Manchester Utd. – Liverpool 2:1 (kon.) | Everton – Brighton 2:0 (kon.) | Huddersfield Town – Swansea 0:0 (kon.)
Newcastle – Southampton 3:0 (kon.) | West Brom – Leicester 1:4 (kon.) | West Ham – Burnley 0:3 (kon.)
Chelsea – Crystal Palace 2:1 (kon.)
konec
Chelsea FC
2:1 (2:0)
Crystal Palace FC
Sobota 10.03.2018, 18:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
    90. Patrick van Aanholt - 2:1
     
    90
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Tak pozor, závěr dnešního utkání právě dostává naprosto novou zápletku, hostům se totiž krátce před vypršením základní hrací doby podařilo snížit. Výborně to udělal Wilfried Zaha, jenž si chystal míč na střelu, a natáhl tak na sebe několik bránících protivníků. Poté ale všechny překvapil přihrávkou na PATRICKA VAN AANHOLTA, který zaskočil vybíhajícího Courtoise přesnou ranou mezi nohy.
     
    88
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Cesc Fàbregas, přichází Pedro.
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Tiemoué Bakayoko.
     
    86
    James Tomkins se pustil do další výměny názory, tentokráte s Álvarem Moratou. Sudí Taylor už neměl na vybranou, oba kohouti jsou potrestáni žlutou kartou.
     
    81
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Andros Townsend, přichází Lee Čung-Jong.
     
    75
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Jeff Schlupp, přichází Jaïro Riedewald.
     
    72
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Álvaro Morata.
    67.
     
    67
    Ne, Olivieru Giroudovi dnes zřejmě není přáno! Blues rozjeli další neuvěřitelně rychlý protiútok, na jehož konci vyzval francouzského útočníka ke skórování Alonso, Hennesseyho ale zachránila pravá tyč.
     
    60
    Po van Aanholtově faulu na Hazarda byla standardní situace k vidění i na opačném konci travnaté plochy. Také Hennessey se musel činit, střelou přes zeď jej prověřil Willian, hostující brankář ale předvedl solidní zákrok.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Patrick van Aanholt (Crystal Palace FC).
     
    58
    K rozehrávce přímého kopu se postavili Townsend s Milivojevićem. Volba exekuce nakonec padla na hostujícího kapitána, jeho rána ale mířila pouze do zdi. Od ní se však balon odrazil příhodně pro van Aanholta, který pořádně prověřil Courtoise, ten ale podržel svůj tým.
    55.
     
    55
    Další zajímavá možnost fotbalistů Blues! Po ukázkovém prodloužení míče od Girouda se z ostrého úhlu sám na Hennesseyho řítil Eden Hazard, se střelou mezi nohy soupeřova brankáře ale nepochodil.
    51.
     
    51
    Svěřenci Antonia Conteho se poprvé v druhém poločase vydali směrem vpřed a hned to stálo za to! Celou akci opět táhl Willian, který těsně před šestnáctkou nahrál Giroudovi a ten je poté vyzval ke vstřelení další branky, hosty ale znovu zachránil blokující Tomkins.
    48.
     
    48
    No vida, Orli se málem dočkali snížení! Obrana Blues si vybrala slabší okamžik, konkrétně to byl Christensen, který pustil do samostatného úniku Alexandera Sörlotha, ten ale v souboji tváří v tvář s Courtoisem neuspěl.
     
    46
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Christian Benteke, přichází Wilfried Zaha.
    45.
     
    45
    Obrovská šance domácího celku, který málem vedl už o tři branky! Eden Hazard se ocitl ve střelecké pozici, ještě ale přenechával míč lépe postavenému Giroudovi. Francouzský útočník sice překonal Hennesseyho, první trefy v novém působišti se ale nedočkal, na brankové čáře totiž skvěle zasáhl Tomkins.
    32. Martin KELLY - 2:0
     
    32
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Domácí se v posledních minutách rozehráli a svého soupeře naprosto drtí, což potvrzují druhou vstřelenou brankou. Jejich další smrtící protiakce započala u Marcose Alonsa, po jehož přihrávce pustil Willian balon až k volnému Hazardovi. Ten jej poslal do kopačky Zappacostovi, jehož přízemní centr si v malém vápně do vlastní branky nešťastně srazil MARTIN KELLY.
    25. WILLIAN - 1:0
     
    25
    Chelsea právě vstřelila branku!
    O pár okamžiků později se Conteho svěřenci vydali do další rychlé akce a tentokráte už byli úspěšní, zcela zaslouženě se tak ujímají vedení! Po Kantého sklepnutí se k parádní individuální akci odhodlal aktivní WILLIAN, který potvrdil vynikající formu, když přesprintoval několik protivníků, nachystal si míč na pravačku a přízemní ranou k bližší tyči překonal marně se natahujícího Hennesseyho.
     
    13
    V posledních minutách byli aktivnější domácí fotbalisté, doposud největší možnost si ale vypracovali Orli. Po autovém vhazování se balon dostal na hranici vápna, odkud jen kousek nad břevno pálil Andros Townsend.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 25. Willian (Kanté), 32. Kelly (vla.) – 90. van Aanholt (Zaha)

    Karty:   86. Morata (CHE) – 59. van Aanholt (CRP), 86. Tomkins (CRP)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:9.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill (C) – Zappacosta, Fàbregas (88. Pedro), Kanté, Alonso – Willian, Giroud (72. Morata), E. Hazard (88. Bakayoko).
    Náhradníci: Caballero – Ampadu, Bakayoko, Emerson, Moses, Morata, Pedro.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Wan-Bissaka, Kelly, Tomkins, van Aanholt – Townsend (81. Čung-Jong), McArthur, Milivojević (C), Schlupp (75. Riedewald) – Ch. Benteke (46. Zaha), Sörloth.
    Náhradníci: Cavalieri – M. Sakho, Souaré, Fosu-Mensah, Riedewald, Čung-Jong, Zaha.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Adam Nunn, Daniel Cook

    Diváci: 40 800
    bahis siteleri