Vel. Meziříčí – Hodonín 4:2 (kon.) | HFK Olomouc – Hulín 0:4 (kon.) | Zlínsko – Val. Meziříčí 1:2 (kon.)
Kroměříž – Líšeň 3:4 (kon.) | Prostějov – Petřkovice 3:1 (kon.) | Hlučín – Mohelnice 1:1 (kon.)
konec
FC Velké Meziříčí
4:2 (1:1)
FK Hodonín
Pátek 04.05.2018, 16:00 • V. Meziříčí - hlavní • Moravskoslezská fotbalová liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobrý den, milí diváci, v dnešním utkání se proti sobě postaví týmy Velkého Meziříčí a Hodonína. Velkému Meziříčí se poslední zápas nepovedl a bude chtít zvítězit, aby ještě vyvinul tlak na první Prostějov, který využil klopýtnutí Meziříčího a zvýšil náskok na 5 bodů.

    Na druhé straně Hodonín je prakticky ve třetí nejvyšší fotbalové soutěži zachráněn a už může hrát pouze o umístění. Zatím se po 21 odehraných kolech nachází na desátém místě tabulky se ziskem 27 bodů. V tomto utkání budou favoritem domácí.
     
    Velké Meziříčí

    Velké Meziříčí v posledních 5 zápasech má dobrou formu, nepovedl se jim pouze poslední zápas s Petřkovicemi, který prohráli 3:1. Připsali si 4 výhry, 4:1 s Valašským Meziříčím, 3:2 s Hulínem, 3:0 ve Vyškově a 3:1 s Mohelnicí.
     
    FK Hodonín

    Jak bylo již zmíněno Hodinín se nachází na desátém místě tabulky a bude hrát už jenom o umístění. V případě výhry by se mohl posunout až na sedmé místo. V posledních zápasech Hodonín nevykazuje bůhvíjakou formu, povedlo se jim porazit patnáctou HFK Olomouc 6:1 a čtrnácté Petřkovice 3:1. Naopak prohrál 4:0 s Valašským Meziříčím a 3:0 s Líšní. V posledním zápase si připsal Hodonín 1 bod za remízu 0:0 s Kroměříží.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Velké Meziříčí: Pokorný – Šimáček (C), Bouček, Dolejš, Šuta, Simr, Demeter, Duba, Berka, Komínek, Mucha
    Náhradníci: Puza, Krejčí, Vlk, Kriegsmann, Pokorný, Kruba

    FK Hodonín: Petráš – Suchý, Křivánek, Paděra (C), Žák, Novotný, Šturma, Dekleva, Opina, Cvijovič, Sasín
    Náhradníci: Mareš, Kyselka, Hesek, Dovhanyuk, Kudrna

    Rozhodčí: Silný – Zaoral, Polanský.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se zhostili hosté, stopeři Hodonína poslali dlouhý míč na Opinu, obrana Meziříčího byla ale připravena.
     
    2
    Opina se zkoušel prosadit přes Berku, ten předvedl ale dobrý obranný zákrok a obral hostujícího hráče o míč.
     
    3
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Domácí pronikli po levé straně a nacentrovali míč do vápna, tam si ho našel nikým neatakovaný PAVEL SIMR a střílí tak svou 18 branku v sezóně! Celkově za Velké Meziříčí jich dal už 125.
    3. Pavel SIMR - 1:0
     
    5
    Opět další nebezpečná situace před brankářem Petrášem (Hodonín), Dolejš nacentroval míč z levé strany, ten ale zastavil jeden z obránců Hodonína a poté stihl přiťuknout míč golmanovi, i když se k němu už dral Simr.
     
    6
    Paděra si vzal na starost exekuci volného kopu, nacentroval míč do vápna, tam si ale zařval domácí brankář Pokorný a sebral míč.
     
    7
    Centr z levé strany poslal Demeter, mířil na zadní tyč, kde na něj čekal Dolejš, těsně před ním ho ale odhlavičkoval jeden z obránců Hodonína na roh.
     
    8
    Rohový kop rozehrál Dolejš, poslal míč na velké vápno, kde se dobře do míče opřel Bouček, golman Petráš pouze vyrazil a jeden z domácích hráčů poté dorazil míč do brány, rozhodčí ale předtím pískal nedovolený zákrok ve vápně od jednoho z domácích hráčů.
     
    9
    Simr poslal dobrý míč na Demetera, ten si ho ale nedokázal dobře zpracovat a míč tak končí v autu.
     
    11
    Simr je zatím jednoznačně nejaktivnějším hráčem, tentokrát poslal pěknou přihrávku na neobsazeného Šutu, ten byl poté faulován a domácí tak budou mít zajímavou příležitost ke skórování.
     
    12
    K míči se postavil Šuta a moc nechybělo a domácí vstřelili druhý gól! Proti byl ale golman Petráš, který předvedl výborný zákrok! Domácí budou zahrávat rohový kop.
     
    13
    Z následného rohového kopu domácí neudeřili, Petráš míč v poklidu sebral ze vzduchu.
     
    15
    K prvnímu většímu ohrožení branky se dostali také hosté, nejdříve pálil z pravé strany Sasín, jeho střelu zblokovali domácí obránci na roh. Z rohového kopu si nejvýše na centr naskočil Žák, jeho hlavička končí ale vedle.
     
    17
    Na dlouhý nákop Deklevy si nabíhal Šturma, běžel seč mu síly stačili, míč ale nedohonil a ten tak končí v autu.
     
    18
    Domácí polevili trochu ze své aktivity a toho využívají hosté. Z pravé strany poslal dobrý centr Paděra, k míči se dostal Dekleva a zakončil. Rozhodčí ale píská nedovolený zákrok útočníka Hodonína.
     
    20
    Šuta si na středu hřiště zpracovával míč, Šturma ho sundal a rozhodčí píská. Žlutou kartu ale neudělil.
     
    21
    Do zajímavého protiútoku se dostal hosté, Šturma posunul míč na nabíhajícího Deklevu, ten si zpracoval míč a vypálil, do cesty se mu ale postavil jeden ze stoperů Velkého Meziříčího.
     
    22
    Na druhé straně rozehrával přímý kop Šuta, trefil ale pouze dobře postavenou zeď Hodonína. Následně fauloval při pokusu získat míč Dolejš.
     
    24
    Hra v posledních minutách poněkud postrádá tempo, oba týmy brzdí nepřesnosti v rozehrávce, míč teď pokaždé skončil u každého z brankářů obou týmů.
     
    25
    Po pravé straně pronikl Dolejš, trefil ale pouze střed branky, kde byl připravený Petráš.
     
    27
    Dolejší si narazil s Demeterem, tomu se ale narážečka nepovedla a vysunul do protiútoku Paděru, ten ale nepřesně přihrál na nabíhajícího Dekleva, míče se tudíž opět zmocňují domácí.
     
    28
    Opina dostal míč na velké vápno a všimnul si, že domácí golman je mimo bránu, střela z první se mu ale vůbec nepovedla a končí několik metrů nad bránou.
     
    29
    Duba krásně zklepl míč na nabíhajícího Demetera, ten ale nepřekonal přízemní střelou golmana Petráše, míč se ještě odrazil do hlavy Demetera, střela ale končí mimo!
     
    30
    Hodonín právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Po pravé straně unikl FILIP ŽÁK, domácí obrana ho nezachytila a krásným obloučkem překonává Pokorného, který nestihl vyběhnout včas!
    30. Filip ŽÁK - 1:1
     
    32
    Domácí jsou poněkud rozladeni vyrovnávacím gólem, hráči se rychle zbavují míče z čehož pramení nepřesnosti.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Berka (FC Velké Meziříčí).
     
    35
    Berka se pokusil posunou míč na Simra, který si naběhl na pravou stranu hřiště, jeho pokus mu překazil dobrým zákrokem Šturma, který odvrací do autu.
     
    35
    Dlouhý aut si našel hlavou Simr, kterému se podařilo zakončit, jeho hlavička ale neměla razanci.
     
    37
    K centru na levé straně se dostal domácí Demeter, míč mu ale sjel z kopačky a ten tak končí za plotem hřiště ve Velkém Meziříčí.
     
    39
    Domácí měli obrovskou šanci Šuta našel krásnou prihřávkou na pravé straně nabíhajícího Dolejše, ten volil razanci a střela trefila golmana Petráše! Míč se odráží k jednomu z obránců Hodonína a ten odkopává do bezpečí.
     
    41
    Domácí přidali na plynu a ihned je to vidět. Do pokutového území Hodonína lítá jeden centr za druhým, hostující obrana zatím drží a odvrací nebezepečné centry.
     
    42
    Simr sklepl centr Demeterovi, ten ale z levé strany hřiště nezamířil přesně a střela končí vedle levé tyče.
     
    44
    Hosté se v poslední době uchýlili k dlouhým nákopům na své útočníky, tyto nákopy jsou ale nepřesné a nacházejí buď hlavičky stoperů domácích, nebo rukavice Pokorného.
     
    45
    Simr zklamal v obrovské šanci! Dolejš mu poslal nadýchaný centr přímo na volej, domácí útočník ale míč netrefil ideálně a přestřeluje bránu!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Velké Meziříčí: ze hřiště odchází Duba, přichází Kriegsmann.
    Střídání v týmu FC Velké Meziříčí: ze hřiště odchází Mucha, přichází Puža.
     
    48
    Na pravé straně si na centr naběhl Žák, míč si zpracoval, poté ale nedokázal přejít přes dobře postaveného Pužu.
     
    48
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Krásná akce domácích! Po levé straně unikl Šuta, který našel na malém vápně PAVLA SIMRA, který už měl lehkou práci a doklepl míč do prázdné brány! Připisuje si tak druhou branku v dnešním utkání.
    48. Pavel SIMR - 2:1
     
    50
    Domácí přidali třetí branku v zápase, když dal gól Demeter, jeho radost ale netrvala příliš dlouho, jelikož byl v ofsajdovém postavení v době přihrávky, gól tak neplatí!
     
    51
    A opět zajímavá příležitost domácího týmu, na pravé straně centroval Dolejš na Demetera, tomu ale dorážku nedovolil výborným zákrokem hostující stoper.
     
    52
    Simr běžel 1 na 1 proti hostujícímu kapitánovi Paděrovi, míč si zastavil a počkal na nabíhajícího Šutu, ten poté ale volil nesmyslný centr zpět na Simra.
     
    54
    Hosté jsou teď v držení míče a kombinují kolem pokutového území domácích a čekají na vhodnou příležitost k průnikové přihrávce.
     
    55
    Paděra poslal přihrávku přímo na kopačku Demetera, který unikl po levé straně, Petráš vyráží na roh.
     
    56
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    A z následného rohového kopu se domácí prosazují! Na centr si naskočil DAVID KOMÍNEK, který nedal Petrášovi nejmenší šanci!
    56. David KOMÍNEK - 3:1
     
    58
    Domácí jsou v druhé půli mnohem lepším týme! Tentokrát si centr z pravé strany našel opět Simr, zakončit se mu ale v obležení dvou stoperů Hodonína nepodařilo.
     
    59
    Střídání v týmu FK Hodonín: ze hřiště odchází Paděra, přichází Mareš.
     
    60
    Hostující obrana je teď v jednom ohni, po aktivnější pravé straně unikl opět Demeter, tentokrát centroval na vzálenější tyč kam si naskočil Šuta, hlavička ale neměla razanci, tudíž ji sbírá brankář Petráš.
     
    62
    Demeter si obehrál Novotného a chystal se k centru, hostující hráč ho ale stáhnul a tudíž budou mít domácí možnost volného kopu z pravé strany hřiště.
     
    63
    Opět z toho byla zajímavá příležitost! Simr prodlouží na zadní tyč, tam se ale nikomu nepovedlo došťouchnout míč do brány.
     
    64
    Hodonín právě vstřelil branku!
    A hosté udeřili z ojedinělé situace! TOMÁŠ MAREŠ pronikl středem hřiště a vystřelil, napoprvé sice Pokorného nepřekonal, ten vyrazil ale pouze před sebe a k dorážce se nejrychleji dostal opět Mareš a střelou pod břevnu snižuje na 3:2!
    64. Tomáš MAREŠ - 3:2
     
    66
    Hosté se teď řítili do zajímavého protiútoku, Žák vyslal přihrávku do běhu na nabíhajícího Křivánka, tomu cestu skřížil ale Bouček a za cenu faulu zažehnal nebezpečí.
     
    67
    Z následného volného kopu nic nebylo a naopak mohli udeřit domácí! Demeter prostrčil na Simra, který vystřelil, na poslední chvíli se do střely vložil Sasín a zabránil tak jistému čtvrtému gólu!
     
    69
    Opět velká šance domácích! Centr na velkém vápně si našel Demeter a opřel se do centru z první, vystřelil k pravé tyči, tam byl ale rychle Petráš, vyražený míč stihl přikrýt před dobíhajícím Simrem.
     
    70
    Na hrací ploše leží domácí Bouček a rozhodčí přerušuje hru.
     
    71
    Po ošetření domácího hráče hra pokračuje.
     
    72
    Na levé straně pronikl přes hostující obranu Dolejš na následný centr si naskočil jeden z hráčů domácích, těsně ale míjí levou tyč.
     
    74
    Střídání v týmu FC Velké Meziříčí: ze hřiště odchází Berka, přichází Pokorný.
    Střídání v týmu FK Hodonín: ze hřiště odchází Sasín, přichází Dovhanyuk.
     
    76
    Hostující Novotný se teď během dvou minut snažil proniknout po levé straně, to se mu sice vždy povedlo, následný centr ale končí na kopačkáh domácích stoperů.
     
    77
    Simr na půli hřiště fauloval Novotného, ten se ze země těžce zvedá, hra bude ale pokračovat.
     
    78
    Simr si narazil s Demeterem, který poté ještě centroval na nabíhajícho Dolejše, jeho náběh alůe zachytila obrana hostů.
     
    80
    Domácí Pokorný na půli hřiště v hlavičkovém souboji sestřelil protihráče a rozhodčí za tento čin udělil žlutou kartu.
     
    82
    Demeter zasekl do středu hřiště a zkoušel střílet, střela se mu vůbec nepovedla, nepovedená střela ale našla Dolejše, který z toho byl tak překvapený, že míč končí v zámezí.
     
    84
    Střídání v týmu FK Hodonín: ze hřiště odchází Opina, přichází Hesek.
     
    84
    Šimáček posunul na levou stranu na Demetera, ten centroval na zadní tyč, tam ale nikdo nebyl a míč tak sbírá Petráš.
     
    86
    Po delší době se k centru dostali také hosté, z centr z pravé strany byl ale přetažený a nenašel ani jednoho útočníka Hodonína. Rozehrávat od brány tak bude Pokorný.
     
    87
    Ten s rozehrávkou už samozřejmě nespěchá a je popoháněn rozhodčím.
     
    88
    Dolejš se teď dostal k zajímavé hlavičce, když mířil na bližší tyč Petrášovi brány, tam ale golmana zastoupil jeden ze stoperů hostujícího týmu a odvrací na roh.
     
    89
    Rohový kop mířil na vzálenější tyč, tam našel Dolejše, který si obehrál obránce Hodonína a nacentroval na Simra, tomu chyběli centimetry aby zakončil. K míči se dostal dříve brankář Hodonína.
     
    90
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    A je hotovo! PAVEL SIMR se dočkal a završil tak hattrick! Naběhl si na centr Dolejše, který mu dal krásný pas, Simr už neměl nejmenší problém překonat golmana Petráše!
    90. Pavel SIMR - 4:2
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Máme tu konec zápasu ve kterém domácí Velké Meziříčí poráží Hodonín v poměru 4:2, mohli jsme vidět velice útočné utkání, které přineslo i hodně gólů. Hattrickem se blýsknul domácí Simr, který je v dokonalé formě a letos si připsal již 20 branek, hosté drželi krok až do úplného konce a za svou předvedenou hru se nemusí stydět. Soupeř byl ale o něco kvalitnější a 3 body tak zůstávají doma! (18:57:58)

    Lumír Mistr

    Branky: 3. Simr, 48. Simr, 56. Komínek, 90. Simr – 30. Žák, 64. Mareš

    Karty:   33. Berka (VEM), 80. Pokorný (VEM)


    FC Velké Meziříčí: Pokorný – Šimáček (C), Bouček, Dolejš, Šuta, Simr, Demeter, Duba, Berka, Komínek, Mucha
    Náhradníci: Puza, Krejčí, Vlk, Kriegsmann, Pokorný, Kruba

    FK Hodonín: Petráš – Suchý, Křivánek, Paděra (C), Žák, Novotný, Šturma, Dekleva, Opina, Cvijovič, Sasín
    Náhradníci: Mareš, Kyselka, Hesek, Dovhanyuk, Kudrna

    Rozhodčí: Silný – Zaoral, Polanský
    bahis siteleri