Michalovce – Lipt. Mikuláš 2:6 (kon.) | Detva – Skalica 2:3 (kon.)
konec
HK Detva
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
HK Skalica
sk Úterý 03.04.2018, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • Baráž
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z deviateho kola play-out Tipsport Ligy. V boji o zotrvanie medzi slovenskou hokejovou elitou proti sebe nastúpia Detva a Skalica.

    Detva má momentálne najvýhodnejšiu pozíciu v play-out. Po ôsmich dueloch sa drží na líderskej priečke so ziskom sedemnástich bodov. Nováčik Tipsport Ligy síce skončil na chvoste tabuľky najvyššej súťaže, ale v barážových súbojoch ukazuje kvalitu. Podpoľanci aktuálne ťahajú šnúru štyroch výhier za sebou a v doterajšom priebehu play-out zaznamenali len dve porážky. Pochváliť sa môžu aj výbornou ofenzívou, pretože v ôsmich zápasoch skórovali až 34-krát.

    Skalica ovládla základnú časť St. Nicolaus 1. ligy, ale vo finále nestačila na Michalovce a zatiaľ sa jej nedarí ani v play-out. Pred záverečnými štyrmi stretnutiami sa nachádza na poslednej štvrtej pozícii so ziskom štyroch bodov. Záhoráci preto stratili šancu na postup do najvyššej súťaže a druhý rok po sebe zostanú tesne pred tipsportligovými bránami. V play-out dosiahli jediné víťazstvo z ôsmich pokusov a s nepriaznivým skóre 15:35 sú na dne tabuľky.

    Vzájomné zápasy z aktuálneho play-out hovoria jasne v prospech Detvy. Hokejisti zo stredného Slovenska triumfovali doma 6:1 a vonku 5:1, takže dnes budú opäť papierovými favoritmi.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Hackett – Mar. Chovan, Kuklev, Gachulinec, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, D. Jendroľ – Gašpar, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Belluš – Videlka, Murček, Ščurko – Róth, Surový, Tibenský.

    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Kukliš, Hluch, Straka – Vaškovič, Hujsa, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Dufek, Kučera, Dmitrijev.

    Rozhodcovia: Kubuš, Fridrich – Rojík, Synek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Detva vyhrala úvodné buly, ale prvá útočná akcia jej vôbec nevyšla. Domáci vyprodukovali zakázané uvoľnenie.
     
    00:52
    Skaličania vybojovali puk za vlastnou bránou a mohli vystriedať prvú formáciu. Hostia teraz čakajú na čerstvých hráčov.
     
    01:44
    Murček hľadal prihrávkou z prvej rozbehnutého Videlku, ale tomu odskočil puk od hokejky a hostia ho preto pohodlne zastavili.
     
    02:45
    Obranca Šimon nahadzoval puk od modrej čiary. Trafil iba niektorého z hráčov Skalice, ktorý stál pred bránou Petríka.
     
    03:36
    Záhoráci majú problémy s prechodom cez stredné pásmo. Pod tlakom sa zbavujú puku a nedokážu sa usadiť pred Hackettom.
     
    03:57
    Juraj Milý s Matúšom Chovanom sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, ale situáciu zbytočne prekombinovali a nestrieľali.
     
    04:40
    Ondrej Janík zvolil hru na istotu. Mal pred sebou dvoch napádajúcich hráčov, a tak puk vyhodil bekhendom do stredného pásma.
     
    05:23
    Skalica zatiaľ nedokáže úspešne prejsť cez neutrálnu zónu. Útočné akcie hostí sa končia nepresnými prihrávkami.
     
    06:10
    Juraj Milý skúšal kľučku proti Petrovi Horváthovi, ale dobre stavaný obranca Skalice zastavil telom subtilného útočníka Detvy.
     
    06:40
    Roman Petrík musel riešiť nebezpečnú tečovanú strelu z ľavého krídla. Skalický brankár si nebol istý, či puk schoval do svojho náručia.
     
    07:32
    Martin Šimon nahadzoval puk od modrej čiary a medzi kruhmi ho ešte dokázal tečovať David Videlka. Roman Petrík zostáva neprekonaný.
     
    07:45
    Veľká šanca Detvy. Maroš Surový sa dostal k odrazenému puku pred bránou, ale z tesnej blízkosti namieril príliš vysoko a trafil iba plexisklo.
     
    08:07
    Skalica dala gól! ROMAN JURÁK využil veľa priestoru v domácej defenzíve, postupne si potiahol puk z obranného pásma až za útočnú modrú čiaru a prudkou strelou švihom prekvapil stuhnutého Matthewa Hacketta. Bez asistencie.
     
    09:00
    Detva vstúpila do zápasu benevolentne. Domáci hokejisti váhajú v koncovke, chcú predvádzať exhibičné akcie, ale zatiaľ sa im to nedarí.
     
    09:29
    Podpoľanci mali problémy s rozohrávkou z vlastného obranného pásma. Zbytočne riskujú a pozorní Skaličania sa im snažia zobrať puk.
     
    10:28
    Frederik Fekiač nahodil puk medzi viacerých hráčov. Ešte sa ho snažil tečovať David Videlka, ale Roman Petrík predviedol úspešný zákrok.
     
    12:17
    Domáci už dlho ťahajú puk popri mantineli v útočnom pásme, ale zbytočne strácajú čas aj sily v osobných súbojoch.
     
    12:59
    Jozef Sládok zaváhal na obrannej modrej čiare a pustil do šance Ľubomíra Vaškoviča. Jeho strela spoza Gachulinca skončila na betónoch Hacketta.
     
    13:48
    Ladislav Ščurko skúsil prekvapiť brankára Petríka strelou z ostrého uhla. Skalický gólman však predvádza pod Poľanou spoľahlivý výkon.
     
    14:40
    Detva má jasnú územnú prevahu, neustále drží puk, ale chýba jej priamočiarosť. Aj preto Skalica vedie po presnom zásahu Juráka.
     
    15:16
    Skalický obranca Straka stratil puk pred vlastnou bránou. K zakončeniu sa dostal Juraj Milý, ktorého bekhend dokázal zneškodniť Roman Petrík.
     
    15:57
    Valerij Kňazev ohrozil Matthewa Hacketta strelou švihom spoza hráča. Jeho pokus skončil na hrudi pripraveného brankára Detvy.
     
    16:33
    Rastislav Gašpar nabral rýchlosť na ľavom krídle a vypracoval si streleckú pozíciu. Švihom však trafil len brankára Romana Petríka.
     
    17:45
    Skalica sa takmer celú prvú tretinu bráni, ale zatiaľ jej to v Detve vychádza. Domácich nepúšťa do gólových šancí a drží si tesné vedenie.
     
    18:19
    Skaličania nezvládli rozohrávku z vlastného obranného pásma. Puk smeroval cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie, takže sa bude vhadzovať pred Petríkom.
     
    19:10
    Detva si v závere úvodného dejstva vytvára tlak v útočnom pásme. Skalica odoláva a chce si odniesť do šatne tesný náskok.
     
    19:30
    Vitalij Sitnikov mohol vyrovnať. Ruský útočník zostal nepokrytý pred bránou Romana Petríka, ale skalický gólman sa výborne natiahol a zastavil puk betónom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodných dvadsať minút bolo v réžii domácich hokejistov. Detva diktovala tempo hry, väčšinu času trávila v útočnom pásme, ale nedokázala skórovať a vypracovala si len dve vážnejšie šance. Hostia naopak bránili, vyčkávali vzadu a raz udreli. Po vydarenej individuálnej akcii sa presadil Roman Jurák.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:22
    Martin Hujsa si potiahol puk tesne za modrú čiaru a vypálil príklepom. Jeho delovka skončila len tesne vedľa detvianskej brány.
     
    21:15
    Záhoráci stoja dobre postavení v strednom pásme a neponúkajú súperovi veľa priestoru. Doplatil na to Juraj Milý.
     
    21:36
    Skalická defenzíva teraz povolila a pustila do obrovskej šance Davida Videlku. Domáci útočník sa rútil sám na brankára Petríka, ale neprekonal ho a nepodarilo sa to ani dorážajúcemu Bellušovi.
     
    23:14
    Rozhodcovia museli prvýkrát v dnešnom stretnutí vylučovať. Na trestnú lavicu putovali po pästnom súboji Martin Chovan a Kristián Kučera. Obaja dostali dve minúty za hrubosť.
     
    24:30
    Chyba v rozohrávke Skaličanov. Odpálený puk putoval cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie, takže nasleduje vhadzovanie pred Petríkom.
     
    25:14
    Ani jeden z tímov nevyužil viac priestoru na ľadovej ploche. Kučera s Chovanom sa vrátili do hry po vzájomnom treste.
     
    26:00
    Zaujímavá príležitosť na strane Detvy. Z ľavého kruhu nebezpečne zakončoval Vitalij Sitnikov a Roman Petrík so šťastím vytlačil puk vedľa brány.
     
    26:47
    Adrián Sloboda nahodil puk od modrej čiary, ktorý ešte pred bránou tečoval jeho spoluhráč. Matthew Hackett dokázal pohotovo reagovať.
     
    27:40
    Hra plynie veľmi rýchlo, pretože sa zbytočne neprerušuje. Nevidíme však veľa šancí, najmä zo strany Skalice je to opatrné.
     
    28:22
    Detva dala gól! RASTISLAV GAŠPAR získal puk vo vlastnom pásme, hodil si ho pred seba, obišiel dvoch skalických hokejistov a presnou strelou príklepom od pravého mantinelu prekonal Petríka. Bez asistencie.
     
    29:10
    Domáci hokejisti sa po vyrovnaní uvoľnili a pridali v ofenzívnej snahe. Michal Murček zakončoval švihom spomedzi kruhov len tesne vedľa skalickej brány.
     
    30:01
    Matthew Hackett schoval do lapačky nahodený puk od Róberta Mikésku. V Detve nasleduje reklamná prestávka.
     
    30:40
    Gašpar našiel prihrávkou spoza brány voľného Gachulinca, ktorého strela od modrej čiary skončila na ľavom betóne gólmana Petríka.
     
    31:11
    Uvidíme prvú presilovku v dnešnom zápase. Frederik Fekiač tvrdo narazil na mantinel Patrika Janáča a dostal 2+10 minút za napadnutie hlavy a krku.
     
    32:20
    Skaličania stratili viac ako minútu zo svojej prvej presilovej hry. Zatiaľ majú ťažkosti s tým, aby sa usadili v útočnom pásme.
     
    33:11
    Detva hrá v plnom počte. Namiesto Fekiača naskočil na ľadovú plochu mladý útočník Mário Róth, ktorý si odsedel dvojminútový trest.
     
    33:30
    Veľká príležitosť Skalice. Patrik Janáč využil zlú rozohrávku domácich, smeroval sám na brankára Hacketta, ale bekhendom ho neprekonal.
     
    34:09
    Hru v početnej prevahe si vyskúšajú aj hokejisti spod Poľany. Ondrej Janík hral so zdvihnutou hokejkou a zasiahol do tváre Davida Videlku.
     
    35:00
    Domáci hokejisti sa usadili v útočnej tretine, ale zatiaľ váhajú so streľbou a iba si posúvajú puk.
     
    36:09
    Detva nevyužila presilovku a v jej závere mohla dokonca inkasovať. Martin Hujsa si našiel miesto za domácou obranou, ale nestrieľal presne.
     
    37:15
    Skalica opäť dôkladne stráži stredné pásmo a hrá predovšetkým pozorne vzadu. Detva preto naráža na záhorácke hradby.
     
    37:34
    Juraj Milý a Jakub Kukliš sa dostali do vzájomnej roztržky. Rozhodcovia vyriešili túto situáciu dvojminútovými trestami na oboch stranách.
     
    38:36
    Skalica dala gól! Hostia z ničoho nič druhýkrát udreli. Dávid Okoličány oklamal detvianskych obrancov, posunul puk medzi kruhy voľnému ROMANOVI JURÁKOVI a jeho strela švihom zapadla pod brvno. Asistencia: Dávid Okoličány.
     
    39:34
    Tesne pred druhou sirénou hrajú oba tímy s piatimi hokejistami. Milý s Kuklišom si odpykali menšie tresty za hrubosť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Oba tímy pokračovali v nastolenom trende z úvodného dejstva aj v druhej tretine. Detva bola opäť aktívnejšia a viac sa tlačila do koncovky. Vďaka tomu dokázala približne v polovici stretnutia vyrovnať po strele Rastislava Gašpara. V závere prostredného dejstva si však nedala pozor na voľného Romana Juráka a ten poslal Skalicu opäť do vedenia.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    Roman Petrík krkolomným spôsobom zastavil letiaci puk od modrej čiary. Skalický brankár sa musel ešte vysporiadať s dorážkami Gašpara.
     
    41:10
    Päť hráčov bojovalo o puk za bránou Matthewa Hacketta pod dohľadom rozhodcu Kubuša. Úspešný bol napokon Ladislav Ščurko.
     
    41:56
    Ladislav Ščurko stál voľný pred bránou Petríka, dostal presnú prihrávku, ale nedokázal si spracovať puk a následne inkasoval bodyček.
     
    42:35
    Kučera našiel medzi kruhmi pripraveného spoluhráča Dufeka. Skalický útočník bol ale tiesnený a nemohol presnejšie zakončiť.
     
    43:01
    Vitalij Sitnikov narazil na mantinel Daniila Dmitrijeva, ktorý sa len s problémami zdvíhal z ľadu. Ruský útočník inkasoval dvojminútový trest za krosček.
     
    43:37
    Skalica dala gól! Záhoráci využili presilovku a zvýšil svoj náskok. Strelu Ľubomíra Vaškoviča tečoval tesne pred bránou MARTIN HUJSA a Matthew Hackett nemal šancu zareagovať. Asistencie: Ľubomír Vaškovič, Ľubomír Škápik.
     
    44:25
    Hokejistom Detvy nevychádza dnešný duel podľa predstáv. Prehrávajú s posledným tímom tabuľky play-out a postupne sa to začína prejavovať na ich nervozite.
     
    44:50
    Rastislav Gašpar vyprodukoval prudkú strelu švihom z pravého kruhu. Roman Petrík puk vytlačil až na ochrannú sieť.
     
    45:52
    Skaličania dlho nevedeli dostať puk z vlastného obranného pásma, ale napokon to s ťažkosťami dokázali a získali vhadzovanie v strede klziska.
     
    46:31
    Miroslav Macejko našiel v prečíslení dvoch proti jednému pred bránou Ladislava Ščurka, no domáci kanonier bol v koncovke atakovaný a nedokázal zasunúť puk do siete.
     
    47:26
    Záhoráci dobre strážia stredné pásmo, kde stoja s piatimi hráčmi a snažia sa prerušovať kombinácie domáceho celku.
     
    48:20
    Gachulinec nahodil puk od pravého mantinelu a Roman Petrík v páde zastavil jeho strelu. Hostia potom urobili zakázané uvoľnenie.
     
    49:00
    Skalica hrá v týchto momentoch mimoriadne jednoducho. Snaží sa dostať puk čo najďalej od Petríka za každú cenu.
     
    49:23
    Roman Petrík vychytal v dobrej pozícii Ladislava Ščurka. Skúsený útočník zostal sám pred bránou, no ležiac na ľade namieril iba do lapačky brankára hostí.
     
    49:34
    Jakub Kukliš zbytočne protestuje u hlavného rozhodcu. Skalický obranca nezachytil pohyb súpera a zastavil ho iba za cenu nedovoleného bránenia.
     
    50:25
    Aktívny Janáč napádal domácich hokejistov pri kombinácii v útočnom pásme a dokázal získať puk. Potom ho Janík odpálil cez všetky čiary.
     
    51:10
    Martin Belluš dlho váhal s prihrávkou, dostal sa pod tlak a napokon stratil útočné pásmo. Z hľadiska sa začína ozývať piskot.
     
    51:34
    Jakub Kukliš naskočil späť na ľadovú plochu. Skalica prežila dôležité oslabenie a priblížila sa k cennému víťazstvu.
     
    52:27
    Domáci fanúšikovia nie sú spokojní s tým, čo vidia. Hokejisti Detvy majú síce jasnú územnú prevahu, ale šance na ich konto nepribúdajú.
     
    53:14
    Valerij Kňazev vošiel do útočného pásma, mal dostatok času aj priestoru, a tak skúsil strelu švihom. Matthew Hackett bol na správnom mieste.
     
    53:37
    Detva dala gól! Hostia doplatili na chybu v obrannom pásme. Maroš Surový získal odrazený puk, pohotovo prihral pred bránu a RASTISLAV GAŠPAR zblízka druhýkrát prestrelil Romana Petríka. Asistencie: Maroš Surový, Vitalij Sitnikov.
     
    54:40
    Roman Jurák zachytil prihrávku súpera v strednom pásme a puk ihneď poslal až za bránu Matthewa Hacketta.
     
    55:26
    David Videlka predviedol vydarený individuálny prienik až pred Petríka a tam ho v poslednej chvíli zastavil Ondrej Janík. Skalický obranca dostal dve trestné minúty za hákovanie.
     
    56:34
    Janáč oslobodil Skalicu spod devtianskeho tlaku a jeho spoluhráči mohli vystriedať. Domácim sa kráti čas na vyrovnanie stavu.
     
    57:26
    Výborná hra Skalice vo vlastnom oslabení. Hostia dokázali eliminovať domácich útočníkov a môžu pomýšľať na tri body.
     
    58:12
    Michail Kuklev prenikol po pravom krídle a poslal puk pred bránu. Roman Petrík ho schoval do lapačky, no ruský obranca zbytočne dobiedzal a rozhodcovia vykázali hru do stredného pásma.
     
    59:05
    Záhoráci dobre vykrývajú priestor a nedovoľujú Detve dlhší pobyt v útočnom pásme. Hackett preto zostáva v bráne.
     
    59:30
    Matthew Hackett zamieril na striedačku a Detva hrá so šiestimi hráčmi. Skalica sa teraz musí pozorne brániť.
     
    Koniec zápasu.
     
    Pod Poľanou sa dnes zrodilo prekvapenie. Doterajší líder tabuľky play-out podľahol poslednému tímu na domácom klzisku. Skalica sa ujala vedenia v úvodnej tretine, keď z ojedinelého útoku skóroval Roman Jurák. V prostrednom dejstve síce domáci dokázali vyrovnať zásluhou Rastislava Gašpara, no do prestávky zase udrel Jurák a na začiatku tretej tretiny zvýšil náskok hostí v presilovke Martin Hujsa. Detva na to zareagovala druhým presným zásahom Gašpara, ale napriek veľkej snahe už nevyrovnala. (20:12:27)

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 29. Gašpar, 54. Gašpar (Surový, Sitnikov) – 9. Jurák, 39. Jurák (Okoličány), 44. Hujsa (Vaškovič, Škápik)


    HK Detva: Hackett – Mar. Chovan, Kuklev, Gachulinec, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, D. Jendroľ – Gašpar, Surovka, Sitnikov – Milý, Mat. Chovan, Belluš – Videlka, Murček, Ščurko – Róth, Surový, Tibenský.
    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Kukliš, Hluch, Straka – Vaškovič, Hujsa, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Dufek, Kučera, Dmitrijev.

    Rozhodčí: Kubuš, Fridrich – Rojík, Synek
    bahis siteleri