USA – Kanada 4:1 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 3:2 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Švédsko
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Švýcarsko
Neděle 20.05.2018, 20:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
    Švédové znovu vítězí na světovém šampionátu!
     
    Z rukou Reného Fasela a dánského prince Frederika právě švédský kapitán Mikael Backlund převzal pohár pro mistra světa a pozvedl ho společně se svým týmem nad hlavu!
     
    Švédsko poráží Švýcarsko po nájezdech 3:2 a slaví obhajobu titulu mistrů světa! V nájezdech rozhodl parádní střelou Filip Forsberg!
    Filip FORSBERG - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Švédsko.
    Autorem vítězné branky je FILIP FORSBERG.
    Nino NIEDERREITER
     
    5. série
    2:1
    Niederreiter zamíchal kotoučem a následně vypálil, trefil však jen vyrážečku Nilssona a Švédsko slaví!
    Filip FORSBERG
     
    4. série
    2:1
    Filip Forsberg vypálil nad beton Genoniho a Švédsko je velmi blízko k obhajobě mistrovského titulu, Niederreiter musí dát!
    Oliver EKMAN-LARSSON
     
    3. série
    1:1
    Oliver Ekman-Larsson vypálil přesně k pravé tyči a je srovnáno!
    Sven ANDRIGHETTO
     
    1. série
    0:1
    Sven Andrighetto vymíchal Nilssona, dvojitá klička zakončená forhendovým blafákem stačila a Švýcar zakončil do odkryté branky!
     
    79:58
    A málem bylo rozhodnuto! Adam Larsson obdržel pas na pravou stranu a z hranice kruhu vypálil jedovku, která skončila na pravé tyči Genoniho branky! Švýcarů se nyní chytlo štěstí, podrží je i na nájezdy?
    75:55 Fiala v největší šanci prodloužení
     
    75:55
    Dean Kukan to udělal skvěle a našel před branku volného Kevina Fialu, který měl stoprocentní šanci, ale kotouč poslal pouze do lapačky Nilssona! Stále tak neznáme světového šampiona, oba týmy spalují šance.
     
    75:30
    Fora se po přihrávce Andrighetta prokličkoval až před Nilssona, ale v poslední chvíli mu Švédi vypíchli puk!
     
    73:44
    John Klingberg mohl opět rozhodnout, dostal kotouč na pravou stranu, ale minul branku! Vzápětí Lindholm objel padajícího obránce, ale jeho rána neprošla na Genoniho!
     
    72:20
    Ohromná šance Švédska! Rakell objel branku a přihrál před ní Zibanejadovi, jehož však vyčapal skvělý Genoni!
     
    71:37
    Švédsko dobře kombinovalo v útoku a mezi kruhy dostal kotouč John Klingberg, mířil k pravé tyči, Genoni lapačkou zasáhl a tento duel stále nekončí!
    67:56 Obrovské šance na obou stranách
     
    67:56
    Šance na obou stranách! Nejprve Timo Meier mohl rozhodnout, ale jeho pokus mířený na zadní tyč vytěsnil mimo Nilsson! Poté dopředu vyrazil Oliver Ekman-Larsson, mířil nad beton Genoniho, ale ten dokázal zasáhnout a podržel Švýcary.
     
    59:40
    Mattias Ekholm dostal přihrávku mezi obránce a jel sám na Genoniho, ale jeho střelu k levé tyči si švýcarský gólman pokryl! Protiútok Andrighetta poté dokázali Švédi pokrýt a půjdeme do prodloužení!
    49:25 Zibanejad v úniku
     
    49:25
    Švédsko mohlo hned skórovat, za obranu ujel Mika Zibanejad, ale byl rozhozen a Genoni podržel Švýcary a pote se Zibanejad dostal do tvrdého kontaktu s brankovou konstrukcí. Zvedá se však a bude pokračovat.
     
    49:04
    Kostrbatá kombinace Švédů skončila sraženou střelou Wikstranda a Švýcaři jsou v plném počtu. Ovšem Roman Josi se zapojil do hry ještě v době kontaktu s trestnou lavicí, což není povoleno a hned dostává další dvě minuty!
     
    47:00
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Roman Josi – 2 min., držení).
    47:00 Backlundova možnost
     
    47:00
    Ohromná chyba Meiera, kterému Backlund vypíchl kotouč a ujížděl sám na Genoniho, ale byl Josim faulován a v pádu už nedokázal švýcarského brankáře překonat! Švédsko si alespoň zahraje početní výhodu.
     
    43:18
    Müller dokázal dvakrát udržel útočné pásmo a díky tomu poté pálil od modré čáry, nataženou holí tečoval kotouč clonící Fiala, ale namířil puk těsně mimo branku!
     
    40:55
    Backlund se dokázal protlačil k odraženému kotouči a bekhendem ho nahazoval na branku, Genoni nic neviděl, ale puk ho trefil do betonu!
    40:26 Genoniho nejistý zákrok
    39:47 Přečíslení Švédů v závěru druhé třetiny
     
    39:47
    Ovšem v závěru mohlo inkasovat! Švýcaři špatně střídali a potrestat to mohl Arvidsson, který s de La Rosem vyrazil do přečíslení, které řešil tvrdou ranou, ale Genoni dokázal betonem zasáhnout a drží remízový stav.
     
    38:42
    Hass nepropálil Nilssona a na druhou stranu vyrazili Švédové, Ekholm dostal přesný pas na levou stranu a z ideální pozice pálil ostře, ovšem přestřelil!
     
    38:01
    Meier to udělal za brankou skvěle, zbavil se obránce a našel mezi kruhy volného Andrighetta, který nebezpečně pálil k levé tyči, Nilsson toho moc neviděl, ale dokázal zasáhnout vyrážečkou!
    34:53 Mika ZIBANEJAD - 2:2
     
    34:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A to se jim nakonec stalo osudným, neboť Švédi u mantinelu vybojovali kotouč a Ekman-Larsson ho posunul na pravou stranu MIKOVI ZIBANEJADOVI, který vypálil přesně pod víko! Genoni na kotouč nedosáhl, navíc toho moc neviděl a podruhé v zápase je srovnáno! Asistence: Oliver Ekman-Larsson.
     
    33:56
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Enzo Corvi – 2 min., držení).
     
    30:41
    Janmark hledal před brankou volného Zibanejada, ale ten na puk těsně nedosáhl! O malou chvilku později si oba hráči vyměnili pozici, ale situace dopadla stejně.
     
    26:50
    Zibanejad se dostal až před Genoniho, kterého přízemním pokusem nepřekonal, ale k dorážce se ještě protlačil Ekman-Larsson, ale ani on neprostřelil skvělého švýcarského brankáře! Švýcarsko poté vyrazilo do brejku tří proti jednomu, ale poslední švédský bek obětavě zastavil přihrávku Niederreitera před branku.
     
    26:29
    Vyloučení v týmu Švédsko (Mattias Ekholm – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Kevin Fiala – 2 min., krosček).
    23:13 Timo MEIER - 1:2
     
    23:13
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři nehráli početní výhodu vůbec dobře, ale nakonec se dočkali deset sekund před konce přesilovky gólu! Švédsko při protiakci přišlo o kotouč a špatně střídalo, využil toho TIMO MEIER, který se po pravé straně dostal do útočného pásma a z pravého kruhu vypálil nad beton Nilssona ke vzdálenější tyči! Bez asistence.
     
    21:23
    Vyloučení v týmu Švédsko (Gustav Nyquist – 2 min., vysoká hůl). Střelec vyrovnávací branky Nyquist si v útočném pásmu nepohlídal hokejku a zasáhl Untersandera do obličeje.
    17:52 Gustav NYQUIST - 1:1
     
    17:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A také se jim to povedlo! Ekholmův pokus si holí při pokusu tečovat stáhl pro sebe GUSTAV NYQUIST stojící mezi, neváhal a přesnou ranou do pravého horního rohu srovnal! Genoni toho moc neviděl, jelikož před brankou šikovně clonil Patric Hörnqvist. Asistence: Mattias Ekholm.
    16:38 Nino NIEDERREITER - 0:1
     
    16:38
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A pozor, Švýcaři se dostávají do překvapivého vedení! Roman Josi se šikovně prokličkoval přes obránce až před Nilssona, ale Adam Larsson mu puk vypíchl, ovšem k odraženému kotouči se dostal NINO NIEDERREITER s z první ho šťastně poslal mezi Nilssonovy betony! Asistence: Roman Josi, Kevin Fiala.
    13:28 Závěr před brankou Švýcarska
     
    13:28
    Klingberg se zjevil ve veliké šanci, když z pravého kruhu pálil osamocený, Genoni se výtečně přesunul a vyrazil puk zpět ke Klingbergovi, který tentokrát hledal volného Arvidssona, jenž před prázdnou brankou promáchl! Dopředu vyrazili Švýcaři, sražený pokus Fialy se snažil dorážet Niederreiter, na puk těsně nedosáhl.
     
    12:52
    Znovu Zibanejad, nahazoval na teč Nyquistovi, který puk nasměroval na branku, Genoni ale stihl zareagovat a zlikvidoval velikou šanci!
     
    11:25
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Nino Niederreiter – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:25
    Hned po buly se na pravé straně uvolnil Klingberg, střílenou přihrávkou hledal Arvidssona, který nedokázal zakončit, ale byl faulován a Švédsko si tak zahraje početní výhodu.
     
    09:54
    Oliver Ekman-Larsson se dostal ke kotouči mezi kruhy a rázem byl v dobré střelecké pozici, ovšem Genoni ho vychytal betonem!
    01:58 Úvodní šance na obou stranách
     
    01:58
    Na druhé straně také tutovka, díky krásnému obloučku za obranu se dostal Viktor Arvidsson, zakončoval blafákem pod beton Genoniho, ale kotouč v brance neskončil, projel těsně vedle pravé tyče!
     
    01:21
    Krásná kombinace Švýcarů na jeden dotyk a mohli jsme tu mít úvodní branku duelu, Corvi našel před brankou Niederreitera, ale ten si puk musel zpracovat bruslí a potom už ho přes ležícího Nilssona nedostal, kotouč skončil těsně mimo!

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 18. Nyquist (Ekholm), 35. Zibanejad (Ekman-Larsson), rozh. náj. F. Forsberg – 17. Niederreiter (Josi, Fiala), 24. Meier

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Sven Andrighetto (SUI)
    0:1   Mika Zibanejad (SWE)
    2. série:
    0:1   Kevin Fiala (SUI)
    0:1   Rickard Rakell (SWE)
    3. série:
    0:1   Enzo Corvi (SUI)
    1:1   Oliver Ekman-Larsson (SWE)
    4. série:
    1:1   Gaëtan Haas (SUI)
    2:1   Filip Forsberg (SWE)
    5. série:
    2:1   Nino Niederreiter (SUI)


    Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg (A), H. Lindholm, Wikstrand, Ekholm – Rakell, Zibanejad, Janmark – Hörnqvist, Backlund (C), Nyquist – F. Forsberg, Kempe, Arvidsson – J. de La Rose, Jo. Larsson, Pääjärvi – Everberg, L. Andersson.
    Švýcarsko: Genoni (Berra) – Josi (A), Diaz (C), Kukan, Untersander, Müller, Fora, Frick – Fiala, Corvi, Niederreiter (A) – Meier, Vermin, Andrighetto – Hofmann, Haas, S. Moser – Scherwey, Schäppi, Rod – Baltisberger.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Gouin (CAN)– Lazarev (RUS), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 12 490
    bahis siteleri