Bělorusko – Česko 2:3 (kon.)
konec
Bělorusko
2
21 25 25 20 12  
Česko
3
25 18 19 25 15  
Středa 06.06.2018, 17:00 • Čižovka Aréna, Minsk, Bělorusko • Evropská liga žen • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    12:15
    Chevalierová zasáhla proti útoku středem sítě, Češky proměnily bodovku smečí Mlejnkové a vítězí i v šestém utkání základní skupiny Evropské ligy.
     
    12:14
    Po dalším servisu Hodanové se dostala k útoku Kicková. Měla ale míč příliš nalepený na blok, nemohla smečovat a toho využila Mlejnková.
     
    9:11
    Baumruková pokračovala na servisu. Parádním blokem se prezentovala Orvošové a český tým má potřebné dvoubodové vedení. Také Bělorusko si bere oddechový čas.
     
    7:8
    Orvošová neměla ideální pozici, ale útokem dokázala soupeřky rozhodit. Hodanová už smečovala z hlavního kůlu jen do autu. Zdeněk Pommer si bere oddechový čas.
     
    4:6
    Velmi pomalý pipe dokázaly Bělorusky ubránit a poté zaútočila z hlavního kůlu Markevičová. Oddechový čas pro český celek.
     
    0:4
    Vynikající start českého týmu do tiebreaku! Seryková smečovala jen do českého dvojbloku. Bělorusky si berou oddechový čas.
     
    0:1
    Rozhodující pátou sadu rozehrála servisem Eva Hodanová. A hned začala esem do rohu kurtu.
     
    20:25
    Tiziana Baumruková pokračovala na podání. To sice nebylo tak nepříjemné, ale na chybující Bělorusky stačilo.
     
    20:24
    Baumruková navíc vystřihla eso na přihrávající smečařku a jsou tady čtyři setboly!
     
    19:20
    Kicková na podání přidala také vynikající úder. Z pohledu běloruského týmu zakončila výměnu Stoljarová. Také Zdeněk Pommer si bere oddechový čas.
     
    17:19
    Michaela Mlejnková znovu na podání. Navíc si na útok Kickové počíhala Holásková a Češky jsou najednou v komfortní pozici. Domácí si berou oddechový čas.
     
    17:15
    Mlejnková přidala servis o pásku. Vše zakončila na první přes znovu Holásková. Bělorusky si berou oddechový čas.
     
    11:9
    Anastasija Kananovičová je na servisu. Balon spadl přesně na boční lajnu a český tým ztrácí i ve čtvrté sadě. Na to reaguje český trenér oddechovým časem.
     
    25:19
    Purchartová už jen zachraňovala na síti nepřesný příjem Mlejnkové. Balon se dostal snadno na domácí polovinu a toho využila Markevičová.
     
    24:19
    Kateřina Holásková mohla servisem odvrátit hrozící setbol. Ten ale tvrdou smečí vybojovala pro domácí celek Seryková.
     
    22:18
    Nová přitlačila na servisu a poté už chybuje v útoku Seryková. Bělorusky si berou oddechový čas.
     
    19:14
    Kicková na podání dokázala zaskočit Mlejnkovou. Nabídnutou bodovku sice neproměnila Markevičová, ale následně Purchartová poslala míč daleko do autu. Zdeněk Pommer si bere oddechový čas.
     
    10:8
    Valková hrála bleskově na druhou přes, ale výměna pokračovala. Nová však smečovala daleko do zámezí a český tým si bere oddechový čas.
     
    25:18
    Taťána Seryková na servisu. Orvošová se neprosadila, Češky ale dostaly ještě jednu šanci. Tu neproměnila Hodanová a set končí po útoku Markevičové.
     
    24:18
    Marie Toufarová přichází jako žolík na servis. Bělorusky si ale skvěle přihrály a středem sítě vybojovala setboly Kolinovská.
     
    19:15
    Markevičová navíc přidala i přímý bod po servisu mezi Novou a Hodanovou. Češky si berou oddechový čas.
     
    8:4
    Kicková přidala tvrdé podání, ale s ním si Nová poradila. Následně ale Češky chybují ještě na vlastní polovině. Zdeněk Pommer si bere oddechový čas.
     
    21:25
    Holásková rozhodila soupeřky plachtícím servisem. Nahrávačka Šašová se na středu sítě nesešla se svou blokařkou a první sada končí.
     
    21:24
    Kateřina Holáková je na podání. A po nepřesné přihrávce běloruského libera taky jsou hned tři setboly pro Česko.
     
    19:21
    Kateřina Valková pokračovala na podání. A esem posílá český tým do potřebného dvoubodového vedení. Bělorusko si bere oddechový čas.
     
    13:14
    Holásková má kvalitní podání. Další bodovku proměnila útokem po lajně Gabriela Orvošová. Také běloruský trenér musí sáhnout k oddechovému času.
     
    12:10
    Orvošová se nesrovnala s rychlou nahrávkou, ale Češky měly v útoku ještě jednu šanci. Tu však neproměnila Hodanová. Zdeněk Pommer si bere oddechový čas.

    Vít Schück

    Bělorusko: Kananovičová, Šašová – Parukavová, Markevičová (C), Chyškevičová – Stoljarová, Kalinovská, Klimovičová, Barjsevičová – Kicková, Seryková – Pavlavová, Hanijevová
    Trenér: Pjotr Hilko

    Česko: Baumruková, Valková – Kossányiová, Hodanová, Mlejnková, Nová – Purchartová (C), Strušková, Holásková – Toufarová, Kopáčová, Orvošová – Dostálová, Chevalierová
    Trenér: Zdeněk Pommer

    Rozhodčí: Alexandr Pavlov (RUS) – Jurij Bakunovič (BLR)
    bahis siteleri