobru pouze lepší skóre. Výsledky domácího celku jsou jako na houpačce. Jednou Vitória vyhraje, poté padne. Naposledy prohrála 4:0 na půdě Boavisty.
     
    Úvodní sestavy:

    Vitória FC Setúbal: Cristiano – Patrick, Reis, Tavares, N. Pinto – Arnold, Semedo, Podstawski, Costinha – André Pereira, Amaral.
    Náhradníci: Trigueira – Bassan, Bonilha, P. Pinto, Edinho, A. Sousa, Mallmann.

    Rio Ave FC: Cássio – Lionn, Tarantini, Monte, Teles – Pelé, Novais, N. Santos, F. Geraldes – Y. Ribeiro, H. Guedes.
    Náhradníci: R. Vieira – Barreto, Gabrielzinho, P. Moreira, Nadjack, Silvério..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí budou hrát v červenožlutých dresech, zatímco Rio Ave přijelo v zeleném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do dnešního utkání. Setúbal se okamžitě vydal do útoku, jenže s vysokým nákopem si poradila obrana.
     
    2
    Francisco Geraldes zahrával první rohový kop hostujícího celku. Jeho prudký centr na přední tyč s přehledem odvrátil pozorný obránce.
     
    3
    Aktivní Francisco Geraldes se z levé strany znovu prodral do útočného pásma, kde si míč přehodil na levačku, jenže jeho ránu zablokoval obránce.
     
    4
    Po dlouhé době se do útoku vydal také domácí celek. Tomás Podstawski vymyslel přihrávku na pravou stranu, kde nebyl nikdo ve žlutém.
     
    5
    Brankář Cássio dával dobrý pozor a bez větších problémů si došel pro vysoký centr z pravé strany hrací plochy. Rio Ave může opět zaútočit.
     
    6
    Lionn si v pokutovém území brousil zuby na vysoký centr z levého křídla. Domácí obránce k němu ale stačil přistoupit a zabránil mu v hlavičkování.
     
    7
    Arnold táhl akci domácího celku po pravém křídle. Na polovině hrací plochy k němu stačil přistoupil Hélder Guedes, který mu vypíchl míč.
     
    8
    Tomás Podstawski chtěl zrychlit kombinaci domácího celku. Fotbalista Setúbalu poslal přihrávku na pravou stranu, kde nebyl nikdo z jeho kolegů.
     
    9
    Na druhou stranu sprintoval za prudkou přihrávkou Hélder Guedes. Hostující rychlík se sice prodral za obránce, ale balón už nedostihl na hrací ploše.
     
    10
    Yuri Ribeiro si v hlavičkovém souboji na polovině Setúbalu pomohl loktem a dopustil se útočného faulu. Domácí celek může rozjet kombinaci.
     
    11
    Yuri Ribeiro sprintoval za dlouhou přihrávkou na levé křídlo. Hostujícímu záložníkovi však míč těsně před nohou poskočil a propadl do zámezí.
     
    12
    Hélder Guedes na hranici pokutového území svedl hlavičkový souboj s domácími stopery. Proti dvojici domácích zadáků neměl ve vzduchu sebemenší šanci.
     
    13
    Hra je přerušena! Po nedovoleném zákroku Podstawskiho zůstává na trávníku v nefotbalové pozici ležet Joao Novais. Uvidíme, zda bude potřeba ošetření.
     
    14
    Costinha si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce Rio Ave a chystal se k odcentrování na malé vápno. Radost mu však pokazil asistent rozhodčího. Ofsajd!
     
    15
    Tarantini na vlastní polovině vystihl oblouček za obranu Rio Ave. Nikdo ze spoluhráčů mu ale nepřišel pomoci. Domácí mohou pokračovat v obléhání pokutového území.
     
    16
    André Pereira si naskočil na prudký centr od rohového praporku. Hostující brankář Cássio ale předvedl dobrý reflex a jeho pokus vyrazil mimo tři tyče.
     
    17
    Také Rio Ave nyní zahrávalo přímý kop. Nadýchaný centr se snesl na malé vápno, kde se do zakončení tlačil Francisco Geraldes, ale Tomás Podstawski byl důraznější.
     
    18
    Domácí fotbalisté šli ve třech do rozhozené obrany Rio Ave. Nuno Pinto však nevymyslel přesnou přihrávkou a odevzdal balón zadákům soupeře.
     
    19
    Joao Novais táhl akci hostujícího celku, přenesl hru na pravé křídlo hrací plochy, ale nikdo v červenožlutém dresu se nedokázal uvolnit do střelecké pozice.
     
    20
    Bruno Teles si pokryl míč na polovině domácího celku, jenže podle rozhodčího o něj byl připraven čistým způsobem. Domácí mohou zaútočit.
     
    21
    Tomás Podstawski operoval s míčem na polovině hostujícího celku. V souboji s Geraldesem si ale pomohl loktem a dopustil se útočného faulu.
     
    22
    Costinha chtěl překvapit obranu Rio Ave vysokým obloučkem na levou stranu hrací plochy. Zadák hostujícího celku ale nechal míč proskákat do autu.
     
    23
    Hélder Guedes potáhl míč na hranici pokutového území a snažil se odcentrovat na zadní tyč. Nikdo ve žlutočerveném se do zakončení nedostal.
     
    24
    Rio Ave zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území domácího celku. Hostům ale pokus o signál vůbec nevyšel. Míč uzmul obránce André Pereira.
     
    25
    Tomás Podstawski si na polovině hostujícího celku naběhl na vysokou přihrávku, jenže Francisco Geraldes jej v hlavičkovém souboji postrčil a dopustil se faulu.
     
    26
    Jose Semedo vymyslel dlouhé vhazování až do pokutového území. Yohan Tavares si ale pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat bude Rio Ave.
     
    27
    Joao Novais obdržel přesnou přihrávku na hranici pokutového území, kde si míč přehodil na levačku, nicméně jeho zakončení placírkou zastavil obránce.
     
    28
    Patrick zůstává ležet na hrací ploše a drží se za koleno. Podle všeho si ale ublížil vlastním přičiněním. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    29
    Tomás Podstawski vybojoval míč v souboji na polovině hrací plochy. Francisco Geraldes se jej okamžitě vydal napadat, ale dopustil se nedovoleného zákroku.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme spíše bojovné utkání. O něco aktivnější je zatím Rio Ave, ale oba gólmani mohou být klidní.
     
    31
    Joao Amaral si řekl o přihrávku do běhu na levé křídlo, jenže Nuno Pinto poslal přiliš prudkou pobídku, který propadla až do zámezí.
     
    32
    Joao Amaral si chtěl obhodit Geraldese, jenže důrazný fotbalista Rio Ave mu zatarasil cestu na hostující polovinu.
     
    33
    Také domácí brankář Cristiano se nyní zapojil do rozehrávky. Na jeho nákop si brousil zuby Costinha, jenže zadáci Rio Ave nechali míč propadnout ke Cássiovi.
     
    34
    Nuno Pinto fauloval unikajícího soupeře na vlastní polovině a za zmaření rodící se akce vidí žlutou kartu.
     
    35
    Rio Ave zahrávalo přímý kop na polovině soupeře. Vysoký centr z pravé strany se do sítě snažil uklidnit Hélder Guedes, ale obránce byl proti.
     
    36
    Yuri Ribeiro vymyslel krásnou přihrávku na levé křídlo, kde nebyl nikdo v červenožlutém dresu a obránce Tomás Podstawski musel hodně spěchat.
     
    37
    Yuri Ribeiro neustál souboj na polovině hrací plochy. Hostující fotbalista se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku, ale sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    40
    Jose Semedo se na hranici pokutového území chtěl uvolnit do střelecké pozice, jenže skvěle k němu přistoupil obránce, který mu balón odkopl od nohy.
     
    41
    Setúbal zahrával přímý kop. Nadýchaný centr z pravé strany byl příliš vysoký a nikdo v zelenobílém dresu na balón nedosáhl.
     
    42
    Na druhé straně se Hélder Guedes natahoval po skákavé přihrávce na levou stranu hrací plochy, nicméně míč mu přeskočil přes nohu a propadl do zámezí.
     
    43
    Francisco Geraldes skvěle zasáhl v souboji s rozběhnutým Pintem. Hostující obránce se před soupeře natlačil tělem a nechal míč propadnout do autu.
     
    44
    Arnold narýsoval krásnou přihrávku za obranu Rio Ave, nicméně hostující brankář Cássio byl pozorný a došel si pro míč na hranici šestnáctky.
     
    45
    Zadáci domácího celku v závěru prvního poločasu kombinují s míčem na vlastní polovině a soupeři jej prakticky nepůjčují. Setúbal chce první půli dohrát s nulou.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Pelé (Rio Ave FC).
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali spíše průměrné a bojovné utkání. O něco aktivnější bylo Rio Ave, nicméně na hrací ploše kralovaly obě defenzívy. Gólmani nemuseli řešit nějakou ošemetnou situaci. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Joao Amaral vyslal prudkou přihrávku mezi obránce ale nikdo ze spoluhráčů jeho pobídku nedohnal.
     
    47
    Domácí celek vstoupil do druhé půle opravdu aktivně. Vitória se od úvodních minut tlačí do útoku, ale obrana soupeře je pozorná.
     
    48
    Costinha se na levé straně pokutového území uvolnil k odcentrování, jenže míč se mu svezl po nártu a s jeho centrem neměla obrana problémy.
     
    49
    Setúbal právě vstřelil branku!
    Domácí celek se ujímá vedení! ANDRÉ PEREIRA si naběhl na malé vápno, kam přiletěl prudký centr z pravé strany a i přes důraz hostujících obránců doklepl míč do sítě!
    49. André PEREIRA - 1:0
     
    51
    Domácí fotbalisté jsou po vstřelení úvodní branky pořádně nabuzení. Fotbalisté Setúbalu se nadále tlačí do útoku. Rio Ave musí bránit.
     
    52
    Patrick sprintoval za dlouhou přihrávkou na pravou stranu, nechal za sebou Ribeira, ale další z obránců ve žlutém dresu mu míč ukopl do autu.
     
    53
    Také Rio Ave nyní zahrávalo přímý kop. Do odraženého míče se zpoza hranice pokutového území položil Hélder Guedes, ale jeho rána prosvištěla daleko od branky.
     
    54
    Hostující brankář Cássio prokázal skvělý přehled o dění na hrací ploše, když z branky vystartoval na malé vápno a schoval balón do rukavic.
     
    55
    Francisco Geraldes uhlídal domácího fotbalistu na levé straně. Joao Amaral se sice chtěl uvolnit, ale hostující obránce byl opačného názoru.
     
    56
    Costinha potáhl balón až do pokutového území, přihrál na jeho hranici, odkud střílel Tomás Podstawski, ale gólman Cássio jeho pokus schoval do rukavic.
     
    57
    Francisco Geraldes vymyslel přihrávku za obranu domácího celku, jenže Tomás Podstawski se stačil včas vrátit a odkopl balón do bezpečí.
     
    58
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Nuno Santos, přichází Gabrielzinho.
     
    59
    Jose Semedo na polovině hrací plochy fauloval Guedese. Hostující hráč nyní zůstává ležet na trávníku a drží se za koleno.
     
    60
    Rio Ave zahrávalo rohový kop. Jeho exekuce se ujal Francisco Geraldes, jenže jeho nadýchaný centr na přední tyči odvrátil obránce.
     
    61
    Po dlouhé době se probudili také fanoušci domácího celku. Příznivci Setúbalu nyní tlačí své oblíbence do útoku. Vitória dnes může získat cenné body.
     
    62
    Hosté se tlačili do útoku po levé straně. Hélder Guedes vymyslel prudkou přihrávku na Ribeira, který si však nepotykal se zpracováním.
     
    63
    Ale do zakončení se opět dostali domácí fotbalisté. Joao Amaral střílel zpoza hranice pokutového území, ale brankář Cássio jeho pokus stačil zlikvidovat.
     
    64
    Cássio musel znovu ven z branky. Tentokrát hostující brankář zkrotil prudkou přihrávku z levé strany hrací plochy. Dotírající Costinha nestačil zakončit.
     
    65
    Joao Amaral se znovu prodral do zakončení. Jeho další dělovka už měla mnohem lepší parametry a brankář Cássio jeho pokus musel zneškodnit parádním zákrokem!
     
    66
    Arnold dostihl dlouhou přihrávku na pravou stranu pokutového území. Arnold si potykal se zpracováním, ale už se neuvolnil okolo Monteho.
     
    67
    Lionn zastavil prudkou přihrávku mezi stopery Rio Ave. Hostující obránce okamžitě nakopl míč na levou stranu, kde ale nenašel nikoho ve žlutém.
     
    68
    Patrick napadal rozehrávku hostujícího celku na jeho polovině. V souboji s Ribeirem to ale přehnal s agresivitou a dopustil se útočného faulu.
     
    69
    Zadáci hostujícího celku opět kombinují s míčem na vlastní polovině. Nikdo v bílozeleném dresu teď zadáky ve žlutém neobtěžuje.
     
    70
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Bruno Teles, přichází Nadjack.
     
    71
    Po delší době se fotbalisté Rio Ave prodrali do pokutového území. Gabrielzinho chtěl střílet z ostrého úhlu, ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    72
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Francisco Geraldes, přichází Óscar Barreto.
     
    73
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází André Pereira, přichází Edinho.
     
    74
    Óscar Barreto se na polovině hrací plochy dopustil nedovoleného zákroku. Zbytečným faulem tak přerušil útočnou snahu hostujícího výběru.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Jose Semedo (Vitória FC Setúbal).
     
    76
    Arnold táhl akci domácího celku po pravém křídle. Nikdo z domácích hráčů mu ale nepřišel pomoci a Arnold přišel o balón.
     
    77
    Pozor! Jose Semedo dostává druhou žlutou kartu během posledních minut a musí do sprch!
    77. Červená karta po 2. žluté
     
    78
    Rio Ave se ihned tlačilo do útoku, jenže Hélder Guedes dostal přihrávku do ofsajdu. Hosté se sice zlobí, ale verdikt rozhodčího se měnit nebude.
     
    79
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Arnold, přichází Nene Bonilha.
     
    80
    Domácí celek hraje v oslabení a v posledních minutách se bude koncentrovat na neprostupnou defenzívu. Setúbal dnes nutně potřebuje tři body.
     
    81
    Nuno Pinto se z levé strany tlačil do pokutového území, jenže Nélson Monte mu zatarasil cestu a odkopl míč na rohový kop.
     
    82
    Exekuce rohového kopu se zhostil Nuno Pinto, jehož nadýchaný centr se snesl na malé vápno, odkud balón bez problémů odhlavičkoval obránce.
     
    83
    Nene Bonilha si pokryl míč na vlastní polovině a hostující fotbalista jej poslal k zemi. Rio Ave se v ofenzívě opravdu trápí.
     
    84
    Nadjack prošel s míčem u nohy až do pokutového území, ale na jeho hranici se mu vůbec nepovedla klička a sám se vytlačil do zámezí.
     
    85
    Nadjeck našel prudkou přihrávkou do pokutového území Pelého, který střílel z ostrého úhlu, jenže Joao Amaral jeho ránu srazil na rohový kop.
     
    86
    Rio Ave zahrávalo rohový kop. Prudký centr tentokrát přiletěl na malé vápno, nicméně osamocený Gabrielzinho hlavou nezamířil mezi tři tyče.
     
    87
    Hosté zahrávali další standardní situaci v blízkosti pokutového území. Její exekuce se ujal Joao Novais, jehož centr zastavila obrana.
     
    88
    Domácím fanouškům se výkon jejich oblíbenců vůbec nelíbí. Setúbal v devíti lidech brání na hranici pokutového území. Hosté marně hledají cestu do šestnáctky.
     
    89
    Cristiano nyní fantastickým zákrokem podržel domácí celek! Domácí brankář dokázal zasáhnout proti prudké hlavičce ze značky pokutového kopu!
     
    90
    Střídání v týmu Vitória FC Setúbal: ze hřiště odchází Joao Amaral, přichází André Sousa.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Hosté se nadále tlačí do útoku. Tarantini chtěl z pravého křídla odcentrovat na malé vápno, jenže prudkým centrem zasáhl jen obránce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Vitória Setúbal zvládla utkání s proti Rio Ave a získává důležité tři body! Domácí celek udeřil hned z první šance! Ve 49. minutě se po prudkém centru z pravé strany prosadil André Pereira! Hostům chvíli před koncem ještě svitla naděje. Po druhé žluté kartě musel do sprch Jose Semedo. Rio Ave se sice tlačilo do útoku, jenže domácí obrana v čele s Cristianem udržela čisté konto.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 21:20.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:59:07)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 49. André Pereira

    Karty:   34. N. Pinto (STL), 75. Semedo (STL) – 45. Pelé (AVE)   77. Semedo (STL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 21:20.
    Vitória FC Setúbal: Cristiano – Patrick, Reis, Tavares, N. Pinto – Arnold (79. Bonilha), Semedo, Podstawski, Costinha – André Pereira (73. Edinho), Amaral (90. A. Sousa).
    Náhradníci: Trigueira – Bassan, Bonilha, P. Pinto, Edinho, A. Sousa, Mallmann.

    Rio Ave FC: Cássio – Lionn, Tarantini, Monte, Teles (70. Nadjack) – Pelé, Novais, N. Santos (58. Gabrielzinho), F. Geraldes (72. Barreto) – Y. Ribeiro, H. Guedes.
    Náhradníci: R. Vieira – Barreto, Gabrielzinho, P. Moreira, Nadjack, Silvério.
    bahis siteleri