Liberec – Ostrava 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 4:0 (kon.) | Teplice – Slovácko 2:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
4:0 (2:0)
AC Sparta Praha
Neděle 06.05.2018, 11:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • Juniorská liga – O titul • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    FK Mladá Boleslav

    Mladá Boleslav se v nadstavbové skupině A nachází po čtyřech odehraných zápasech na velmi solidním třetím místě se ziskem sedmi bodů. Před svým dnešním soupeřem má náskok jeden jediný bod, takže by se domácím hodilo bodovat.

    Co se týče zápasové formy v nadstavbové skupině, tak v prvním zápase si Středočeši připsali vysokou výhru 5:2 nad Libercem. Následovala remíza na hřišti Zlína a prohra na domácím stadionu proti 1. FC Slovácku. V posledním zápase i Boleslav spravila chuť, když doma vyhrála nad Příbramí 3:0.
     
    AC Sparta Praha

    Hráči z hlavního města se zatím nacházejí na šestém místě nadstavbové skupiny A, když v dosavadních čtyřech zápasech získali šest bodů. Jak již bylo řečeno, na svého soupeře ztrácí jediný bod.

    Zápasová forma Sparty v nadstavbové skupině je poloviční, jelikož dvakrát vyhrála a dvakrát prohrála. Začátek. zastihl Pražany v dobré formě, jelikož vyhráli obě utkání. Porazili jak Hradec, tak Baník. Pak však přišly dvě porážky proti Teplicím a Liberci.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Klíma, Rudzan, Sus, Košek, Dohnalík, Hubínek, Procházka, Zabilanský, Kopa, Glöckner (C).
    Náhradníci: Vejr, Krčmář, Vrána.

    AC Sparta Praha: Vorel – Pavlík, Maksić, Ristić, Burda, Palečko, Špaček (C), Alexandr, Čajkovský, Mustedaganić, Radwan.
    Náhradníci: Penc, Tasić, Bačkovský.

    Rozhodčí: Orel – Arnošt, Vodrážka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání nám již začalo! Domácí Mladá Boleslav hraje v bílých dresech, zatímco hostující Sparta hraje v červených.
     
    3
    O něco častěji zatím drží míč na svých kopačkách Mladá Boleslav. K něčemu vážnějšímu to zatím nevedlo. Dlouhá přihrávka a míč doskákal až k Vorlovi.
     
    4
    Na druhé straně se dostala k první střele také pražská Sparta. Mustedanagić dostal pas někam na hranici velkého vápna, odkud vypálil. Střela mu ovšem nesedla a letěla vysoko nad.
     
    5
    Po nepovedení akci domácího týmu se hnali do šance hosté. I zde vše překazila nepřesná přihrávka, kterou nejrychleji sebral zkušený Jan Šeda.
     
    6
    Zase byli v akci hráči z hlavního města! Ti jsou zatím rozhodně aktivnější. Vše mělo vyvrcholit centrem do pokutového území, jenže ten byl na poslední chvíli sražen a dolétl jen k Šedovi.
     
    7
    Další centr, který mířil do vápna domácí Mladé Boleslavi, dokázal obránce odhlavičkovat. Posléze se sparťané dostali s míčem až ke svému gólmanovi.
     
    9
    U míče jsou po delší době také hráči Mladé Boleslavi. Obrana Sparty ovšem jejich útok zastavila už na polovině, přesto domácí zůstanou u balónu, díky autovému vhazování.
     
    10
    Už to vypadalo, že se fotbalisté v bílých dresech dostanou do zajímavé šance! Na poslední chvíli odhlavičkoval hostující obránce míč před Dohnalíkem.
     
    11
    Hostující tým se na druhé straně s míčem daleko nedostal. Jeho hráče zradilo zpracování, po kterém míč skončil na autu.
     
    12
    V nebezpečné vzdálenosti od branky fauloval sparťanský hráč, který si navíc při faulu sám ublížil. Uvidíme zajímavou standardku v podání Mladé Boleslavi.
     
    13
    Faulujícím hráčem byl Maksić, jenž potřeboval ošetření, Každopádně za postranní čáru odešel po svých a hra může pomalu pokračovat.
     
    13
    Ze standardní situace přišla rovnou střela, jež nakonec nebezpečná nebyla. Trefila totiž někoho ve zdi a sparťanští hráči poté získali míč.
     
    14
    Viděli jsme spoustu soubojů na polovině hřiště, po kterých se k balónu dostali domácí fotbalisté.
     
    15
    Ti nakonec měli velmi slušnou šanci na vstřelení úvodní branky zápasu! Do vápna přilétl centr, který přesně našel mladoboleslavského hráče, který z vyložené pozice přestřelil!
     
    16
    Konečně i hráči v bílých dresech začínají hrát s míčem. Tentokrát se akce ale úplně nevydařila. Možná to měl být centr, možná střela, jenže míč nakonec skončil vysoko nad brankou.
     
    17
    Rozehrávka z poloviny hřiště se nepovedla ani hráčům pražského týmu. Přihrávka byla moc dlouhá a Šeda mohl založit útok svého týmu.
     
    17
    Další dobrá šance pro Středočechy! Hostující obránce si moc neporadil se skluzem proti míči a jen ho přenechal svému protihráči, který už dával míč před branku. Na poslední chvíli zasáhl sparťan, navíc tak, že odkopával Vorel.
     
    19
    Poslední minuty hrají aktivně především domácí hráči a hostující obrana má plní nohy práce! Další přihrávku před branku dokázali sparťané odvrátit mimo.
     
    20
    Znovu stejná situace! Sparta si hodně koleduje o to, aby jako první inkasovala. Znovu to však hostující obránce na poslední chvíli zvládl.
     
    20
    Na druhé straně se přece jen Pražané dostali do slibné šance. Na hranici vápna se uvolnil Radwan, jehož střela šla k tyči, nýbrž Šeda míč lapil.
    20.
     
    21
    Poté jsme viděli dva nákopy, pokaždé na jinou branku, které v pohodě sebrali obra gólmani. U balónu jsou hostující hráči.
     
    22
    Hráči v bílých dresech zatím kombinují jen mezi sebou na své obranné polovině. Sparťané hodně vytáhli své napadání a dělají soupeřům problémy.
     
    23
    Jenže Boleslav je mnohem nebezpečnější než její soupeř! Znovu přišly dva centry do pokutového území a obránci hostí se museli hodně činit, aby neinkasovali.
     
    24
    Pekná akce Sparty! V rychlém protiútoku našel Čajkovský Mustedanagiće, který si chtěl míč navést do palebné pozice, avšak na poslední chvíli mu uskočil.
     
    26
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Máme zde první branku utkání! Po rychle rozehraném autovém vhazování se k míči dostal PATRIK PROCHÁZKA, jenž si míč navedl do ideální pozice a nádhernou ranou nedal gólmanovi hostí nejmenší šanci.
    26. PROCHÁZKA - 1:0
     
    27
    Branka aktivní hráče v bílých dresech ještě více nakopla. Znovu obléhala hostující branku, ale tentokrát nepřišla přesná střela.
     
    28
    Mohlo to být o dvě branky! Ideální pas dostal domácí útočník, ovšem nakonec ho stihl zakřížit sparťanský obránce. Přesto ještě přišel pas na lépe postaveného spoluhráče, který zakončit nedokázal.
     
    29
    Zajímavý útok také na druhé straně! Zde také dostal útočník přihrávku do úniku, ovšem v pokutovém území padá. Penalta se však nepíská.
     
    30
    Ještě před tím zůstal ležet jeden z hostujících hráčů na zemi po souboji a bylo k němu přivoláno ošetření, ale vypadá to, že bude moci pokračovat.
     
    31
    Mladá Boleslav se pokusila o rychlé přenesení hry na útočnou polovinu, jenže přihrávka byla moc dlouhá, a tak míč doskákal až za čáru.
     
    32
    Sparta faulovala v nebezpeční vzdálenosti od brány! To je velmi dobrá šance pro domácí na zvýšení svého náskoku na dvě branky.
     
    32
    A byla z toho velmi povedená šance! Centr do pokutového území našel domácího hráče na zadní tyči, který vrátil balón zpět do ohně. Zde ho však hosté stihli odkopnout.
     
    34
    Fotbalisté v bílých dresech jsou nadále velmi aktivní. Tentokrát se však při útočné akci provinili faulem, po které mohou v klidu rozehrát Pražané.
     
    35
    Klidná rozehrávka z toho ovšem nebyla, naopak gólovka na domácí straně! Skvěle se uvolnil domácí útočník, který přeběhl po křídle a mířil na zadní tyč. Tu ovšem trefil a od tyče se balón odrazil do náruče Vorla!
     
    36
    Pražané rozehrávali svůj první rohový kop v prvním poločase. Moc toho ovšem nevymysleli. Obrana Mladé Boleslavi dobře zafungovala a míč odvrátila.
     
    38
    Tempo hry nám oproti několika posledním minutám trochu opadlo. Bojuje se především ve středu hřiště. Nakonec vítězně ze soubojů vyšli hosté.
     
    39
    Fotbalisté v červených dresech obléhali vápno, jenže to bylo tak vše. O míč je připravila velmi nepřesná přihrávka, která odevzdala míč domácím.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Filip Maksić (AC Sparta Praha).
     
    40
    Domácí tak měli k dispozici standardní situaci, která vyvanula ve slušnou šanci. Veškeré vzrušení ale bylo zbytečné, jelikož byl odmáván ofsajd.
     
    41
    Sparťané si koledují o to, aby ještě jednou do konce poločasu inkasovali. Do pokutového území léta jeden míč za druhým a hosté mají co dělat.
     
    42
    Další velká šance domácích! Ke střele se dostal jeden z útočníků, který napálil břevno, od kterého se míč odrazil nejspíše na brankovou čáru, kde ho sebral Vorel.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Jan Zabilanský (FK Mladá Boleslav).
     
    43
    Dobrý náběh za obranu předvedl hostující útočník, jenže naneštěstí pro něj byla přihrávka hodně vysoká. Obránci domácích se stihli vrátit a o balón ho obrat.
     
    45
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tentokrát už byla tyč na straně domácí Mladé Boleslavi! Rychlá akce skončila znovu u nohy PATRIKA PROCHÁZKY, jehož rána se odrazila od tyče za záda Vorla.
    45. PROCHÁZKA - 2:0
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas nadstavbové skupiny A, po kterém vede domácí Mladá Boleslav o dvě branky. Nutno dodat, že rozdíl mohl být mnohem vyšší, avšak Spartu několikrát zachránila tyčka. Mužem úvodních čtyřiceti pěti minut byl Patrik Procházka, jenž vstřelil dvě branky po nádherných střelách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Vypadá to, že domácí tým bude chtít navázat na výkon z prvního poločasu. Je opět u míče a obléhá branku hostujícího gólmana.
     
    47
    Teď už ale drží míč na svých kopačkách fotbalisté pražské Sparty, ale daleko se s ním nedostali. mladá Boleslav ukázala dobrou obrannou činnost.
     
    48
    Hru nám ve druhé půli brzdí značené nepřesnosti na obou stranách. Ani jeden z gólmanů si ještě nemusel připsat zákrok.
     
    49
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A nepřipsal si ho stále, Středočeši vedou již o tři branky! Rychlý protiútok zakončil DOMINIK KOŠEK střelou po zemi k zadní tyči, čímž navýšil náskok svého týmu.
    49. KOŠEK - 3:0
     
    50
    Na druhé straně zahrávali rohový kop hosté. V pokutovém území se dostal k hlavičce pražský hráč, jenže byl v tísni a míč poslal hodně mimo bránu.
     
    52
    Vypadalo to, že Středočeši půjdou do dalšího rychlého protiútoku. Navíc to vypadalo, že stihli míč na hrací ploše, ovšem rozhodčí byl jiného názoru.
     
    53
    Přesto se domácí zanedlouho k míči dostali a vybojovali rohový kop. Ten nebyl zahrán vůbec špatně a doputoval k hráči v bílém dresu, ovšem ten zakončit nedokázal.
     
    53
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tohle začíná vypadat na debakl pro pražský tým, navíc nutno dodat, že naprosto zasloužený, jelikož domácí si dělají co chtějí. Ke míči se v pokutovém území dostal JAN ZABILANSKÝ, který ho bez potíží dostal do sítě.
    53. ZABILANSKÝ - 4:0
     
    54
    Snad první zajímavá individuální akce v podání Sparty! Ristić obešel hned tři protihráče a už se chystal centrovat, když by v rámci pravidel zastaven.
     
    56
    Sparťané nadále hrají jako opaření. Toto rozhodně není zápas pražského týmu. Ten bude nakonec rád, pokud nedostane potupného bůra.
     
    57
    Mladoboleslavští fotbalisté dokázali zastavit rodící se akci hostujícího týmu ještě na polovině hřiště, když odpálili míč do bezpečí, na autové vhazování.
     
    58
    Nepříliš přesvědčivě odvracel hostující obránce nákop do vápna. Jen ho trknul dozadu na svého gólmana a nechybělo moc, aby se k němu dostal domácí hráč.
     
    59
    Středočeši měli možnost rozehrávky rohového kopu. Ten rozehráli na hranici vápna, kde se do míče opřel jeden z domácích hráčů. Jeho střela však byla sražena a Vorel si připsal snadný zákrok.
     
    60
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Michal Dohnalík, přichází Vítek Vejr.
     
    61
    No, trochu problematicky, ale Sparta se dostala do zajímavé pozice! Mustedaganić dostal balón do dobré pozice. Místo střely ovšem volil ještě kličku blíže ke gólmanovi a o míč nakonec přišel.
     
    63
    Sparťané rozehrávali rohový kop, jenže do šance se paradoxně dostali domácí hráči. Ti se hnali do přečíslení čtyři na tři, avšak proti finální přihrávce stihli hostující fotbalisté zakročit.
     
    64
    Také Boleslavští měli k dispozici možnost rohového kopu. Ten propadl přímo na nohu domácího hráče, který nebyl nikým atakován. Nejspíše byl překvapený a bránu přestřelil.
     
    65
    Spartě ubíhají minuty velmi neúprosně. Dneska to na žádný bodový zisk nevypadá. Středočeši jsou dnes jasně lepším týmem a dělají si na hřišti, co chtějí.
     
    67
    Znovu se do útočné akce hnali domácí hráči. Průnikovou přihrávku ovšem stihli hostující obránci odpálit alespoň na autové vhazování.
     
    67
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Mihalio Ristić, přichází Václav Penc.
     
    68
    Z následného autu se nic zajímavého nestalo. Míč se ocitl mimo hrací plochu a Vorel mohl v klidu vykopávat od své brány.
     
    69
    Svým pasem dobře našel svého spoluhráče na útočné polovině, nicméně sparťané se na míči moc dlouho neudrželi. Znovu jsou u něj domácí.
     
    70
    Mladoboleslavský fotbalista byl zastaven nedovoleně a domácí budou zahrávat standardní situaci, po které by mohl přiletět do vápna nebezpečný centr.
     
    71
    Ovšem nepřiletěl. Středočeši rozehráli svou možnost nakrátko a sami se vyhnali až na svou obrannou polovinu. Odtud musí začít znovu.
     
    72
    Do pokutového území Sparty letěl další centr, ale hostující obránci si s ním nakonec dokázali poradit. Přesto jsou u míče i nadále hráči v bílém.
     
    73
    Po zákroku zůstal ležet na zemi Radwan, kterému se na nohy moc nechtělo. Nakonec mu byl obstříkán kotník a bude moci zůstat v utkání.
     
    74
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Martin Sus, přichází David Krčmář.
     
    74
    Radwan vymyslel velmi zajímavý centr do vápna, jenže zde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, a tak ho obrana Boleslavi bez potíží odvrátila.
     
    75
    Vzápětí přišel další centr do pokutového území, který už byl nebezpečný! Skvěle zasáhl domácí obránce, jenž poté ještě dostal naloženo a je pískán faul.
     
    76
    Ne, pražskému týmu se opravdu nedaří. Jeho hráči si nedokáží pořádně přihrát, natož se dostat do brankové příležitosti.
     
    77
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Filip Maksić, přichází Alexandr Tasić.
     
    78
    Z dobré pozice zahrávali mladoboleslavští přímý kop. Ten byl vyřešen centrem na zadní tyč, který nejspíše hostující hráč srazil jen k nohám domácího hráče, který již nedokázal zareagovat.
     
    79
    Jan Šedý si hodně hlasitě křikl, aby mu nikdo na míč nesahal. Následně navíc hodil míč až na polovinu hřiště, kde se o něj Středočeši připravili nepřesným pasem.
     
    81
    To byla další velká šance v podání Mladé Boleslavi! Přečíslení tři na dva poblíž branky. Hráč, který celou akci táhl, mohl bez potíží vystřelit, jenže zvolil lob, po kterém domácí o balón přišli.
     
    82
    Pražané se na polovině hřiště provinil faulem, po kterém mohou Středočeši bez větších potíží dále kontrolovat hru. O dnešním vítězi je rozhodnuto.
     
    83
    Na centr v pokutovém území si dobře naskakoval domácí hráč, ale míč jen o kousek netrefil. To byla velmi dobrá příležitost pro vstřelení páté branky.
     
    84
    Sparťaní se s dalším nákopem na jejich branku nepárali a raději odpálili míč až někam na tribunu. Domácí měli k dispozici hned dvě autová vhazování.
     
    86
    Obrana Sparty je dnes opravdu hodně prostupná. Mladoboleslavští se bez větších potíží dostávají do bezprostřední blízkosti gólmana.
     
    87
    Hráči v bílých dresech nadále kontrolují utkání. Po pár přihrávkách mezi obránci se pokusili o rychlý přechod, který skončil u obránce hostí.
     
    88
    Jenže domácí fotbalisté se hned dostali zpět k míči a vybojovali přímý kop v nebezpečné pozici. Ten nakonec skončil dobrou šancí, ale dva hráči Mladé Boleslavi se nepohodli a jeden trefil míčem druhého. Mohlo to být o pět branek.
     
    89
    Neskutečnou šanci zahodili domácí hráči! Nádherně si záložník domácího týmu obhodil tři obránce a poslal míč zpět na volného Košeka, který přestřelil prázdnou bránu.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! V dnešním utkání juniorské ligy naprosto s přehledem zvítězila Mladá Boleslav o čtyři branky. Ta svého soupeře celý zápas válcovala a nepřipustila v druhém poločase žádné drama a v pohodě si dokráčela pro tři body. (12:51:21)

    Denisa Józsová

    Branky: 26. Procházka, 45. Procházka, 49. Košek, 53. Zabilanský

    Karty:   42. Zabilanský (MBL) – 40. Maksić (SPA)


    FK Mladá Boleslav: Šeda – Klíma, Rudzan, Sus (74. Krčmář), Košek, Dohnalík (60. Vejr), Hubínek, Procházka, Zabilanský, Kopa, Glöckner (C).
    Náhradníci: Vejr, Krčmář, Vrána.

    AC Sparta Praha: Vorel – Pavlík, Maksić (77. Tasić), Ristić (67. Penc), Burda, Palečko, Špaček (C), Alexandr, Čajkovský, Mustedaganić, Radwan.
    Náhradníci: Penc, Tasić, Bačkovský.

    Rozhodčí: Orel – Arnošt, Vodrážka
    bahis siteleri