Okolo Flámska 2018 1. Niki Terpstra (kon.)
konec
Okolo Flámska 2018

1. Niki Terpstra

(2. Mads Pedersen, 3. Philippe Gilbert)

sk Neděle 01.04.2018, 14:00Cyklistika
     
    Preteky sú za nami. Prvé miesto vybojoval Holanďan Niki Terpstra z Quick-Step Floors, druhý prišiel Dán Mads Pedersen z Trek-Segafredo a tretí finišoval Belgičan Philippe Gilbert z Quick-Step Floors. Slovák Peter Sagan skončil na šiestom mieste. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a želáme príjemný zvyšok predĺženého víkendu. (17:15:27)
    Niki Terpstra z Quick-Step Floors zaslúžene oslavuje

     
    Preteky Okolo Flámska 2018 sa skončili.
     
    CIEĽ
    Peter Sagan sa v záverečnej rovinke dostal mimo boja o tretiu priečku. Finišuje až na šiestom mieste.
     
    1
    Otázka ostáva stále rovnaká. Kto zo skupinky veľkých favoritov si došpurtuje po tretie miesto? Podarí sa to Petrovi Saganovi? Pred nami je posledný kilometer!
     
    2
    Máme pred sebou posledných dvetisíc metrov. Terpstra si smeruje po zlato, 19 sekúnd na neho stráca Pedersen a za ním je o 12 sekúnd pomalšia skupina s Petrom Saganom. Otázkou finišu bude súboj o tretie miesto.
    Pedersen bojuje zo všetkých síl, tri kilometre pred cieľom je stále druhý

     
    4
    Štyri kilometre pred cieľom môžeme konštatovať, že Terpstra si smeruje po prvé miesto. Skupinu s Petrom Saganom má aktuálne až 26 sekúnd za sebou a už nemožno očakávať, že by ho dostihla.
     
    6
    Dán Mads Pedersen z Trek-Segafredo je stále druhý, ale je vidieť, že sily mu už rapídne ubúdajú. Budeme veľmi zvdaví, či ho skupinka napokon ešte nestihne, pretože favoriti teraz poriadne zabrali.
     
    7
    Skupina stráca na Terpstru 21 sekúnd. To je sedem kilometrov pred cieľom veľmi veľa, takže nikto z tohto malého balíka už útočiť určite nebude. Vo vnútri uvidíme boj o tretie miesto, v hre je stále Peter Sagan.
    Niki Terpstra z Quick-Step Floors smeruje za víťazstvom

     
    8,5
    Peter Sagan zistil, že to nemá zmysel, a na moste počkal päťčlennú skupinu. Slovenský cyklista tak definitívne vzdal takmer márny boj o prvé a druhé miesto a zabojuje o tretiu pozíciu.
     
    9
    Všetky stúpania sú za nami, zvyšok pretekov sa už bude jazdiť iba po rovine. Terpstra má vynikajúco nakročené za víťazstvom, druhý je stále Pedersen a tretí Peter Sagan.
     
    11
    Terpstra má pred Saganom náskok asi 12 sekúnd a Sagan má rovnaký náskok pred päťčlennou skupinou, ktorá ho stále stíha. V skupine sú koncentrovaní najväčší favoriti, takže nás čaká napínavý záver.
     
    12
    Peter Sagan sa už odpojil a dostal sa na tretie miesto. Prvý je stále Terpstra, ktorého naháňa Pedersen a toho naháňa Sagan.
     
    13
    Terpstra práve prešiel záverečným stúpaním, ktorým bol Paterberg. Holandský pretekár sa drží na čele pretekov a zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že smeruje za triumfom. Musí však udržať vražedné tempo, ktoré nasadil.
    Peter Sagan zobral všetko do svojich rúk

     
    15
    Tak napokon nie. Skupina rýchlo zareagovala a asi desiati jazdci zvýšili tempo a dostali sa hneď za Petra Sagana. Ten vysokou rýchlosťou znižuje náskok na Terpstru na 33 sekúnd.
     
    16
    Peter Sagan nenecháva nič na náhodu a všetko berie do vlastných rúk. Šestnásť kilometrov pred cieľom sa rozhodol opustiť skupinu, ktorá stráca 43 sekúnd a Terpstru ide naháňať sám.

    Onlajny.eu

    bahis siteleri