Finsko – Malta 5:0 (kon.) | Bulharsko – Kazachstán 2:1 (kon.) | Albánie – Norsko 0:1 (kon.)
Portugalsko – Nizozemsko 0:3 (kon.)
konec
Portugalsko
0:3 (0:3)
Nizozemsko
Pondělí 26.03.2018, 20:30 • Stade de Genève • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Hráči si opět plní reprezentační povinnosti, přičemž se v dnešním zápase zaměříme na souboj mezi Portugalskem a Nizozemskem.
     
    Portugalsko

    Fotbalisté Portugalska prožívají velmi úspěšné období. Tento celek totiž ovládl poslední Mistrovství Evropy a posléze také Konfederační pohár. Dalším cílem se pochopitelně stává nadcházející Mistrovství světa, do kterého se Portugalci kvalifikovali z prvního místa. Portugalsko ztratilo body pouze v jediném zápase a v konečném součtu měli stejný celkový počet bodů jako druhé Švýcarsko. Až lepší skóre rozhodlo o tom, že Portugalsko postoupilo z první pozice. K tomuto faktu pochopitelně napomohl také Cristiano Ronaldo, jenž vstřelil téměř polovinu branek svého celku.
     
    Nizozemsko

    Na opačné straně stojí Nizozemsko, které naopak má v posledních letech nebývalé problémy s kloudnými výkony. Nizozemci se nakonec na Mistrovství světa nepodívají, neboť díky horšímu skóre se ocitli za druhým Švédskem. Tento tradiční účastník velkých turnajů se potýkal s druhou nejproduktivnější útočnou vazbou své skupiny, naopak defenzíva byla třetí nejméně propustnější. Nejlepším střelcem byl velezkušený Arjen Robben, jenž měl na kontě šest branek.
     
    Úvodní sestavy:

    Portugalsko: Lopes – Cancelo, Rolando, Fonte, Rui – Adrien Silva, M. Fernandes – Quaresma, B. Fernandes – Gomés – Ronaldo
    Náhradníci: Patrício, Alves, Neto, Guerreiro, Moutinho, A. Silva, Mário, B. Silva, Guedes, Martins, Cédric, Beto, Neves

    Nizozemsko: Cillessen – Tete, de Ligt, van Dijk, Aké, Vilhena – van de Beek, Pröpper, Wijnaldum – Depay, Babel
    Náhradníci: Zoet, de Vrij, De Roon, Til, Berghuis, Strootman, Bizot, Weghorst, Fosu-Mensah, Kluivert, Van Aanholt, Promes, Dost.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se s míčem seznámili také hostující hráči, avšak přenesení hry na pravou stranu hřiště nedokázal Tete ideálně zpracovat.
     
    4
    Ronaldo si na vlastní polovině pohrával s kulatým nesmyslem, načež ho k zemi poslal napadající Babel. Je pískáno ve prospěch Portugalska.
     
    5
    Nizozemsko je v tuto chvílí v držení kulatého nesmyslu, se kterým kombinuje v blízkosti středového kruhu. Hosté to zřejmě zkusí po levé straně.
     
    6
    Depay obdržel přihrávku na levou stranu, avšak proti němu včas vystoupil z obrany Cancelo. Nyní jsou u míče domácí hráči.
     
    7
    Ronaldovi se podařilo obejít jednoho z bránících hráčů, posléze se mu už ale nepodařilo předat míč na levou stranu. Aut pro Nizozemce.
     
    8
    Hra je nyní přerušena, neboť na zemi zůstal ležet technicky velmi dobře vybavený Quaresma. Po odpískání ho možná trochu dohrál Aké.
     
    9
    O pár vteřinek později se ale Quaresma dostal ke svému klasickému počínání na pravém křídle. Navíc se mu podařilo vybojovat rohový kop.
     
    10
    K jehož rozehrávce se postavil již zmiňovaný Quaresma, který ale nenašel nikoho ze spoluhráčů. Portugalsko ale pokračuje v náporu.
     
    11
    Portugalci byli nuceni uklidnit hru a s míčem se dostali až na vlastní obrannou polovinu. V tuto chvíli sledujeme řadu krátkých přihrávek.
     
    12
    Gomes spolupracoval s Cancelem, avšak tuto dvojici stačila obrana Nizozemska včas dostoupit. Navíc Pröpper vybojoval hrací předmět.
     
    12
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Nizozemci rozjeli akci na pravém křídle, načež do nepovedené střely van de Beeka ještě strčil nohu MEMPHIS DEPAY. Lopes byl na jeho tvrdou ránu krátký.
    12. DEPAY - 0:1
     
    13
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli dlouho čekat. Paradoxně to byli hosté, kteří zužitkovali hned svojí první velkou šanci.
     
    14
    Ihned po rozehrávce to domácí opět zkusili po pravé straně, kde se ale Quaresma vůbec nedostal k míči. Cillessen bude moct vykopávat.
     
    15
    Tete si nakonec úprk podél pravé autové čáry rozmyslel a místo toho se s míčem vydal na obrannou polovinu. Hosté to zkusí po levém křídle.
     
    16
    Další opět velmi jednoduchá akce v podání hostů přiměla domácí hráče zbystřit. Tentokráte ale nemusel Lopes vůbec zasahovat.
     
    17
    Aké to kousek za středovým kruhem udělal skvostně, načež ho Quaresma kontaktem o nohu poslal na trávník. Byla poskytnuta výhoda pro hosty.
     
    18
    Přetažený centr z kopačky Quaresmy přeci jenom zaplul na nohu Manuela Fernandese, kterému se ale nepodařilo ideálně zalepit balón.
     
    19
    Nyní Nizozemsko velmi dobře vystoupilo z obranné linie, čímž nedarovalo Quaresmovi téměř žádný prostor. Portugalsko se ale drží u balónu.
     
    20
    Naskakující Rui šel do souboje s van de Beekem hodně ostře, navíc si ve vzdušném souboji pomohl rukama. Je pískáno ve prospěch hostů.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nabízí zajímavou podívanou. O něco více ze hry mají Portugalci.
     
    22
    K dalšímu zakončení zpoza šestnáctky se dostal aktivní Depay, který ale mířil hodně nepřesné. Lopes se tak ujme rozehrávky.
     
    23
    Cancelo nakonec jako první zachytil odražený míč a následně se těžiště hry přetočilo na opačnou stranu. V tuto chvíli s ním hraje Fonte.
     
    24
    Gomes si an pravém křídle narazil s Quaresmou, posléze se do akce zapojil také Manuel Fernandes. Hosté se ale zatím pečlivě brání.
     
    29
    Ronaldo oslovil na levé straně nabíhajícího Ruie, jehož přízemní centr si málem do vlastní branky srazil Aké. Nizozemsko je stále pasivní.
     
    30
    Až nyní se tradiční účastník velkých turnajů prokousal na útočnou polovinu, kde si své obranné povinnosti splnil Quaresma.
     
    31
    Máme za sebou čtvrt zápasu, který se zatím alespoň herně odehrává dle očekávání. Jsou to ale Nizozemci, kteří už mají na kontě jednu branku.
     
    32
    Ronaldo se v pokutovém území svalil k zemi, pokutový kop se ale pískat nebude. Pětinásobný držitel Zlatého míče se pořádně zlobí.
    32. Měla se pískat penalta?
     
    32
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    To je šok, hosté totiž odskakují na rozdíl dvou branek! Do pokutového území přiletěl prudký centr z kopačky de Ligta, který do branky umístil RYAN BABEL.
    32. BABEL - 0:2
     
    33
    To jsou věci. Nizozemsko toho směrem dopředu moc nepředvedlo, i tak už vstřelilo dvě branky. Portugalsko to bude mít v tuto chvíli hodně složité.
     
    34
    Záhy posílal do malého vápna načechraný centr Quaresma, avšak naskakujícímu Ronaldovi chybělo pár čísel.
     
    35
    Hra musela být opět přerušena, neboť v předchozím souboji fauloval Ronaldo de Ligta. Na scénu přispěchal také lékařský personál.
     
    36
    Zatím hodně nevýrazný Bruno Fernandes chtěl na levou stranu narazit Ruiovi, který tento úmysl zřejmě vůbec nečekal.
     
    37
    Ke Quaresmovi se seběhla hned dvojice protihráčů, která pochopitelně slavila úspěch. Portugalsko ale nemusí smutnit, bude alespoň vhazovat.
     
    38
    Gomes se dostal do operativní pozice, ze které zkoušel překvapit rozhozenou obranu. Prudká přihrávka ale skončila na kopačce Van Dijka.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Už, už se zdálo, že se Fernandesovi podaří alespoň kloudně vypálit, opak byl ale pravdou. Cillessen předvedl rutinní zákrok.
     
    41
    Senzančí Lopes! Další z řady centrovaných balón doplachtil na hlavu Depaye, jehož hlavičku dokázal domácí brankář zneškodnit.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Joao Cancelo (Portugalsko).
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Hosté mají důvod opět slavit! Po standardní situaci se k míči dostal VIRGIL VAN DIJK, jehož pumelenice skončila v pravé dolní části brány.
    45+2. Van DIJK - 0:3
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, jenž nám přichystalo trochu překvapivý scénář. Územní převahu sice mělo Portugalsko, avšal branky střílel pouze soupeř. Nizozemcům stačilo opravdu málo a už se radovali ze tří branek. Ke konci poločasu to mohlo být ještě veselejší, další pohromu ale nedopustil Lopes.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Rolando, přichází Luis Neto.
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Adrien Silva, přichází Goncalo Guedes.
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází André Gomes, přichází André Silva.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Cillessen se po chvilkovém váhání rozhodl nakopnout míč na pravou stranu na Teteho, který ale přišel o balón. Hrát tak bude Portugalsko.
     
    49
    Quaresma si vzal na starost rozehrávku volného kopu z blízkosti autové čáry. Balón se snesl na hlavu Ronalda, kterého vychytal Cillessen.
     
    50
    Tak nakonec úplně jinak, zakončující Ronaldo se v době přihrávky nacházel v ofsajdu. Jakýkoliv rozruch tak byl naprosto zbytečný.
     
    51
    Ronaldo uspěl v hlavičkovém souboji, načež se do propadnuvšího míče opřel André Silva. Pumelenici ale zastavil jeden z bránících hráčů.
     
    52
    Portugalci vstoupili do druhého dějství ve velkém stylu. Cillessen měl další práci, neboť musel krýt Quaresmovo zakončení z menšího úhlu.
     
    53
    Aké měl velké problémy při bránění Ronalda, nakonec to ale zvládl na jedničku. Hvězdnému Portugalci se totiž nepodařilo ideálně nacentrovat.
     
    54
    Manuel Fernandes si vybral na levé straně Ruie, který na nic nečekal a okamžitě vrátil míč na vlastní obrannou polovinu.
     
    55
    Pröpper se ocitl v nezáviděníhodné situaci, neboť byl v obklopení snad trojice protihráčů. Průniková přihrávka na Wijnalduma byla úspěšným řešením.
     
    56
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Ricardo Quaresma, přichází Gelson Martins.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Kenny Tete (Nizozemsko).
     
    58
    Cillessen se doslova tygřím skokem vrhl po balónu, který před dopadem na trávník poslal ven z pokutového území.
     
    59
    V tuto chvíli se nám hra celkem uklidnila a momentálně je k vidění pozvolná kombinace v podání Nizozemska. Lopes je ve druhém poločasu stále bez práce.
     
    60
    Ronaldo se chtěl rychlostním způsobem dostat kolem Akého, avšak ten nebránil vůbec špatně. Domácí hráč nakonec centroval pouze k Cillessenovi.
     
    61
    Tak pozor! Joao Cancelo si v souboji s protihráčem pomohl zbytečným faulem, po kterém uviděl druhou žlutou a tedy červenou kartu.
    61. Červená karta po 2. žluté
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry a stále to vypadá, že si hosté nadějný výsledek pohlídají. Portugalsko musí i nadále dohánět tříbrankové manko.
     
    63
    Nizozemsko se u pokutového území soupeře moc dlouho neohřálo a v tuto chvíli se opět zatáhlo do defenzívy. Ta zatím funguje na jedničku.
     
    64
    Domácí stadion je ve varu, neboť se na zelený pažit doslova přiřítil jeden z fanoušků. Tento jedinec utíkal za Ronaldem, se kterým si chtěl pořídit fotku.
     
    65
    Pořadatelé se s touto záležitostí příliš nemazali a nyní se už může pokračovat ve hře. Van Dijk pozorně přečetl přihrávku na Ronalda.
     
    66
    Dalekonosný pas cílený na Vilhenu neměl dobré parametry a balón se snesl až do hlediště. Portugalsko tak bude vhazovat.
     
    67
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Tonny Vilhena, přichází Stefan de Vrij.
     
    68
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Georginio Wijnaldum, přichází Marten De Roon.
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Cristiano Ronaldo, přichází Joao Moutinho.
     
    69
    Tete se neodvážil k ničemu individuálnímu, nýbrž pouze přeposlal přihrávku na vedle stojícího Babela. Nizozemsko je i nadále u míče.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Marten Den Roon (Nizozemsko).
     
    74
    Obrázek hry se příliš nemění, v tuto chvíli sledujeme lehce nezáživnější pasáž. Portugalsko se nemůže dostat k žádnému tlaku.
     
    75
    Martins si to namířil do hustého bloku, který jeho útočný manévr alespoň na chvíli odrazil. Domácí hráči se rozhodlo zkusit štěstí po levé straně.
     
    76
    K hodně sympatické navštívence napřáhl Rui, jehož dělovku musel Cillessen vyrazit do strany. Hodně povedený moment.
     
    77
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Kevin Tete, přichází Guus Til.
     
    78
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Justin Kluivert.
     
    78
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Bruno Fernandes, přichází Joao Mário.
     
    79
    Bruno Fernandes zkoušel poslat do šestnáctky nebezpečnou nabídku, se kterou si ale pozorná hlídka před Cillessenem poradila.
     
    80
    Střídající Mário přenesl těžiště hru na zcela neviditelného Guedese, který nevyzrál na Akého. Fonte okamžitě hodil míč zpět do hry.
     
    81
    Guedes opět řádil na pravém křídle, nicméně ani tentokráte nenašel prostor, ve kterém se pohyboval André Silva.
     
    82
    Nizozemsko je téměř celý druhý poločas doslova přišpendleno kolem svého pokutového území. Obrana se ale jeví velmi jistým dojmem.
     
    83
    Portugalsko mělo k dispozici rohový kop, načež ještě před dopadem míče byl pískán útočný faul. Cillessen bude rozehrávat.
     
    84
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Matthijs de Roon, přichází Timothy Fosu-Mensah.
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Ryan Babel, přichází Steven Berghuis.
     
    85
    Zřejmě už i domácí hráči pochopili, že to na vítězství v dnešním zápase nebude. Za každou cenu se ale chtějí fanouškům odvděčit alespoň jednou brankou.
     
    86
    Moutinho neviděl v pokutovým území nikoho z kolegů, a tak se raději ještě rozhodl spolupracovat s Fontem.
     
    89
    Cillessen v akci! Jeden z hráčů Portugalska se vyhoupl na centrovaný balón, proti kterému se vytáhl brankář Barcelony.
    89. Cillessen vytasil senzační zákrok.
     
    90
    Ani teď to není gól! Martins ještě stačil poslat míč před odkrytou branku na Andrého Silvu, kterého na poslední chvíli zablokoval protihráč.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Nizozemsko si nakonec pohlídalo nadějné vedení z prvního poločasu a v dnešním utkání poráží ve slibně hrající formě Portugalsko. Hosté toho směrem dopředu moc nepředvedli, i tak skórovali hned třikrát. Naopak Portugalsko sice mělo výraznou územní převahu, k žádné brance to ale nevedlo.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:1. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:11. (22:24:25)

    David Suchý

    Branky: 12. Depay, 32. Babel, 45+2. Van Dijk

    Karty:   44. Cancelo (POR) – 57. Tete (NED), 72. Roon (NED)   61. Cancelo (POR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:1. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:11.
    Portugalsko: Lopes – Cancelo, Rolando, Fonte, Rui – Adrien Silva, M. Fernandes – Quaresma, B. Fernandes – Gomés – Ronaldo
    Náhradníci: Patrício, Alves, Neto, Guerreiro, Moutinho, A. Silva, Mário, B. Silva, Guedes, Martins, Cédric, Beto, Neves

    Nizozemsko: Cillessen – Tete, de Ligt, van Dijk, Aké, Vilhena – van de Beek, Pröpper, Wijnaldum – Depay, Babel
    Náhradníci: Zoet, de Vrij, De Roon, Til, Berghuis, Strootman, Bizot, Weghorst, Fosu-Mensah, Kluivert, Van Aanholt, Promes, Dost
    bahis siteleri