CSKA Moskva – Dynamo 1:2 (kon.)
konec
CSKA Moskva
1:2 (0:1)
Dynamo Moskva
Pondělí 09.04.2018, 18:30 • VEB Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 11:5. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:9. (20:23:27)
     
    Je konec! Ani mohutný nápor domácích hráčů nakonec nestačil na zisk jediného bodu. Dnešní moskevské derby má překvapivého vítěze, kterým je Dinamo Moskva. Hosté se tak vzdálí sestupovým příčkám, naopak domácím stále uniká titul.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    CSKA se i nadále pokouší propasírovat míč do pokutového území, to se sice většinou daří, následně ho ale soupeř odvrátí ven z šestnáctky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    87
    Tašajev zkušeně pozdržel cenné vteřinky, jeho operace na levém křídle ale neměla dlouhého trvání. CSKA spěchá na druhou stranu.
     
    86
    Do pokutového území Dinama létá jeden centr za druhým. Tentokráte se ale Wernbloom ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    85
    Dzagojev posílal do malého vápna nádherný centr, na který zkoušel reagovat Čalov. Jeho kopačka ale nedosáhla na balón.
     
    84
    Na opačné straně to centrovaným pokusem zkoušel Čalov, který pro změnu hledal kolegu na zadní tyči. Wernbloom si ale v souboji pomohl rukama.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Alexandr Tašajev (FK Dinamo Moskva).
     
    83
    Obolskij mohl rozvinout celkem nadějný protiútok svého celku, ten ale skončil hodně rychle. Těmnikov se k míči vůbec nedostal.
     
    82
    Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky. Dinamo stále organizovaní brání svojí polovinu a Šunin je už delší dobu bez práce.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Alan Dzagojev (CSKA Moskva).
     
    80
    Nakonec to byl skutečně Pančenko, který po krátké prodlevě opustil hrací plochu. Dinamo bude hrát pár vteřinek v deseti lidech.
     
    79
    Hra je opět přerušena, neboť na zemi zůstal ležet jeden z hostujících hráčů. Vypadá to na Pančenka, hostující lodivod ale už nemůže střídat.
     
    78
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Georgij Ščennikov, přichází Konstantin Kučajev.
     
    77
    Poslední minuty nabízejí vyrovnanou podívanou, přičemž se do útoku začalo hnát také Dinamo. Sosninovi ale uskočil míč do zámezí.
     
    74
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Konstantin Rausch, přichází Ivan Temnikov.
     
    72
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Jevgenij Lucenko, přichází Nikolaj Obolskij.
     
    71
    Do konce zápasu už nám skutečně zbývá už jen dvacet minut a hosté jsou stále blíže k vítězství. Podaří se jim nadějný výsledek udržet do konce?
     
    70
    CSKA se nadechlo k opravdu drtivému náporu. Zdá se, že poslední dvacetiminutovka se ponese v dosti jednoznačném duchu.
     
    69
    Dzagojev mohl pálit z penaltového puntíku, jeho ránu ale srazil mohutný blok v šestnáctce. CSKA bude zahrávat rohový kop.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Pontus Wernbloom (CSKA Moskva).
     
    67
    Kozlov ucítil, že má před sebou dostatek prostoru a ten využil k táhlé ráně z pravé nohy. Střela se mu příliš nezdařila, Akinfejev bude vykopávat.
     
    66
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Ibragim Callagov, přichází Anton Sosnin.
     
    65
    Poslední minuty ukazují, že i tento zápas mezi celky z opačných pólů tabulky může být nesmírně zajímavý. Dinamo usiluje o překvapivé vítězství.
     
    64
    Obrovská šance na vyrovnání! Dzagojev ustál osobní souboj a na zadní tyči našel před odkrytou bránou volného Čalova. Druhý jmenovaný na dlouhou nohu zakončil pouze do boční sítě.
     
    63
    Jenomže mohlo být opět zle. Kontr v podání Dinama táhl Tašajev, který křižnou přihrávkou našel Rausche. Rána z první skončila vysoko nad.
     
    62
    Nutno dodat, že tohle byla nesmírně důležitá branka CSKA. Domácí mají na druhou stále dostatek času, dá se očekávat mohutný nápor.
    61. Fjodor ČALOV - 1:2
     
    61
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí se konečně dočkali! Prostor kolem pokutového území sice byl příliš přehuštěný, i tak dokázal Milanov vysunout do vyložené šance FEDORA ČALOVA. Domácí forvard si počkal na pohyb brankáře a poté zakončil.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry a CSKA se stále nemůže dostat do kloudnějšího zakončení. Naopak hosté začínají být čím dál více pasivnější.
     
    60
    Dzagojev úplně zabrzdil akci svého celku a Dinamo tak mělo čas a i prostor vyvézt balón. Hosté ale o něj hodně rychle přišli.
     
    59
    Pančenko si na hranici ofsajdu nabíhal na přihrávku, po které přihrával pod sebe na Rausche. Druhý jmenovaný pálil pouze do nohy Ignaševiče.
     
    58
    Z druhé vlny se do pokutového území podíval také Nababkin, který to po odraženém míči zkoušel z první. Projektil ale nevyplašil Šunina.
     
    57
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Vitinho, přichází Alexandr Golovin.
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Ahmed Musa, přichází Fjodor Čalov.
     
    56
    Nababkin se po kolmici za obranu pokoušel odcentrovat přes Šunina, hostující brankář ještě stačil míč lehce přizvednout.
     
    55
    Dzagojev se opět snažil rozhýbat hru svého celku, jeho následná rána ale neměla vůbec dobré parametry. Dinamo může uklidnit hru.
     
    54
    Tentokráte to přes levé křídlo zkoušel Morozov, jeho zpětnou přihrávku ale vystihl Milanov. Domácí okamžitě otáčejí hru.
     
    53
    CSKA okamžitě zvýšilo aktivitu a soupeř je v tuto chvíli nucen se pouze bránit. Zatím se mu to daří na jedničku, Šunin může zůstat klidný.
     
    52
    Milanov opět posílal svůj centr k penaltovému puntíku, kde se do vzduchu vyhoupl Wernbloom. Hlavička v záklonu skončila za bránou.
     
    51
    Natcho na nic nečekal a kousek za pokutovým územím vypálil. Nejednalo se o přesnou ránu, i tak se bude konat rohový kop.
     
    50
    Rázem se CSKA vystavuje obrovskému tlaku. V tuto chvíli prohrává už o dvě branky, nicméně na vyrovnání má stále dostatek času.
    49. Alexandr TAŠAJEV - 0:2
     
    49
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, hosté opět skórují! Lucenko předvedl sprint od půlící čáry a rychlým způsobem se dostal až do šestnáctky. Odtud ve skluzu poslal míč na volného ALEXANDRA TAŠAJEVA, který už měl snadnou práci.
     
    49
    Ščennikov neodhadl odskok míče a místo kulatého nesmyslu trefil nohy Kozlova. Jednoznačný faul, Dinamo bude rozehrávat.
     
    49
    Musa hravě obehrál Morozova, avšak následně k němu přispěchal další z protihráčů. Míč se odrazil až do moci Šunina.
     
    48
    Hned v samotném úvodu se hostující Pančenko pokoušel dostat středem hřiště do velké šance, včas mu ale přiletěl pod nohy Berezuckij.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo hodně překvapivý průběh utkání. Opticky sice bylo lepší CSKA, o jedinou branku se ale postaral hostující celek. Ten většinu času hrozil z rychlých kontrů a právě jeden z nich zužitkoval. CSKA bude mít ještě celý poločas na odvrácení nepříznivého výsledku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Grigori Morozov (FK Dinamo Moskva).
     
    42
    Šunjič si nechtěl komplikovat život a místo toho pouze poslal míč do zámezí. Domácí začínají pořádně svírat soupeře.
     
    41
    Natcho rozehrával přímý kop zhruba z pětadvaceti metrů od brány. Domácí středopolař hledal u zadní tyče Ignaševiče, který se k hlavičce nedostal.
     
    40
    CSKA je zkrátka nepoučitelné. Tašajev mohl zopakovat akci před úvodní brankou, tentokráte se mu ale nepovedlo sklopit mířidla.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Samba Sow (FK Dinamo Moskva).
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Rykov se podíval s míčem trochu blíže k velkému vápnu a po krátké práci s balónem vypálil. Míč směřoval vysoko do hlediště.
     
    37
    Musa mohl servírovat Dzagojevovi přihrávku do velké šance, opět ale zasáhla pozorná obrana Dinama. Šunin je tak i nadále bez práce.
     
    36
    Ščennikov se pokoušel prodrat po levém křídle, načež ho fauloval Kozlov. Následovat bude standardní situace domácího celku.
     
    35
    Morozov si nebral servítky s Milanovem, který byl přišlápnut poblíž šestnáctky. Následně tentýž hráč zkoušel vypálit, střela se mu vůbec nezdařila.
     
    34
    Obrázek hry se moc nemění. CSKA i nadále touží po vyrovnávací brance, soupeř ale věhlasnějšího protivníka nepouští do šancí.
     
    29
    Se sympatickou navštívenkou přispěchal Lucenko, jehož pohotový projektil doskákal do náruče Akinfejeva. Na druhé straně byl faulován Wernbloom.
     
    28
    Vitinho už je zpět na nohou a zápas tak může pokračovat. CSKA sportovně vrátilo míč soupeři, kteří zahájí akci od vlastní poloviny.
     
    27
    Na scénu byl přivolán také lékařský personál, který se bude snažit dát domácího hráče dokupy. Mezitím si ostatní hráči oddychují.
     
    26
    Na hrací ploše zůstal ležet domácí Vitinho, jenomže soupeř tento fakt naprosto ignoroval. Odkop míče přišel až s velkým zpožděním.
     
    25
    Lucenko to zkoušel přes pravou stranu, kde načasoval ideální přihrávku na Sowa. Druhému jmenovanému ale uskočil míč daleko za brankovou čáru.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nabízí hodně bojovnou podívanou. CSKA by mělo výrazně zrychlit útočné akce.
     
    23
    Vitinho si navedl míč na pravou stranu a z kroku zkoušel obstřelit bránu. Technický pokus se stočil daleko od tyče, Šunin bude vykopávat.
     
    22
    Avšak ten opět nabídl protiakci soupeři, který to zkoušel přes levou stranu. Morozova kolmice na Sowa byla příliš čitelná.
     
    21
    Hezká patička měla směřovat na Dzagojeva, před kterým stačil tento úmysl poslat na rohový kop Rykov. CSKA má další možnost z rohu.
     
    20
    Tak teď si CSKA muselo pořádně oddychnout. Vracející se Natcho převedl v pokutovém území zřejmě nedovolený zákrok, penalta se ale konat nebude.
     
    19
    Následovala standardní situace z velmi ostrého úhlu. Rausch kroutil míč přímo do brány, Akinfejev tuto hrozbu vyboxoval.
     
    18
    Morozov zkoušel z kroku poslat míč do malého vápna, na který si sbíhal nekrytý Lucenko. Obrana domácích sice zaspala, protihráč ale nestačil zakončit.
     
    17
    Právě jediný střelec dnešního klání to znovu zkoušel z dálky, tentokráte ale naprosto mizerně. Rána nártem směřovala úplně vedle.
     
    16
    Šunjič si splnil obranné povinnosti a míč odklidil z vlastního pokutového území. Následně po pravém křídle daleko nedošel Nababkin.
     
    15
    Ani další útočná akce Dinama neskončila ničím nebezpečný, naopak bude Akinfejev rozehrávat od své svatyně. V úvahu připadá rozehrávka nakrátko.
     
    14
    Vitinho se pokoušel spolupracovat s Natchem, který byl zastaven na hranici nedovoleného zákroku. I tentokráte se pokračuje ve hře.
     
    13
    Dzagojev byl kousek za středovým kruhem laxní a o míč snadným způsobem přišel. Sow ale neodcentroval do šestnáctky.
     
    12
    Rázem se nám utkání dostává do úplně jiné situace. Domácí budou muset výrazně zabrat, proti outsiderovi prohrávají o jednu branku.
    11. Alexandr TAŠAJEV - 0:1
     
    11
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    A pozor, hosté jsou do vedení! Rychlý kontr středem hřiště nakonec putoval na pravé křídlo, kde se nacházel ALEXANDR TAŠAJEV. Jeho prudká rána zapadla přesně k tyči.
     
    11
    K míči se tentokráte postavil Natcho, jehož kroucený míč se dokroutil na hlavu Ignaševiče. Hlavička v pádu se odrazila od země nad branku.
     
    11
    Lucenko se kousek od půlící čáry dostal k hlavičkovému souboji, po kterém skončil na zemi. Faul se nepíská, naopak CSKA bude zahrávat roh.
     
    10
    Kozlov se podíval vpřed, jenomže svůj následný dalekonosný nákop poslal úplně špatným směrem. Míč doletěl ven z hrací plochy.
     
    9
    Morozov měl možnost uklidnit hru, což pochopitelně také provedl. Jeho přihrávka putovala na kopačku jeho kolegy Rykova.
     
    8
    Drzá klička v podání Musy nebyla vůbec špatná, při samotné realizaci si ale nigerijský forvard pomáhal v souboji s Kozlovem rukama.
     
    7
    Nababkin se dostal k autovému vhazování od pravé autové čáry, svým hodem si vybral brankáře Akinfejeva. Ten okamžitě odkopl míč.
     
    6
    Sám Dzagojev se postavil k rozehrávce rohového kopu z pravé strany. Jeho nabídka byla odklizena z nebezpečného prostoru.
    5. Dzagojev se málem dostal do zakončení.
     
    5
    První šance zápasu! Musa si počkal na náběh svých kolegů, na jeho přihrávku si sbíhal Dzagojev, avšak na poslední chvíli zasáhl Šunjič.
     
    4
    Milanov předal míč Musovi, který se pokoušel dostat do pokutového území. Po jednom ze soubojů upadl, pokutový kop se ale nepíská.
     
    3
    Hostující hráči to okamžitě zkoušeli přes pravé křídlo, kde se ale Tašajev daleko neprobojoval. Naopak to zkouší CSKA.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – A. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Nababkin, Dzagojev, B. Natcho, Vitinho, G. Milanov – A. Musa, Wernbloom.
    Náhradníci: Pomazun – V. Berezuckij, Bistrović, Čalov, Golovin, Chosonov, Kučajev, Žamaletdinov.

    FK Dinamo Moskva: Šunin (C) – Kozlov, Rykov, T. Šunjić, Rausch – S. Sow, Callagov – Tašajev, Pančenko, Morozov – Lucenko.
    Náhradníci: Leščuk – Holmén, N. Kalugin, Obolskij, Markov, Temnikov, Sosnin, Grulev.

    Rozhodčí: Karasev.
     
    FK Dinamo Moskva

    Na druhé straně stojí Dinamo Moskva, které se do nejvyšší soutěže podívalo po jednoleté odmlce. Dinamo si pro letošní ročník dalo za cíl záchranu, což se zatím celkem daří. Toto mužstvo zatím okupuje jedenáctou pozici a od sestupového pásma má náskok pouze dvou bodů. Dinamo ale našlo ten správný herní rytmus a po nepřesvědčivých výkonech konečně přišlo příznivější období. Posledních pět ligových zápasů znamenalo zisk hned jedenácti bodů.
     
    CSKA Moskva

    Domácí CSKA se i v letošním ročníku pokouší usednout na první pozici, avšak momentálně se nachází "až" na třetí pozici. CSKA doposud nasbíralo čtyřiačtyřicet bodů a na první Lokomotiv ztrácí pouze pět bodů. Domácí celek dnešního utkání se oklepal z minulého moskevského derby, ve kterém naprosto selhal v utkání proti Spartaku Moskva. Od té doby si CSKA připsalo tři výhry v řadě, které je vynesly právě na třetí místo. Nejlepším střelcem týmu je Brazilec Vitinho, jenž v lize nasázel osm branek.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat moskevské derby mezi CSKA Moskva a FK Dinamo Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 61. Čalov (G. Milanov) – 11. Tašajev (Pančenko), 49. Tašajev (Lucenko)

    Karty:   68. Wernbloom (CSK), 81. Dzagojev (CSK) – 39. S. Sow (DMO), 45. Morozov (DMO), 83. Tašajev (DMO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 11:5. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:9.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – A. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov (78. Kučajev) – Nababkin, Dzagojev, B. Natcho, Vitinho (57. Golovin), G. Milanov – A. Musa (57. Čalov), Wernbloom.
    Náhradníci: Pomazun – V. Berezuckij, Bistrović, Čalov, Golovin, Chosonov, Kučajev, Žamaletdinov.

    Dynamo Moskva: Šunin (C) – Kozlov, Rykov, T. Šunjić, Rausch (74. Temnikov) – S. Sow, Callagov (66. Sosnin) – Tašajev, Pančenko, Morozov – Lucenko (72. Obolskij).
    Náhradníci: Leščuk – Holmén, N. Kalugin, Obolskij, Markov, Temnikov, Sosnin, Grulev.

    Rozhodčí: Karasev
    bahis siteleri