Dallas – Vancouver 1:4 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:4 (1:0 po s.n.) | Minnesota – Boston 1:2 (po pr.)
Edmonton – Anaheim 4:5 (po pr.)
konec
Mountfield HK
2:1 (0:0, 2:0, 0:1) Stav série: 4:3
Bílí Tygři Liberec
Pondělí 26.03.2018, 17:20 • ČPP Aréna • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:20.
     
    Dobrý podvečer všem hokejovým příznivcům z královéhradecké ČPP Arény! Tipsport extraliga zná tři ze čtyř semifinalistů. Tři čtvrtfinálové série mají své vítěze a čeká se tedy už jen na jednoho. O něm se rozhodne v souboji, který budeme společně sledovat. Vítejte na bitvě o bytí a nebytí, utkání o všechno, duelu všech duelů. Začíná sedmý rozhodující zápas čtvrtfinálové série mezi Mountfieldem HK a Bílými Tygry Liberec!
     
    Generali play off Tipsport extraligy

    Jak již bylo zmíněno níže, vyřazovací část je téměř u konce čtvrtfinálové fáze. Do semifinále play off se už probojovali Kometa Brno, Škoda Plzeň a Oceláři Třinec. Složení semifinálových dvojic je však i v tuto chvíli zcela ve hvězdách, jisté je pouze to, že Plzeň se neutká s Třincem, všechny ostatní varianty jsou možné a závisí pouze na výsledku dnešního duelu.
     
    Průběh série Hradec – Liberec

    1. zápas, 15. března 2018, Hradec – Liberec 3:2p
    Do série vstoupili výhrou Východočeši, kteří zúročili výhodu domácího prostředí. V úvodním duelu čtvrtfinále sice brzy prohrávali po brance Kvapila, jenže během čtyř minut vyrovnal Smoleňák a na začátku druhé třetiny zápas otočil Cingel. Přibližně v polovině utkání vyrovnal Kvapil, který si tak připsal druhý gól v tomto střetnutí. Rozhodnutí pak přineslo až prodloužení, když Vopelka nahodil puk do brankoviště a Šmíd si jej nešťastně srazil bruslí do vlastní sítě.

    2. zápas, 16. března 2018, Hradec – Liberec 3:1
    Start druhého zápasu okopíroval úvod prvního duelu. Bílí Tygři opět rychle vedli po brance Bakoše. Lvi s odpovědí otáleli dlouho, v závěru však přinutili soupeře faulovat a početní výhody zužitkovali. Deset minut před koncem vyrovnal Cingel, na jehož trefu navázala nádherná přihrávka Cibulskise a ještě hezčí zakončení Smoleňáka. Hradec opět utkání otočil a razítko na výhru přidal v závěru Bednář.

    3. zápas, 19. března 2018, Liberec – Hradec 4:2
    S přesunem pod Ještěd se série zlomila, Bílí Tygři napodobili svého soupeře a domácí prostředí stoprocentně zužitkovali. V první třetině třetího duelu skórovali Kvapil a Ordoš. Na jejich zásahy Lvi reagovali gólem Smoleňáka, jenže na začátku druhého dějství Liberečtí přidali další branku z hole Filippiho, a když se pět minut před koncem trefil opět Kvapil, bylo v podstatě po zápase. Červený už jen kosmeticky upravil konečné skóre.

    4. zápas, 20. března 2018, Liberec – Hradec 3:0
    Bílí Tygři navázali na předchozí duel a zvítězili nejjednoznačnějším výsledkem v sérii. O svém vítězství rozhodli už v čase 5:34 gólem Redenbacha. V závěru prvního dějství přidal další branku Bulíř a v úvodu druhé dvacetiminutovky se trefil fantom série Kvapil. Lvi v tomto utkání nedokázali projít defenzívou Severočechů a Will tak udržel čisté konto.

    5. zápas, 22. března 2018, Hradec – Liberec 1:2
    Série se vrátila na soutok Labe a Orlice. Čekal se urputný boj o mečbol a ten také přišel. Liberec znovu vstoupil do utkání lépe. Už za 79 sekund se opět trefil Kvapil. V úvodu druhého dějství zdvojnásobil vedení Bílých Tygrů Vlach a Hradečtí tentokrát zápas otočit nezvládli. V závěru si vytvořili tlak a snížili zásluhou Červeného, jenže srovnat se jim již nepodařilo. Severočeši dobyli tvrz Mountfieldu a získali šanci ukončit sérii na svém ledě.

    6. zápas, 24. března 2018, Liberec – Hradec 1:2
    Jenže tuto možnost nezvládli využít. Hradečtí, kteří nikdy v historii nevyhráli pod Ještědem v základní hrací době a poslední vítězství zde si připsali téměř před pěti lety, dokázali takřka nemožné. Poprvé vstřelili úvodní branku duelu, o niž se na začátku druhého dějství postaral Červený, který podobně jako Kvapil či Smoleňák patří k častým střelcům série. Bílí Tygři srovnali krátce po zahájení třetí dvacetiminutovky zásluhou Bulíře. Nervy drásající závěr rozhodla přesilovka Východočechů, v čase 59:29 tečoval střelu Koukala Smoleňák, jenž svou trefou rozhodl duel, zlomil černou sérii svěřenců Václava Sýkory pod Ještědem, vrátil čtvrtfinále pod Bílou věž a zařídil pro Mountfield sedmý rozhodující zápas.
     
    Nejproduktivnější hráči

    Mountfield HK
    Východočeši se v play off opírají především o Radka Smoleňáka (3+2), důrazný útočník zaznamenal v sérii s Libercem dvě rozhodující branky a Hradec doufá, že tým dotáhne do semifinále. Čtyři kanadské body zaznamenali Jaroslav Bednář (1+3), Petr Koukal (1+3) a Oskars Cibulskis. O korunu krále střelců Mountfieldu se Smoleňák dělí s Rudolfem Červeným, jenž také zaznamenal tři góly.

    Bílí Tygři Liberec
    Severočeši odehráli o tři zápasy více než Hradečtí, v předkole play off vyprovodili v nejrychlejším možném čase pražskou Spartu. Jejich hlavní tahoun je také zcela jasný a ti kdo sérii sledují, vědí, že nemůže jít o nikoho jiného než Marka Kvapila (7+2), jenž je zatím vůbec nejproduktivnějším hráčem vyřazovací části celé extraligy. Činí se ale i další svěřenci Filipa Pešána. Skvěle si vede Tomáš Filippi (3+5). Nejvíc asistencí v play off zatím nasbíral obránce Filip Pyrochta (0+8).Tři góly už také zaznamenali Michal Bulíř (3+4) či Tyler Redenbach (3+2).
     
    Sestavy z předchozího duelu

    Předpokládá se, že stejně jako všechny předcházející zápasy v sérii bude i toto utkání nesmírně vyrovnané a o postupujícím může rozhodnout sebemenší chybička či dokonce (ne)šťastná náhoda. Jasné je zatím jedno. ČPP Aréna bude vyprodaná, takže se můžeme těšit na opravdu bouřlivou atmosféru v hledišti. Zajímavé bude také sledovat, zda Václav Sýkora či Filip Pešán sáhnou do sestav, které vyslali do posledního klání pod Ještědem.

    K 6. střetnutí série nastoupila mužstva takto:

    Bílí Tygři Liberec: Will – Pyrochta, Ševc, Jánošík, Šmíd, Maier, Derner – Jašek, Jelínek, Ordoš – Bakoš, Redenbach, Krenželok – Bulíř, Filippi, Kvapil – Stránský, Lakatoš, Vlach.

    Mountfield HK: Rybár – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Cibulskis, Vydarený – Smoleňák, Koukal, Červený – Bednář, Džerinš, Cingel – Köhler, Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo.
    Roman Will má úspěšnost zákroků v play off přes 94 %.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Cibulskis, Vydarený – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo – R. Pavlík.

    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Ševc (C), Pyrochta, Šmíd (A), Jánošík, Derner, Maier – L. Krenželok, P. Jelínek (A), Bulíř – M. Kvapil, Filippi, Bakoš – Ordoš, Redenbach, Jašek – J. Vlach, Lakatoš, J. Stránský.

    Rozhodčí: Hribik, Šír – Ondráček, Špůr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Změny v sestavě

    Václav Sýkora tedy žádné změny na své soupisce neprovedl, Filip Pešán naopak výrazně přeházel své útočné řady, více prostoru by měl dostat také Marek Kvapil, jenž se i s Tomášem Filippim přesunul do druhé formace k Martinu Bakošovi. Beze změn zůstává pouze čtvrtá útočná letka Bílých Tygrů.
     
    Do startu duelu už nezbývá ani pět minut a po ledové ploše již krouží čtveřice sudích, čekáme na příchod hráčů obou celků.
     
    Hokejisty Hradce Králové vítá při nástupu na led již téměř zcela zaplněná ČPP Aréna, svěřenci Filipa Pešána jim jsou v patách.
     
    Před zahájením samotného duelu ještě zazněla státní hymna České republiky. Ceremoniím bylo tímto učiněno zadost, start duelu o hokejový život může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Zápas byl zahájen, Liberečtí vyhráli úvodní vhazování a poslali kotouč rovnou do brankoviště Rybára, puk ležel asi pět vteřin na brankové čáře a nikdo si ho nevšímal, nakonec ho našel Červený, jenž zachránil Hradec a vyhodil touš z pásma!
     
    00:44
    Filip Pavlík vyhrál souboj u levého hrazení v pásmu Mountfieldu, přenesl hru na opačnou stranu a Lvi postupují vpřed.
     
    01:07
    Ordoš dostal kotouč přes obrannou modrou Severočechů, ti se ale příliš daleko se svou akcí nedostali, zastaveni byli už v půlce hřiště.
     
    01:38
    O chvíli později tečoval Ordoš u pravé tyče střelu z mezikruží a kotouč jen těsně minul brankovou konstrukci Mountfieldu!
     
    02:10
    Svěřenci Václava Sýkory teď nezvládli založit útok a po prudké přihrávce se píská zakázané uvolnění. Buly po levici Rybára.
     
    02:19
    Liberec má v úvodu utkání obrovský tlak! Krenželok vypálil z mezikruží a orazítkoval pravou tyč svatyně Východočechů! Rybár následně touš přikryl rukavicí.
     
    02:43
    Hradečtí zavezli černou pryž do třetiny Severočechů, ale moc dlouho si s ní nepohráli, Liberec se rychle osvobodil.
     
    03:14
    Do další šance Bílých Tygrů se tlačil Bakoš, dobře však zapracoval Filip Pavlík, jenž soupeře odstavil od puku.
     
    03:47
    Hráči z města pod Ještědem nahodili kotouč na zadní mantinel, od kterého nebezpečně vyjel Ordoš, jenž se snažil přihrávat v předbrankovém prostoru, pas však na spoluhráče neprošel.
     
    04:28
    První střelu na Willa vyslal od levého hrazení Gregorc, ale strážce svatyně Bílých Tygrů byl připraven.
     
    04:47
    Svěřenci Filipa Pešána následně nenaložili dobře s rozehrávkou a Lakatoš nebyl dostatečně rychlý, takže se píská zakázané uvolnění. Buly po pravé ruce Willa.
     
    05:12
    Graňák šikovně rozehrál zpoza vlastní klece doleva. Akci zakončil Filip Pavlík ranou od modré čáry z osy hřiště. Mířil však nepřesně.
     
    05:33
    Severočeši kontrolují hrací předmět ve svém pásmu, rozehrát nezvládli, Smoleňák jim sebral touš a z pravé strany pálil. Byl ale z ideálního úhlu, takže Will neměl větší problém se zastavením jeho pokusu.
     
    06:01
    Rybár hokejkou vypomohl Vydarenému s rozehrávkou Lvi se po levém hrazení dostali přes útočnou modrou, před Willem se však déle nezdrželi.
     
    06:33
    Východočeši odpovídají na úvodní tlak Bílých Tygrů. Koukal přihrál z osy hřiště doprava, Smoleňák mířil do horní části brány, trefit ji ale nezvládl.
     
    07:07
    Souboj za klecí Rybára vyhrál Zámorský, jenž předal ve středu kluziště kotouč Bednářovi, jenž jej dovezl na opačný konec hrací plochy.
     
    07:18
    Po dalším zákroku hradeckého gólmana proti tečované střele následuje první komerční pauza. Úvod duelu byl strhující, je téměř zázrak, že skóre je stále bezbrankové.
     
    07:34
    Filip Pavlík udržel v rohu kluziště Ordoše na svých zádech a vyhodil kotouč po hrazení, Bílí Tygři se ale do třetiny bleskově vracejí.
     
    07:59
    Nahození Redenbacha ze středního pásma schoval Rybár pod svými betony, buly po jeho pravici.
     
    08:10
    Cibulskis ometl kotouč o mantinel, snažíc se vyhodit. Na modré čáře však zastavil touš Pyrochta, jehož zblokovaná rána končí v ochranné síti.
     
    08:33
    Hradečtí předvedli rychlou akci, Smoleňák zakombinoval se svými spoluhráči z útočné letky – Koukalem a Červeným, odražený kotouč se dostal k Zámorskému, jenž ranou od pravého hrazení prověřil pozornost Willa, kretý kotouč ukryl ve své náruči.
     
    09:03
    Zámorský v rohu hřiště naroloval čistě na mantinel Stránského, díky čemuž mohou Východočeši rozjet další ofenzívní snahy.
     
    09:29
    Rybár zastavil hokejkou puk pro Filipa Pavlíka, jenž však po pravém mantinelu vyhodit nedokázal.
     
    10:02
    Vydarený vystřelil z levé strany od modré čáry, kotouč se od betonů Willa odrazil dopředu, kde byli beci Liberce důraznější než útočníci Hradce.
     
    10:32
    Dragoun nejprve získal kotouč v rohu hřiště, jenže následně ho dva beci přišpendlili na mantinel a svěřenci Filipa Pešána mohou kupředu.
     
    10:49
    Lukáš Jašek se dostal na pravém mantinelu k puku a ihned jej nasměroval na klec Rybára, který však jeho pokus viděl a bez potíží ukryl v náruči.
     
    11:04
    Kukumberg vyhrál buly před svým gólmanem a následně se postaral i o to, aby černá pryž opustila kritický prostor před brankovištěm jeho celku.
     
    11:27
    Zámorský dobře vypomohl v obraně Gregorcovi a vyvezl touš po pravém hrazení z třetiny Mountfieldu, jenž rozjíždí další útok.
     
    12:00
    Dominik Graňák zastavil svou hokejkou pronikajícího soupeře a vyfasuje dvě zasloužené minuty za držení protihráče, Bílí Tygři si tak zahrají první přesilovku, které jsou zatím v této sérii alfou a omegou. Následně probíhá další komerční brejk.
     
    12:12
    Liberečtí vyhráli buly před Rybárem a rychle postavili přesilovku, Kvapil z pravého kruhu mířil jen těsně vedle levé tyče.
     
    12:45
    Rána Pyrochty od modré byla tečována a následně zasáhla do obličeje Michala Bulíře, jenž se jen s velkou bolestí zvedá z ledové plochy.
     
    13:03
    Bílí Tygři opět získali kotouč po vhazování, do pásma Mountfieldu se ale dostali až na druhý pokus a o kotouč teď bojují v rohu za klecí Lvů.
     
    13:28
    Dobré napadání Petra Koukala slavilo úspěch. Forvard Mountfieldu vyhodil kotouč přes obrannou modrou.
     
    14:00
    Hradečtí ubránili první oslabení v zápase a jsou kompletní, Bílí Tygři však i nadále tlačí na svého protivníka.
     
    14:26
    Džerinš se dostal s kotoučem za útočnou modrou, ale otočka mu vůbec nevyšla a hrací předmět ztratil.
     
    14:43
    Od pravého mantinelu teď nebezpečně vystřelil Redenbach, jehož pokus Rybár vyrazil jen s většími obtížemi!
     
    15:15
    Zigo nadvakrát dostal černou pryž za obrannou modrou, další postup Východočechů pak zastavilo postavení mimo hru.
     
    15:31
    Šmíd se dostal s kotoučem až do třetiny Hradeckých a od levého mantinelu poslal kotouč do mezikruží, zblokovaná rána končí v ochranné síti. Buly po pravici Rybára.
     
    16:01
    Džerinš nesebral kotouč Ševcovi, který stihl od modré nahodit na zadní mantinel. Mountfield se však o chvíli později vymanil z tlaku protivníka.
     
    16:34
    Liberečtí jsou v této části zápasu rozhodně aktivnějším celkem. Z pravé strany od modré čáry to nebezpečně zkusil Ševc, jeho rána ale minula vzdálenější tyč svatyně Lvů.
     
    17:09
    Zámorský nastřelil kotouč do pásma soupeře a sám se za ním vydal, předskočil obránce soupeře a nahrával do mezikruží, kde však žádný z jeho spoluhráčů neoperoval.
     
    17:49
    Východočeši kontrolují touš za vlastní bránou a obě mužstva bleskově posílají na led čerstvé síly.
     
    18:13
    Nahození Libereckých dojel Lakatoš, díky němuž se Bílí Tygři usadili v prostoru před Rybárem, jenže ne na dlouho.
     
    18:46
    Vydarený zastavil přihrávku před vlastní bránu a rychle rozjel akci na opačnou stranu. Zpětná přihrávka Červeného jej ale nenašla.
     
    19:23
    Severočeši opět pronikají do třetiny Mountfieldu a rozjíždějí kombinaci podél mantinelů.
     
    19:51
    Závěr prvního dějství chytil pěkné tempo, téměř se nepřerušuje a hra pěkně plyne. Liberec ještě operuje před Rybárem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dvacetiminutovka rozhodujícího sedmého čtvrtfinále mezi Hradcem a Libercem je za námi. Severočeši do ní vstoupili lépe a několikrát byli neskutečně blízko tomu, aby vstřelili první gól. Při Mountfieldu však stála trocha štěstí a úvodní nápor protivníka přestál. Následně byli aktivnější Lvi, jenže jejich převahu zastavilo vyloučení Graňáka, po němž do svých rukou znovu přebrali otěže střetnutí hráči z města pod Ještědem. Duel je ale po dvaceti minutách hry stále zcela otevřený, uvidíme, jak se hra bude vyvíjet po přestávce.
     
    Střely na bránu v první třetině

    Mountfield HK – 8
    Bílí Tygři Liberec – 5
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:13.
     
    Rozhodčí jsou již zpět na hrací ploše, napjatě se očekává návrat hokejistů obou mužstev. Druhá třetina odstartuje přibližně za dvě minuty.
     
    Hlavní trenér Filip Pešán byl při příchodu na střídačku přes ochranu bezpečnostní služby zasažen vodou, ale bude v pořádku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Bílí Tygři opět vyhráli vhazování a hned se natlačili do prostoru před Rybárem. Bulíř poslal do přebrankového prostoru střílený pas, ale gólman Lvů zasáhl svou hokejkou.
     
    20:49
    Hradečtí také dostali kotouč za útočnou modrou, ale v prostoru před Willem se příliš dlouho nezdrželi, k vidění byli dva zákroky na hraně pravidel.
     
    21:24
    Severočeši nastřelili kotouč na zadní mantinel, kde jej sebrali beci Mountfieldu a rychle jej dostali na opačný konec hrací plochy.
     
    21:53
    Dragoun vybojoval kotouč za bránou Bílých Tygrů a přihrál na pravý kruh Köhlerovi, jehož rána skrz chumel hráčů před Willem neprošla.
     
    22:27
    Svěřenci Filipa Pešána opět kombinují před bránou Lvů, nakonec se vlastní nepřesností o pásmo připravili.
     
    22:47
    Marek Kvapil už měl našlápnuto do samostatného úniku, jenže přihrávku dostal příliš prudkou, a tak místo obrovské šance přichází zakázané uvolnění Liberce!
     
    23:09
    Bakoš pronikl po levém hrazení přes útočnou modrou a zavezl kotouč do rohu hrací plochy, kde o něj bojuje čtveřice hokejistů.
     
    23:35
    Početní výhodu dostávají poprvé v zápase k dispozici Hradečtí! Redenbach je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    23:43
    Jenže Bílí Tygři opět vyhráli buly a vyhodili kotouč až ke gólmanovi Mountfieldu.
     
    24:03
    Po pravé straně se do šance propracoval Bednář, jeho rána z kruhu mířila na zadní tyč, jenže Will ji vykopl!
     
    24:25
    Největší šance Hradce v zápase! Zámorský tvrdě vystřelil od modré, kotouč se odrazil od tyče ke Koukalovi, jenž pálil do prázdné brány, jenže Will se famózně stihl přesunout a zákrokem z třídy zázračných chytil jasný gól!
     
    25:01
    Hradec stále drží protivníka v jeho třetině, Kukumberg dostal přihrávku do předbrankového prostoru, jeho teč však nebyla dostatečně důrazná a puk mezi tři tyče nemířil.
     
    25:35
    Liberečtí jsou kompletní. Hradečtí nastřelili kotouč na zadní mantinel a Červený beky soupeře nepřebruslil – zakázané uvolnění.
     
    26:02
    Koukal zastavil u mantinelu pronikajícího Filippiho, po jeho vyhození o mantinel zasáhla do hry liberecká střídačka, pročež je hra vykázána do středního pásma. Následuje komerční přestávka.
     
    26:18
    Lakatoš si najel na pravý kruh a prudce vypálil na vzdálenější tyč, Rybár jeho pokus betonem vykopl.
     
    26:46
    Východočeši spěchali kupředu s protiútokem, jenže Berger prováhal ideální čas pro přihrávku na Köhlera.
     
    27:13
    Filip Pavlík přihrál z pravého mantinelu na krok Kukumbergovi, jenž už mohl pálit, jenže jeho ránu zastavila hokejka obránce.
     
    27:50
    Redenbach spěchá po levém hrazení do pásma Lvů. Nastřelil kotouč na zadní mantinel a jeho formace spěchá napadat.
     
    28:16
    Filip Pyrochta vyslal z levé strany od modré čáry pokus těsně nad ledem. Mířil na přední tyč, ale nepřesně.
     
    28:44
    Východočeši se teď osvobodili jednoduchým vyhozením, Bílí Tygři se opět dostávají do náporu a mají více ze hry.
     
    29:20
    Cingel vybojoval kotouč v mezikruží, Džerinš se otočil na pravém kruhu a namířil puk na bližší tyč, jenže Will byl se svým betonem pohotový.
     
    29:43
    Stránský teď házenkářským způsobem prodloužil vyhození ze svého obranného pásma. Hradečtí se do něj ale brzy vrátili.
     
    30:15
    Ševc sebral vyhozený touš ve středu hrací plochy a ihned jej poslal zpět za bránu Lvů. Rybár si o chvíli později poradil s pomalou přízemní střelou od modré.
     
    30:30
    Gregorc šikovně bekhendem posunul černou pryž po mantinelu dál. Hradečtí však nedokázali dobře rozehrát a po zakázaném uvolnění se hra stěhuje zpět před jejich bránu.
     
    31:00
    Takhle dlouho ještě v žádném zápase série nebylo skóre bezbrankové, na ledě však není vidět, že by týmy jen bránily.
     
    31:09
    Radek Smoleňák dostal kotouč na vrchol levého kruhu a svou ranou orazítkoval levou tyč svatyně Bílých Tygrů!
     
    31:48
    Nyní zase Severočeši zavařili v pásmu před Rybárem, na něhož nakonec zleva nahodili kotouč. Gólman Lvů byl pozorný.
     
    32:06
    Dragoun sice ve středu kluziště ideálně nezpracoval, jenže puk přebral Köhler a Lvi tak okupují prostor před Willem.
     
    32:19
    Filip Pavlík dvakrát pálil. Nejprve z pravé strany, kdy rozvlnil boční síť. Pak puk znovu přebral za bránou, vyjel si na opačnou stranu a zkusil to opět na přední tyč. Oba pokusy však byli dost z úhlu a Will si s tím druhým poradil bez větších komplikací. Následuje komerční pauza.
     
    32:35
    Hradečtí vyhráli vhazování před Willem, jenže vytěžit z něj nebezpečný střelecký pokus nedokázali.
     
    33:02
    Gólman Bílých Tygrů pohlídal kotouč, který projel kolem jeho levé tyče do rohu hrací plochy.
     
    33:19
    Druhá přesilovka pro Hradec v zápase! Lakatoš vyrazil Smoleňákovi hokejku z rukou tak prudce, že ta dolétla málem až ke stropu ČPP Arény. Ševc sice vehementně protestuje u sudích, ale výrok už jim nerozmluví. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    33:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši využívají početní výhodu a otevírají skóre duelu! PETR KOUKAL dostal od Zámorského přihrávku z pravé strany do mezikruží. Zamíchal s pukem a bekhendem poslal kotouč ke vzdálenější tyči svatyně Liberce! Asistence: Petr Zámorský, Rudolf Červený.
    33:41 Petr KOUKAL - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    34:13
    Nahození ze středního pásma si brankář Will pohlídal a kotouč přikryl lapačkou. Buly po jeho pravé ruce.
     
    34:34
    Jánošík zpracoval kotouč na zadním mantinelu a poslal ho až za klec Rybára, Severočeši ale v pásmu žádnou kombinaci nepředvedli.
     
    34:56
    Po šanci Cingela, jehož ránu z levé strany Will vyrazil následuje vyloučení Mountfieldu. Gregorc inkasuje dvě trestné minuty za vysokou hůl. Velká šance pro Liberec srovnat skóre.
     
    35:13
    Hradečtí začali oslabení dobře, vyhráli buly před svým gólmanem a poslali hrací předmět přes všechny čáry.
     
    35:35
    Východočeši opět vystřelili kotouč až k Willovi, jenž tentokrát musel touš směřující do jeho brány zastavit holí.
     
    36:08
    Bílí Tygři se usazují v prostoru před Rybárem, tvrdou ránu Kvapila z levého kruhu brankář Hradce famózně vykopl betonem!
     
    36:40
    Svěřenci Václava Sýkory opět dostávají kotouč přes všechny čáry a Will pomáhá svým bekům s rozehrávkou.
     
    37:14
    Hradečtí jsou kompletní, ale nadále se musí bránit náporu Severočechů, kteří okupují prostor před jejich bránou.
     
    37:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí zamkli svého soupeře v jeho pásmu a z tlaku zdvojnásobují své vedení! Kukumberg tvrdě vypálil z vrcholu levého kruhu a přesnou tečí v předbrankovém prostoru se prosazuje RADEK SMOLEŇÁK – 2:0! Asistence: Roman Kukumberg, Jan Berger.
    37:45 Radek SMOLEŇÁK - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    38:18
    Liberečtí se snažili prosadit po inkasovaném gólu a tlačili na svého soupeře.Jenže místo toho museli nedovoleným zákrokem zastavit Dragouna, jenž by šel sám na bránu, sudí však vylučovat nebudou.
     
    38:37
    Šmíd rozehrává z obranné modré, kotouč na ní před Jelínkovi, jehož přihrávka skrz středový kruh kupředu neprošla.
     
    39:18
    Hradec je v těchto okamžicích jednoznačně lepším mužstvem. Cibulskis vypálil z pravé strany od modré čáry a Will si vůbec nebyl jist tím, zda kotouč uvěznil mezi svou ruku a tělo. To se mu ale podařilo.
     
    39:33
    Další tvrdý projektil od modré čáry, tentokrát z hole Filipa Pavlíka, Will fantasticky zasáhl vyrážečkou a drží svůj tým ve hře!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhé dějství rozhodujícího duelu čtvrtfinálové série mezi Mountfieldem a Bílými Tygry patří dějinám. Liberec v jeho úvodu pokračoval v tlaku, který si přinesl z první dvacetiminutovky a Hradecké dlouho k ničemu většímu nepouštěl. Zlom ale přišel po faulu Lakatoše na Smoleňáka. Petr Koukal se dostal v předbrankovém prostoru ke kotouči a bekhendem ho umístil na zadní tyč. Východočeši najednou působili na ledě mnohem aktivnějším dojmem a jejich nápor využil k druhé brance přesnou tečí Radek Smoleňák. Lvi tak před třetí třetinou vedou o dva zásahy, duel však ještě zdaleka není rozhodnut a mužstvo z města pod Ještědem dá do další části všechny zbývající síly.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem)

    Mountfield HK – 12 (20)
    Bílí Tygři Liberec – 10 (15)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:08.
     
    Hokejisté se vracejí na ledovou plochu, uvidíme, zda vstupují do posledního dějství této dlouhé a vyrovnané série.
     
    Filip Pešán dostal při příchodu na střídačku opět sprchu a musí si sundat promočené sako, toto chování fanoušků Mountfieldu HK je opravdu hodně nerozumné.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Lakatoš nastřelil kotouč za klec Mountfieldu, Rybár si pro něj dojel a sebral ho hokejkou, následně přenechal touš spoluhráčům.
     
    40:29
    Na druhé straně se po nepříliš důrazném zakončení Smoleňáka strhla menší šarvátka před Willem, kterou ale sudí rychle rozehnali.
     
    40:34
    Východočeši vyhráli buly a podél modré čáry přenesli hru doleva. Filip Pavlík tvrdě vypálil, jenže Will jeho střelu chytil mezi své betony!
     
    41:09
    Obrovská šance Mountfieldu! Cingel jel z levé strany sám na Willa, jemuž udělal krásnou kličku a forhendem chtěl zasunout na přední tyč, gólman Liberce odklouzal, jenže forvard Lvů netrefil bránu!
     
    41:40
    Další velká šance Hradce! Vydarený vystřelil z ostrého úhlu, Will vyrazil a Köhler dorážel z předbrankového prostoru! Jeho pokus zastavil famózní zákrok betonem strážce liberecké svatyně!
     
    42:16
    Liberečtí dostávají lacino šanci vrátit se do zápasu. Zigo vyhodil puk na trestnou lavici a inkasuje dvě minuty za zdržování hry.
     
    42:38
    Východočeši dostali touš za obrannou modrou a Koukal šel napadat Ševce, jenž se musel s pukem stáhnout.
     
    42:59
    Filip Pavlík se teď obětavě vrhl do kombinace Severočechů a v poloze na ledě nohou zastavil přihrávku do stoprocentní šance.
     
    43:17
    Bulíř obdržel křižnou přihrávku na pravý kruh a pálil z první! Bleskový přesun Rybára zastavil jeho ránu!
     
    43:43
    Východočeši opět vyhazují přes všechny čáry a Bílí Tygři musí se svou kombinací začít od Willa.
     
    44:04
    Velká komplikace pro mužstvo Václava Sýkory. Koukal inkasuje dvě minuty za podražení a Liberec bude hrát 12 sekund přesilovku 5 na 3!
     
    44:17
    Bakošovu střelu od modré obětavě zablokoval Bedřich Köhler a Hradec se osvobozuje.
     
    44:46
    Bedřich Köhler zastavil další pokus z hole Kvapila a následně se pokusil vyhodit, to se mu však nepodařilo.
     
    45:18
    Bulíř zakončoval bekhendem z bezprostřední blízkosti! Jeho pokus minul pravý horní roh klece Lvů jen o kousek!
     
    45:49
    Marek Kvapil dostal přihrávku na vrchol levého kruhu a tvrdě vypálil! Patrik Rybár předvedl famózní semafor a jeho ránu zastavil!
     
    46:04
    Mountfield je kompletní a Zámorský se u zadního mantinelu nenechal přetlačit, Lakatoše udržel na svých zádech a vyhazuje.
     
    46:26
    Po vyhození kotouče mimo hrací plochu se opět přerušuje. Probíhá další ze série komerčních přestávek.
     
    46:56
    Východočeši vyhodili kotouč za bránu Willa, kde ho sebrali obránci Bílých Tygrů, kteří po pravém hrazení otáčejí směr hry. Východočeši vyhodili puk přes všechny čáry a je jim pískán icing. Buly po pravé ruce Rybára.
     
    47:04
    Martin Ševc vyslal pokus z osy hřiště od modré čáry. Jeho rána ale mířila dobře postavenému brankáři Lvů jen na hrudník.
     
    47:34
    Filip Pavlík sebral kotouč v rohu kluziště a dobrým postojem odmítl napadajícího Bakoše, jenže kotouč neukořistil.
     
    47:52
    Jak již bylo avizováno před utkáním, ČPP Aréna je dnes vyprodaná, o elektrizující atmosféru se stará 6890 fantastických, hradeckých i libereckých, fanoušků!
     
    48:10
    Východočeši opět dostali černou pryž za bránu Willa, zakázané uvolnění je však o chvíli později pískáno na opačné straně.
     
    48:47
    Po tečované střele od modré zasáhl letící kotouč Rybára do masky, sudí ale nepřerušuje, brankář Hradce není otřesen. Liberec následně neudržel útočnou modrou a vystavil se do ofsajdu.
     
    49:09
    Derner sebral puk před napadajícím Koukalem a po levé straně rozjel další akci Severočechů. Ti však nepřekročili útočnou modrou v souladu s pravidly.
     
    49:41
    Liberečtí nyní zavařili soupeři, když nebezpečně kombinovali kolem brány protivníka, Rybár na chvíli vyjel z brány, ale stihl se do ní včas vrátit. Mountfield se následně vystavil do ofsajdu.
     
    50:07
    Derner si vyjel na levý kruh a nebezpečně to zkusil na přední tyč. Gólman mužstva z města pod Bílou věží zkrotil jeho ránu na hrudi.
     
    50:34
    Červený sice nestihl zpracovat prudkou přihrávku na levý kruh, ale kotouč i bez jeho pomoci opouští třetinu Lvů.
     
    51:01
    Bulíř se snažil projít po pravé straně, jenže Zámorský dobře zakročil a získal puk.
     
    51:10
    Lukáš Cingel si vyjel mezi kruhy a nebezpečně pálil na vzdálenější tyč. Will famózně zasáhl betonem a drží svůj tým ve hře!
     
    51:33
    Na druhé straně se dostal na pravý kruh Krenželok a svou razantní střelu namířil na přední tyčku. Rybár měl lapačku pohotovou.
     
    51:45
    Dragoun poslal kotouč za vlastní bránu, odkud ho Filip Pavlík vyhodil přes všechny čáry. Zakázané uvolnění a buly po pravici brankáře Mountfieldu.
     
    52:02
    Köhler teď vůbec nejel za pukem, který byl za bránou Liberce, spěchal co nejrychleji, aby byl v dobré pozici na kruzích a nepískalo se zakázané uvolnění, což se mu povedlo.
     
    52:36
    Kotouč se po vyhození Zámorského svezl po plexiskle do ochranné sítě. Následuje komerční brejk. Možná poslední.
     
    52:47
    Džerinš vyhrál vhazování před vlastní klecí a Cibulskis okamžitě poslal kotouč po hrazení z pásma. Lotyšská spolupráce zafungovala na jedničku.
     
    53:09
    Filip Pavlík se rychlou přihrávkou zbavil napadajícího Redenbacha, díky čemuž mohou Lvi postupovat kupředu.
     
    53:38
    Dragoun se dostal ke střele z pravé strany, byl však ve špatném úhlu. Will jeho první ránu vyrazil a k dorážce se útočník Mountfieldu nedostal.
     
    54:07
    Nahození na bránu Východočechů z větší vzdálenosti Rybár bleskově ukryl pod lapačku. Buly po jeho pravé ruce.
     
    54:18
    Džerinš opět získal kotouč po vhazování. Hradečtí už nic velkého vymýšlet nebudou, znovu se osvobodili icingem.
     
    54:33
    Ševc tvrdě vypálil z levé strany od modré čáry, Rybár vykopl betonem. O chvíli později lapil i pokus Kvapila z bezprostřední blízkosti.
     
    54:52
    Svěřenci Filipa Pešána opět nedokázali přejít přes útočnou modrou tak, jak to předepisují regule – ofsajd.
     
    55:14
    Vydarený zastavil prudkou kolmou přihrávku do pásma Lvů a vyhazuje o levý mantinel.
     
    55:39
    Červený s Koukalem důrazně napadali za bránou Bílých Tygrů a zdrželi tak rozehrávku protivníka, jenž se až teď dostává před Rybára.
     
    56:01
    Po souboji několika hráčů u obranné modré se píská zásah hradecké střídačky a Filip Pešán si bere oddechový čas!
     
    56:01
    Vhazuje se po pravici Rybára, Will zůstává na střídačce, Bílí Tygři hrají se šesti hráči v poli!
     
    56:08
    Džerinš vyhrál další buly, kotouč z jeho hole dojel k Rybárovi, jenž ho ihned přikryl rukavicí. Další vhazování v obranném pásmu Lvů.
     
    56:18
    Filip Pyrochta se dostal ke střele z levé strany od modré čáry. Rybár jeho pokus nejprve srazil na led a pak položil lapačku na puk.
     
    56:37
    Cibulskis zastavil přihrávku do předbrankového prostoru. Koukal zabojoval u obranné modré a Lvi dostali kotouč o pár metrů dál od klece Mountfieldu.
     
    56:59
    Redenbach dostal kotouč na pravý mantinel a ihned ho vyslal na bránu Hradce. Rybár opět srazil touš před sebe a až následně ho přikryl rukavicí. Strategicky se snaží šetřit čas.
     
    57:22
    Bilíř se od zadního mantinelu nedokázal protlačit před bránu Lvů. Beci Mountfieldu ho odzbrojili a poslali kotouč na zakázané uvolnění.
     
    57:43
    Smoleňák obětavě padl do střely Pyrochty, což vyústilo ve vyhození kotouče přes všechny čáry.
     
    58:13
    Vydarený vystřeluje kotouč přes obrannou modrou a Východočeši se opět na chvíli vymaňují z tlaku protivníka.
     
    58:48
    Severočeši opět chvíli vařili svého soupeře v jeho třetině, Cingel ale zabojoval na obranné modré a poslal puk k bráně Bílých Tygrů.
     
    58:57
    Liberecké nahození přikryl Rybár lapačkou. Následně do něj najel jeden z útočníků Severočechů a srazil mu z hlavy masku. Sudí proto vykazují hru do středního pásma.
     
    59:04
    Dragoun vyhrál vhazování proti Filippimu, přesto se hráči z města pod Ještědem opět usazují na zadním mantinelu, kde se rvou s beky Lvů o touš.
     
    59:32
    Filippi vybruslil z pravého rohu a snažil se překvapit Rybára ranou na přední tyč. Strážce svatyně Mountfieldu však byl na své konstrukci dobře přilepený. Následoval icing Hradce.
     
    59:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se ještě starají o pořádné drama! Ševcova rána z modré čáry se odrazila od zadního mantinelu. Před bránu puk posunul Ordoš a v důležitém prostoru byl nejdůraznější LUKÁŠ KRENŽELOK, jenž poslal touš do sítě. Asistence: Jan Ordoš, Martin Ševc.
    59:38 Lukáš KRENŽELOK - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:38
    Sudí ještě zkoumají záznam hry, ale branka bude uznána, diskutuje se jen o čase.
     
    59:45
    Liberec hraje i nadále bez gólmana, Bílí Tygři rychle přenášejí hru na zadní mantinel za klec Lvů!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, je konec! Hradec Králové podruhé ve své historii postupuje do semifinále play off extraligy! Vyrovnanou sérii muselo po šesti zápasech rozhodnout sedmé utkání na soutoku Labe a Orlice. V první třetině měli navrch hráči z města pod Ještědem a při Mountfieldu muselo stát i hokejové štěstí, které ho zachránilo od inkasované branky. Bílí Tygři byli lepší i na začátku druhého dějství, jenže své akce gólově zúročit nezvládli. Zlomovým okamžikem duelu se stal faul Lakatoše na Smoleňáka a následná přesilovka, kterou využil Petr Koukal. O čtyři minuty později se prosadil Radek Smoleňák a výběr Václava Sýkory vedl o dvě branky. Ve třetí třetině už se celek z města pod Bílou věží soustředil především na defenzívu. Celé dějství precizně odbránil a skvěle chytajícímu Rybárovi sebral nulu až šťastný gól Severočechů, který 22 vteřin před třetí sirénou zaznamenal Lukáš Krenželok. Na vyrovnání však mužstvu Filipa Pešána nezbyl čas a do semifinálových bojů tak postupuje Mountfield Hradec Králové! Bílým Tygrům z Liberce však patří všechna čest za úžasný výkon, který v této sérii, jenž je hodná zapamatování, předvedli.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem)

    Mountfield HK – 12 (32)
    Bílí Tygři Liberec – 17 (32)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Mountfield HK – Petr Koukal
    Bílí Tygři Liberec – Roman Will
     
    Semifinálové dvojice Generali play off Tipsport extraligy

    HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno
    Mountfield HK – HC Oceláři Třinec
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pondělního večera a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:07:43)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 34. Koukal (Zámorský, Červený), 38. Smoleňák (Kukumberg, Berger) – 60. L. Krenželok (Ordoš, Ševc)


    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Cibulskis, Vydarený – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo – R. Pavlík.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Ševc (C), Pyrochta, Šmíd (A), Jánošík, Derner, Maier – L. Krenželok, P. Jelínek (A), Bulíř – M. Kvapil, Filippi, Bakoš – Ordoš, Redenbach, Jašek – J. Vlach, Lakatoš, J. Stránský.

    Rozhodčí: Hribik, Šír – Ondráček, Špůr

    Diváci: 6890
    Mountfield HK 4 3 Liberec
    #1 Čtvrtek 15.03.2018 • 18:00
    Mountfield HK - Liberec 3:2 po prodl.
    #2 Pátek 16.03.2018 • 17:20
    Mountfield HK - Liberec 3:1
    #3 Pondělí 19.03.2018 • 17:20
    Liberec - Mountfield HK 4:2
    #4 Úterý 20.03.2018 • 18:00
    Liberec - Mountfield HK 3:0
    #5 Čtvrtek 22.03.2018 • 17:20
    Mountfield HK - Liberec 1:2
    #6 Sobota 24.03.2018 • 11:00
    Liberec - Mountfield HK 1:2
    #7 Pondělí 26.03.2018 • 17:20
    Mountfield HK - Liberec 2:1
    thejrc.org