Hokejista sezony Tipsport extraligy Milan Gulaš (kon.)
konec
Hokejista sezony Tipsport extraligy

Milan Gulaš

Středa 02.05.2018, 18:00Společenské události
     
    Ode mě to je pro dnešek vše. Přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu, na počtenou! (19:11:01)
     
    Z dnešního vyhlášení nejlepších hokejistů sezóny to je vše. Nejlepším hráčem Tipsport ELH se stal Milan Gulaš, jenž získal ocenění hned dvě. Nejúspěšnějším klubem se ovšem stala Kometa Brno. Celkem totiž ovládla šest ze třinácti individuálních trofejí.
     
    Týmové trofeje:

    Mistr ČR Tipsport ELH – HC Kometa Brno
    Prezidentský pohár – HC Škoda Plzeň
    Vítěz WSM Ligy – HC Energie Karlovy Vary
     
    Individuální trofeje:

    Hokejista sezony Tipsport ELH – Milan Gulaš
    Nejlepší hráč Generali play off – Martin Erat
    Nejlepší hráč utkání – Libor Kašík
    Nejproduktivnější hráč Tipsport ELH – Milan Gulaš
    Nejlepší střelec – Tomáš Mertl
    Nejlepší obránce – Michal Gulaši
    Nejlepší brankář – Marek Čiliak
    Nejlepší trenér – Libor Zábranský
    Nejlepší nováček – Ondřej Kovařčík
    Nejlepší junior v DHL Extralize juniorů – Lukáš Dostál
    Nejlepší rozhodčí – Stanislav Barvíř
    Zlatá helma SENCOR – Martin Nečas
    Vítěz Radegast indexu – Jan Výtisk
     
    Leoš Čermák: "Říká se, že jednou získat titul je těžší, než ho obhájit. Pro mě bylo ale to první vítězství nejtěžší, jelikož to pro mě byl první titul."
     
    Brněnský tým se stal vítězem zaslouženě. Základní část mu sice úplně nevyšla, ale v play-off prohrál pouhé dva zápasy a suverénně si dokráčel pro titul.
     
    Už je před námi poslední trofej dnešního večera. Tou je vyhlášení letošního mistra Tipsport ELH. Tím se stala Kometa Brno, která, jak již bylo řečeno, svůj titul obhájila, což už se deset let nikomu nepovedlo.
     
    Milan Gulaš: "Hráči z našeho kádru odcházejí, někteří přicházejí, to samozřejmě sleduji. Největší problém zatím máme na postu gólmana, ale věřím tomu, že Tomáš Vlasák někoho sežene. Věřím tomu, že Vojta Němec a Václav Nedorost, budou dobré posily."
     
    Nejlepším hokejistou sezony Tipsport ELH se stal Milan Gulaš! Pro toho to je dnes již druhé ocenění. Plzeňský útočník tak nenechal obhájit loňské vítězství Michala Vondrku.
     
    Vítězem Zlaté helmy SENCOR se stal Martin Nečas. To je další ocenění pro Kometu, která je dnes sbírá jako na běžícím páse. Hráč s číslem osmdesát osm stál na konci ukázkové přesilovkové souhry.
     
    Jan Výtisk: "Doufám, že vydržím hrát co nejdéle. Jsem po operaci, která mě vyřadila na čtyři týdny, ale teď už to vypadá, že prst je v pořádku."
     
    Vítězem Radegast indexu se stal Jan Výtisk z Vítkovic. Toto ocenění získal již potřetí, přestože dva měsíce nehrál, o pět bodů vyhrál.
     
    Libor Kašík: "Já jsem se snažil nastoupit do každého zápasu. Kluci mi dali hodně prostoru k tomu, abych tuto cenu získal. Přesto jsem za tuto sezónu nesmírně rád. Na výzvu v Chabarovsku se těším a doufám, že tam vydržím co nejdéle chytat."
     
    Hráčem, který získal nejvíckrát ocenění hráč utkání je Libor Kašík ze Zlína. Gólman, který se po této sezóně bude stěhovat do Ruska, konkrétně do Chabarovsku.
     
    Leoš Čermák: "Martin Erat je fajn kluk, za kterého jsme v týmu rádi. Co se týče jeho dalšího působení, tak tuším, ale nevím to jistě. Jeho přezdívkou je špenát, kterou dostal díky tátovi, který měl podobně namakané ruce jako Pepek Námořník."
     
    Cenu Václava Paciny, neboli cenu nejlepšího hráče Generali play-off, získal Martin Erat z Komety Brno. Sedmý nejproduktivnější hráč Brna, který se výrazně podílel na obhajobě titulu. Cenu převzal Leoš Čermák.
     
    Pohár prezidenta za vítězství v základní části získala HC Škoda Plzeň. Tu Indiáni ovládli před druhým Mountfieldem o osm bodů.
     
    Milan Gulaš: "Bodů jsem asi nikdy více nenasbíral, ale pro mě není důležité, jak moc bodují, nýbrž mi jde především o týmový úspěch. Díky lékařům, v čele s panem Kolářem, jsem se brzy dostal zpět na hřiště po zranění před OH."
     
    Nejproduktivnějším hráčem letošní Tipsport ELH byl Milan Gulaš z Plzně, který utvořil úderné duo s Tomášem Mertlem. Gulaš nasbíral celkem 61 bodů (23+38).
     
    Tomáš Mertl: "Spolupráce s Milanem Gulašem funguje již od mládí. Vyrůstali jsme spolu na jihu Čech a jsem rád, že to takto fungovalo v Plzni. Jednou bych rád s Milanem Gulašem pomohl Budějovicím do extraligy, ale teď to není aktuální."

    Denisa Józsová