Hodonín – Uh. Brod 1:0 (kon.) | Vel. Meziříčí – Hlučín 4:0 (kon.) | Val. Meziříčí – Vyškov 2:0 (kon.)
Prostějov – Rýmařov 5:1 (kon.) | HFK Olomouc – Zlínsko 2:2 (kon.) | Kroměříž – Uničov 1:1 (kon.)
Líšeň – Hulín 3:2 (kon.) | Petřkovice – Mohelnice 6:0 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
2:2 (1:2)
FC Zlínsko
Středa 23.05.2018, 17:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • Moravskoslezská fotbalová liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké středeční odpoledne, české fotbalové soutěže se pomličku dostávají ke svému závěru, nejinak je tomu i v případě Fortuna MSFL. Její kompletně dohrávané 16. kolo, které bylo odloženo z listopadového termínu, tak nabídne osmičku napínavých utkání, jedním z nich je i souboj mezi HFK Olomouc a Otrokovicemi. Utkání startuje v 17:00!
     
    1. HFK Olomouc
    Býval to klub, který měl budoucnost. Byl na dosah tehdejší Gambrinus ligy. Olomouc se mohla zařadit mezi prestižní města se více než jedním zástupcem v nejvyšší soutěže. Nicméně tak se nestalo. Rok 2013 spíše odstartoval krizi fotbalu na Hané. Sigma se sice z marasmu zřejmě postupně dostává, to holický klub takové štěstí nemá. Tehdejší nedostatek sponzorů a administrativní pád o ligu níže odstartoval krizi, která stále neskončila. Účast HFK v MSFL totiž podle všech indicií brzo skončí. Pád do divizní soutěže je zřejmě nevyhnutelný. Tentokrát už zřejmě najisto. Po tři sezóny tomu bránil fotbalový bůh, který vždy pomohl buď šťastným bodíkem či změnou počtu sestupujících týmu z olomoucké městské části Holice k uchování třetiligové příslušnosti. Letos tomu však již asi tak nebude.

    HFK sice měl raketový start do letní přípravy, takovou neměl minimálně celou pětiletku. Dokonce porazila Zbrojovku Brnu a probojovala se tak do 3. kola MOL Cupu, prohra 1:8 s druholigovým Hradcem Králové ale odstartovala kolotoč propadů a neúspěchů. Jen jediný indikátor dokazuje vše. Za sezónu se v kabině prostřídali celkem čtyři trenéři. Roman Sedláček, Leoš Kalvoda, Karel Trnečka. A nyní Jiří Derco. Muž, který se do týmu vrátil po roce a pár měsících. Přebral kádr, který nemá jasného lídra. Který má dlouhodobě zraněnou brankařskou jedničku. Který nemá jasnou herní tvář. Týmu, který se potácel na samém chvostu ligové tabulky ale prozatím nijak významně nepomohl. Proti Kroměříži zapsal prohru 0:2, v sobotu ovšem přeci jen zaznamenal slibný úspěch, když poprvé v sezóně dovedl HFK k domácí výhře v MSFL. Celkově to byl teprve čtvrtý týmový vavřín v tomto ročníku. Tabulkově pak posunul Holici na 15. příčku, která je ale stále sestupová. Manko 12 bodů na čtrnácté Petřkovice se sice ještě stále dá v teoretické rovině dohnat, i ta však může znamenat za určitých scénářů sešup o úroveň níže. Záleží na výkonu Vítkovic ve Fortuna národní lize. Otazníky nad budoucností klubu tak stále zůstávají.

    Spekulace navíc podpořil i nečekaný konec majoritního vlastníka a předsedy představenstva Vladimíra Dostála. Klubové legendy, která dotáhla Holici do velkého fotbalu. Management sice ujišťuje, že fungování oddílu je zajištěno, regionální média si až tak jistá ale nejsou. Pro pohodu tento fakt také nepřidá. V té by měl být lídrem Marek Šichor, který si zahrál i v nejvyšší tuzemské soutěži, zatím však na hřišti moc spektakulárních výkonů nepředvádí. Nejlepším střelcem prozatím zůstává Martin Krejčí s šesti zásahy do sítí soupeřů.
     
    FC Viktoria Otrokovice
    Otrokovice byly po podzimu v podobné situaci jako jejich dnešní soupeř. Viktoria zažila dost nepovedenou část sezony, v níž vybojovala jen 14 bodíků. I kvůli tak nízkému zisku se musela spokojit se 13. místem a pořádnými záchranářskými starostmi. Otrokovický management tak začal během zimní pauzy velmi brzy urgovat veškeré prostředky a velmi neobvykle tak účastník MSFL mohl vyrazit dokonce na zahraniční soustředění. Krok ke profesionalizaci ve formě únorovému pobytu na Kypru však příliš mnoho užitku či výsledků přeci jen nepřinesl.

    Svěřenci kouče Marka Sedláka totiž nejprve ze tří úvodních duelů získali jen dva body za remízu s Hulínem a Hlučínem. Vše se ale změnilo regionálním derby s Uherským Brodem. Viktoria zvítězila poprvé v jarní části a odstartovala dramatickou jízdu za záchranou. Zlepšené výkony se pak potvrzovaly i dalším výrazným přísunem bodů za triumfy nad Mohelnicí a Petřkovicemi, Otrokovičtí si pak dokonce vyšlápli i na ligového lídra z Prostějova. Momentální řeč tabulky je za to odměnila 13. místem, tedy dva body na možnou sestupovou hranicí. Stále tak ještě není nic hotovo, právě čtrnácté Petřkovice ještě mohou do složité hádanky výrazně promluvit. Výhra na půdě HFK by však měla být hosty povinnosti za situace, pokud chtějí mít klidnější zbytek sezóny, Momentálně nejlepším střelcem kabiny zůstává útočník Radim Jurča, který i za podzimní pobyt ve Valašském Meziříčí si celkově v sezóně připsal už pět branek.
     
    Poslední 3 ligové zápasy obou týmů

    1. HFK Olomouc
    19.05.2018 HFK x Uherský Brod 1:0
    12.05.2018 Kroměříž x HFK 2:0
    09.05.2018 HFK x Vyškov 1:1

    FC Viktoria Otrokovice
    20.05.2018 Otrokovice x Hodonín 0:3
    12.05.2018 Petřkovice x Otrokovice 0:1
    09.05.2018 Otrokovice x Prostějov 3:2
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    05.08.2017 Otrokovice x HFK 2:5 (MSFL 2017/18)
    12.11.2016 HFK x Otrokovice 0:0 (MSFL 2016/17)
    07.08.2016 Otrokovice x HFK 4:0 (MSFL 2016/17)
     
    Rozhodčím tohoto utkání je Jakub Hlubinka, na čarách pak budou působit Luboš Popelák s Janou Zaplatilovou. Coby delegát asociace bude pak na stadionu přítomen Ivo Chytil.
     
    V Olomouci je aktuálně zataženo a velmi dusno, pro fotbal ovšem celkem přijatelné podmínky. Teploty se pohybují okolo 23 °C. Oba celky se momentálně rozcvičují na hrací ploše.
     
    Úvodní sestavy:

    1. HFK Olomouc: Kubica – Antl, Krumpolc, Buček, Krejčí, Dabič, Banasik, Voleský, Seibert, Horka (C), Juráš
    Náhradníci: Svoboda – Bořil, Spurný, Šichor, Schmidt

    FC Viktoria Otrokovice: Semanko – Malý, Zábojník, Pěnička, Jasenský (C), Chwaszcz, Bojda, Kiška, Vašulka, Jurča, Mlýnek
    Náhradníci: Jelínek – Byrtus, Fiala, Behan

    Rozhodčí: Hlubinka – Popelák, Zaplatilová.
     
    Aktéři tohoto utkání právě vstupují na hrací plochu, začínáme za malou chvilku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Holice se již od samého začátku snaží soupeře zatlačit k jeho vlastní brance, Hanákům se však tento záměr prozatím nijak výrazně nedaří. Otrokovice jsou pro tentokrát připraveny, když celou akci vbrzku přerušují Hosté se mohou zformovat..
     
    2
    Krumpolc se pokoušel najít někoho ze spoluhráčů na úrovni otrokovické šestnáctky, nicméně zde nikdo z Holických nebyl. Míč se dostává znovu na kopačky hostí.
     
    3
    Jurča si velmi účelně pohlídal míč před náporem Dabiče, čímž si ušetřil mnohé nepříjemnosti. Pomezní sudí navíc píská holickému hráči útočný faul, Otrokovice dostávají k dispozici rozehrávku.
     
    4
    A znovu Jurča. Holice vysoko napadala svého soupeře, nicméně znovu se provinila lehkým útočným faulem, Otrokovice ale svou rozehrávku nedokázali dotáhnout do výraznějšího konce.
     
    5
    Bojda se pokusil najít volného Vašulku, který se utrhl Seibertovi, jenomže Kubica byl daleko rychlejší než otrokovický hráč. Holice přežila první větší šanci soupeře.
     
    6
    Jurča našel krásnou diagonálou Zábojníka, který na nic nečekal a okamžitě centroval do vápna na Bojdu. Ten se však svou hlavičkou unáhlil, míč letěl ve stoprocentní pozici nad břevno!
     
    7
    Otrokovice začínají pořádně svého protivníka presovat, mírná holická převaha v držení míče je v této chvíli ta tam.
     
    8
    Vašulka s Jasenským si nabíhali velice zajímavě do rohu hřiště pro daleký centr z obrany, Krumpolc si však oba dva hráče pohlídal. Dlouhý volej poté bez potíží sbírá Kubica.
     
    9
    Juráš narazil při rychlém brejku na odpor soupeře, který byl vyhodnocen jako faul. Holice dostává k dispozici přímý kop.
     
    10
    Banasik se ujmul provedení standardky, nicméně jeho daleký centr nikoho z nabíhajících hráčů přeci jen nenašel. Všichni otrokovičtí hráči si své protivníky při hlavičkových soubojích pohlídali.
     
    11
    Tentokrát se HFK rozehrávka přes pravé křídlo nepovedla, když spolupráce Juráše se Seibertem zkolabovala na pokažené přihrávce. Otrokovice budou vhazovat.
     
    12
    Banasik se snažil napadat otrokovickou rozehrávku, avšak jeho presink k ničemu nevedl. Semanko svou těžkou výzvu zvládl bez problémů.
     
    13
    Jurča vypálil z velké vzdálenosti na holickou branku, avšak pokus na náhodu brankáře Kubicu nepřekvapil. Střela letěla o přibližně dva metry vedle branky.
     
    14
    K Zábojníkovi letěl dalekonosný centr z holické obrany, nicméně tento záměr jej nijak nevystrašil. Ve spolupráci s brankářem Semankem si oba dva poradili.
     
    15
    Voleský je důkladně napomínán rozhodčím za své jednání, když naposledy přitvrdil při zákroku na Malého. Otrokovice dostávají míč k dispozici.
     
    15
    Bojda upadl po hraničním zákroku před vápnem, což je pokyn pro přerušené hry. Otrokovice budou mít k dipozici standardku z velice zajímavé pozice.
     
    16
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    Tak tohle byla rána jako z děla! Technicky velmi zvládnutá střela z kopačky ADAMA JASENSKÉHO ze standardní situace, jež obstřelila zeď, byla nad síly brankáře Kubici. Holický brankář zřejmě viděl pumelici na poslední chvíli, na soupeřův pokus ani nezareagoval.
     
    18
    Holice se snažila dostat k palbě ze standardky z levého křídla, jenomže pokus z kopačky Dabiče nebyl moc nebezpečný. Míč proletěl pouze na hlavy Otrokovických.
     
    19
    Antl sice velel holickému šiku v cestě na soupeřovu branku, jenomže jeho finálová nahrávka se moc nevydařila. Pěnička si připsal cenný obranný blok, Otrokovice mohou jít do kontru.
     
    20
    Malý přitvrdil v souboji na půlící čáře, což byl okamžitý pokyn pro sudího, aby přerušil hru. Pro tentokrát však hráč hostů ještě odejde bez karetního napomenutí.
     
    21
    Domácí se sice snaží po inkasované brance zvýšit otáčky, prozatím ale tento záměr moc nevychází. Otrokovické šiky jsou aktuálně velmi dobře zformované.
     
    22
    Krumpolc si nepohlídal nabíhání Malého a lacinou tečí nechává Otrokovicím k dispozici roh. Holice momentálně už dlouhou dobu brání svou branku.
     
    23
    Krejčí hned nadvakrát zabránil otrokovickým atakům a pokusům o střelu hned na brankové čáře! O dalekonosnou ránu pak zkoušel ještě pálit z velké dálky Jurča, Kubica si ale ránu pohlídal klidným zákrokem.
     
    24
    Voleský nebyl daleko od vyrovnání! Jeho atak po krásné nahrávce Seiberta nicméně skončil těsně vedle branky. Semanko si v otrokovické brance asi pořádně oddechl.
     
    25
    Dabič se rozhodl vypálit zpoza šestnáctky směrem na šibenici, jenže ani tentokrát neměl dostatečné štěstí. Míč proletěl o pár milimetrů vedle tyče.
     
    26
    Krejčí se protlačil po pravém křídle směrem k centru, nicméně svou nabídku až příliš přetáhl. Balón tak proletěl přímo k rukám Semanka, snaha o střelbu tak byla z holické strany marná.
     
    27
    Banasik se rozhodl pro dlouhou nabídku směrem k Dabičovi, avšak tento záměr byl značně nepřesný. Jasenský tak bez problémů tento nákop sbírá na půlící čáře, Otrokovice znovu mohou převzít iniciativu.
     
    28
    Viktoria byla před malou chvíli pod větším náporem HFK, nicméně hosté se této snaze holického celku ubránili. V tento moment už se do tlaku znovu postupně dostávají Otrokovice.
     
    29
    Jasenský se už už dostával k zajímavé palbě, když k němu propadl míč z šestnáctky, Krejčí byl však u balónu o trochu dříve. Míč tak okamžitě letí přes půlící čáru až Semankovi.
     
    30
    Holice měla velkou chuť získat územní převahu, jenže Otrokovice se znovu zformovaly. V této chvíli tak bude domácí celek znovu rozehrávat odzadu, Kubica je nyní velmi iniciativní.
     
    31
    Bojda si naprosto bez potíží pohlídal holický nákop do velkého brankovště, což je další pokyn pro zapískání rohu. Hanáci se mohou přesunout k Semankově brance.
     
    32
    Krejčí a Horka se na několikrát pokoušeli hlavičkovat po Seibertově centru, avšak k rozhodující palbě se neprotlačili. Po útočném faulu se k míči dostanou Otrokovice.
     
    33
    Ani tentokrát nevyšel holický pres na otrokovickou rozehrávku, Semanko si totiž své území pohlídal. HFK se musí znovu pustit do trpělivé defenzívy.
     
    34
    Rozhodčí nyní musel řešit souboj Martina Antla (HFK) a Dominika Pěničky(OTR), když druhý jmenovaný holického hráče zatáhl za dres. Následná odplata byla také odměněna žlutou kartou.
     
    36
    Otrokovice právě vstřelily branku!
    Tohle je pro Otrokovice velice důležitá branka! Nekoncentrovaní holičtí hráči pustili do střelby takřka z více než 35 metrů DANIELA BOJDU, který se nerozpakoval a pořádnou střelou propálil místo u levé tyče. Brankář Kubica tento pokus nakonec nedokázal zlikvidovat.
     
    37
    Holice je v této chvíli psychicky dole, když se jim nedaří otrokovický kádr přetlačovat v soubojích. Hosté mají takřka každý míč, což je pro HFK velmi deprimující.
     
    38
    Jasenský se pokusil protlačit hradbu domácí defenzívy, jenže Buček si jej bez potíží pohlídal skluzem. Nakonec tak bude rozehrávat od branky Kubica, který zvolil daleký odkop.
     
    39
    Juráš ukázal svůj potenciál, když se pokusil vybojovat míč od Vašulky, nicméně následně byla celá akce přerušena Banasikovou chybou. Otrkovice jdou znovu do presu.
     
    40
    HFK právě vstřelil branku!
    Holice se dostává k dramatizaci celého duelu! Náhodná kombinace, která vznikla díky Jurášově bojovnosti nakonec dostala podél vápna míč až k ONDŘEJI SEIBERTOVI, který už ležícího brankáře Semanka přepálil. Holice tak prohrává už jen o jednu branku.
     
    42
    Holice dostává k dispozici standardku z velice zajímavé pozice, domácím se postaví míč přímo na osu hřiště necelých 25 metrů od branky.
     
    43
    Dabičovi se sice povedlo svým kopem překonat otrokovickou zeď a trefit se do šibenice, lehce pomalá střela však brankáři Semankovi nakonec nenadělal větší problémy. Otrokovice tak přežily velkou šanci soupeře.
     
    43
    Patrik Voleský (HFK) byl až příliš aktivní v ofenzivní fázi své práce a v souboji s Kiškou až moc příliš přidal na tvrdosti. Rozhodčí mu tak bez většího rozmyšlení ukazuje žlutou kartu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas se sice rozjížděl velice pomalu, avšak postupem času se hra začala víc a víc rozjíždět. Snahu Hanáků o výraznější změnu své aktuální pozice v tabulce ale Otrokovice uťaly už v 16. minutě brankou kapitána Jasenského a nakonec přidaly ještě jednu branku. Naději pro domácí nicméně přinesl ještě před pauzou kontaktní brankou Seibert, druhá půle tak zřejmě ještě nabídne pořádné drama. Pokračujeme v cca 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Holice znovu zkouší svého soupeře přetlačovat v detailech, nicméně ani teď to stále není ta cesta, která by vedla k vyrovnání. Viktoria vstoupila do druhé půle velmi sebejistě.
     
    47
    Buček dostal k dispozici rozehrávku standardní situace, avšak nákop směrem dopředu se mu vůbec nepovedl. Otrokovičtí hráči jej okamžitě zachytili.
     
    48
    Mlýnek se pokoušel protlačit se po nejistě malé domů od Horky k míči, jenomže Kubica těžkou výzvu zvládl. Hráči Viktorky se musí znovu stahovat do obranných pozic.
     
    49
    Holice měla další standardku, jenže nákop do vápna se podle představ Dabiče nijak zvlášť nevydařil. Jasenský si bez potíží míč hlídá zpracováním na prsou.
     
    50
    Buček se probíjel do do vápna Otrokovic, avšak přes dvojnásobnou přesilu soupeřů se nedokázal protlačit. HFK bude muset vracet své řady do obranné lajny.
     
    51
    Voleský měl dostatek času k manévrování, jenomže nakonec zvolil celkem nečekanou rozehrávku směrem na protihráče. Otrokovice mají další zisk míče.
     
    52
    Chwaszcz se zjevil na ose hřiště a už už dostával svou nahrávku směrem k holické brance, jenže zmátl jej pohyb Jurča. Nahrávka na pravé křídla ak byla značně nepřesná, Kubica bude odkopávat.
     
    52
    Marek Banasik (HFK) až příliš přitvrdil v souboji v rohu hřiště, čímž se Jurča okamžitě poroučel v křeči na trávník. Rozhodčí vytahuje pro holického hráče asi oprávněně žlutou kartu.
     
    54
    Holice mají i tentokrát velmi celkem rozháranou obranu, která neplní své funkce. Otrokovice mají v ofenzívě celkem dostatek prostoru pro manévrování.
     
    55
    Dabič byl milimetry od vyrovnání! Holický záložník si narazil s Krejčím míč a okamžitou palbou pořádně vystrašil brankáře Kubicu. Míč orazítkoval břevno a odrazil se na brankovou čáru. Hosté měli obrovskou dávku štěstí.
     
    56
    Domácí jsou nyní v laufu a hrají s velkou lehkostí, Otrokovice naopak začínají znějisťovat. HFK tentokrát ukazuje svou skrytou sílu.
     
    56
    Daniel Bojda (OTR) musel velmi brzy zastavovat unikajícího Bučka, čímž se dostal k ostrému faulu. Rozhodčí vytahuje další žlutou kartu.
     
    58
    Buček se otáčel ke střelbě, avšak zvolil velice těžkou techniku provedení. Hráči Otrokovic jej tak zvládli ubránit, míč po chvilce rozmýšlení končí u kopaček brankáře Semanka.
     
    59
    Krejčí lehce zazmatkoval v útoku, když poslal na otrokovickou branku pouze padáček. Brankář Semanko si připisuje bezproblémový zákrok, když si pro míč doskočil.
     
    60
    Domácí i hosté si připravili střídání. Z holické sestavy jde ze hřiště Martin Antl, kterého střídá Tadeáš Spurný. Na druhé straně barikády pak Zdeněk Bahan nahradil Martina Vašulku. Oldřich Byrtus pak vystřídal Tomáše Mlýnka.
     
    62
    Otrokovice tentokrát ukazují znovu svou ofenzivní sílu a budou kopat další roh, Holice je momentálně velmi omezena v manévrování.
     
    63
    Kubica musel ve vápně velmi rychle zasahovat po centru Jasenského, vysoký míč si ale pohlídal. Balón skončil mimo nebezpečnou zónu před holickou brankou.
     
    64
    Horka se pro jistotu vrátil do kombinace a bez rozmyslu poslal míč směřující na zadní tyč vysoko nad sebe- HFK oddálilo další pohromu, Viktoria je nyní velice aktivní.
     
    65
    Domácí se dostanou k dalšímu rohu, tentokrát si pro jistotu pohlídal míč na prsou Jasenský a sklepl jej raději do zámezí Holická ofenzíva se tak může znovu zformovat.
     
    67
    Petr Krumpolc (HFK) mohl být tentokrát velmi rád, že nebyl odměněn červenou kartou, když shodil na trávník unikajícího Kišku. Otrokovice budou rozehrávat z půlící čáry.
     
    67
    Krejčí až příliš přehnal razanci při nabídce směrem ke spoluhráčům, míč tak skončil v zámezí. Otrokovice budou za malou chvilku vhazovat.
     
    68
    Domácí jsou stále celkem nezformovaní, neboť hosté nemají moc problémů s pokrýváním jejich ataků. Obrana Otrokovic je nastavena na maximální mód.
     
    69
    Jurča zůstal ležet ve vápně, nicméně hra i nadále pokračuje. Otrokovický střelec podle všeho dostal pořádnou ránu od obránců, jeho spoluhráči ale hru nepřerušují.
     
    70
    Holice mohla jít do ataku, jenomže otrokovická obrana ji zastavila hraničním zákrokem. Emoce bouří, rozhodčí ale nepřerušují.
     
    70
    Luboš Horka (HFK) dostává za vulgární projevy a postrkávání s protihráčem žlutou kartu.
     
    73
    Buček až příliš přihrál souboj u otrokovické branky, což nebyl pokyn pro rozhodčího, aby zapískal hostům faul. Viktoria bude znovu rozehrávat od brankáře Semanka.
     
    74
    Holický tým se stále snaží o zvýšení aktivity a rozvíření středu hřiště, nicméně tento záměr se moc nedaří. Otrokovice jsou nadále v menší převaze.
     
    75
    Seibert byl nachytán v ofsajdu, hosté se mohou ujmout další rozehrávky od své branky.
     
    76
    Holice podruhé střídají, místo Ondřeje Seiberta jde na hrací plochu Ondřej Bořil.
     
    76
    HFK právě vstřelil branku!
    Hanáci se přeci jen dočkali! Zlepšený výkon v posledních okamžicích hry nastartoval celý holický mančaft k větší aktivitě, což jen potvrzuje po přehrání otrokovické obrany MILORAD DABIČ. Jeho dorážka po překonání brankáře Seanka byla už formalitou. Utkání tak dostává znovu nový náboj.
     
    78
    Holická hra tentokrát dostává znovu obrovskou dávku ofenzivní síly, Otrokovice nyní drží svou branku jen silou vůle.
     
    79
    Dabič se dostal k palbě z malého vápna, jenomže nakonec jen těsně selhal. Jeho rána mířila jen připraveného Semanka, hosté nyní přežili klinickou smrt.
     
    80
    Bořil nebyl daleko od třetí holické branky! Střídající žolík se dostal k palbě, jenže nakonec trefil jen levou tyč. Brankář Semanko si musel pořádně oddechnout.
     
    81
    Spurný spolu s Krejčím zabojovali, čímž si vybojovali pro svůj tým další roh, Otrokovice jsou pod obrovským presem.
     
    82
    Malý spolu se Semankem nyní podrželi svůj znovu výraznou měrou, Holice ovšem další roh nedostane. Míč se odrazil tentokrát od Juráše do zámezí.
     
    83
    Byrtus nebyl daleko rozhodnutí! Po obrovské minele ze strany domácích se dostaly Otrokovice do velice zajímavé kombinace, na jejímž konci musel zasahovat až Kubica. Hosté prováhali velkou šanci.
     
    84
    Jasenský posílal centr do vápna, avšak Kubica byl připraven a chytá míč do rukavic. Holice zkouší rozjíždět další rychlý brejk.
     
    84
    Otrokovice naposledy střídají, namísto Radima Jurči tak na hřiště nzamířil Matěj Fiala.
     
    86
    Pěnička až příliš přitvrdil v souboji s Krejčím na půlící čáře, což je důvod pro přerušení. Holice prováhaly velkou ofenzivní šanci.
     
    87
    Dabič prostupoval přímo na otrokovickou branku středem hřiště, jenže zvolil při rychlém postupu velice špatnou variantu. Při nepovedené brejkové přihrávce tak sbírá míč tým Otrokovic.
     
    88
    Domácím už viditelně docházejí síly, neboť už nestíhají svého soupeře stínovat a přehrávat v ofenzivní fázi hry. Viktoria pokračuje po dlouhé obě ve velmi se sebevědomém dojmu.
     
    88
    Holice taktéž naposledy střídá v základní sestavě, ze hry odchází Patrik Voleský, místo něj se do zápasu na pár chvil podívá Marek Šichor.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Druhá půle nabídla pořádné drama, když se holičtí fotbalisté dokázali dostat nejenže k vyrovnání, ale i k následným mnoha tutovkám. Domácí tlak pramenil hlavně ze zlepšeného herního projevu a zvýšeného sebevědomí, Viktoria naopak po většinu hrací části za soupeřem ztrácela. Závěr si však přeci jen pohlídala, Otrokovice tak musí oželet menší ztrátu v boji o jistojistou záchranu. Domácí naopak znovu na vyšší příčky ztrácejí další drahocenné body. Ode mě je to z Olomouce vše, přeji hezký zbytek dne. (18:53:48)

    Johan Čáp

    Branky: 40. Seibert, 76. Dabič – 16. Jasenský, 36. Bojda

    Karty:   34. Antl (HFK), 43. Voleský (HFK), 52. Banasik (HFK), 67. Krumpolc (HFK), 70. Horka (HFK) – 34. Pěnička (OTR), 56. Bojda (OTR)


    1. HFK Olomouc: Kubica – Antl (60. Spurný), Krumpolc, Buček, Krejčí, Dabič, Banasik, Voleský (88. Šichor), Seibert (74. Bořil), Horka (C), Juráš
    Náhradníci: Svoboda – Bořil, Spurný, Šichor, Schmidt

    FC Zlínsko: Semanko – Malý, Zábojník, Pěnička, Jasenský (C), Chwaszcz, Bojda, Kiška, Vašulka (60. Behan), Jurča (84. Fiala), Mlýnek (60. Byrtus)
    Náhradníci: Jelínek – Byrtus, Fiala, Behan

    Rozhodčí: Hlubinka – Popelák, Zaplatilová

    Diváci: 86
    bahis siteleri