Česko - Čína 10:5 po 9. endu (kon.) | Skotsko - Česko 4:11 (kon.)
konec
Česko - Čína

10:5 po 9. endu

(0:0, 2:0, 0:1, 1:0, 0:2, 4:0, 0:1, 0:1, 3:0, X:X)

Pondělí 19.03.2018, 00:05 • Memorial Gardens, North Bay (Ontario, Kanada) • Curling - MS žen
     
    End 9
    Nebude! Je konec!
     
    End 9
    Anna Kubešková to zvládla, český tým si připisuje 3 body a vede po 9. endu 10:5! Co na to Číňanky? Bude se vůbec 10. end hrát?
     
    End 9
    I-lun Ťiang opravdu chybuje a pro Kubeškovou se rýsuje šance dokonce na zisk trojky!
     
    End 9
    A I-lun Ťiang chybuje! Snažila se zahrát draw kámen do kruhů, ale trefila jen ten český a Kubešková toho ihned využívá k take-outu! Ve vzduchu visí i případný vícebodový zisk českého týmu, což by před posledním endem znamenalo velmi solidní šanci na vítězství!
     
    End 9
    Ou, další česká chyba! Kolčevská prohazuje svůj kámen skrze kruhy.
     
    End 8
    Kubešková se pokusila o další take-out, ale ruku na srdce, tohle dopadlo bídně! Česká hráčka poslala místo ven z kruhů čínský kámen do středu kruhů a svůj mimo hru! Tým I-lun Ťiang bude v tomto endu bodovat, naštěstí pro český tým krade jen jeden bod! Tak snad tato chyba nebude český tým mrzet, to by byla obrovská škoda.
     
    End 7
    Ťiang zahrála draw, který Kubešková vzápětí přebíjí svým. Teď v kruzích, před posledním kamenem endu, jistě dva české kameny nejlepší a čínské skipce prakticky nezbývá jiná varianta, než zahrát na jedničku kamenem umístěným do středu kruhů. Nicméně právě draw kameny dnes dělají I-lun Ťiang trošku problém, tak uvidíme, zda nakonec nebudou naopak krást body české hráčky.
     
    Tak tohle mohl být, a doufejme že bude, klíčový end celého zápasu! Český tým se propracoval k zisku čtyřky a vede v zápase již 7:3!

    Na jiné dráze zničily Kanaďanky Německo hladce 8:1 a již po šestém endu utkání končí.
     
    End 6
    Skvělý český kámen od Kubeškové a je z toho česká čtyřka! Česká skipka se s tím přetlakem kamenů v kruzích popasovala parádně, poslala stoprocentní raise, české kameny poskládala za sebe do pozice čtyř nejlepších v kruzích!
     
    End 6
    Kubešková se pokusila zahrát take-out, změnila tím postavení hned šesti kamenů v kruzích! A nic nového, pořád hodně těsné rozestavení kamenů přímo ve středu kruhů, takže klidně teď může být nejlepším čínský kámen, ale i dva české. Ze čtrnácti zatím odehraných kamenů je v kruzích plných třináct!
     
    End 6
    A pozor! Wang chybuje, svůj záměr znovu posunout čínský kámen více do středu nezvládla ale vůbec a nijak neovlivnila dění ve středu. Její kámen totiž pouze narazil do českého, který byl nejdál od středu kruhů. Že by šance pro Češky?
     
    End 5
    No, bylo to sice s většími nervy, než si čínská skipka přála, ale její draw nakonec zůstal na pozici bodovaného kamene a před pauzou je tedy stav srovnaný – 3:3.
     
    End 5
    A Kubešková také zkusila double take-out, jenže z kruhů vyrazila jen jeden čínský kámen a zdá se, že I-lun Ťiang je blízko srovnání stavu utkání, tedy k zisku dvojky v pátém endu.
     
    End 5
    I-lun Ťiang zahrála ale precizní double take-out a rázem tedy je situace zcela jiná a kdo ví, jestli teď zase čínské hráčky neútočí na zisk dvojky. Hodně bude nyní záležet na přesné ruce Anny Kubeškové.
     
    End 4
    Kubešková hraje na jistotu a posílá draw do středu kruhů. Češkám naskakuje ve čtvrtém endu zisk jedničky a získávají tak vedení 3:1 v zápase.
     
    End 4
    Po přesném take-outu od Ťiang ale zahrává Plíšková konečně zase stoprocentní kámen, navíc ne zrovna lehký! Výborný promotion take-out rázem mění stiauci v kruzích a český kámen je nejlepším. Jsme v polovině endu.
     
    End 4
    Bohužel Tereza Plíšková se zatím v tomto zápase trápí. O čínský guard chtěla zahrát tzv. promotion guard, tedy trefit čínský guard tak, aby ten následně vyčistil kameny v kruzích. Jenže odhod nebyl ideálně, guard se sice poroučel ze hry, ale úplně mimo kruhy. A český se naopak postavil do pozice corner guardu. Úspěšnost kamenů Plíškové v tomto utkání klesá na pouhých 39 procent.
     
    End 3
    I-lun Ťiang zahrává take-out a ačkoliv se zdálo, že by z toho mohla být čínská dvojka, tak české soupeřky zapisují pouze jediný bod a snižují tak při své výhodě skóre jen na 1:2 po 3. endu.
     
    End 3
    Sin-ti Ťiang postavila kámen do kruhů a Plíšková jej chtěla vyrazit, jenže ho zcela minula! Velká česká chyba tentokrát dává zase šanci Číňankám zaútočit na vícenásobný bodový zisk v endu.
     
    End 2
    Ale Kubešková tasí skvělý kámen, kterým opravdu dosahuje dvojky! Ten svůj, první odhozený, který zůstal nebodovaný, poslala jiným do středu kruhů, tak, že se stal druhým nejlepším! A Kubešková tak trefuje dvojku pro český celek!
     
    End 2
    Jenže Baudyšové bohužel nevyšel další draw kámen. Ten neprojel mezi kameny před kruhy a zůstal tedy nebodovaný. Čínská šance donutit český tým uhrát jen jedničku.
     
    End 2
    A teď zahrála Baudyšová opravdu dobře umístěný kámen do zadní části kruhů, Číňanky jsou takřka bez šancí zahrát double take-out.
     
    End 2
    Sin-ti Ťiang chtěla zahrát promotion take-out, ale je tu první obrovská chyba v utkání. Čínský žlutý kámen, který měl být tím, který vyčistí kruhy, jen projel kruhy, to je šance pro český výběr!
     
    End 1
    To se daří, takže bleskový úvodní end zápasu je za námi, bodovat se v něm nebude. Kubešková vyrazila čínský kámen a svůj samozřejmě také poslala ze hry. Český tým si tak nechává výhodu posledního kamene na své straně.

    Jaroslav Svoboda

    ČESKO - ČÍNA
    ČESKO
    Skip: Anna Kubešková
    Viceskip: Alžběta Baudyšová
    Second: Tereza Plíšková
    Lead: Ežen Kolčevská
    Náhradnice: Klára Svatoňová

    ČÍNA
    Skip: I-lun Ťiang
    Viceskip: Žuej Wang
    Second: Sin-ti Ťiang
    Lead: Chuej Jen
    Náhradnice: Ming-jüe Jao
    Ostatní zápasy kola
    A: Japonsko - Švýcarsko 6:7
    (1:0, 0:1, 0:2, 2:0, 0:1, 1:0, 0:2, 1:0, 0:1, 1:0)
    B: Německo - Kanada 1:8
    (0:2, 0:0, 1:0, 0:0, 0:4, 0:2, X:X, X:X, X:X, X:X)
    C: Dánsko - Jižní Korea 5:7
    (0:0, 0:0, 0:1, 3:0, 0:1, 1:0, 0:3, 0:2, 1:0, X:X)
    bahis siteleri