Olomouc – Zlín 3:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
3:1 (3:1)
FC Zlín
Pondělí 19.03.2018, 13:00 • Andrův stadion, hřiště č. 2 • Juniorská liga – Morava • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den přeji všem fotbalovým příznivcům. Juniorská liga má na programu úplně závěrečné kolo, v rámci kterého nás mimo jiné čeká také souboj, ve kterém SK Sigma Olomouc přivítá celek FC Fastav Zlín.
     
    Domácí jsou na sedmé příčce, polepšit si mohou už jen o jedno místo, do nadstavbové skupiny o titul už se rozhodně nedostanou. Na šesté Brno ztrácí dva body, potřebují zvítězit, aby skončili šestí. Doma se Hanákům letos vůbec nedaří. Na druhé straně Zlín, který má stejně bodů jako momentální lídr z Karviné. Jde jen o to, zde hosté získají nějaký bod a dostanou se do čela. Při zápasech Zlína příliš branek nepadá.
     
    Oba celky na sebe už dvakrát narazily a pokaždé se zrodila remíza. Jednou 0:0, poté 1:1. Skončí i třetí zápas nerozhodně? Sledujte náš online přenos a určitě se to dozvíte!
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Hruška – Galus, Kodeš, Kotouč (C), Nízký, Zifčák, Manzia, Grygar, Kamas, Chytil, Matoušek
    Náhradníci: Spáčil, Diblík, Baďura, Zmrzlý, Neuer, Pobořil

    FC Fastav Zlín: Šiška – Kopečný, Košák, Tkadlec, Votava, Nečas, Slaměna, Džafič, Železník, Gettler, Venený (C)
    Náhradníci: Křepela, Matyáš, V. Mlýnek, Zahradník, M. Mlýnek

    Rozhodčí: Zelinka – Boček, Caletka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hodně opatrný začátek utkání z obou stran, hosté zatím kombinují na vlastní polovině a vyčkávají, zahrál si také brankář Šiška.
     
    3
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté se hned z první útočné akce dostávají do vedení! MATĚJ VOTAVA si narazil s Železníkem, poté se ocitl tváří v tvář Hruškovi. Hostující fotbalista následně otevřel skóre tohoto zápasu!
    3. VOTAVA - 0:1
     
    4
    Hanáci se rychle vydali dopředu a snažili se o odpověď, balón však končí až za lajnou, rozehrávat bude gólman Šiška.
     
    6
    Spoustu prostoru ve velkém vápně dostal Manzia. Jeho střelecký pokus levou nohou skončil vedle hostující svatyně!
     
    7
    Zlín má zatím jasně navrch, domácí zadáci se nyní ubránili jen za cenu prvního rohového kopu, který hosté rozehrají z pravé strany hřiště.
     
    8
    Hosté si celou situaci ještě jednou zopakovali! K hlavičce se na bližší tyči dostal Železník, jeho pokus však skončil vysoko nad!
     
    9
    Těch chyb je zatím v domácí defenzivě opravdu mnoho. Sigma se na druhé straně dostala k centru, ten byl zblokovaný, následuje autové vhazování.
     
    10
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Netrvalo to dlouho, domácí celek srovnává vývoj tohoto zápasu! Dlouhý aut směřoval do velkého vápna, k míči se dostal PAVEL ZIFČÁK, který zakončil na vzdálenější tyčku!
    10. ZIFČÁK - 1:1
     
    11
    Třetí rohový kop pro hosty, nepřesvědčivý odkop poté předvedl Manzia, Hruška však byl u míče jako první a dokázal ho vyboxovat.
     
    12
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Za námi ještě není ani dvanáct minut hry, vidíme už třetí přesný zásah! PAVEL ZIFČÁK se ocitl za obranou Zlína, následně obešel Šišku a zamířil do odkryté svatyně!
    12. ZIFČÁK - 2:1
     
    13
    Hosté to teď zkusili po levé straně, Votava byl uhlídaný a k míči se nedostal, přesto Zlín zůstane u balónu, bude vhazovat.
     
    14
    Chytil nyní možná mohl střílet. Přesto ještě přihrával na levou stranu, s následným centrem už si hostující zadáci poradili.
     
    16
    Zatím sledujeme hodně útočný a bezstarostný fotbal, jedna útočná akce střídá tu druhou, hosté rozehrávali dnes už čtvrtý roh.
     
    17
    Domácí kapitán Kotouč se k balónu dostal jako první, poté vybojoval autové vhazování pro svůj tým, Zlín teď napadá hodně vysoko.
     
    18
    Manzia se probíjel po pravé straně, poslední klička mu už nevyšla. Hosté však na polovině hřiště taktéž přišli o balón.
     
    19
    Matoušek centroval do velkého vápna, jeden z hostujících fotbalistů zahrál rukou, bude z toho penalta pro Sigmu Olomouc!
    19.
     
    20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Míč si vzal na starost BIDJE MANZIA, ten poslal hostující gólmana na druhou stranu a navýšil domácí náskok, Sigma vede už o dvě branky!
    20. MANZIA - 3:1
     
    21
    Hosté se dostali do zakončení z hranice velkého vápna, Hruška musel vyrážet na roh! Klidně to už zase mohlo být jen o gól!
     
    22
    Rozhodčí přerušuje hru. Na zemi totiž zůstal ležet Chytil, se kterým to nevypadá vůbec dobře, hosté budou rozehrávat další roh.
     
    23
    Domácí fotbalista už je zase na nohou a bude pokračovat. Centrovaný míč teď skočil na břevnu, Hruška si musel pořádně oddychnout!
     
    25
    Výborná příležitost pro Zlín na snížení skóre! Rozhodčí totiž odpískal faul jen zhruba dva metry za velkým vápnem Olomouce!
     
    26
    K míči se postavil Džafič. Jeho technická střela přes zeď nakonec skončila asi metr nad brankou, rozehrávat bude Hruška.
     
    27
    Hosté se teď výborně vrátili a dokázali se ubránit. Pomohli si také s brankářem Šiškou a už rozvíjejí další útočné snažení.
     
    28
    Hráči Zlína drží balón poblíž rohového praporku. Vypadalo to na další roh, nakonec se bude pouze vhazovat.
     
    29
    Zahráli si oba brankáři. Šiška volil dlouhý odkop na útočnou polovinu a k míči se dostal Hruška, který následně konstruktivně rozehrál.
     
    30
    Za námi téměř půlhodina hry. Hosté svému soupeři téměř nepůjčují míč, do větších příležitostí se ovšem nedostávají.
     
    31
    Manzia teď tělem přetlačil Nečase a mohl postupovat téměř sám na branku. Hlavní zůstal klidný, podle čárového se jednalo o faul.
     
    33
    Snad minutu už drží Sigma balón na vlastních kopačkách a kombinuje s ním na vlastní polovině, domácí teď hrají výborně.
     
    34
    Dlouhý míč na velmi aktivního Manziu, ten posunul na střed, následný pokus Chytila byl zblokovaný hostující obranou!
     
    35
    Tempo hry se v posledních minutách trochu zklidnilo, na další větší příležitosti teď čekáme, u míče domácí Sigma.
     
    36
    Další souboj, do kterého se dostal Manzia. Domácímu fotbalistovi odpískán opět útočný faul, dnes už asi potřetí.
     
    38
    Manzia na pravé straně hřiště dělá soupeři obrovské problémy, fotbalista z Konga teď pro svůj tým vybojoval rohový kop.
     
    39
    Závěr prvního poločasu se blíží, u míče teď hosté, kteří si přihrávají před pokutovým územím soupeře, zakončení ale nepřichází.
     
    40
    Dlouhý míč za obranu, na který už nedokázal zareagovat žádný z hostujících fotbalistů, rozehrávat bude Hruška.
     
    42
    Hosté se dostali do přečíslení ve čtyřech proti dvěma obráncům! Votava to vzal na sebe a rozhodl se pro střelu, která skončila vysoko nad! Jeho spoluhráči se na něj následně pořádně zlobí!
     
    43
    Hruška se dostal do problémů, napadali ho hned dva protihráči. Pro jistotu volil odkop do zámezí, Zlín v závěru rozhodně přidal.
     
    44
    Do vzdušného souboje se dostal Zifčák. Ten byl viditelně přistrčen, rozhodčí přerušuje hru, domácí budou rozehrávat na polovině hřiště.
     
    45
    Dobrá příležitost na snížení v závěru první půle! Z levé strany centroval Džafič, Kopečný míč zpracoval na prsa poté střílel z voleje. Balón skončil těsně nad břevnem!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka hry je za námi, během dvaceti minut jsme viděli čtyři branky, domácí Sigma zatím překvapivě vede 3:1. Dvakrát se prosadil Zifčák, z penalty se poté trefil Manzia. Hosty hned v úvodu do vedení poslal Votava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hostující fotbalisté v úvodu druhé půle drží balón na své polovině a kombinují. Hráči Sigmy je zatím do ničeho nepouští.
     
    49
    Dlouhý nákop za obranu, u míče byl jako první Hruška, který předvedl jistý zákrok, následně rychle rozehrál, domácí už postupují dopředu.
     
    50
    Hodně netaktický faul Gettlera na útočné polovině, hostující trenér se teď pořádně zlobí, rozehrávat budou olomoučtí fotbalisté.
     
    51
    Sigma rozehrála rohový kop, míč skončil v zámezí a vypadalo to na další roh, sudí však ukazuje, že se bude odkopávat od branky.
     
    52
    Z nějakých dvaceti metrů střílel Džafič! Hruška vyrazil pouze před sebe, následná dorážka už byla zbytečná, předcházel ji ofsajd!
     
    53
    Zlín má dobrou příležitost na snížení, Džafič získal míč, poté byl faulován zhruba dva metry za velkým vápnem, přichází také žlutá karta pro Zmrzlého.
     
    54
    Sám Džafič střílel. Balón, který podle všeho směřoval do branky, zastavil jeden z olomouckých fotbalistů, hosté měli smůlu!
     
    56
    Hosté mají v posledních minutách převahu a svého protivníka téměř nepouštějí k míči. Větší příležitosti však zatím nepřicházejí.
     
    57
    Hráči v bílých dresech budou vhazovat poblíž rohového praporku, ještě předtím ale střídají, na hřiště míří Martin Zahradník.
     
    58
    Domácí se už hodně dlouho nedostali k velkému vápnu soupeře, zatím se brání v podstatě jen za cenu dlouhých odkopů.
     
    59
    Zlín teď hrozí převážně po pravé straně. Už poněkolikáté přišel střílený centr do vápna, na který už žádný z hostujících fotbalistů nedosáhl.
     
    60
    Půlhodina hry téměř za námi, domácí se nyní nemohli rozhodnout, kdo bude rozehrávat. Hruška poté volil dlouhý nákop na polovinu soupeře.
     
    61
    Standardní situace pro olomouckou Sigmu, balón poskakoval v pokutovém území, nakonec z toho bude odkop od hostující branky.
     
    63
    Hosté si teď zbytečně dávali přednost ve velkém vápně soupeře, celou akci překombinovali a přišli o možnost snížení skóre.
     
    64
    Útočící hráči domácích se ve druhé půli téměř nedostávají do hry. Tohle byla spíše výjimka, celou akci nakonec vyřešil Šiška.
     
    65
    Velmi chytrá přihrávka od Chytila za hostující zadáky. Vzrušení bylo naprosto zbytečné, odmáván byl totiž ofsajd.
     
    67
    Manzia to udělal výborně, míč si poslal kolem Tkadlece, který ho zastavil za cenu jasného faulu, hostující hráč vidí žlutou kartu.
     
    68
    Sigma rozehrávala standardní situaci, poté se dostala do zakončení. Hlavička jednoho z domácích hráčů skončila vedle branky.
     
    69
    Domácí teď drželi balón na polovině svého protivníka, poté o něj přišli. Zlín však celou situaci nevyřešil taktéž zrovna nejlépe.
     
    70
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná dvacetiminutovka hry, hosté znovu faulovali, následuje standardka pro Sigmu!
     
    71
    Balón skončil nad brankou, podle všeho tam byla teč, domácí totiž budou rozehrávat rohový kop z pravé strany hřiště.
     
    72
    Hosté už nemají co ztratit, potřebují posílit útočné řady. Trenér posílá Košáka na hrot, Zlínu už mnoho času nezbývá.
     
    74
    Olomouc teď bude hrozit především z rychlých brejků, do jednoho takového se dostával Manzia, který přihrával na druhou stranu, hosté se ubránili.
     
    75
    Spousta nepřesností na obou stranách hřiště, domácí celek už nikam nepospíchá, stále si drží dvoubrankový náskok.
     
    76
    Zlín má tlak a po ztrátě míče ihned napadá. Zatím to však k ničemu nevede, Hruška je v podstatě bez starostí a bez práce.
     
    77
    Další útok hostujících fotbalistů po pravé straně, následně další útočný faul. Sigma s následnou rozehrávkou pochopitelně nikam nepospíchá.
     
    78
    Hosté to mají nesmírně těžké, hrají do plných, nemohou se dostat do výborně postavené obrany svého protivníka.
     
    80
    Závěr utkání se blíží, stále sledujeme stejný obrázek hry, u míče jsou hosté, kteří hrají pouze po velké vápno soupeře.
     
    81
    Nyní se hraje poblíž rohového praporku na polovině Zlína, to Sigmě vyhovuje, rozběhla se poslední desetiminutovka.
     
    82
    Mohlo to být už o tři góly! Na centr si ve vápně naběhl jeden z domácích fotbalistů, který ho posouval na zadní tyčku. Balón zazvonil na brankovou konstrukci!
    82.
     
    83
    Rychlých kontrů přibývá, Olomouc však zatím stále vede dvoubrankovým rozdílem, na nějaký zvrat to rozhodně nevypadá.
     
    85
    Rozhodčí ponechával výhodu a pouštěl Olomouc do útoku. Ten brzy skončil, hlavní sudí tak odpískal faul.
     
    86
    Přenesení hry na levou stranu hřiště, odkud přišel centr do vápna. Hruška měl problémy, nadvakrát však celou situaci zvládl!
     
    87
    Na druhé straně postupoval Manzia, který to zkoušel jeden na jednoho. Fotbalista z Konga ale proti obránci neuspěl.
     
    88
    Dva nepřesné centry Zlína z pravé strany, Sigma však také neuspěla, Šiška předvedl výborný výběh a rychle rozehrává.
     
    89
    Závěr utkání se blíží, hosté se snaží něco vymyslet, zatím však marně, Tkadlec centroval pouze do ruk brankáře Hrušky.
     
    90
    Drobný faul na polovině hřiště, rozehrávat bude Olomouc. K rozehrávce však nakonec možná ani nedojde, víc už se pravděpodobně nestane.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V podstatě se rozhodovalo během první dvacetiminutovky, ve které jsme viděli čtyři branky. Hosté šli brzy do vedení, ovšem poté třikrát udeřila Sigma, která si dvoubrankový náskok uhlídala až do samotného konce a v tabulce se nakonec dostala před Brno. Zlín ten potřebný bodík ani v posílené sestavě nezískal! Ode mě je to pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (15:07:19)

    Štěpán Slovák

    Branky: 10. Zifčák, 12. Zifčák, 20. Manzia (pen.) – 3. Votava

    Karty:   53. Zmrzlý (OLO) – 67. Tkadlec (ZLN)


    SK Sigma Olomouc: Hruška – Galus, Kodeš, Kotouč (C) (46. Spáčil), Nízký (46. Diblík), Zifčák (46. Baďura), Manzia, Grygar (46. Zmrzlý), Kamas, Chytil, Matoušek (72. Neuer)
    Náhradníci: Spáčil, Diblík, Baďura, Zmrzlý, Neuer, Pobořil

    FC Zlín: Šiška – Kopečný, Košák, Tkadlec, Votava, Nečas, Slaměna (46. V. Mlýnek), Džafič, Železník, Gettler (58
    Zahradník), Venený (C)

    Náhradníci: Křepela, Matyáš, V. Mlýnek, Zahradník, M. Mlýnek

    Rozhodčí: Zelinka – Boček, Caletka

    Diváci: 50
    bahis siteleri