Rusko – Turecko 1:1 (kon.) | Rumunsko – Finsko 2:0 (kon.)
konec
Rumunsko
2:0 (1:0)
Finsko
Úterý 05.06.2018, 19:30Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z mezinárodního přípravného zápasu. Dnes se mezi sebou utkají Rumunsko a Finsko. Výkop je stanoven na 19:30.
     
    Rumunsko
    V posledních zápasech se Rumunsku docela dařilo. Naposled se utkalo s Chile a zvítězilo 3:2. V posledním vzájemném zápasu s Finskem remizovalo, celkově ale Rumunsko bývá úspěšnějším celkem.
     
    Finsko
    Ani Finové si se svými soupeři v předešlých zápasech nevedli špatně. Naposled zvítězili nad Maltou 5:0 a mají na svém kontě také další výhry. Na Mistrovství světa si ale stejně jako Rumunsko nezahraje.
     
    Úvodní sestavy:

    Rumunsko: Tatarusanu – Manea, Sapunaru, Balasa, Bancu – Anton, Stoian – Deac, Mitrita, Budescu – Baluta
    Náhradníci: Lobont, Nita, Lung, Benzar, Tosca, Niedelcearu, Chipciu, Rotario, Grozav, Tucudean, Cicaldau, Nedelcu, Man, Puscas

    Finsko: Hradecky – Toivomaki, Toivio, Vaisanen, Pirinen – Lod, Lam, Sparv, Taylor – Sadik, Skrabb
    Náhradníci: Jaakola, Vitala, Granlund, Kamara, Yaghoubi, Soiri, Halsti, Uronen, Vayrynen, Karjalainen.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Finsko přijelo v modrých dresech, zatímco Rumunsko bude hrát ve žlutém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Finové obstarali výkop do dnešního utkání. Hosté se ihned vydali do útoku, jenže s dlouhým nákopem si bez problémů poradil Sapunaru.
     
    2
    Sadik dohnal prudkou přihrávku na pravou stranu. Pozorný obránce Bancu se mu pohotově položil pod nohy a špičkou kopačky odkopl míč do autu.
     
    3
    Toivio si všiml rozběhnutého Budesca a tělem pokryl míč. Finský stoper nechal míč propadnout do zámezí. Rozehrávat bude brankář Hradecky.
     
    4
    Sparv poslal prudkou přihrávku na levé křídlo, jenže nikdo v modrém dresu se mu neuvolnil do volného prostoru. Rumunsko se s přehledem ubránilo.
     
    5
    Budescu zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za kotník. Rumunský tahoun však bude schopen nadále pokračovat.
     
    6
    Lod dostal pěknou přihrávku na pravé křídlo. Finský křídelník poslal prudkou přihrávku do pokutového území, ale vracející se Balasa zasáhl skluzem.
     
    7
    Lam se skvěle vrátil na vlastní polovinu a včasným skluzem vypíchl míč jednomu ze soupeřů. Finové jsou v úvodu překvapivě aktivnějším celkem.
     
    8
    Rumuni vybojovali míč na své kopačky a kombinují s ním na vlastní polovině. Fotbalisté v modrém jejich rozehrávku napadají.
     
    9
    Finové kombinují s míčem na vlastní polovině a nechtějí jej půjčit svému soupeři. Hráči v modrém jsou prakticky všude, ale zatím se nemohou dostat do zakončení.
     
    10
    Sadik nepochopil přihrávku na levé křídlo a za míčem se ani nerozběhl. Do souboje se poté pustil Taylor, od jehož kopačky se balón odrazil do autu.
     
    11
    Skrabb si náběhem po pravém křídle řekl o přihrávku mezi obránce soupeře, jenže přihrávka byla příliš prudká a míč doputoval do zámezí.
     
    12
    Skrabb si v hlavičkovém souboji na polovině soupeře pomohl nedovoleným zákrokem a poslal Antona k zemi. Rumunskému hráči dokonce vyzul kopačku.
     
    13
    Deac vyslal pěknou přihrávku mezi finské stopery, nicméně obránce Toivio se proti míči dokázal pohnout a s pomocí faulu zastavil nebezpečnou akci.
     
    14
    Následný přímý kop se domácím vůbec nepovedl. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kam vyrazil brankář Hradecky, jež balón schoval do svých rukavic.
     
    15
    Sadik si řekl o přihrávku na polovinu hrací plochy, jenže nikdo v modrém dresu se mu poté nenabídl do volného prostoru. Sadik tak přišel o míč.
     
    16
    Budescu si na levém křídle přidržel jednoho ze soupeřů a zatažením za dres jej poslal k zemi. Rumunský fotbalista se sici diví, ale verdikt sudího se měnit nebude.
     
    17
    Sadik se tentokrát dral za vysokou přihrávkou do pokutového území, jenže v souboji s obráncem si pomohl faulem a připravil Finsko o dobrou šanci.
     
    18
    Finové zatím skvěle brání. Fotbalisté v modrých dresech skvěle dostupují volné protihráče a nenechávají soupeřům čas na zpracování míče.
     
    19
    Budescu si navedl míč na pravačku, ale ještě předtím se podle hlavního arbitra dopustil nedovoleného zákroku.
     
    20
    Finové kombinují na polovině soupeře, jenže fotbalisté ve žlutém skvěle brání a nedávají soupeřům prostor ke kombinaci.
     
    21
    Hra je přerušena. Jeden z finských fotbalistů zůstává po zákroku soupeře ležet na trávníku a drží se za bolavé rameno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    22
    Baluta dostihl prudkou přihrávku na hranici pokutového území, jenže nepřesnou kličkou se nechal vyhnat mimo střeleckou pozici.
     
    23
    Rumuni nyní napadají rozehrávku Finska, nicméně celek ze severní Evropy hraje v zadních řadách nesmírně přesně a rychle.
     
    24
    Finové ubránili další Balutův výpad. Rumunský útočník neměl proti přesile fotbalistů ve žlutém sebemenší šanci na úspěch.
     
    25
    Až nyní se Rumunsko dočkalo první pořádné střely! Právě Baluta si v pokutovém území přehodil míč na levačku, jenže z ostrého úhlu vypálil do boční sítě.
     
    26
    Toivio se ujal rozehrávky Finska na polovině hrací plochy. Finský stoper vymyslel vysokou přihrávku na levou stranu, jenže jeho pobídka doletěla až mezi diváky.
     
    27
    Taylor se dral do zakončení, ale podle hlavního arbitra se v souboji se stoperem dopustil útočného faulu. Rumuni budou rozehrávat z vlastní šestnáctky.
     
    28
    Toivomaki na polovině hrací plochy vystoupil proti Balutovi, jenže v pádu nedokázal míč odhlavičkovat. Od rumunského útočníka šel balón do autu.
     
    29
    Lukas Hradecky se ujal rozehrávky hostující reprezentace. Brankář s českými kořeny přenesl hru na pravou stranu, kde našel jen Loda.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme hodně ospalé utkání. Ani jeden z týmů se přes pozornou obranu soupeře nemůže probít do šancí.
     
    31
    Lod operoval na pravé straně hrací plochy. Finský záložník se otočil kolem Bancua, jenže rumunský obránce se stačil vrátit a vybojoval míč.
     
    32
    Anton se na polovině hrací plochy otočil s míčem, všiml si vysokého postavení brankáře Hradeckeho, jenže jeho lob skončil vysoko nad břevnem.
     
    33
    Finsko vybojovalo rohový kop. Jeho exekuce se ujal Lod, jehož centr přiletěl na malé vápno, kde se nikdo v modrém dresu nedostal do zakončení.
     
    34
    Taylor se na hranici pokutového území opřel do odraženého míče, jenže střela mu vůbec nesedla a míč prosvištěl kolem vzdálenější tyče.
     
    35
    Na stadionu panuje elektrizující atmosféra. Rumunští fanoušci podporují své oblíbence i při přátelském utkání.
     
    36
    První obrovská šance dnešního utkání! Deac utekl obraně po levém křídle, šel sám na brankáře, ale Hradecky proti němu vyběhl a přízemní střelu vykopl!
    36. Deac a jeho nebezpečný pokus
     
    37
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už se Rumunsko dostává do vedení! Deac se uvolnil na levém křídle, vyslal technickou střelu, kterou Hradecky pouze vyrazil a CRISTIAN MANEA doklepl míč do sítě!
    37. Cristian MANEA - 1:0
     
    39
    Na tribunách propukly oslavy. Tvrdé jádro rumunských fanoušků hlasitě skanduje za brankou a žene fotbalisty ve žlutém za dalšími góly.
     
    40
    Baluta si v pokutovém území řekl o přihrávku mezi obránce, jenže na značce pokutového kopu se nedokázal otočit a vypálit.
     
    41
    Lod dostal vysokou přihrávku na pravou stranu, nicméně nikdo v modrém dresu mu nepřišel pomoci. Rumunsko bude vhazovat.
     
    42
    Vaisanen vystoupil na hranici pokutového území proti soupeři a odkopl mu míč daleko od nohy. Finové tak mohou znovu zaútočit.
     
    43
    Sparv poslal prudkou přihrávku do pokutového území, jenže nikdo v modrém dresu na jeho přihrávku nedosáhl. Brankář Tatarusanu míč nechal propadnout do autu.
     
    44
    Rumunský brankář dlouho otálel s rozehrávkou. Nakonec musel rozehrávat v tísni před dotírajícím soupeřem. Naštěstí pro domácí našel Stolana.
     
    45
    Zadáci domácího celku kombinují s míčem na vlastní polovině. Rumunští stopeři hrají s míčem na kopačkách a nechtějí jej Finům půjčit.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně bojovné utkání. První šance jsme se dočkali až v 36. minutě, ale Deac v samostatném úniku trefil jen vyběhnutého brankáře. O minutu později se Rumunsko dočkalo, když se z dorážky trefil Cristian Manea! Domácí celek už poté dohrál poločas s míčem na kopačkách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Rumunsko obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale obrana Finska zasáhla.
     
    47
    Domácí záložník Anton ostrým skluzem zastavil soupeře a za odměnu vidí žlutou kartu.
     
    48
    Toivio diriguje rozehrávku Finska na polovině hrací plochy. Nikdo v modrém ale zrovna nehýří pohybem.
     
    49
    Toivio si nyní pohlídal prudkou přihrávku mezi finské stopery. Domácí útočník Baluta sice spěchal za míčem, ale neudržel jej na hrací ploše.
     
    50
    Lod prošel s míčem po pravé straně až do pokutového území. Finský záložník odcentroval do pokutového území, jenže jeho centr skončil u obránců.
     
    51
    Lod si znovu řekl o pěknou přihrávku, jenže i on musel operovat ve velmi těžké pozici. Finové hrají velice dobře, jenže nemohou najít cestu do šestnáctky.
     
    53
    Fanoušci Rumunska nadále hlasitě skandují a ženou své oblíbence do útoku. Finové spoléhají hlavně na rychlé protiútoky.
     
    54
    Lod si na hranici pokutového území navedl míč na pravačku, ale místo zakončení šel do kličky a pozorný stoper Balasa jej obral o balón.
     
    55
    Sapunaru si dal pozor na dotírající útočníky Finska a bez problémů odkopl míč do bezpečí. Na trávníku mezitím zůstává ležet jeden z Rumunů.
     
    56
    Podle všeho jde o zranění, které zabrání rumunskému fotbalistovi nadále pokračovat ve hře. Trenér už chystá střídání.
     
    57
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Sapunaru, přichází Tosca.
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Budescu, přichází Chipciu.
     
    58
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Lam, přichází Kamara.
     
    59
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Skraab, přichází Soiri.
     
    60
    Rumunsko si i po hodině hry nadále drží své těsné vedení a nadále nepouští soupeře do šancí. Finové se trápí při přechodu do pokutového území.
     
    61
    Finsko zahrávalo přímý kop. Kamara se ujal jeho rozehrávky, nicméně jeho nadýchaný centr na zadní tyč nezastihl v pokutovém území nikoho v modrém.
     
    62
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Rumunsko přidává druhou branku a navyšuje své vedení! Rychlonohý CIPRIAN DEAC se po zmatcích ve finské obraně dostal k odraženému míči a dopravil jej do sítě!
    62. Ciprian DEAC - 2:0
     
    64
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Baluta, přichází Puscas.
     
    65
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Deac, přichází Man.
     
    67
    Rumunsko pokračuje v ofenzivní hře. Domácí reprezentace se opět usadila před brankou, jenže nikdo ve žlutém dresu nedokázal zaončit.
     
    68
    Domácí zahrávali rohový kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kde zasáhl připravený obránce Toivio, který míč odhlavičkoval jen na další roh.
     
    69
    Finové mohli zaútočit po levé straně, jenže fotbalisté v modrém dlouho otáleli s rozehrávkou a rumunská obrana se stačila srovnat na místech.
     
    70
    Dva finští fotbalisté si překáželi na levé straně trávníku a ani jeden z nich se k míči nedostal. Uronen svého spoluhráče ještě počastoval hlasitou výtkou.
     
    71
    Sadik dostal přihrávku na levou stranu šestnáctky, jenže obránce se mu položil pod nohy a nenechal finského hráče odcentrovat před branku.
     
    72
    Finští fotbalisté nadále otálejí s kombinací na polovině Rumunska. Domácí obránci stojí na hranici šestnáctky a zatím nemusí řešit ošemetnou situaci.
     
    73
    Rozhodčí si na polovině domácích všiml nedovoleného zákroku v podání Stoiana. Rumunský záložník se diví, ale verdikt sudího se měnit nebude.
     
    74
    Rumunští fanoušci nadále ženou své fotbalisty do ofenzívy. Fotbalisté ve žlutých dresech se už koncentrují především na defenzívu.
     
    75
    Mitrita si tělem odstavil jednoho z Finů, prohnal se s míčem na hranici pokutového území, odkud zakončil, ale Hradecky jeho pokus zlikvidoval!
     
    76
    Finové hrají v posledních minutách s míčem na kopačkách a tlačí se do ofenzívy. Fotbalisté v modrém však nemohou najít recept na obranu soupeře.
     
    77
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Taylor, přichází Vayrynen.
     
    78
    Hosté zahrávali přímý kop ze zajímavé pozice. Na nadýchaný centr z levé strany si naběhl Toivio, jenže z dobré pozice vůbec netrefil zařízení.
     
    80
    Finové zahrávali přímý kop takřka z hranice pokutového území. K rozehrávce se postavil Lod, jehož technický pokus prosvištěl vysoko nad brankou.
     
    81
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Mitrita, přichází Grozav.
     
    82
    Lod potáhl míč vpřed po pravém křídle, jenže jeho strážce k němu bleskově přistoupil a špičkou kopačky mu míč odkopl do zámezí.
     
    83
    Další žlutá karta na straně Finska! Za svůj ostrý skluz ji dostává Pyry Soiri.
     
    84
    Rumunsko zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na hranici pokutového území, odkud vypálil Bancu, jehož dělovka jen těsně minula břevno.
     
    85
    Finsko už opět kombinuje na polovině soupeře, jenže hosté se stále nemohou probít do pokutového území. Domácí obrana dnes hraje fantasticky.
     
    86
    Finové zahrávali další přímý kop. Tentokrát se k rozehrávce postavil obránce Toivomaki, jehož rána levačkou prolétla nad břevnem domácí branky.
     
    87
    Lod zahrával další přímý kop hostujícího mužstva. Domácí brankář vyrazil na malé vápno, odkud míč přizvedl na rohový kop.
     
    88
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Tatarusanu, přichází Lobont.
     
    89
    Rumunsko se usadilo před brankou Finska a snaží se dohrát dnešní duel daleko od své svatyně. Domácí celek dnes sehrál povedené utkání.
     
    90
    Sadik si při zpracování míče na hranici pokutového území pomohl faulem, čehož si všiml také hlavní rozhodčí.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Rumunsko zvládlo domácí střetnutí s Finskem a vítězí 2:0! První šance jsme se dočkali až v 36. minutě, ale Deac v samostatném úniku trefil jen vyběhnutého brankáře. O minutu později se Rumunsko dočkalo, když se z dorážky trefil Cristian Manea! Po změně stran byli Finové o něco aktivnější, ale Deac přidal druhou branku Rumunska. Hosté se v závěru snažili o snížení, ale Finům dnes zkrátka scházela přesnost.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:15.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (21:30:17)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 37. Manea, 62. Deac

    Karty:   47. Anton (RUM) – 83. Soiri (FIN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:15.
    Rumunsko: Tatarusanu (88. Lobont) – Manea, Sapunaru (57. Tosca), Balasa, Bancu – Anton, Stoian – Deac (65. Man), Mitrita (81. Grozav), Budescu (57. Chipciu) – Baluta (64. Puscas)
    Náhradníci: Lobont, Nita, Lung, Benzar, Tosca, Niedelcearu, Chipciu, Rotario, Grozav, Tucudean, Cicaldau, Nedelcu, Man, Puscas

    Finsko: Hradecky – Toivomaki, Toivio, Vaisanen, Pirinen – Lod, Lam (58. Kamara), Sparv, Taylor (77.Vayrynen) – Sadik, Skrabb (59. Soiri)
    Náhradníci: Jaakola, Vitala, Granlund, Kamara, Yaghoubi, Soiri, Halsti, Uronen, Vayrynen, Karjalainen
    bahis siteleri