Švédsko – Česko 13:2 (kon.) | Finsko – Slovensko 6:1 (kon.)
konec
Finsko
6:1 (2:0, 1:1, 3:0)
Slovensko
sk Pátek 04.05.2018, 16:00 • Athletik Zentrum, St. Gallen • MS juniorek
     
    Slovenské juniorské florbalové reprezentantky držali dve tretiny krok s vysoko favorizovanými súperkami z Fínska, v tretej tretine však Severanky zapli a rozhodli o svojom víťazstve 6:1. Táto prehra tak pre Slovenky znamená, že do bojov o medaily definitívne nepostúpia. Zatiaľ však nevedia ani to, či si zahrajú o konečné piate miesto, alebo sa budú musieť zachraňovať v elitnej kategórii. O všetkom rozhodne večerný zápas "našej! B-skupiny medzi domácim Švajčiarskom a Fínskom. V prípade, že zvíťazia poľské florbalistky, Slovenky si zajtra zahrajú o konečnú piatu pozíciu. Nech to už dopadne akokoľvek, aj záverečný zápas Slovenska na svetovom šampionáte vám prinesieme v našom online textovom prenose. Pre dnešok vám už však ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa! (17:47:08)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Ešte sme videli sympatickú snahu od Kristíny Belicovej, ktorá však bola aj s loptičkou vytlačená do rohu ihriska, kde sa napokon zápas aj dohrá.
     
    58:42
    Fínske florbalistky momentálne už premenili zvyšok zápasu na exhibíciu a prihrávajú si loptičku doslova po celom obvode hracej plochy. Slovenky sa ich však napriek tomu snažia napádať.
     
    57:47
    Fínsko dalo gól! Slovenky sa už môžu v hlave chystať na svoj zajtrajší súboj o umiestnenie. Šiesty gól Fínska strieľa ďalšou utešenenou strelou ELLI KYLMALUOMAOVÁ. Asistencia: Juulianna Sotalaová.
     
    57:26
    Dobrú robotu teraz odviedla Barbora Gáborová, ktorá prerušila postupnú kombináciu Fíniek a odpálila loptičku až za ich bránku.
     
    56:30
    Fínky tak už majú bezpečný náskok a zápas momentálne bezpečne dohrávajú s loptičkou vo svojej moci.
     
    54:47
    Fínsko dalo gól! Pri ďalšom prechode do protiútoku slovenské dievčatá prepadli, ANIINA LEVALMAPIOVÁ nakopla svoje motory a pred ustupujúcimi Slovenkami prepálila Kristínu Hlavatú. Bez asistencie.
     
    53:56
    To bola šanca! Slovenky sa napokon po veľkom úsilí dostali pred fínsku bránku, no Ira Moilanenová vytlačila svojou ľavou rukou dobre mierený projektil Kláry Grossovej!
     
    52:43
    Michaela Dulková vystihla prihrávku Jasmiiny Jarvinenovej, bleskurýchle prešla do protiútoku, no ani ona, ani Alexandra Faktorová Iru Moilanenovú neprekonala.
     
    51:38
    Dobrá práca od Michaely Lupačovej. Tá získala loptičku na slovenské hokejky, odovzdala ju spoluhráčkam a odchádza striedať.
     
    50:45
    Sympatickú snahu predivedla teraz Kristína Belicová, ktorá však pri prechode do útoku toľko váhala so zakončením, až ju od loptičky odstvila Jasmiina Jarvinenová.
     
    49:45
    Slovenky tak prehrávajú pred záverečnou desaťminútovkou už o tri góly a vyzerá to tak, že o športový zázrak sa dnes pravdepodobne nepostarajú.
     
    48:52
    Fínsko dalo gól! Fínky využívajú ďalšie zaváhanie v defenzíve Sloveniek a odskakujú už na rozdiel troch gólov. Kristína Hlavatá mala zakrytý výhľad až dvojicou svojich spoluhráčok, a tak milimetrovo presne mierenú strelu ANNIINY LEVALAMPIOVEJ nemala šancu vidieť. Asistencia: Elina Hautojarviová.
     
    48:16
    Tak teraz mali Slovenky aj poriadnu dávku šťastia, keď ich fínske florbalistky prekabátili pri prechode do útoku, no Iima Latvalaová loptičku pred Kristínou Hlavatou trafila veľmi nedôrazne.
     
    47:50
    Už v závere presiloveh hry Slovenska sa naskytla príležitosť aj pre Fínsko, pred vlastnou bránkou však loptičku dobre zastavila Adriana Bahnová.
     
    46:55
    Slovenské dievčatá hrajú túto presilovú hru zatiaľ fantasticky. Raz však strelu Kláry Grossovej zastavila ľavá žrdka, po projektile Michaely Žikavskej to zase béol skvelý reflex fínskej brankárky!
     
    45:58
    Obrovská bojovnosť Barbory Gáborovej tentokrát priniesla Slovenkám odmenu v podobe presilovej hry, keď ju v poslednej chvíli v príležitosti zastavila Jasmiina Jarvinenová.
     
    45:07
    Ďalšie okienko v defenzíve Fínska. Alexandra Faktorová však takisto netrafila bránku Iry Moilanenovej.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 13. Rantaová (Taivalojaová), 17. Taivalojaová (Rastasová), 40. Hautojarviová (Latvalaová), 49. Levalampiová (Hautojarviová), 55. Levalampiová, 58. Kylmalumaová (Sotalaová) – 39. Žikavská (Grossová)


    Finsko: Moilanenová (Kangasharjuová) – Rantaová, Levalampiová, Paajanenová, Torkkiová, Woivalinová – Sotalaová, Jarvinenová, Kylmaluomová, Latvalaová, Hautojarviová – Gronroosová, Lindstromová, Saarikoskiová, Rastasová, Taivalojaová – Virkkunenová, Nordmanová, Selinummiová
    Slovensko: Hlavatá (Farulová) – Mlichová, Rennerová, Faktorová, Dulková, Záteková – Pudišová, Lupačová, Bahnová, Belicová, Žikavská – Kocúrová, Lenčéšová, Grossová, Gáborová, Adamcová – Švančarová, Vyletelková, Čintalanová

    Rozhodčí: Olle Eliasson, Thomas Jonsson (obaja Švédsko)
    bahis siteleri