Heerenveen – Feyenoord 2:3 (kon.) | Utrecht – Venlo 1:0 (kon.) | Sparta Rotterdam – Heracles 2:5 (kon.)
Alkmaar – Zwolle 6:0 (kon.) | Willem II – Arnhem 2:2 (kon.) | Eindhoven – Groningen 0:0 (kon.)
Excelsior – Ajax 1:2 (kon.) | Kerkrade – Den Haag 2:3 (kon.) | Twente – Breda 1:1 (kon.)
konec
SBV Excelsior
1:2 (1:0)
Ajax Amsterdam
Neděle 06.05.2018, 14:30 • Van Donge & De Roo Stadion, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ajax se rozloučil s letošní sezónou vítězně, když po vlastním gólu Matthijse de Ligta po malé domů dokázal po přestávce výrazně přidat a otočit skóre zápasu. Krátce po přestávce se v rozpětí pěti minut prosadili Justin Kluivert a Kasper Dolberg. Hnacím motorem hostujícího celku byl Hakim Ziyech, který je za mě osobně mužem zápasu. Konečný výsledek po přestávce krásného zápasu. Excelsior 1 AFC Ajax 2. (16:24:48)

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Další snažení Excelsioru na ose hřiště zastavil útočný faul, kterého se dopustil střídající Levi Garcia. Do konce utkání zbývají odehrát necelé dvě minuty. Naděje ještě žije.
    90+1. Hakim Ziyech neumožnil hrudí Excelsioru vyrovnat!
     
    90+1
    Excelsior mohl opět skórovat po centru z rohového kopu, když jeden z domácích hráčů uprostřed šestnáctky skvěle hlavičkoval k levé tyči, jenže brankáře Ajaxu na čáře zastoupil Hakim Ziyech, který zabránil hrudí gólu na 2:2!
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    89
    Ajax parádním centrem z levé strany přenesl hru doprava, jenže David Neres si na pravé straně šestnáctky netroufl na střelu a útočné snažení Ajaxu ztroskotalo.
     
    88
    Po rohovém kopu z pravé strany hřiště se na vzdálenější levé tyči dostal k hlavičce zřejmě Mike van Duinen, z ostrého úhlu ale brankáře Kostase Lamproua nepřekonal.
     
    87
    Excelsior dostal v pokutovém území Ajax pod obrovský tlak, do zakončení se ovšem nedostal. Po odvráceném centru ovšem alespoň vybojoval rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Donny van de Beek, přichází Jurgen Ekkelenkamp.
    85. Fantastický zákrok brankáře Ögmundura Kristinssona!
     
    85
    David Neres se na pravé straně pokutového území neukvapil se střelou a přihrál do středu Donnymu van de Beekovi, který bez přípravy vystřelil, a Ögmundur Kristinsson jeho pokus levou rukou ve stylu hokejového brankáře fantasticky vytáhl nad břevno! Velká paráda!
     
    85
    Noussair Mazraoui si na ose hřiště zpracoval míč a poté se snažil v šestnáctce najít některého ze spoluhráčů jemným obloučkem, který skonči na hlavě protihráče.
     
    84
    Domácí si pod tlakem napadajících útočníků Ajaxu nekomplikovali situaci, kterou vyřešili zpětnou přihrávkou na Ögmundura Kristinssona, který nohou přesně rozehrál.
     
    83
    Excelsior na levé straně hřiště vybojoval rohový kop, centr od rohového praporku ovšem zamířil pouze do rukavic hostujícího brankáře Ajaxu Kostase Lamproua.
     
    82
    Domácí hráči po dlouhém autovém vhazování od levé postranní čáry sice na přední tyči vyhráli hlavičkový souboj, na té vzdálenější už se ovšem do zakončení dostat nedokázali.
     
    81
    Také Ajax se pokusil vstřelit další gól po centru z pravé strany hřiště, jenže v pokutovém území nebyl nikdo z hostů, a tak Ögmundur Kristinsson utrhl jablko ze stromu.
     
    80
    Těsně před vystřídáním se Excelsior dostal do další šance, hlavička po krásném centru z pravé strany hřiště ale zamířila zhruba dva metry nad bránu hostujícího Ajaxu.
     
    79
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Ryan Koolwijk, přichází Jinty Caenepeel.
     
    78
    Hicham Faik si zpracoval míč v blízkosti šestnáctky, hodil si ho rychle z pravačky na levačku a napřáhl k technické střele, která měla mířit pod břevno, nakonec ale skončila nad.
     
    77
    Excelsior dobře vystřelil z volného přímého kopu a mířil pod břevno, jenže kromě toho také pouze doprostřed brány a rukavic připraveného brankáře Kostase Lamproua.
     
    76
    Noussair Mazraoui fauloval v blízkosti šestnáctky a Excelsior bude na levé straně hřiště rozehrávat volný přímý kop. Domácí tým má slibnou příležitost vyrovnat stav zápasu.
     
    75
    Ajax na levé straně hřiště rozehrál rohový kop, po následném centru se ale k dalšímu ohrožení domácí branky nedostal a Excelsior se opět zvládl obránit tlaku soupeře.
    74. Šance Ajaxu! Těžko říci, zda to byl centr nebo přímý lob
     
    74
    Donny van de Beek se na pravé straně šestnáctky po zpětné přihrávce Davida Nerese pokusil bez přípravy o nádherný lob, který mířil do vzdálenějšího levého rohu brány, pozorný brankář Ögmundur Kristinsson ale dokázal míč levou rukou vytáhnout skvěle nad bránu!
     
    73
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Ali Messaoud, přichází Kevin Vermeulen.
     
    72
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Kasper Dolberg, přichází Mateo Cassierra.
     
    71
    Další střela přišla na pravé straně šestnáctky z ostrého úhlu po rohovém kopu a Ögmundur Kristinsson ji opět pravou nohou dokázal vytáhnout na rohový kop.
    70. Kasper Dolberg a jeho slibná branková příležitost
     
    70
    Kasper Dolberg mohl vstřelit svůj druhý gól v zápase, když si ještě před šestnáctkou mezi dvěma protihráči naběhl na kolmou přihrávku od Hakima Ziyecha a přízemní střelou ze značky pokutového kopu mířil doprostřed brány, kde jeho pokus pravou nohou skvěle vykopl brankář Ögmundur Kristinsson! Skóre 1:2 se nezměnilo.
     
    69
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Anouar Hadouir, přichází Levi Garcia.
     
    68
    Útok Excelsioru byl příliš pomalý a Ajax se dokázal vrátit za míč, který vybojoval. Domácí ho ale získali zpět a Ali Messaoud střelou zpoza šestnáctky minul pravou tyč.
     
    67
    Tempo zápasu trochu opadlo, Excelsior se ovšem neúnavně snaží vyrovnat. Domácí nyní krásně přenesli hru z pravého křídla na levou stranu hřiště, jenže akci zabrzdili.
     
    66
    Následkem sražené střely Excelsioru zpoza hranice pokutového území byl rohový kop z levé strany hřiště, centr ale našel pouze rukavice brankáře Kostase Lamproua.
     
    65
    Další centr v podání hostů, který byl tentokrát lepší, ale žádnou šanci opět nepřinesl, jelikož Ögmundur Kristinsson se vydal proti míči z brány a stáhl ho snadno ze vzduchu.
     
    64
    Ajax se vzápětí snažil zrychlit hru dobře kolmou přihrávkou na ose hřiště do šestnáctky. Proti míči ovšem rychle vyběhl brankář Ögmundur Kristinsson a byl u něj první.
     
    63
    Také Ajax se pokusil zahrozit po centru, který přišel na levém křídle z ostrého úhlu a minul vzdálenější pravou tyč. Následoval tedy odkop od brány Ögmundura Kristinssona.
     
    62
    Hra se neustále přelévá ze strany na stranu, i když během posledních okamžiků jsou nebezpečnější domácí, kteří se opět dostali k centru z pravé strany, šance ale nepřišla.
     
    61
    Po prudkém stříleném centru Excelsior pokračoval v útoku a dostal se ke střele zpoza šestnáctky, která zamířila mimo bránu, a následoval odkop brankáře Kostase Lamproua.
     
    60
    Domácí ovšem nepolevili a z pravého křídla a ostrého úhlu poslali do šestnáctky nepříjemnou prudkou střílenou přihrávku, jenže nikdo z hráčů Excelsioru na ni nedosáhl.
     
    59
    Excelsior se vrhl směrem vpřed a na ose hřiště už se chystal proniknout do šestnáctky, jenže útok domácího týmu zastavil k radosti fanoušků a hráčů Ajaxu útočný faul.
     
    58
    Kasper Dolberg zůstal ležet na levé straně útočné poloviny Ajaxu a musel být ošetřován. Po krátké prodlevě se ale vrátil zpět na nohy a bude moci v zápase pravděpodobně pokračovat.
    57. Justin Kluivert byl hodně blízko svého druhého gólu!
     
    57
    Utkání nabralo obrovský spád a hra se přelévá ze strany na stranu. Hodně blízko ke gólu měl Justin Kluivert, který si na vzdálenější levé tyči naběhl na krásný centr z pravého křídla, jenže ho střelu z blízkosti dokázal na brankové čáře levým ramenem odvrátit fotbalista Excelsioru!
    53. Kasper DOLBERG - 1:2
     
    53
    Ajax právě vstřelil branku!
    Ögmundur Kristinsson fantasticky vyrazil střelu Ajaxu z pravé strany šestnáctky, která mířila ke vzdálenější levé tyči. Hosté se poté dostali k dorážce, po které domácího brankáře na brankové čáře zastoupila dvojice obránců, jenže veškerá snaha byla zbytečná. Jeffry Fortes fauloval v pokutovém území Hakima Ziyecha a následnou penaltu proměnil prudkou přízemní střelou k levé tyči KASPER DOLBERG – 1:2!
    51. Hakim Ziyech se mohl postarat o bleskový obrat Ajaxu
     
    51
    Hakim Ziyech se mezi dvěma protihráči krásně dokázal otočit s míčem a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která těsně minula vzdálenější pravou tyč! Gólu příliš nechybělo.
     
    50
    Hakim Ziyech chtěl vysunout podél levé postranní čáry kolmou přihrávkou Justina Kluiverta, jenže útočník Ajaxu měl k míči příliš daleko a následovalo autové vhazování.
     
    49
    Excelsior se pokusil rychle odpovědět akci po pravém křídle, jenže kromě autové vhazování se k ničemu nedostal a fotbalisté hostujícího Ajaxu se vzápětí snadno ubránili.
    48. Justin KLUIVERT - 1:1
     
    48
    Ajax právě vstřelil branku!
    Noussair Mazraoui se na pravém křídle krásně pomazlil s míčem a poslal do šestnáctky parádní centr, po kterém se na vzdálenější levé tyči prosadil hlavou z obrovské blízkosti JUSTIN KLUIVERT, který poslal míč do sítě mezi pravou rukou a pravým kolenem nohy Ögmundura Kristinssona! Ajax krátce po přestávce vyrovnal.
     
    48
    Ajax rozjel pěknou kombinační akci a po krátké kolmé přihrávce u pravé tyče na brankové čáře posílal míč za sebe Noussair Mazraoui, míč byl ale odvrácen na rohový kop, který nic nepřinesl.
     
    47
    Excelsior vstoupil do druhého poločasu hodně ohroženě a dostal soupeře pod tlak. Ajax nebyl dlouho schopný odvrátit míč do bezpečí, nakonec vše vyřešil Kostas Lamprou.
     
    46
    Ajax rozehrál druhých pětačtyřicet minut, během nichž se bude snažit smazat jednobrankový náskok Excelsioru poté, co si ve dvacáté minutě vstřelil vlastní gól Matthijs de Ligt.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:30.

     
    Hráči Ajaxu odchází po prvním poločase do kabin se sklopenými hlavami a není se čemu divit. Justin Kluivert v patnácté minutě nevyužil slibnou příležitost a pět minut na to si vstřelil po špatné malé domů vlastní gól Matthijs de Ligt. Až na jednu velkou Kluivertovu šanci je Ajax naprosto bezzubí. Dokáže po přestávce vyrovnat? Skóre po poločase. Excelsior 1 AFC Ajax 0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Kostas Lamprou musí být pod obrovským tlakem, který ještě umocňují fanoušci, kteří každou jeho rozehrávku od brány doprovázejí hučením, kterým se ho snaží znervóznit.
     
    44
    Mike van Duinen to udělal u levého rohového praporku skvěle, když nejprve doběhl hodně prudkou kolmou přihrávku a poté vybojoval v souboji s protihráčem rohový kop. Centr z levé strany hřiště byl ale na přední tyči odvrácen.
     
    43
    Ajax se ve středu hřiště prosazuje horko těžko, a tak to zkouší především centry z pravé strany, jenže zatím ani po jednom se nedostal do slibné brankové příležitosti. Bezzubý Ajax prohrává krátce před přestávkou 1:0.
     
    42
    Matthijs de Ligt si vstřelil vlastní gól, a přestože během něho chyboval i brankář Ajaxu, hostující obránce nedržel při malé domů základní pravidlo, tedy, že míč vždy musí mířit mimo bránu.
     
    41
    Fanoušci Excelsioru musí být nadšení, zatímco pokud držíte palce Ajaxu nebo na něj máte dokonce vsazeno, tak si musí trhat vlasy. Favorita utkání zatím potápí vlastní branka.
     
    40
    David Neres vstoupil do zápasu z lavičky dobře, když hned po příchodu na hřiště vybojoval na pravé straně šestnáctky po sraženém centru rohový kop a na vzdálenější levé tyči se jeden z jeho spoluhráčů dostal k hlavičce, jenže míč neměl potřebnou razanci a jeden z dvojice domácích stoperů ho hlavou odvrátil.
     
    39
    Klaas-Jan Huntelaar zamířil do útrob stadionu a kvůli zranění musel ze zápasu předčasně odstoupit. Znamená to tedy, že Ajax přišel o velice zkušeného útočníka, který mu bude chybět.
     
    38
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Klaas-Jan Huntelaar, přichází David Neres.
     
    37
    Klaas-Jan Huntelaar dokázal pro svůj tým vybojovat rohový kop, jenomže centr z levé strany hřiště byl na přední tyči fotbalisty domácího Excelsioru snadno odvrácen do bezpečí.
     
    36
    Ajax je směrem vpřed jaloví, což nyní jasně dokumentoval další nepovedený centr z pravé strany hřiště, který Ögmundur Kristinsson pohodlně stáhl ze vzduchu do náruče.
     
    35
    Kostas Lamprou se ocitl u své levé tyče brány pod tlakem napadajícího Hichama Faika, situaci ale vyřešil s ledovým klidem, když rozehrál po zemi k rohovému praporku na spoluhráče.

     
    34
    Klaas-Jan Huntelaar po předchozí sražené střele stále kulhá a nevypadá to s ním příliš dobře. Uvidíme, zda se mu to podaří rozběhat nebo předčasně ze zápasu odstoupí.
     
    33
    Domácí se vydali směrem vpřed po levé straně, jejich akci ovšem zhatila nepřesná finální přihrávka. Excelsior ovšem hraje skvělý zápas a Ajax zatím pustil pouze do jedné šance.
     
    32
    Klaas-Jan Huntelaar se pokusil vypálit zpoza šestnáctky, jenže jeho střela byla sražena a na přední tyči skončila v náručí Ögmundura Kristinssona. Excelsior stále vede 1:0.
     
    31
    Matthijs de Ligt a Donny van de Beek se vydali do šestnáctky, aby se pokusili vyrovnat po centru z rohového kopu, jenže míč z pravé strany byl příliš krátký a navíc příliš nízký.
     
    30
    Donny van de Beek se dostal na pravé straně šestnáctky k prudké přízemní střele, která byla jedním z hráčů Excelsioru ve skluzu tečována, a míč skončil na přední tyči v boční síti. Následoval další rohový kop, žádné nebezpečí ale nepřinesl.
     
    29
    Excelsior rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a následný centr se stal snadnou kořistí brankáře Kostase Lamproua, který vyběhl z brány a na přední tyči ho ukryl v náručí.
     
    28
    Jeden z útočníků Excelsioru se na ose hřiště řítil po odvráceném míči do nebezpečné příležitosti, jenže ho proti dvojnásobné přesile nikdo nedoplnil, a tak vzápětí o míč přišel.
     
    27
    Ajax rozjel po levé straně rychlou přímočarou akci a přízemní centr z levé strany šestnáctky byl na přední tyči odvrácen na rohový kop. Centr z rohového kopu poté dopadl stejně.
     
    26
    Noussair Mazraoui se snažil prosadit na pravém křídle, jenže jednoho z protihráčů jasně přistrčil rukama a byl mu odpískán faul. Rozhodčí celou situaci viděl jako na dlani.
     
    25
    Fotbalisté Ajaxu vstupovali do zápasu v roli horkého favorita, který zatím zásluhou obrovské chyby brankáře prohrává v Excelsioru v posledním zápase letošní sezóny překvapivě 1:0.
     
    24
    Ajax se pokusil vyrovnat po centru z pravého křídla, jenže míč zamířil pouze do náruče brankáře Ögmundura Kristinssona, který ho po vyběhnutí z brány snadno stáhl ze vzduchu.
     
    22
    Fotbalistům Ajaxu předchozí chyba nestačila a znovu poslali na svého brankáře riskantní malou domů, která byla krátká, Kostas Lamprou ale tentokrát míč po rychlém výběhu odvrátil.
    20. Matthijs DE LIGT - 1:0
     
    20
    Excelsior právě vstřelil branku!
    MATTHIJS DE LIGT si vstřelil hodně kontroverzní vlastní gól, když chtěl po dlouhém nákopu Excelsioru z vlastní poloviny hřiště zahrát malou domů, jenže míč nepříjemně skákal, vybíhající Kostas Lamprou na něj nedosáhl, a tak zamířil ke vzdálenější levé tyči! Excelsior se ujal vedení.
     
    17
    Ajax svírá svého soupeře na vlastní polovině a výsledkem byla střela zpoza šestnáctky, která byla na hranici pokutového území jedním z obránců Excelsioru zablokována.
     
    16
    Nechybělo mnoho a Ajax se mohl ujmout brzkého vedení. Domácí tým ale podržel skvělý Ögmundur Kristinsson, jehož zásluhou je skóre stále bezbrankové. Ajax je ovšem nebezpečnější.
    15. Justin Kluivert málem otevřel skóre dnešního střetnutí
     
    15
    Justin Kluivert k radosti fanoušků Excelsioru nedokázal na levém křídle zpracovat míč a domácí mohli vhazovat, jenže Ajax rychle míč vybojoval zpět, Hakim Ziyech krásnou kolmou přihrávkou našel právě Justina Kluiverta, který se protáhl mezi dvěma protihráči ke střele a mířil k levé tyči, Ögmundur Kristinsson ale jeho střelu mířící k levé tyči dokázal skvěle vyrazit do hry!
     
    14
    Kasper Dolberg na hranici pokutového území přišel o míč a Excelsior vyrazil podél pravé postranní čáry do rychlého protiútoku, po následném centru se ale Mike van Duinen k hlavičce nedostal.

     
    13
    Jeffry Fortes se dostal k míči na levé straně hřiště a okamžitě ho vracel zpět před bránu, jenže jeho centr pravačkou postrádal přesnost a zamířil daleko vedle vzdálenější pravé tyče brány.
     
    12
    Rohový kop byl k vidění také na opačné straně hřiště, fotbalisté domácího Excelsioru se ale na rozdíl od svého soupeře vzápětí do zakončení nedostali. Centr byl na přední tyči odvrácen.
     
    11
    Justin Kluivert se sice na pravé straně šestnáctky nedokázal uvolnit, po skluzu obránce Excelsioru ale vybojoval pro svůj tým alespoň rohový kop, po kterém hlavičkoval nad Kasper Dolberg.
     
    10
    Kasper Dolberg dobře odcentroval z pravého křídla a do ohně poslal prudký centr, po kterém si jeden z domácích obránců málem vstřelil vlastní gól, míč se od něj ale odrazil vedle pravé tyče brány a Excelsior pod tlakem míč odvrátil na autové vhazování.
     
    9
    Do pokutového území Excelsioru přilétl z pravé strany hřiště nebezpečný centr, jeden z hráčů Ajaxu byl ale na vzdálenější levé tyči dobře pokryt a domácí hráči hlavou míč odvrátili do bezpečí.
     
    8
    Jeffry Fortes se rozeběhl podél levé postranní čáry, na kolmý diagonální pas ze středu hřiště ale nedosáhl. Míč byl příliš prudký a Ajax mohl na obranné polovině hřiště vhazovat.
     
    7
    Jeden z dvojice stoperů Excelsioru odvedl dobrou práci, když si pohlídal míč po vysokém kolmém pasu Ajaxu a hlavou ho usměrnil do náruče připraveného brankáře Ögmundura Kristinssona.
     
    6
    Anouar Hadouir poslal do šestnáctky z levé strany pěkný přízemní pas, na který si na hranici pokutového území ze druhé vlny naběhl Hicham Faik a přízemní střelou minul vzdálenější pravou tyč.
     
    5
    Hakim Ziyech si u rohového praporku krásně obhodil jednoho z obránců Excelsioru a poté poslal do šestnáctky od brankové čáry přízemní centr, který byl na přední tyči přizvednut do vzduchu, a Justin Kluivert na vzdálenější tyči pálil po zemi hodně mimo.
     
    4
    Anouar Hadouir předvedl na levém křídle sérii zasekávaček a poté poslal na vzdálenější pravou tyč pěkný centr, jeden z jeho spoluhráčů se ale do zakončení nedostal a jeho zpětná přihrávka byla nepřesná.
     
    3
    Excelsior se vydal směrem kupředu po levém křídle a jeho následnou útočnou akci zhatila nepřesná finální přihrávka, po které hostující fotbalisté mohli v klidu vhazovat.
     
    2
    Ajax se na levém křídle dostal k centru do šestnáctky a na přední tyči se snažil prodrat do zakončení Hakim Ziyech, u míče byl ale jako první brankář Ögmundur Kristinsson, který ho stáhl ze vzduchu.
     
    1
    Excelsior obstaral výkop posledního zápasu v letošní sezóně Eredivisie a ihned nakopl míč od vlastní šestnáctky kupředu. Po dlouhém a nepřesném pasu mohl v klidu rozehrávat Kostas Lamprou, nakonec se ale rozhodl pro drzou zasekávačku přes nohu, která mu pod tlakem napadajícího protihráče vyšla.
     
    1
    Utkání právě začalo.

     
    Úvodní sestavy:

    SBV Excelsior: Kristinsson – Karami, Mattheij, De Wijs, Fortes – Faik, Messaoud, Koolwijk (C) – Elbers, van Duinen, Hadouir.
    Náhradníci: Zwarthoed, Havekotte – O'Neill, Faes, Vermeulen, Garcia, Haspolat, Caenepeel, Burnet, Afaker.

    AFC Ajax: Lamprou – Mazraoui, de Ligt (C), Tagliafico – Schöne, Matusiwa, Huntelaar , van de Beek – Ziyech, Dolberg, Kluivert.
    Náhradníci: Onana – Neres, Cassierra, Orejuela, de Wit, Kristensen, Bakker, Ekkelenkamp.

    Rozhodčí: Bas Nijhuis. Asistenti: J. Balder, R. de Nas. Čtvrtý rozhodčí: E. Bijl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ajax se v posledním zápase letošního ročníku Eredivisie představí na hřišti Excelsioru, proti kterému se po prohře s PSV Eindhoven bude snažit prodloužit sérii dvou výher. Domácí nevyhráli třikrát v řadě a nachází se ve středu tabulky, zatímco hosté ztrácejí 6 bodů na vedoucí PSV a jsou už bez šance na titul. Mají ovšem zajištěnou účast v UEFA Champions League 2018/19.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Tomáš Reiner

    Branky: 20. de Ligt (vla.) – 48. Kluivert, 53. Dolberg (pen.)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:13. Střely mimo: 7:6. Rohy: 8:11. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 6:6.
    SBV Excelsior: Kristinsson – Karami, Mattheij, De Wijs, Fortes – Faik, Messaoud (73. Vermeulen), Koolwijk (C) (79. Caenepeel) – Elbers, van Duinen, Hadouir (69. Garcia).
    Náhradníci: Zwarthoed, Havekotte – O'Neill, Faes, Vermeulen, Garcia, Haspolat, Caenepeel, Burnet, Afaker.

    Ajax Amsterdam: Lamprou – Mazraoui, de Ligt (C), Tagliafico – Schöne, Matusiwa, Huntelaar (38. Neres), van de Beek (86. Ekkelenkamp) – Ziyech, Dolberg (72. Cassierra), Kluivert.
    Náhradníci: Onana – Neres, Cassierra, Orejuela, de Wit, Kristensen, Bakker, Ekkelenkamp.

    Rozhodčí: Bas Nijhuis. Asistenti: J. Balder, R. de Nas. Čtvrtý rozhodčí: E. Bijl
    bahis siteleri