Přehled událostí na Paralympiádě 2018 - 10. den (kon.)
konec
Přehled událostí na PH Pchjongčchang 2018 - 10. den

Neděle 18.03.2018, 01:30Paralympijské hry
     
    06:28
    A to je ze Zimních paralympijských her, které hostil jihokorejský Pchjongčchang, vše. Ještě jednu medaili dnes získala slovenská výprava. Ve slalomu zrakově handicapovaných lyžařek totiž přidala ke svým čtyř zlatým kovům stříbrný Henrieta Farkašová. Obrovské drama pak přineslo finále parahokejistů. Už to vypadalo, že zlaté medaile získá Kanada, ale Declan Farmer nejprve v závěru vyrovnal a v prodloužení trefil zlaté medaile pro USA.

    Mezi národy byli nejúspěšnější Američané, kteří získali 13 zlatých, 15 stříbrných a 8 bronzových medailí. Spokojeni mohou být i Slováci s bilancí 6 – 4 – 1. Česká výprava se medailové radosti tentokrát nedočkala. (06:28:13)
     
    05:57
    Sjezdové lyžování:
    Slalom v kategorii stojících závodnic jasně opanovala Marie Bochetová. Francouzská lyžařka byla v obou kolech nejrychlejší a druhou Kanaďanku Mollie Jepsenovou porazila o více než čtyři sekundy. Bronz putuje zásluhou Andrey Rotfussové do Německa. Slovenka Petra Smaržová závod dokončila na páté pozici, která ji patřila už po prvním kole.
     
    04:59
    Sjezdové lyžování:
    Henrieta Farkašová nakonec páté zlato na hrách nezískala! Druhé kolo slalomu závodnic se zrakovým postižením totiž nejlépe zvládla Britka Menna Fitzpatricková, která v součtu Slovenku porazila o 0,66 sekundy. Farkašová tak musí vzít zavděk stříbrem. Také bronzová medaile putuje do Velké Británie. Svou pozici po prvním kole uhájila Millie Knightová.
     
    02:23
    Sjezdové lyžování:
    Mezi stojícími lyžařkami se v prvním kole slalomu nejvíce dařilo Francouzce Marii Bochetové, která si vyjela luxusní náskok 3,18 sekund na Mollii Jepsenovou z Kanady. Průběžné třetí místo patří Němce Andree Rotfussové. Reálnou naději na medaili drží i Petra Smaržová. Sedmadvacetiletá Slovenka ztrácí z páté pozice na bronz 43 setin sekundy.
     
    02:02
    Sjezdové lyžování:
    Henrieta Farkašová po 1. kole slalomu zrakově postižených sjezdařek opravdu útočí na páté zlato na hrách v Pchjongčchangu! Slovenka totiž vede o 0,66 sekundy před druhou Britkou Mennou Fitzpatrickovou. Jen o dalších 6 setin zpět je další britská závodnice Millie Knightová. Tahle trojice má na další závodnice v čele s Němkou Noemi Evou Ristauovou už velký náskok.
    Může být Henrieta Farkašová jedinou neporaženou alpskou lyžařkou na těchto hrách?

     
    01:47
    Dnes už má želízka v ohni jen slovenská výprava výprava. Mezi zrakově postiženými slalomářkami bude usilovat o páté zlato na těchto hrách fenomenální sjezdařka Henrieta Farkašová. V kategorii stojících sjezdařek pak bude usilovat o medaili Petra Smaržová.

    Martin Augustin

    Program 10. dne paralympijských her:
    Sjezdové lyžování:

    1:30 - Slalom zrakově postižených žen, 1. kolo (SVK - Henrieta Farkašová)
    2:00 - Slalom stojících žen, 1. kolo (SVK - Petra Smaržová)
    2:30 - Slalom sedících žen, 1. kolo

    4:30 - Slalom zrakově postižených žen, 2. kolo
    4:47 - Slalom stojících žen - 2. kolo
    5:07 - Slalom sedících žen - 2. kolo

    Běh na lyžích:

    2:00 - Smíšená štafeta na 4 x 2,5 km
    3:00 - Otevřená štafeta na 4 x 2,5 km

    Sledge hokej - finále:

    4:00 - Kanada - USA
    bahis siteleri