ZAKSA – Civitanova 1:3 (kon.) | Perugia – Zenit Kazaň 0:3 (kon.)
konec
G. A. ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
1
21 25 15 18  
Cucine Lube Civitanova
3
25 22 25 25  
Sobota 12.05.2018, 15:00 • Baskethall, Kazaň, Rusko • Liga mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    18:25
    Dvoumetrový smečař italského celku opět předvedl vynikající servis. Torres se neprosadil, stejně dopadl i na druhé straně Sokolov. Zaksa ještě vydolovala míč zpod sítě, ale následně ukončuje první semifinále blokem proti Deroovi Stankovič.
     
    18:24
    Osmany Juantorena pokračuje na servisu. A dává eso mezi Szymuru se Zatorskim. Šest mečbolů pro Civitanovu.
     
    11:16
    Juantorena nyní mířil razantním servisem na Zatorského. Následně smečuje Deroo o pásku jen do autu a Civitanova odchází k druhému technickému oddechovému času s pětibodovým náskokem.
     
    11:15
    Osmany Juantorena je znovu na podání. Zatorski si poradil se servisem, ale poté smečuje Torres jen do bloku Sandera. Civitanova vede ve čtvrtém setu o čtyři body a Zaksa reaguje oddechovým časem.
     
    6:8
    Maurice Torres přidává další chybu na servisu a Civitanova tak vede při prvním technickém oddechovém čase o dva body.
     
    15:25
    Grebennikov si poradil s tvrdým servisem, poté našel Christenson na hlavním kůlu Juantorenu a ten smečí do diagonály ukončit třetí sadu.
     
    14:24
    Enrico Cester zatlačil servisem. Jungiewicz smečuje jen do jednobloku Juantoreny a je tady hned deset setbolů.
     
    13:22
    Sander na servisu. Civitanova se hned dvakrát ubránila a Sokolov boduje vytlučením bloku Semeniuka. Zaksa si při devítibodové ztrátě bere oddechový čas.
     
    9:16
    Derooa nahrazuje na palubovce Semeniuk. Civitanova se opět ubránila a vše ukončuje Juantorena úderem po lajně. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    3:8
    Nepřesné podání Derooa posílá oba týmy k prvnímu technickému oddechovému času ve třetím setu.
     
    2:6
    Juantorena na servisu. Deroo smečuje jen do bloku Sandera a už to je o čtyři body. Zaksa si velmi brzy žádá oddechový čas.
     
    25:22
    Cvetan Sokolov se opřel do servisu jak je jeho zvykem. Tvrdé podání bulharského univerzála našlo prostor před Zatorskim. Nakonec se prosazuje útokem Szymura a druhá sada končí.
     
    24:22
    Právě univerzál polského týmu Maurice Torres mohl ukončit druhý set servisem. Grebennikov si ale s jeho servisem poradil a poté boduje Juantorena. Také Zaksa si ještě vyžádala oddechový čas.
     
    24:21
    Dragan Stankovič je na servisu. Kapitán Civitanovy zatlačil soupeře, Szymura se na první pokus neprosadil, ale Zaksa má Torrese, který přidává další důležitý bod. Tři setboly. Civitanova si ještě žádá před vrcholem druhé sady oddechový čas.
     
    22:19
    Micah Christenson je na podání. Deroo sice bod nedal útokem, ale při jeho smeči byl přichycen v síti Juantorena. Civitanova si dala ještě celou situaci přezkoumat videem, ale zásah italského smečaře v síti byl jasný.
     
    19:17
    Matuesz Bieniek se představil na podání. Sander smečoval z pipu, ale našel jen připravený blok Wisniewského. Civitanova si bere oddechový čas.
     
    16:14
    Stankovič přitvrdil na servisu. Bieniek přidává také přesný útok středem sítě a Zaksa vede při druhém technickém oddechovém čase o dva body.
     
    7:8
    Maurice Torres na servisu. Christenson našel na pipu zcela nebráněného Juantorenu, který nekompromisně smečuje do otevřené obrany. Je tady první technický oddechový čas.
     
    6:6
    Polský blokař nyní poslal své podání jen těsně do autu. Zaksa si vyžádala ještě kontrolu videem. To ale prokazuje jasný aut.
     
    21:25
    Místo Sandera přichází na účelem bloku Kovář. Juantorena tentokrát po servisu zasáhl také v poli. Kovář mohl zakončit set, ale na první možnost se mu to nepodařilo. Nakonec to je bod pro rodáka ze Zlína s italským pasem. Civitanova bere první set pro sebe.
     
    21:24
    Juantorena zatlačil servisem, Szymura smečoval jen bez razance a to nekompromisně trestá dělovkou Sokolov. Tři setboly.
     
    21:21
    Tak to je neuvěřitelné. Po videu byla zahlášena teč bloku, ale hlavní rozhodčí mění rozhodnutí a přisuzuje bod polskému týmu.
     
    20:22
    Maurice Torres, univerzál polského vicemistra, pokračuje na podání. Grebennikov obstál na přihrávce, poté smečoval Sokolov jen do autu. Civitanova ještě požádala o přezkoumání na videu. Teč bloku prokázána byla a Civitanova si drží dvoubodové vedení.
     
    20:21
    Torresova dělovka ze servisu skončil od italským přihrávačů jen na polovině Zaksy. Nakonec smečoval Sander jen do autu. Civitanova si vybírá i druhý oddechový čas.
     
    16:19
    Taylor Sander za koncovou lajnou. Také Deroo smečuje do bloku a Civitanova se opět vzdaluje. Kędzierzyn-Koźle si bere oddechový čas.
     
    14:16
    Mateusz Bieniek na servisu za Zaksu. Cester se natlačil k nahrávce a je mu pískán nečistý úder. Polský tým stahuje na rozdíl dvou bodů a to nenechává chladným trenéra Civitanovy.
     
    12:16
    Szymura na servisu chybuje do sítě a oba týmy odcházejí k druhému technickému oddechovému času.
     
    3:8
    Rafal Buszek na servisu. Christenson vyzval k útoku Stankoviče, který ale bod nedal. Civitanova dostala ještě jednu šanci a tu již využívá povedenou smečí Sokolov. Je tady první technický oddechový čas.
     
    2:6
    Juantorena opět přitvrdil na podání. Buszek se neprosadil z hlavního kůlu a italský celek dohrál bodovku útokem Juantoreny a na to už musí reagovat trenér Andrea Gardini oddechovým časem.

    Vít Schück

    G. A. ZAKSA Kędzierzyn-Koźle: Falaschi, Toniutti (C) – Szymura, Buszek, Semeniuk, Deroo – Rejno, Wisniewski, Bieniek, Maziarz – Jungiewicz, Torres – Zatorski, Banach
    Trenér: Andrea Gardini

    Cucine Lube Civitanova: Christenson, Žukovskij – Sander, Marchisio, Juantorena, Kovář, Milan – Candellaro, Stankovič (C), Cester – Sokolov, Casadei – Grebennikov, Storani
    Trenér: Giampaolo Medei

    Rozhodčí: Laszlo Adler (HUN) – Susana Maria Rodriguezová Jativaová (ESP)
    bahis siteleri