Karlovarsko – Jihostroj 3:1 (kon.) | Kladno – Liberec 3:0 (kon.)
konec
VK ČEZ Karlovarsko
3
25 20 27 25  
VK Jihostroj Č. Budějovice
1
19 25 25 20  
Pátek 06.04.2018, 16:30 • Hala míčových sportů, Karlovy Vary • Play-off extraligy mužů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    25:20
    Filip Kupilík se představil po svém příchodu také na servisu. Hudeček skvěle přihrál, následně Palgut uvolnil Rejlka proti jednobloku Michálka a to již nebylo nic pro domácího univerzála. Smečí po lajně ukončuje druhé semifinálové střetnutí.
     
    24:19
    Filip Rejlek stále na podání. Palgut nenahrál dobře na Šotolu, ten musel jen odevzdat balon a vše ukončuje Rejlek dělovkou do diagonály. Pět mečbolů!
     
    18:16
    Jiří Kraffer se dostává poprvé v zápase do hry a hned je na servisu. Halaba měl na ruce bodovku a tu také využívá úderem po lajně. Jiří Novák si bere oddechový čas.
     
    16:11
    Filip Rejlek na podání. Kryštof přihrál daleko od sítě, hosté museli jen odevzdat balon. Rejlkova bodovka jde od bloku daleko mimo hru a Karlovarsko tak vede při druhém technickém oddechovém čase o pět bodů.
     
    14:10
    Estonský blokař Karlovarska pokračuje na podání. Ani Šotola nedostal dobrou nahrávku, bodovku nevyužil Rejlek, ale výměna ještě pokračovala. Vše ukončuje až útok Šotoly do bloku. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    10:7
    Osmnáctiletý univerzál Jihostroje navíc přidává také eso. I Karlovarsko si musí brát oddechový čas.
     
    10:4
    Ropretův servis nyní našel Halabu. Michálek ale neuspěl z pipu, naopak na druhé straně v exhibičním tempu zakončuje na bezblok Rejlek. Fantastická nahrávka Gregora Ropreta! Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    8:4
    Michálek přihrál jen velmi nepřesně. Naopak domácí si zpracovali míč precizně a následně vytlouká blok Jihostroje Rejlek. Je tady první technický oddechový čas.
     
    27:25
    Tomáš Široký potrápil servisem, ale hosté se dostali ke kombinaci z pipu. Halaba ale poslal smeč jen do jednobloku Treiala a ten ukončuje dramatickou třetí sadu!
     
    26:25
    Hudeček se vrací do hry místo Prešinského. Filip Křesťan napálil servis jen do sítě.
     
    25:24
    Prešinský nahrazuje znovu na blok Hudečka. A je to eso z ruky Marka Zmrhala, nyní má k dispozici setbol také Karlovarsko!
     
    23:24
    Místo Ropreta přichází za účelem bloku Kriško. Filip Rejlek se představil na podání, zatlačil Kryštofa. Halaba ani Křesťan bod nedali, ale poté smečoval jen do bloku Toduy Hudeček. Setbol pro Jihostroj.
     
    20:20
    Radek Mach se představil na podání. Hudeček v těžké pozici nechtěl zkazit, ale nepřidal ani bod. Následně v poli chybuje Zmrhal a je opět srovnáno. Domácí si žádají oddechový čas.
     
    20:18
    Domácí nahrávač hledal podáním Halabu, ale nakonec přihrával Kryštof. Křesťan je zablokován Hudečkem a Karlovarsko uniká ve skóre na dva body. René Dvořák rychle reaguje oddechovým časem.
     
    17:18
    A právě Pawel Halaba je na servisu. Zmrhal nebyl přesný na přihrávce, Ropret musel jít do souboje s Machem a ten prohrál. Karlovarsko si bere oddechový čas.
     
    15:16
    Po servisu Marka Zmrhala se také nehrálo. Jihostroj tak vede při druhém technickém oddechovém čase o jeden bod.
     
    6:8
    Marek Zmrhal je na servisu. Halaba smečuje po vysoké nahrávce jen do autu, ale balon byl tečován na bloku a Jihostroj tak vede při prvním technickém oddechovém čase o dva body.
     
    5:4
    Rejlkův servis nyní směřoval mezi Kryštofa a Michálkem a je to přímý bod. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    20:25
    Henri Treial na servisu. Ani jeho podání se ale do kurtu nevešlo a druhá sada tak jde na stranu Jihostroje
     
    19:24
    Ondřej Hudeček je také na podání. Jeho prudká rána jde jen do sítě a je tu hned pět setbolů pro Jihostroj.
     
    15:18
    Valerij Todua pokračuje na podání. Ani Rejlek se neprosazuje a Karlovarsko se dostává ve druhém setu do problémů. Jiří Novák si bere oddechový čas.
     
    15:16
    Filip Rejlek servíruje jen do pásky a při druhém technickém oddechovém čase tak vede Jihostroj o bod.
     
    9:10
    Halabův servis hledal Daniela Pfeffera, který nedokázal přihrát a Jihostroj se dostává do vedení. Jiří Novák reaguje oddechovým časem.
     
    9:6
    Zkušený blokař domácího týmu Tomáš Široký znovu přitlačil plachtícím servisem. Následně smečuje až do reklam za kurtem Halaba. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    8:6
    Tomáš Široký je na podání. Michálek byl přesný na přihrávce, poté nahrával Palgut na Křesťana, který ale vyhazuje smeč jen do autu. Karlovarsko vede při prvním technickém oddechovém čase o dva body.
     
    25:19
    Pfeffer skvěle přihrál, Palgut vyzval k útoku Rejlka, který proti jednobloku nekompromisně smečí do diagonály ukončil první sadu. Karlovarsko se ujímá vedení i ve druhém zápase semifinálové série.
     
    24:18
    Šest setbolů pro Karlovarsko vybojoval smečí po lajně Hudeček.
     
    16:10
    Gregor Ropret vymetl servisem roh kurtu a posílá oba týmy k druhému technickému oddechovému času. Karlovarsko vede už o šest bodů.
     
    13:8
    Mach byl ubráněn v poli a těžkou bodovku složil kdo jiný než Filip Rejlek, který vytloukl hostující dvojblok ve složení Mach – Michálek. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    8:6
    Univerzál Jihostroje pokračuje na podání. Ani Pfeffer nebyl přesný na přihrávce a to trestá pohlednou kombinací na středu sítě Mach. I Karlovarsko si musí brát v úvodu setu oddechový čas.
     
    8:3
    Kryštof ani nyní nepřihrál ideálně, Palgut musel lovit míč ze sítě a Jihostroj se k útoku nedostal. Rejlek ukončil výměnu smečí po lajně a Karlovarsko tak vede při prvním technickém oddechovém čase o pět bodů.
     
    6:3
    Filip Rejlek pokračuje na podání. A je to další eso! Míč znovu jemně tečovala páska a s tím si ani tentokrát Michálek neporadil. Jihostroj si bere oddechový čas.

    Vít Schück

    VK ČEZ Karlovarsko: Štefko, Ropret – Hudeček (C), Hukel, Zmrhal – Treial, Prešinský, Široký – Kriško, Rejlek – Petrák, Pfeffer
    Trenér: Jiří Novák

    VK Jihostroj Č. Budějovice: Kupilík, Palgut – Halaba, Michálek, Fila, Kraffer – Mach (C), Ondrovič, Todua, Polák – Křesťan, Šotola – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    Rozhodčí: Petr Kvarda – Emil Velinov
    Karlovarsko 3 0 Jihostroj
    #1 Úterý 03.04.2018 • 18:00
    Jihostroj - Karlovarsko 0:3
    #2 Pátek 06.04.2018 • 16:30
    Karlovarsko - Jihostroj 3:1
    #3 Pondělí 09.04.2018 • 18:00
    Jihostroj - Karlovarsko 2:3
    bahis siteleri