Švýcarsko – Rakousko 3:2 (po pr.) | Norsko – Lotyšsko 2:3 (po pr.) | Francie – Bělorusko 6:2 (kon.)
Finsko – J. Korea 8:1 (kon.) | Česko – Slovensko 3:2 (po pr.) | Dánsko – USA 0:4 (kon.)
po prodl.
Česko
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Slovensko
Sobota 05.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:09 Dmitrij JAŠKIN - 3:2
     
    62:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to doma, veliký obrat předvedli Češi a berou bonusový bod! DMITRIJ JAŠKIN nejprve nedokázal vypálit přes Sekeru, který jeho pokus srazil, ale dravý útočník St. Louis se znovu k puku probojoval a bekhendem ho dloubl přes marně se natahujícího Marka Čiliaka! Asistence: Adam Polášek, Andrej Nestrašil.
    59:50 Martin NEČAS - 2:2
     
    59:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    To jsou věci! Český národ slaví, deset sekund před koncem se stává hrdinou mladý MARTIN NEČAS! Dominik Kubalík mu přiťukl kotouč do jízdy a brněnský útočník objel obránce a z pravé strany propálil Čiliaka mezi rukou a tělem, kotouč proskákal do sítě a Česko slaví bodový zisk! Asistence: Dominik Kubalík.
    25:29 Andrej SEKERA - 1:2
     
    25:29
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak i druhá přesilovka Slováků je bohužel využita, znovu u toho byl kapitán ANDREJ SEKERA, jenž je tentokrát střelcem gólu. Udělal to nejjednodušší, co mohl. Po přihrávce od Nagyho zápěstím nahodil puk na branku a kotouč proplachtil až do sítě. Francouz vůbec nic neviděl a univerzální rozklek nestačil, Slovensko si tak bere vedení zpět. Asistence: Ladislav Nagy.
    21:04 Dominik KUBALÍK - 1:1
     
    21:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně, je srovnáno! Prvním střelcem národního týmu na mistrovství světa se stává DOMINIK KUBALÍK! Češi vybojovali kotouč u mantinelu, Kubalík dostal od Nestrašila přihrávku před branku, využil své rychlosti a šikovných rukou, jednoduchou bekhendovou kličkou zasunul kotouč za Čiliaka! Asistence: Andrej Nestrašil, Dmitrij Jaškin.
    07:33 Michal KRIŠTOF - 0:1
     
    07:33
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Čtyři vteřiny přesilovky stačily a Slováci jdou do vedení! Andrej Sekera vypálil z osy hřiště od modré čáry a tečovaný kotouč zapadl přesně k tyči do protipohybu bezmocného Francouze! Šikovně tečoval MICHAL KRIŠTOF, jenž je označen za prvního střelce zápasu. Asistence: Andrej Sekera, Ladislav Nagy.

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 22. D. Kubalík (Nestrašil, Jaškin), 60. Nečas (D. Kubalík), 63. Jaškin (Polášek, Nestrašil) – 8. Krištof (Sekera, Nagy), 26. Sekera (Nagy)


    Česko: Francouz (Rittich) – Gudas (A), Jordán, D. Sklenička, Moravčík, Polášek, Šulák, Hronek – Hyka, Faksa, Červenka (C) – Nestrašil, Nečas, Jaškin – Řepík, Plekanec (A), D. Kubalík – Chytil, Horák, R. Kousal.
    Slovensko: Čiliak (Rybár) – Čajkovský, Sekera (C), Graňák (A), Ďaloga, Jaroš, Jánošík, Fehérváry – Nagy (A), Krištof, Jurčo – Haščák, J. Mikúš, Bakoš – Bondra, Buc, Svitana – Cingel, Marcinko, Skalický.

    Rozhodčí: Kaukokari (FIN), Mayer (USA) – Malmqvist (SWE), McCrank (CAN)

    Diváci: 12 490
    bahis siteleri