Slovensko – Švédsko 3:4 (po pr.) | Lotyšsko – Německo 3:1 (kon.) | Rakousko – Bělorusko 4:0 (kon.)
Dánsko – J. Korea 3:1 (kon.) | Rusko – Švýcarsko 4:3 (kon.) | Kanada – Finsko 1:5 (kon.)
konec
Rusko
4:3 (0:0, 3:1, 1:2)
Švýcarsko
Sobota 12.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Corvi byl sám před bránou, ale nedokázal přehodit Košečkinův beton! Ruskému gólmanovi pomohlo dokonce břevno!
     
    58:53
    Rusové neví, kde jim hlava stojí! Velký závar před Košečkinem měl na svědomí Corvi, ovšem zblízka už nedokázal puk došťouchat za brankovou čáru.
     
    58:33
    Švýcaři opět v šesti bez brankáře!
    58:12 Gaëtan HAAS - 4:3
     
    58:12
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Risk se Helvétům vyplatil! Andrighetto vypálil od modré čáry evidentně na teč, což dobře odhadl GAËTAN HAAS, jenž do rány vložil svoji hokejku a puk srazil za bezmocného Košečkina! Asistence: Sven Andrighetto, Nino Niederreiter.
     
    57:19
    Švýcaři to zkoušejí v šesti!
     
    56:48
    Rusové šli do přečíslení a už málem puk uklízeli do kuchyně, jenže jejich snažení uťal čárový rozhodčí, který jich na ledě spočítal šest! Trest odsedí Kaprizov.
    56:07 Michail GRIGORENKO - 4:2
     
    56:07
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Anisimov nejprve tvrdou ranou otestoval Berru, který puk se štěstím vyrazil. Ruský útočník se pak dostal znovu ke kotouči, šel ve dvou s MICHAILEM GRIGORENKEM, který nabízenou příležitostí nepohrdl. Puk napálil suverénně pod břevno! Asistence: Arťom Anisimov, Vladislav Gavrikov.
    53:29 Švýcaři mohli přidal další důležitý gól.
     
    53:29
    Scherwey se elegantně prokličkoval až na mezikruží, odkud tvrdě vypálil. Košečkin ale Rusy podržel a pak si oddechl, že vyražený kotouč žádný ze Švýcarů do brány nedoklepl.
     
    52:18
    Mohlo být srovnáno! Scherwey dostal přihrávku na pravý kruh, bekhendem ale puk jen otřel o tyčku!
     
    51:52
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Máme tu drama! Po hrozivé chybě Rusů nejprve pálil z mezikruží Meier, Košečkin ještě dokázal vyrazit. Na dorážku SVENA ANDRIHETTA už ale neměl nárok i kvůli tomu, že si puk do vlastní brány srazil Běreglazov. Asistence: Timo Meier, Joël Vermin.
    39:58 Nikita NESTĚROV - 3:1
     
    39:58
    Rusko právě vstřelilo branku!
    NIKITA NESTĚROV nejprve ranou z pravého kruhu napálil jen Berru, ze stejné pozice o chvilku později už byl ale přesnější! Asistence: Nikita Gusev, Pavel Dacjuk.
     
    39:36
    Švýcaři špatně střídali a jdou do tří! Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká hvězdný Niederreiter.
     
    39:09
    Tristan Scherwey je následně navíc vyloučen za zcela zbytečnou agresivitu. Dostává dvě minuty za hrubost.
     
    34:01
    Vermin v akci dvou na jednoho našel žabičkou Timo Meiera. Švýcarský útočník to neměl vůbec lehké, ale letící puk dokázal z první napálit na Košečkina. Jeho klec však těsně minul!
    33:04 Švýcaři mohli udeřit v další přesilové hře.
     
    33:04
    Obrovská šance Švýcarů v závěru přesilovky! Gaëtan Hass zůstal zcela sám za ruskými beky, před sebou měl jen ležícího Košečkina, jenže zblízka ho nedokázal ani nadvakrát přehodit...
     
    30:58
    Dadonov ztratil kontrolu nad svou holí, která mu v rohu hřiště vystřelila přímo do soupeřovy tváře. Švýcarsko čeká dvouminutová přesilovka.
     
    30:10
    Gusev s Kaprizovem výborně zakombinovali před švýcarskou bránou. Nikita Gusev se pak ocitl sám před Berrou, položil si ho, pak ale vypálil jen do jeho zvednutého betonu!
    27:47 Jevgenij DADONOV - 2:1
     
    27:47
    Rusko právě vstřelilo branku!
    JEVGENIJ DADONOV vrací sborné vedení, když se s pukem na mezikruží otočil a vystřelil v ideální výšce přesně nad beton marně se natahujícího Berry! Asistence: Arťom Anisimov.
    26:35 Ramon UNTERSANDER - 1:1
     
    26:35
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Přesilovou hru nakonec Švýcaři využívají díky RAMONU UNTERSANDEROVI, jenž po přihrávce Kukana zamířil přesně pod víko! Asistence: Dean Kukan, Enzo Corvi.
    25:40 Švýcaři se neprosadili ani z této šance.
     
    25:40
    Velká šance! Moser zkoušel puk natřikrát dotlačit za ležícího Košečkina, kotouč se ale nakonec z chumlu hráčů odrazil na zadní mantinel.
     
    25:22
    Vermin se už už řítil sám na Košečkina, když ho evidentně zahákoval Běreglazov. Trestné střílení z toho není, pouze dvě minuty pro ruského beka.
     
    24:52
    Opět stálo při Berrovi štěstí! Švýcarská jednička totiž vyrazila puk jen nad sebe, číhající Dacjuk však kotouč nedokázal baseballově odpálil mezi tři tyče.
    22:22 Kirill KAPRIZOV - 1:0
     
    22:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Gusev skvěle vybruslil s pukem před Berru a ještě našel v lepší pozici Dacjuka. Ruskému kapitánovi, na něhož zívala prázdná brána, puk sjel, ovšem jen k připravenému KIRILLU KAPRIZOVOVI, jenž kotouč usměrnil za brankovou čáru! Asistence: Pavel Dacjuk, Nikita Gusev.
    17:17 Zapomenutý Dacjuk nastřeluje brankovou konstrukci.
     
    17:17
    Švýcaři úplně zapomněli na Dacjuka, který před Berrou zamíchal pukem, pak ho ale poslal jen do lapačky švýcarského brankáře!
     
    14:34
    Corvi se zkoušel prosmýknout bez puku okolo Košečkina, udělal to však hodně nešikovně. V jeho brankovišti ruského gólmana zablokoval a musí na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    13:07
    Corvi šel trošku zbytečně kličkou do ruského hráče, jenže Barabanov ho při tom podrazil a jde si nuceně odpočinout.
    11:26 Chytrá teč Guseva ke gólu nevedla.
     
    11:26
    Gavrikovovou střelu před bránou chytře tečoval Gusev, ovšem k jeho velké smůle přímo do Berrovy lapačky! Švýcarský brankář pak jen spektakulárně mávl svou rukavicí, aby potěšil diváky.
     
    04:54
    Teď už to ale Švýcaři budou mít těžší, vyloučen je Andrighetto za vysokou hůl.
     
    03:23
    Dadonov málem využil velké švýcarské hrubky před Berrou. V úniku ale na soupeřova gólmana nevyzrál, ten totiž puk betonem vychýlil na tyč a pak puk ukryl v lapačce.
     
    02:01
    Velký závar před Berrou, kde puk zřejmě tečoval Gusev. Kotouč se odrazil od tyče ven, jak ukazují rozhodčí.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Václav Baumann

    Branky a nahrávky: 23. Kaprizov (Dacjuk, N. Gusev), 28. Dadonov (Anisimov), 40. Nestěrov (N. Gusev, Dacjuk), 57. Grigorenko (Anisimov, Gavrikov) – 27. Untersander (Kukan, Corvi), 52. Andrighetto (Meier, Vermin), 59. Haas (Andrighetto, Niederreiter)


    Rusko: Košečkin (Šesťorkin) – Gavrikov, Kiselevič, N. Zajcev, Nestěrov, J. Jakovlev, Běreglazov, Trjamkin – Kaprizov, Dacjuk (C), N. Gusev – Anisimov, Bučněvič, Grigorenko – Andronov (A), Dadonov (A), Mamin – Kablukov, A. Michejev, Šalunov – Barabanov.
    Švýcarsko: Berra (Genoni) – Diaz (C), Müller, Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi – Niederreiter (A), Corvi, S. Moser – Meier, Vermin, Andrighetto – Baltisberger, Hofmann, Schäppi (A) – Rod, Scherwey, Riat – Haas.

    Rozhodčí: Kubuš (SVK), Schukies (GER) – Davis (USA), , Kilian (NOR)

    Diváci: 12 366
    bahis siteleri