Slovensko – Francie 3:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 3:2 (po pr.) | Česko – Rusko 4:3 (po pr.)
Norsko – Kanada 0:5 (kon.)
po prodl.
Česko
4:3 (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)
Rusko
Čtvrtek 10.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek z Kodaně vše, u dalších on-line přenosů z Royal Areny se těším na počtenou. Hezký zbytek vítězného večera! (22:57:27)
     
    Český tým sice zůstává v kompletní tabulce po čtyřech zápasech pátý, ale zato už má všechny papírově těžké zápasy za sebou. Nevybojoval v nich jedinou výhru za tři body, ale třikrát zvítězil v prodloužení nebo na nájezdy, nestačil akorát na Švédy. Pokud Češi nebudou ztrácet s outsidery, postup do čtvrtfinále je nemine. Avšak největšími adepty na první dvě příčky jsou stále Švédové a Rusové.
     
    V prodloužení byli Češi lepší a dokázali rozseknout vyrovnaný duel. Polášek nejprve neproměnil samostatný únik, David Pastrňák o chvíli později také ne, ale akce pokračovala, právě Pastrňák nahazoval puk zpoza branky a Jegor Jakovlev si srazil kotouč do vlastní sítě.
     
    David Pastrňák a David Krejčí svého nasazení do dnešního zápasu jistě nelitují. Bez nich by dnes asi Češi neuspěli. První formace totiž byla u všech tref českého týmu a dva body jsou zejména její zásluha. Krejčí zaznamenal gól a tři asistence, Pastrňák dva góly a asistenci. Skvělý výkon předvedl i gólman David Rittich, který podržel český výběr zejména ve třetí třetině. Vidět hodně byli také Libor Šulák, Dmitrij Jaškin nebo Michal Moravčík, nezklamali ani Filip Hronek nebo David Sklenička.
     
    Stadionem právě dozněla nejkrásnější píseň – česká hymna, a fanoušci děkují českému výběru za skvělý výkon a hlavně výsledek! Rusko se na veliké akci neporáží každý den a výhra je opravdu velmi cenná.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Česko – David Krejčí
    Rusko – Alexandr Barabanov

    Střely na branku v prodloužení (celkem):
    Česko – 3 (24)
    Rusko – 0 (23)
    Česko slaví cenné vítězství nad sbornou!
     
    Konec zápasu.
    63:23 David PASTRŇÁK - 4:3
     
    63:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je cenná výhra! Dnes všechny góly zařídily posily z Bostonu, rozhodl DAVID PASTRŇÁK! Ten nejprve dostal přihrávku před Košečkina, kterého již málem překonal, ale kotouč k tyčce nezasunul. Pokračoval ale v jízdě, následně nahodil puk zpoza branky a Jegor Jakovlev si ho nohou pro Rusy smolně srazil puk za bezmocného Košečkina! Asistence: David Krejčí, Filip Hronek.
     
    63:04
    Červenka těsně nedosáhl na přihrávku Jaškina, český tým to zkusí znovu.
     
    62:22
    Češi měli další dvě zajímavé šance, ale Kubalík nejprve minul a následně zasáhl proti ráně od modré Košečkin.
     
    61:44
    Nečas odzbrojil ruského hráče a vyrazil dopředu, přes posledního beka sborné přihrál osamocenému Adamu Poláškovi, který mohl sám proti Košečkinovi rozhodnout, ale ruský gólman podržel našeho soupeře.
     
    61:14
    Kaprizov si málem našel pas Anisimova před branku, ale nakonec na puk těsně nedosáhl. Pokračuje tlak sborné.
     
    60:27
    Dacjuk hledal najíždějícího Dadonova, nepřesně a Češi následně získali kotouč.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení se hraje pět minut v třech hráčích na každé straně, může odstartovat už za okamžik.
     
    Poslední perioda branku nenabídla, ani čtvrtý zápas českého týmu na MS tak nekončí tříbodovým vítězstvím. To se však proti sborné nečekalo. Třetí třetina byla vyrovnaná a šance byly k vidění na obou stranách, Čechy v mnohých momentech podržel David Rittich, který byl více zaměstnaným brankářem. V některých minutách bylo Rusko přeci jen lepším celkem.

    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):
    Česko – 4 (21)
    Rusko – 11 (23)
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 15. Krejčí (Jaškin, Gudas), 19. Jaškin (Pastrňák, Krejčí), 25. Pastrňák (Krejčí), 64. Pastrňák (Krejčí, Hronek) – 2. Nestěrov (Barabanov, Kablukov), 21. Grigorenko (Bučněvič, Anisimov), 26. Barabanov (N. Zajcev, Šalunov)


    Česko: Rittich (Francouz) – Gudas (A), Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Polášek – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Hyka, Faksa, Červenka (C) – Řepík, Nečas, D. Kubalík – Nestrašil, Plekanec (A), Horák – Chytil.
    Rusko: Košečkin (Šesťorkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Chafizullin, Trjamkin – Kaprizov, Dacjuk (C), Dadonov (A) – Grigorenko, Anisimov, Bučněvič – Mamin, Andronov (A), A. Michejev – Barabanov, Kablukov, Šalunov – Sošnikov.

    Rozhodčí: Iverson (CAN), Ohlund (SWE) – Davis (USA), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 12 490
    bahis siteleri