Švédsko – USA 6:0 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 2:3 (kon.)
konec
Kanada
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Švýcarsko
Sobota 19.05.2018, 19:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:53 Colton PARAYKO - 2:3
     
    57:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ohromný tlak javorových listů a hra bez brankáře nakonec přináší kontaktní branku! Po přihrávce McDavida ostře pálil COLTON PARAYKO, clonící Vermin nedokázal jeho ránu srazit a nepovedlo se to ani Genonimu, který sice betonem lehce změnil směr kotouče, ale ten stejně zapadl k jeho pravé tyči a je sníženo! Asistence: Connor McDavid, Brayden Schenn.
    44:14 Gaëtan HAAS - 1:3
     
    44:14
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Početní výhodu nehráli Švýcaři dobře, ale nakonec se z nenápadné střely prosazují! Sven Andrighetto vypálil z levého kruhu a projíždějící GAËTAN HAAS jemnou tečí hokejkou zády k brance zaskočil Kuempera a kanadské fanoušky, javorové listy nyní prohrávají o dvě branky a jsou od finále daleko! Asistence: Sven Andrighetto, Raphael Diaz.
    29:40 Grégory HOFMANN (SUI) - 1:2
     
    29:40
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři to sehráli na jedničku a berou si vedení zpět, využívají přesilovou hru! Andrighetto přihrál přes obránce na pravou stranu na Kevina Fialu, který našel před brankou osamoceného GRÉGORYHO HOFMANNA, a ten už se nemýlil! Netrefil puk čistě, ale přesto ho dokázal dopravit do sítě. Asistence: Kevin Fiala, Sven Andrighetto.
    27:20 Bo HORVAT - 1:1
     
    27:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Velmi podobně sehraná akce jako v případě švýcarského gólu a je srovnáno! Dubios vysunul pasem rozjetého BOA HORVATA, Untersander ho nestíhal a útočník Vancouveru následně z levé strany vypálil ke vzdálenější tyči nad lapačku Genoniho. Asistence: Pierre-Luc Dubois, Jean-Gabriel Pageau.
    18:41 Tristan SCHERWEY - 0:1
     
    18:41
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři jsou odměněni za aktivitu a dostávají se do vedení! TRISTAN SCHERWEY dostal od Untersandera přihrávku do jízdy, objel O'Reillyho a přes Darnella Nurse vypálil přesně k pravé tyči, Kuemper nestihl zareagovat a po několika dlouhých minutách bez přerušení musí lovit puk ze své sítě! Asistence: Ramon Untersander, Dean Kukan.

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 28. Horvat (Dubois, Pageau), 58. Parayko (McDavid, B. Schenn) – 19. Scherwey (Untersander, Kukan), 30. Hofmann (Fiala, Andrighetto), 45. Haas (Andrighetto, Diaz)


    Kanada: Kuemper (McElhinney) – Vlasic, Parayko, Edmundson, Ekblad, R. Murray, Nurse, Pulock – Jost, Turris (C), R. O'Reilly (A) – Nugent-Hopkins, McDavid, B. Schenn (A) – Horvat, Dubois, Pageau – Beauvillier, Barzal, Jo. Bailey – Eberle.
    Švýcarsko: Genoni (Berra) – Josi (A), Diaz (C), Kukan, Untersander, Müller, Fora, Frick – Fiala, Corvi, Niederreiter (A) – Meier, Vermin, Andrighetto – Hofmann, Haas, S. Moser – Scherwey, Schäppi, Rod – Baltisberger.

    Rozhodčí: Kaukokari (FIN), Kubus (SVK) – Lhotský (CZE), Oliver (USA)

    Diváci: 12 166
    bahis siteleri