Chomutov – Sparta 5:3 (kon.) | Kometa Brno – HC Plzeň 0:3 (kon.) | Motor ČB – HC Litvínov 4:6 (kon.)
Kladno – Liberec 1:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:6 (2:3, 1:0, 1:3) Stav série: 0:1
HC Litvínov
Neděle 18.03.2018, 16:00 • Budvar aréna • Play-off ELIOD extraligy ml. dorostu sk. "A" • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Lidák (Kadlec) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Remta, Svach, Michal, Dub, Hanák, Anderle, Ryba, Kašpar, Klimeš, Brouček, Březina, Schwartz, Janoch, Pouzar, Masopust

    HC Litvínov: Klika (Čermák) – Minářík, Hocelík, Háva, Kroupa, Baláž, Miškovič, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík, Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Myšák, Skuhrovec

    Rozhodčí: Pokorný – Kotrba, Roupec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Jaroslav Fišer si nebezpečně najížděl pro puk, který pomalu klouzal od modré útočné čáry hostů. Nakonec se ale do střelecké pozici nedostal, neboť byl u puku dřívěji domácí hráč.
     
    00:54
    Hra se nastěhuje do obranného pásma domácích. Ti se proviňují zakázaným uvolněním, a to dvakrát za sebou.
     
    01:23
    Matouš Hail nahazuje do útočného pásma, kde posléze bojují oba týmy o kotouč.
     
    02:09
    A pro změnu icing i na druhé straně. Hra se stěhuje před Lukáše Kliku. Uvidíme první ohrožení branky?
     
    03:01
    Šanci jsme viděli ale na druhé straně! Jan Myšák se prosmýkl skrz českobudějovickou obranu, jenže k jeho smůle tváří v tvář proti Lidákovi neuspěl.
     
    03:38
    Přihrávka Pavláta na Michala nebyla přesná, a tak se kotouč stěhuje na hole Litvínovských.
     
    03:57
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pojar – 2 min., hákování).
     
    04:26
    Tomáš Hanák zachytil kotouč, aby jej vyhodil až k litvínovské brance. To vše už ale bylo navíc, sudí ještě předtím pískal postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    05:40
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Z přesilovky hostí zbývalo už jen sedmnáct sekund, když Jan Myšák poslal přesný pas na LUKÁŠE STEHLÍKA, který se nezmýlil. Asistence: Jan Myšák, Ondřej Baláž.
     
    06:40
    Lidák se natahoval po puku, ale přitom utržil zásah od některého z hráčů před brankou. Po chvíli se zvedá a očividně bude v pořádku.
     
    07:20
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A další branka v českobudějovické síti. Jan Myšák si opět zapisuje přesnou přihrávku na další branku kapitána Litvínovských, LUKÁŠE STEHLÍKA. Asistence: Jan Myšák, Jaroslav Fišer.
     
    07:52
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Slavík – 2 min., podražení).
     
    08:25
    Václav Svach si na modré čáře našel dobrou pozici pro střelu. Na jeho pokus ale Lukáš Klika viděl, a proto s ním neměl větší problémy.
     
    09:02
    Po zakázaném uvolnění budou muset čelit domácí vhazování před Martinem Lidákem.
     
    09:22
    Motor se ale dostává z obranné třetiny a může založit útočnou akci. Konkrétně to je Sebastian Jasečko, jenž drží puk na holi a míří s ním na druhou stranu.
     
    09:58
    Tato přesilová hra se domácím vůbec nevyvedla. Kromě střely Svacha žádné jiné ohrožení na branku Kliky nepřilétlo. Litvínovští dokonce hrozili ve čtyřech.
     
    10:55
    Domácí se dostali ke kotouči, ale prozatím se jen těžko vymaňují ze sevření v obranném pásmu.
     
    11:13
    Před Lukášem Klikou se českobudějovičtí hokejisté neusadili. Naopak, Martin Lidák musel být ve střehu proti soupeřově střele. Tu uschoval pod svou rukavici včas.
     
    11:25
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Fišer – 2 min., hrubost).
     
    11:48
    Obrovské zaváhání jednoho z českobudějovických beků zůstalo nepotrestáno! Jan Myšák se poměrně zadarmo dostal k puku v útočné třetině, díky čemuž se ocitl před Lidákem úplně sám. Proti inkasování třetí branky je nyní Lidák proti, střelu Myšáka vyráží ramenem nad branku!
     
    12:53
    Jiří Remta, kapitán domácích, se ke střeleckému pokusu nedostal. Přihrávka na něj totiž nebyla úplně přesná. Litvínov je týmem, který se o chvíli poté dostává do pásma a může kombinovat.
     
    13:44
    Puk se po ose mantinelu dostal až na útočnou modrou čáru Litvínova, odkud vypálil Svach. Naneštěstí pro svůj tým minul levou tyč z pohledu brankáře.
     
    14:05
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Třetí branka hostů! JAN MYŠÁK dostal přihrávku do samostatného úniku. Před Lidákem zamíchal s kotoučem a následně ho prostřelil mezi betony. Sudí ještě nechal dlouho hru plynout, neboť puk v brance zřejmě neviděl. Hra je ale následně přerušena a branka uznána. Asistence: Ondřej Baláž.
     
    15:54
    Jasečko zabránil jednomu z protihráčů v cestě a vybojoval tak puk pro Radka Duba. Ten se vytočil zpoza branky, ale možná zbytečně zbrkle chtěl z bekhendu zakončit pod víko. Před brankou totiž stál jeden z domácích hokejistů, který by se pravděpodobně k zakončení dostal.
     
    16:19
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Kroupa – 2 min., hrubost).
     
    16:38
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Miškovič – 2 min., podražení).
     
    16:38
    Další trest na straně hostů! Motor tedy bude hrát skoro celé dvě minuty přesilovou hru pět na tři!
     
    17:35
    Zatím se dvojnásobná přesilová hra Motoru vůbec nedaří. Háva vystihl přihrávku a puk poté poslal až k Lidákovi. Další útok poté zastavil Minářík.
     
    18:13
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přesto tu ale máme také branku na českobudějovické straně! Navíc domácí ještě budou hrát klasickou přesilovku pět proti čtyřem, a to pětadvacet sekund. Rychlou kombinaci přesně zakončil JAROSLAV POUZAR. Asistence: Jiří Remta, Matouš Hail.
     
    19:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Velmi důležitá branka domácího týmu! Po pokusu Jana Janocha nastala na brankovišti nepřehledná situace, ve které se nejlépe zorientoval FRANTIŠEK SCHWARTZ. Ten se trefil z dorážky. Asistence: Jan Janoch, Jiří Michal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme vyrovnáno! Domácí potvrzují skvělý závěr první třetiny a i nyní, na začátku té druhé, skórují! Puk se dostal na hůl VÁCLAVA SVACHA, jenž se trefuje poprvé v utkání. Asistence: Jan Janoch, Jiří Michal.
     
    22:39
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Svach – 2 min., držení).
     
    23:51
    Litvínovští zahrozili poprvé v přesilovce. Lukáš Stehlík nabral dobrou rychlost a z pravého kruhu pálil do horního růžku. Lidák si na kotouč sáhl a vyrazil jej mimo tři tyče.
     
    24:57
    Lukáš Hocelík fotbalovým způsobem udržel pásmo pro hosty. Ti tak mohou kombinovat před Lidákem.
     
    25:49
    Radek Dub nezachytil puk u hrazení v útočném pásmu. Poté se kotouč odrazil až do středního pásma, kde se ho opět ujali Českobudějovičtí, jenže se posléze vystavili do ofsajdu.
     
    26:38
    A opět neúspěšné založení útočné akce. Po zakázaném uvolnění se hra stěhuje před českobudějovického strážce svatyně.
     
    27:26
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pojar – 2 min., hrubost).
     
    28:13
    Mohlo to být 4:3 pro hosty! Po pohotové, ale pohledné kombinaci se kotouč dostal na vzdálenější tyč Lidákovy branky, kde stál ke střele připravený Lukáš Stehlík. Domácí brankář se proti jeho pokusu ale skvěle přesunul a puk betonem vyrazil!
     
    29:22
    Litvínov bude mít možnost opět zakombinovat před domácí svatyní. Po úmyslném ofsajdu se totiž hra stěhuje do obranného pásma Motoru. Za malý moment by se měl z trestné vrátit Pavel Pojar.
     
    30:37
    Nahození od Jakuba Kroupy nebylo nikterak razantní a ani příliš přesné. Ještě před brankou ho srazil mimo nebezpečí Jiří Remta.
     
    31:14
    Ihned po přejetí útočné modré čáry z nápřahu pálil Jaroslav Pouzar. Klika proti jeho pokusu ale mohl být klidný, tento projektil totiž skončil vysoko nad horní tyčkou.
     
    31:46
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Kašpar – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:40
    Velmi chytrá kombinace Litvínovských! Jeden z obránců viděl na vzdálenější tyči volného Marka Slavíka, jehož směrem vyslal střílenou přihrávku. Slavík sice vystřelil, ale přitom upadl a nezamířil přesně!
     
    33:46
    Domácí jsou kompletní, Kašpar se vrací zpět na ledovou plochu.
     
    34:10
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Myšák – 2 min., podražení).
     
    34:40
    Martin Lidák předvedl velmi důležitý zákrok a podržel svůj tým! Proti střele Davida Skuhrovce si povyjel zhruba na hranici brankoviště. Skuhrovec mířil na vzdálenější tyč, kam vložil Lidák lapačku, jíž puk vyrazil.
     
    35:53
    Litvínovští hokejisté se drží v pásmu, zatím ale nic kloudného nevymysleli.
     
    36:55
    Ani jeden z týmů se dlouho dobu nemohl dostat do šance, až nyní hosté. Prokop Limanovský se procpal do zakončení zblízka, ovšem Lidák byl proti útočníkovi soupeře úspěšnější.
     
    37:37
    Od hrazení vylétlo směrem na branku nenápadné nahození, jež se ještě otřelo o některého z hráčů před brankou. Na štěstí pro domácí jen těsně mimo pravou Lidákovu tyč.
     
    38:22
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Michal – 2 min., napadení).
     
    39:21
    Litvínov nevyužívá velikou šanci! Zmatky v domácí obraně ukončil až Martin Lidák, a to perfektním zákrokem lapačkou proti Prokopovi Limanovskému.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Parádní zákrok hned na úvod třetiny! Jaroslav Fišer se dostal skrz obranu a před Lidáka, kterého si položil, jenže domácí brankář vytasil perfektní zásah betonem!
     
    41:21
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je tu čtvrtá branka Litvínova, a nutno říct, že zasloužená. Domácí dlouhou dobu držel především Martin Lidák, který kapituluje až teď. Miškovič posunul puk na LUKÁŠE STEHLÍKA, který vypálil z první a notnou dávkou štěstí prostřelil! Litvínovský kapitán si tak připisuje hattrick! Asistence: Radovan Miškovič, Ondřej Baláž.
     
    43:36
    Opět skvěle Lidák! Českobudějovický strážce svatyně skokem zastavil puku v cestě do branky, a dokonce kotouč udržel někde ve výstroji. Bude se vhazovat.
     
    44:15
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Březina – 2 min., podražení).
     
    45:21
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového vedení, proměňují totiž přesilovou hru! Do střelecké listiny se jako přesný střelec zapíše také MAREK SLAVÍK. Asistence: Prokop Limanovský, David Skuhrovec.
     
    46:33
    Martin Adámek málem vytlačil domácí až za modrou čáru, tomu ale zamezil Matouš Masopust, který zachytil puk a bekhendem ho posílá za Klikovu svatyni.
     
    47:46
    Litvínovští kombinují v útočné třetině a snaží se vsítit šestou branku. Uvidíme, zda se jim jejich snažení vyplatí.
     
    49:10
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Motor to už bude mít hodně těžké. Po střele Myšáka nastala před brankou trma vrma, ze které se pro velkou radost hostujícího celku počtvrté (!) v utkání prosazuje LUKÁŠ STEHLÍK! Asistence: Jan Myšák, Ondřej Baláž.
     
    50:54
    Hosté měli solidní tlak, až o chvíli později se Motor dostává do útočného pásma. Na to Severočeši reagují vyhozením kotouče na zakázané uvolnění.
     
    52:02
    Po delší době také šance Litvínova. Martin Lidák skvělým zákrokem uchránil svůj tým od inkasování sedmého gólu!
     
    53:59
    Jaroslav Pouzar vystihl přihrávku hostů, čímž se mu otevřela cesta k brance! Jeho pokus ale bohužel pro domácí nebyl příliš přesný a Klika jej díky tomu kryje.
     
    54:47
    Po vhazování si našel dobrou pozici ke střele David Skuhrovec. Zkusil to na vzdálenější tyč, jenže výrazně přestřelil. Pokus končí razantně mimo pravou tyč,
     
    55:41
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Fišer – 2 min., hákování).
     
    56:00
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Už je to o pouhé dvě branky a domácí určitě ucítí šanci na vyrovnání! FRANTIŠEK SCHWARTZ předvedl individuální akci, když objel obránce Severočechů a z mezikruží poslal puk o tyčku za brankovou čáru! Asistence: Tomáš Hanák.
     
    57:16
    Poslední šance pro Motor? Jakub Kroupa inkasuje dvě minuty za krosček!
     
    57:42
    Svachovu střelu od modré čáry Klika viděl, a proto s ní nemohl mít výraznější problém. Vyrážečkou tento pokus zlikvidoval.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:24
    Sebastian Jasečko byl v držení puku za soupeřovo svatyní. Poté ze zpoza ni vytočil a zkusil zasunout puk k bližší tyči. Tam byl připravený Klika. Jasečko následně inkasuje nepříjemný hit zezadu, ten ale zůstává bez povšimnutí. Zřejmě tedy vše bylo dle pravidel.
     
    58:27
    Českobudějovičtí budou hrát přesilovku pět na tři! Radovan Miškovič jde na trestnou lavici za držení.
     
    59:26
    Lukáš Klika prozatím nepřipouští žádné drama. Svachovo svižný pokus od modré včas uchytil ve své rukavici.
     
    59:26
    Martin Lidák spěchá na střídačku svého týmu!
     
    59:46
    Od modré čáry opět střílel Václav Svach. Pro Kliku opět žádný problém. Litvínovský gólman uchytil puk v lapačce, rozehrát ale nestihl.
     
    Konec zápasu. (18:17:02)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 19. Pouzar (Remta, Hail), 20. Schwartz (Janoch, Michal), 21. Svach (Janoch, Michal), 56. Schwartz (Hanák) – 6. Stehlík (Myšák, Baláž), 8. Stehlík (Myšák, Fišer), 15. Myšák (Baláž), 42. Stehlík (Miškovič, Baláž), 46. Slavík (Limanovský, Skuhrovec), 50. Stehlík (Myšák, Baláž)


    Banes Motor České Budějovice: Lidák (Kadlec) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Remta, Svach, Michal, Dub, Hanák, Anderle, Ryba, Kašpar, Klimeš, Brouček, Březina, Schwartz, Janoch, Pouzar, Masopust
    HC Litvínov: Klika (Čermák) – Minářík, Hocelík, Háva, Kroupa, Baláž, Miškovič, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík, Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Myšák, Skuhrovec

    Rozhodčí: Pokorný – Kotrba, Roupec
    Motor ČB 0 2 HC Litvínov
    #1 Neděle 18.03.2018 • 16:00
    Motor ČB - HC Litvínov 4:6
    #2 Úterý 20.03.2018 • 17:30
    HC Litvínov - Motor ČB 7:3
    bahis siteleri