Nigérie – Česko 0:1 (kon.) | Norsko – Panama 1:0 (kon.) | Bělorusko – Maďarsko 1:1 (kon.)
Belgie – Egypt 3:0 (kon.)
konec
Belgie
3:0 (2:0)
Egypt
Středa 06.06.2018, 20:45 • King Baudouin Stadium, Brusel • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Nominace Belgie na MS:
    Alderweireld, Batshuayi, Botata, Carrasco, Casteels, Chadli, Courtois, Dendoncker, De Bruyne, Dembélé, Fellaini, E. Hazard, T. Hazard, Januzaj, Kompany, R. Lukaku, Mertens, Meunier, Mignolet, Tielemans, Vermaelen, Vertonghen, Witsel.
     
    Do belgické nominace se (možná) překvapivě nevešel záložník AS Řím Radja Nainggolan, který ihned poté uzavřel svojí reprezentační kariéru. V belgickém výběru naopak můžeme vidět hned šestici hráčů, která dříve obléká (popř. oblékala) dres Chelsea – T. Hazard, E. Hazard, Batshuayi, Courtois, R. Lukaku, De Bruyne.
     
    Nominace Egypta na MS:
    Brankáři: Šaríf Akramí, Muhammad Šanáví, Ísam Haddarí.

    Obránci: Ahmad Fasí, Saad Samír, Ajmán Ašraf, Muhammad Abdal Šáfí, Ahmad Hegází, Alí Gabr, Mahmúd Hamdí, Umar Gábir

    Záložníci: Ahmad Almuhammadí, Tárik Hamad, Abdalláh Saíd, Mahmúd Fadlallá, Sam Mursí, Muhammad Alnaní, Mahmúd Abdal Munaím, Ramadán Subhí, Muhammad Hasan, Amr Vardá

    Útočníci: Marván Muhsín, Mohamed Salah
     
    Největší egyptskou hvězdou je samozřejmě Mohamed Salah. Jenže ten se zranil při finále Ligy mistrů proti Realu Madrid v souboji se Sergiem Ramosem. Doba léčení by měla být dle předpokladů tři týdny, tudíž je prakticky jisté, že Salah do světového šampionátu zasáhne. Za Liverpool se egyptský útočník prosadil ve 44 případech a jedná se o nejlepšího fotbalistu Premier League v poslední sezóně.
     
    Program Belgie na MS v základní skupině:
    18. června – Panama
    23. června – Tunisko
    28. června – Anglie

    Program Egypta na MS v základní skupině:
    15. června – Uruguay
    19. června – Rusko
    25. června – Saúdská Arábie
     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: Courtois – Alderweireld, Ciman, Vertonghen – Meunier, de Bruyne, Witsel, Carrasco – Mertens, Lukaku, E. Hazard
    Náhradníci: Batshuayi, Boyata, Casteels, Dembele, Dendoncker, Fellaini, T. Hazard, Chadli, Januzaj, Mignolet, Tielemans

    Egypt: El Hadary – Fathy, Gabr, Hegazy, Abdel-Shafi – Said, Elneny – Warda, Hamed, Sobhi – Mohsen
    Náhradníci: Ashraf, Ekramy, Elmohamady, El Shenawy, Gaber, Hamdi, Kahraba, Morsy, Samir, Shikabala, Trezeguet.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Egypt obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Africký celek se ihned vydal do útoku, jenže s prvním vysokým nákopem si obrana Belgie poradila.
     
    2
    Eden Hazard se hned ve druhé minutě stal obětí nedovoleného zákroku. Belgický fotbalista se drží za pravý kotník a bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda bude pokračovat ve hře.
     
    3
    Hamed za předchozí faul na Salaha a následné protesty dostává žlutou kartu.
     
    5
    Warda se po pravém křídle prosmýkl do pokutového území, kde neustál souboj s domácím obráncem a poroučel se k zemi. Podle rozhodčího bylo vše čisté.
     
    6
    Zadáci Belgie nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině hřiště. Fotbalisté v červených dresech jsou od úvodního výkopu aktivní a tlačí se do útoku.
     
    7
    Kevin de Bruyne zahrával rohový kop Belgie. Belgický záložník vyslal prudký centr na přední tyč, kde kralovali pouze egyptští obránci.
     
    8
    Carrasco si v pokutovém území naběhl na prudký přízemní centr na malé vápno, jenže ve skluzu nedokázal zakončit kvůli včasnému skluzu soupeře.
     
    9
    Ahmed Fathi se na levé straně dopustil skluzu na Carrasca a za svůj zákrok dostává žlutou kartu.
     
    10
    Mertens operoval s míčem u nohy na pravé straně hrací plochy. Belgický záložník si ale neporadil s kličkou kolem statického obránce Egyptu a přišel o míč.
     
    11
    Sobhi táhl akci hostů po levém křídle. Egyptský fotbalista prošel s míčem na polovinu hrací plochy, kde proti němu vystoupil obránce Alderweireld, který jej obral o míč.
     
    12
    Axel Witsel vyvezl míč z vlastní poloviny na polovinu soupeře, kde vyslal prudkou přihrávku na domácího útočníka. Romelu Lukaku ale nedokázal zakončit.
     
    13
    Tentokrát se Witsel musel zapojit do defenzívy. Záložník Belgie obral o míč rozběhnutého soupeře, ale poté pokazil rozehrávku na levou stranu hřiště.
     
    14
    Elneny se včasným skluzem položil pod nohy Edena Hazarda. Hostující záložník zvučnému jménu vypíchl míč a nepustil Hazarda do zakončení.
     
    15
    Belgie měla první velkou šanci! Mertens dostal přihrávku na hranici pokutového území, jenže pravou nohou nechal vyniknout egyptského brankáře!
     
    16
    Mertens se znovu tlačil do zakončení, ale jeho následnou přízemní střelu zablokoval hned první obránce v bílém dresu, od nějž šel míč do autu.
     
    17
    Meunier operoval s míčem na pravém křídle. Belgický záložník si míč přehodil na levou nohu, ale jeho vysoký centr skončil na hlavě pozorného obránce.
     
    18
    Mohsen dostal krásnou přihrávku za belgickou obranu. Hostující útočník si míč připravil ke střele pravou nohu, ale jeho pokus proletěl kolem zadní tyče.
     
    19
    Warda odcentroval z pravé strany pokutového území, jenže trefil dobře postaveného Alderweirelda. Od belgického obránce se míč odrazil do zámezí.
     
    20
    Fanoušci se na stadionu zatím skvěle baví. Příznivci Belgie cítí, že jejich oblíbenci mají na světovém šampionátu velkou možnost na skvělý výsledek a přišli je podpořit i dnes.
     
    21
    Eden Hazard operoval s míčem na hranici pokutového území. Křídelník Chelsea si míč přehodil na pravačku, jenže už neměl prostor na zakončení.
     
    22
    Mertens vymyslel nadýchaný centr do pokutového území. Za míčem se tlačil Romelu Lukaku, ale urostlý útočník z dobré pozice netrefil zařízení.
     
    23
    Do rozehrávky Belgie se musel zapojit také brankář Courtois. Belgický brankář si dal pozor na dotírajícího soupeře a konstruktivně rozehrál na pravou stranu.
     
    24
    Warda si naběhl do pokutového území na prudký centr z levé strany a rybičkou dokázal zakončit. Jeho hlavička však prosvištěla kolem levé tyče.
     
    25
    Domácí se usadili v blízkosti pokutového území. Belgičané kombinují z jedné strany hřiště na druhou, ale nikdo v červeném nedokázal odcentrovat.
     
    26
    Warda zabral v souboji na pravé straně hřiště, pokryl si tělem míč a Vertonghen jej poslal nedovoleným zákrokem k zemi. Rozehrávat bude Egypt.
     
    27
    Kevin de Bruyne diriguje rozehrávku Belgie na polovině soupeře. Konstruktivní záložník domácího celku ale neoslovil nikoho v červeném.
     
    28
    Belgie právě vstřelila branku!
    Belgie se dostává do vedení! Eden Hazard si navedl míč na levou nohu a vyslal přízemní střelu. El Hadary jeho ránu vyrazil pouze před sebe a ROMELU LUKAKU už měl jednoduchou práci!
    28. Romelu LUKAKU - 1:0
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme dominanci domácí Belgie! Egypt se do útoku dostává jen velmi zřídka. Hosté se musí hlavně bránit.
     
    31
    Alderweireld nedal rozběhnutému Wardovi šanci dostihnout prudkou přihrávku a nepustil soupeře k míči. Belgie tak nadále pokračuje v obléhání branky soupeře.
     
    32
    Eden Hazard se nyní probil do zakončení z hranice šestnáctky. Belgické hvězdě střela vůbec nesedla a jeho projektil prosvištěl kolem branky.
     
    33
    Alderweireld si dal pozor na vysoký centr z pravé strany hrací plochy. Belgický obránce vystoupil proti Mohsenovi a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    34
    Warda rozjel akci hostujícího celku po pravé straně. Důrazný Vertonghen k němu okamžitě přistoupil, obral jej o míč a roztáhl hru na pravou stranu.
     
    35
    Said dohnal prudkou přihrávku do pokutového území, odkud poslal ještě vysoký centr na malé vápno, kde však nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    36
    Courtois vyrazil ven z branky na hranici pokutového území. Domácí brankář před dobíhajícím Mohsenem schoval míč do rukavic.
     
    37
    Alderweireld měl před sebou volný prostor na pravé straně hrací plochy. Krajní obránce Belgie potáhl míč na polovinu hřiště, ale nedokázal přesně rozehrát.
     
    38
    Axel Witsel kombinoval s Edenem Hazardem na hranici pokutového území. Oba hráči Belgie dlouho otáleli se zakončením a ani jeden z nich nakonec nevypálil.
     
    39
    Belgie právě vstřelila branku!
    Belgie přidává svou druhou branku a navyšuje vedení na 2:0! EDEN HAZARD si naběhl na zpětnou přihrávku do pokutového území a utaženou střelou placírkou nedal gólmanovi šanci!
    39. Eden HAZARD - 2:0
     
    41
    Mertens táhl belgickou akci po pravé straně hrací plochy. Domácí záložník poslal přízemní přihrávku na hranici pokutového území, kde nebyl nikdo v červeném.
     
    42
    Fathy táhl ojedinělý egyptský útok po levé straně hrací plochy. Hostující hráč prošel až k pokutovému území, jenže neoslovil nikoho ze spoluhráčů.
     
    43
    Courtois vyrazil z branky na malé vápno, kde si počkal na vysoký centr z pravé strany hřiště a schoval míč do rukavic. Belgický brankář zatím podává dobrý výkon.
     
    44
    Meunier poslal domácímu brankáři těžkou malou domů. Courtois dostal skákavou přihrávku, ale přesto před dotírajícím Mohsenem dokázal rozehrát.
     
    45
    De Bruyne zkusil zakončit z úctyhodné vzdálenosti. Jeho rána prolétla vysoko nad brankou a skončila mezi diváky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali dominanci domácí Belgie. Fotbalisté v červených dresech hráli velice aktivně a dočkali se dvou branek. Po necelé půlhodině se z dorážky prosadil Romelu Lukaku! Za deset minut navíc přidal druhou branku Eden Hazard. Egypt zatím domácího brankáře neohrozil. Do kabin se tak odchází za stavu 2:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Mertens, přichází Chadli.
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Witsel, přichází Fellaini.
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází El Hadary, přichází El Shenawy.
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Hazard, přichází Januzaj.
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Lukaku, přichází Batshuayi.
     
    47
    Chadli operoval s míčem v blízkosti pokutového území. Střídající fotbalista Belgie se pokusil odcentrovat z levé strany, ale trefil prvního ze soupeřů.
     
    48
    Courtois se znovu zapojil do rozehrávky Belgie. Domácí brankář diriguje rozehrávku fotbalistů v červených dresech. Egypťané zatím soupeře neatakují.
     
    50
    Belgie se usadila na polovině soupeře a fotbalisté v červeném si hledají cestičku do pokutového území. Nikdo v červeném ale nesebral odvahu na zakončení.
     
    51
    Egypt se vydal do ojedinělého útoku. Hostující fotbalisté se tlačili do zakončení, ale důrazný obránce Jan Vertonghen balón odkopl ven ze šestnáctky.
     
    53
    Domácí celek zahrával rohový kop. Jeho exekuce se ujal Kevin de Bruyne, jenže jeho nadýchaný centr prosvištěl jen k pozorným obráncům v bílém.
     
    54
    Fellaini našel pěknou přihrávkou Carrasca, který si míč připravil na zakončení pravou nohou, ale jeho rána prolétla kolem vzdálenější tyče.
     
    55
    Hostující Warda zkusil štěstí z úctyhodné vzdálenosti. Rána egyptského fotbalisty prolétla vysoko nad břevnem belgické branky. Courtois jen kontroloval situaci.
     
    56
    Komplikace pro Belgii! Batshuayi zůstává po kontaktu se soupeřem ležet na trávníku a drží se za bolavý kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    57
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Mohsen, přichází Trezeguet.
     
    58
    Egypťané hrají po změně stran o něco aktivněji. Hosté se nastěhovali na polovinu Belgie a tlačí se do pokutového území. Domácí defenzíva zatím odolává.
     
    59
    Alderweireld potáhl míč vpřed po pravé straně. Belgický zadák poté dlouhou přihrávkou našel Carrasca, jež si míč přehodil na levačku, ale nezakončil přesně.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále sledujeme nadvládu domácí Belgie. Hosté se po přestávce sice osmělili, ale zatím nemohou najít cestu do šestnáctky.
     
    61
    Courtois se tentokrát vydal daleko z branky a zastavil prudkou přihrávku. Domácí brankář poté poslal dlouhý nákop na polovinu soupeře.
     
    62
    Nacer Chadli se po levém křídle prosmýkl do pokutového území a poslal prudký centr levou nohou. Nikdo v červeném na jeho pobídku nedosáhl.
     
    63
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Hamed, přichází Morsy.
     
    64
    Wanda se z pravého křídla prosmýkl na hranici pokutového území, odkud vyslal prudkou střelu vnějším nártem, ale jeho pokus schoval brankář do rukavic.
     
    65
    Meunier se na polovině hrací plochy dopustil nedovoleného zákroku a zastavil rodící se akci Egypťanů. Sudí měl souboj přímo před očima a odpískal faul.
     
    66
    Elneny vyslal prudkou přihrávku vnějším nártem do pokutového území. Nikdo z jeho spoluhráčů na pobídku nedosáhl. Míč poté skončil na nohách obránců.
     
    67
    Nacer Chadli byl faulován na polovině hrací plochy a nyní se drží za levý kotník. Belgický fotbalista podle všeho bude potřebovat ošetření.
     
    68
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Sobhy, přichází Kahraba.
     
    69
    Meunier si řekl o krásnou přihrávku na pravou stranu hrací plochy. Domácí záložník poté odcentroval na malé vápno, kde nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    70
    Belgičané se usadili na polovině soupeře a přenášejí těžiště hry z jedné strany hřiště na druhou. Obrana Egyptu tentokrát brání na hranici šestnáctky.
     
    71
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Meunier, přichází T. Hazard.
     
    72
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Fathy, přichází Elmohamady.
     
    73
    Egyptský brankář si musel dát pozor na dotírajícího soupeře. Pozorný gólman před rozběhnutým Wardou odkopl míč do zámezí.
     
    74
    Said operoval s míčem u rohového praporku. Egyptský fotbalista se otočil kolem obránce, jenže příliš prudkou přihrávkou zahnal spoluhráče do těžké pozice.
     
    75
    Thorgan Hazard dostal krásnou přihrávku na hranici šestnáctky, jenže vinou špatného zpracování se obral o možnost zakončit.
     
    77
    Egypťané se vymanili z tlaku svého soupeře a opět se tlačí do pokutového území. Stopeř Jan Vertonghen dnes skvěle diriguje domácí defenzívu.
     
    78
    Na trávníku zůstává ležet Elneny, který si stěžuje na křeče. Spoluhráči mu okamžitě pomáhají.
     
    79
    Egypťané zahrávali rohový kop. Jeho exekuce se ujal Said. Belgická obrana byla v pokutovém území pozorná a míč skončil v rukavicích brankáře.
     
    80
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Warda, přichází Gaber.
     
    81
    Belgie měla k dispozici rozehrávku přímého kopu z hranice pokutového území. Kevin de Bruyne zvolil technickou střelu, která končí v rukavicích brankáře.
     
    82
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Vertonghen, přichází Boyata.
     
    83
    Batshuayi se na hranici pokutového území pokusil o zakončení v pádu, jenže rána mu vůbec nesedla a jeho pokus prolétl kolem zadní tyče branky.
     
    84
    Egypt zahrával přímý kop na polovině Belgie. Centrovaný míč se snesl na zadní tyč, kde kraloval střídající obránce Boyata. Bude z toho odkop od branky.
     
    85
    Nacer Chadli upadl v souboji na hranici pokutového území a vynutil si odpískání nedovoleného zákroku.
     
    86
    Belgie bez problémů kombinuje a soupeři takřka nepůjčuje míč. Domácí fotbalisté jdou bez problémů za vítězstvím.
     
    87
    Belgičané kombinují v zadních řadách. Do kombinace domácího celku se zapojil také brankář Courtois, který přenesl hru na levou stranu trávníku.
     
    88
    Thorgan Hazard se po levém křídle prosmýkl do pokutového území, vyslal oblouček na značku pokutového kopu, ale Batshuayi nedokázal vypálit.
     
    89
    Egypt se po delší době vydal do útoku, jenže náběh hostujícího útočníka zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    90
    Alderweireld si počínal skvěle a zastavil prudkou přihrávku na polovinu domácího celku. Utkání se už pouze dohrává.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Belgičané dohrávají dnešní duel s naprostým přehledem. Černý kůň světového šampionátu soupeře prakticky nepouští k míči.
     
    90+3
    Belgie právě vstřelila branku!
    Navíc přichází třetí branka domácího celku! MAROUANE FELLAINI si naběhl na malé vápno, kam dostal perfektní přihrávku a pohotovou střelou uklidil míč do sítě!
    90+3. Marouane FELLAINI - 3:0
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Belgie zvládla přípravné utkání a na domácí půdě poráží Egypt vysoko 3:0! Domácí o své výhře rozhodli už před přestávkou. Po necelé půlhodině se z dorážky prosadil Romelu Lukaku! Za deset minut navíc přidal druhou branku Eden Hazard. Po přestávce Egypt přeci jen trošičku zvýšil svou aktivitu, ale na pozornou obranu soupeře recept nenašel. V nastaveném čase naopak přidal třetí branku Belgie Fellaini.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:7.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:46:43)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 28. Lukaku, 39. Hazard, 90+3. Fellaini

    Karty:   3. Hamed (EGY), 9. Fathi (EGY)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:7.
    Belgie: Courtois – Alderweireld, Ciman, Vertonghen (82. Boyata) – Meunier (71. T. Hazard), de Bruyne, Witsel (46. Fellaini), Carrasco – Mertens (46. Chadli), Lukaku (46. Batshuayi), E. Hazard (46. Januzaj)
    Náhradníci: Batshuayi, Boyata, Casteels, Dembele, Dendoncker, Fellaini, T. Hazard, Chadli, Januzaj, Mignolet, Tielemans

    Egypt: El Hadary (46. El Shenawy) – Fathy (72. Elmohamady), Gabr, Hegazy, Abdel-Shafi – Said, Elneny – Warda (80. Gaber), Hamed (63. Morsy), Sobhi (68. Kahraba) – Mohsen (57. Trezeguet)
    Náhradníci: Ashraf, Ekramy, Elmohamady, El Shenawy, Gaber, Hamdi, Kahraba, Morsy, Samir, Shikabala, Trezeguet
    bahis siteleri