Rakousko – Slovensko 2:4 (kon.) | J. Korea – Lotyšsko 0:5 (kon.) | Česko – Švýcarsko 5:4 (1:0 po s.n.)
Finsko – Norsko 7:0 (kon.)
konec
Finsko
7:0 (2:0, 4:0, 1:0)
Norsko
Úterý 08.05.2018, 20:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:45 Saku MÄENALANEN - 7:0
     
    57:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové dávají už pátou branku na tomto turnaji v oslabení! Stefan Espeland udělal velkou chybu, když se vracel s pukem, ovšem SAKU MÄENALANEN mu odebral kotouč, následně si vyměnil přihrávku se Sakari Manninenem a zakončil pod betony Haukelanda! Finsko tak vede už 7:0. Asistence: Sakari Manninen.
     
    56:45
    Vyloučení v týmu Finsko (Mikko Rantanen – 2 min., držení hole).
     
    53:35
    Vyloučení v týmu Finsko (Veli-Matti Savinainen – 2 min., podražení).
     
    47:41
    Vyloučení v týmu Norsko (Alexander Bonsaksen – 2 min., krosček).
     
    42:56
    Vyloučení v týmu Norsko (Tommy Kristiansen – 2 min., hrubost).
     
    42:39
    Janne Pesonen se dostal ke střele bekhendem, ale jeho pokus skončil jen na tyči a Henrik Haukeland tak má velké štěstí od začátku svého působení na ledě!
     
    40:15
    A Kasperi Kapanen hned nového brankáře pozdravil tyčkou! Velmi dobře se finský útočník dostal z levé strany přes obránce, ale následně zakončil pouze do pravé tyče!
     
    40:01
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Lars Haugen, přichází Henrik Haukeland.
    39:46 Mikael GRANLUND - 6:0
     
    39:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Norové se dopustili dalšího faulu, ale Finové ještě zkoušeli hrát v šesti hráčích, což se jim vyplatilo a dávají šestou branku! MIKAEL GRANLUND si najel naprosto sám až k bráně a následně zakončil přesně do levé šibenice! Finové tak vedou už 6:0. Asistence: Teuvo Teräväinen.
    38:18 Markus NUTIVAARA - 5:0
     
    38:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to 5:0! Mikael Granlund změnil pozici z pravé strany na pravou, následně hodil žabičku před bránu, kde zakončil Rantanen, ovšem Lars Haugen vyrazil puk k MARKUSU NUTIVAAROVI, který ho uklidil na beton norského gólmana. Asistence: Mikko Rantanen, Mikael Granlund.
     
    37:22
    Vyloučení v týmu Norsko (Ken André Olimb – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:15
    Vyloučení v týmu Norsko (Tommy Kristiansen – 2 min., hákování).
     
    36:44
    Vyloučení v týmu Finsko (Teuvo Teräväinen – 2 min., faul loktem).
     
    35:09
    Nyní Larse Haugena zachránila od pátého gólu tyč! Norský brankář vyrazil střelu finského hráče přímo na hůl Mikaela Granlunda, ale ten bekhendem orazítkoval levou tyč!
    23:41 Kasperi KAPANEN - 4:0
     
    23:41
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelný válec předvádí Finsko a vede už 4:0! Mikko Rantanen se jako první pokoušel najít na levé straně Kapanena, ale ten minul puk. Ovšem poté získal kotouč na svou hůl Miro Heiskanen, který ho předal KASPERIMU KAPANENOVI, ten skvěle prošel mezi dvěma hráči a následně nekompromisně zakončil pod horní tyči. Asistence: Miro Heiskanen, Mikko Rantanen.
    21:01 Teuvo TERÄVÄINEN - 3:0
     
    21:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko jde už do tříbrankového vedení! Granlund Mikael, který byl na ledě ještě z prvního útoku přihrál zpoza brány na modrou čáru, kde vystřelil TEUVO TERÄVÄINEN přesně mezi nohy Kena André Olimba, který neměl hůl a následně puk zapadl k levé tyči. Asistence: Granlund Mikael, Miika Koivisto.
     
    17:13
    Vyloučení v týmu Finsko (Juuso Riikola – 2 min., hákování).
    07:13 Marko ANTTILA - 2:0
     
    07:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Velká chyba Norska a Finové jdou už do dvoubrankového vedení! Niklas Roest dostal puk za svou bránu, odkud chtěl vyjet, ovšem zaklopýtl a kotouč tak přihrál pouze MARKU ANTTILOVI, který z bezprostřední blízkosti zakončil za záda Larse Haugena. Bez asistence.
    04:03 Veli-Matti SAVINAINEN - 1:0
     
    04:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové jdou do vedení! Sebastian Aho dostal přihrávku ve středu hrací plochy, následně poslal puk na levou stranu, kde byl připraven ke střele VELI-MATTI SAVINAINEN a jeho rána šla přesně k pravé tyči nad lapačkou Haugena. Asistence: Sebastian Aho, Markus Nutivaara.

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 5. Savinainen (Aho, Nutivaara), 8. Anttila, 22. T. Teräväinen (Mikael Granlund, Koivisto), 24. Kapanen (Heiskanen, Rantanen), 39. Nutivaara (Rantanen, Mikael Granlund), 40. Mikael Granlund (T. Teräväinen), 58. Mäenalanen (Manninen)


    Finsko: Säteri (Husso) – Pokka, Heiskanen, Nutivaara, Koivisto, Honka, Kivistö, Riikola – Rantanen (A), Mikael Granlund (C), Kapanen – T. Teräväinen, Aho (A), Savinainen – Manninen, Suomela, Jormakka – Anttila, Pesonen, Mäenalanen – Palola.
    Norsko: Haugen (41. Haukeland) – Holös (C), Bonsaksen, Johannesen, Bull, Sörvik, Espeland, Sveum – K. A. Olimb, M. Olimb (A), Lindström – Valkvae Olsen, Bastiansen (A), Salsten – S. Thoresen, K. Forsberg, Hoff – Kristiansen, Roest, Röymark – Trettenes.

    Rozhodčí: Oliver Gouin, Konstantin Olenin – Rene Jensen, Brian Oliver

    Diváci: 4617
    bahis siteleri