Gijón – Valladolid 1:2 (kon.)
konec
Sporting Gijón
1:2 (0:2)
Real Valladolid
Neděle 10.06.2018, 20:30 • Estadio Municipal El Molinón (Gijón) • Segunda División • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu odvetné utkání play-off druhé španělské ligy o postup do Primera Division mezi týmy Sporting Gijón a Real Valladolid.
     
    Sporting Gijón

    Domácí Sporting Gijón má doslova nůž na krku. V prvním duelu totiž na hřišti Valladolidu prohrál 1:3 a v dnešním utkání tak bude dohánět svou ztrátu a pokusí se dvojzápas srovnat nebo otočit, což nebude vůbec jednoduché. Před svými diváky by ale fotbalisté domácího celku rádi slavili nejen výhru, ale také postup do finále play-off o postup do nejvyšší španělské ligy. Uvidíme, zda se jim to podaří.
     
    Real Valladolid

    Jak už bylo zmíněno, Real Valladolid má slušně nakročeno do finále play-off o postup do nejvyšší španělské ligy. Po domácí výhře 3:1 mají dobrou pozici pro odvetné utkání a na hřišti Gijónu se budou snažit uhrát znovu dobrý výsledek, aby vysněné finále vybojovali. Čeká nás tak zajímavý zápas, který si rozhodně nenechte ujít.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Gijón: Mariño – Lora (C), Perez A., Barba, López – Bergantiños, Álvarez – Carmona, García, Jony – Santos
    Náhradníci: Whalley – Canella, Calavera, Rodríguez, Lopez, Perez P., Mesa

    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, Calero, Martinez – Hervias, Herrero, Borja, Villa – Mata, Plano
    Náhradníci: Becerra – Antoñito, Herrera, Ontiveros, Anuar, Gianniotas, Martínez

    Rozhodčí: Sagues – Ríos, Canales.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Velmi důležitý zápas pro oba celky právě začal. U míče jsou od úvodního výkopu hosté z Valladolidu a už se blíží k brance domácího celku.
     
    1
    Nicméně ti o míč brzy přišli a hned na to se do akce vydali domácí hráči, kteří ovšem brankáře Masipa neohrozili. Ten poté v poklidu odkopl balón od své branky.
     
    2
    Hned na to zahrávali hosté volný přímý kop, ale tuto standardní situaci pokazili a míč se zastavil o připravenou domácí zeď.
     
    3
    Michael Santos operoval kousek před velkým vápnem, přihrávky se nedočkal a míč má ve své moci znovu brankář Valladolidu.
     
    3
    Borja centroval míč z levé strany směrem na nabíhajícího Jaimeho Matu, ovšem ten na něho nedosáhl. Rázem tak končí další akce hostů.
     
    4
    Michael Santos opět neprošel přes obranu Valladolidu, která je velmi pozorná. V úvodu utkání se tak ani jeden tým nedostal do vážnější akce.
     
    5
    Akce na druhé straně, o kterou se postaral Oscar Plano, ale jeho přízemní střela skončila mimo tři tyče.
     
    6
    Uprostřed hřiště byl nevybíravě poslán k zemi hostující Oscar Plano, ovšem sudí vše posoudil jako čistý zákrok. Pokračuje se tedy dále ve hře s míčem na kopačkách domácího týmu.
     
    7
    Hostujícího brankáře obtěžoval jeden z domácích, který se dostal do úniku. Masip pak vyběhl daleko od svého zařízení a zakopl balón za postranní čáru. Autové vhazování pro Gijón.
     
    8
    Sergio Álvarez přišel uprostřed hřiště o míč a do akce mohli jít hosté. Ale Míchel Herrero byl nečistě zastaven na pravé straně a je tu další volný přímý kop pro Valladolid.
     
    9
    Jaime Mata se poté na levé straně pokutového území ocitl úplně sám před Mariñem a ve velké šanci pak trestuhodně jeho branku přestřelil! Dosud největší šance utkání.
    9. Mata zblízka přestřelil branku Gijónu.
     
    10
    Alex Perez se dostal k míči před vlastním brankářem a poté ho raději zahrál na malou domů. Odkop od svého zařízení tak bude mít domácí brankář Mariño.
     
    12
    Jaime Mata byl na pravé straně volný a centrem chtěl poslat míč spoluhráči. Domácí ale zakopli balón do zámezí a hosté tak u míče zůstanou. Budou mít k dispozici autové vhazování.
     
    13
    A další akce Jaimeho Maty, ten byl tentokráte ale v ofsajdovém postavení a to postrannímu sudímu neuniklo. U míče tak budou v následující chvíli hráči Gijónu.
     
    14
    Michael Santos se vysunul a poté vyslal na Masipa nebezpečnou střelu, se kterou mu ovšem pomohla jeho vlastní obrana. Stále tak oba brankáři drží čisté konto a ani v tuto chvíli se skóre zatím nemění.
     
    15
    Michael Santos nenápadně srazil k zemi Javiho Moyana a sudí mu důrazně domluvil. Příště by takový zákrok mohl být už za žlutou kartu.
     
    16
    Domácí hráči se dostali k míči a hned na to uháněli do útoku. Po pravé straně to zkoušel Carlos Carmona, ale akci Gijónu do zdárného konce nedotáhl.
     
    17
    Hlavičkový souboj uprostřed hřiště skončil míčem v autu a hosté tak budou u míče i nadále. Autové vhazování provede Toni Villa.
     
    18
    Ovšem balón se dostal pouze na kopačky domácích, kteří se hned jali do útoku, ale vše bylo bez efektu.
     
    19
    Na druhé straně dostal přihrávku z levé strany do pokutového území Jaime Mata, který okamžitě vystřelil, jeho ránu ale dokázal pohotově pokrýt brankář Diego Mariño.
     
    20
    Hra se přiostřuje a i nyní byl k vidění zákrok na hostujícího hráče. Hlavní sudí vše opět vyřešil domluvou a znovu se tak nežlutí.
     
    20
    Rubén García se dostal k míči v pokutovém území a poté svou střelou poslal míč jen těsně vedle levé tyče z pohledu hostujícího brankáře! Domácí tak nebyli daleko od úvodní branky.
    20. García nebyl daleko od úvodní branky zápasu.
     
    21
    Agilní Jaime Mata na druhé straně znovu prověřil pozornost domácí obrany a ta jeho střelu z pravé strany dokázala pokrýt.
     
    23
    Akce střídá akci a v té další byli zase hosté a kdo jiný než Jaime Mata byl v ohrožení domácí branky.
     
    23
    Real Valladolid právě vstřelil branku!
    Nyní se už hosté dočkali za svou aktivitu vedoucí branky a zaslouženě ji trefuje právě JAIME MATA, jenž je od úvodu utkání nejaktivnějším hráčem hostů. Ten se dostal ke střele uvnitř pokutového území a svou pravačkou krásným lobem umístil míč do levého horního rohu branky z pohledu Mariña – 0:1. V součtu obou utkání tak vedou hosté už 4:1. Asistence: Míchel Herrero.
    23. Jaime MATA - 0:1
     
    24
    Na druhé straně byli aktivní zase domácí hráči a vybojovali rohový kop. Po něm se ale dokázala obrana hostů dostat na balón a poslala ho do bezpečí.
     
    25
    Hosté pokračují ve svém tažení na branku domácích a další střelu vyslal Oscar Plano. Ten ale poslal balón jen hodně vedle domácí branky.
     
    26
    Míč pak odkopl pryč Diego Mariño a do útoku se tak mohou vydat zase hráči Gijónu.
     
    28
    Domácí se stále snaží o vyrovnání, zatím se jim to ovšem nedaří. Nyní se nemohli dostat přes obranný val z hráčů hostujícího celku.
     
    29
    Masip musel odkopnout míč do bezpečí, na malou domů ho totiž zahrál Calero a hosté tak další akci zakládají z hloubi vlastní poloviny.
     
    30
    Je za námi půl hodina hry a hosté stále vedou o jednu branku. Byť mají menší převahu v držení míče hráči Gijónu, ve střelách jsou nebezpečnější hosté.
     
    31
    Real Valladolid právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádherná akce v podání OSCARA PLANA. Ten dostal daleko od velkého vápna přihrávku, míč bez čekání napálil přímo na branku domácích a ten prosvištěl za záda bezmocného Diega Mariña, který zjevně nečekal, že by hostující útočník takhle z dáli vystřelil – 0:2. Asistence: Jaime Mata.
    31. Oscar PLANO - 0:2
     
    33
    Hosté jsou tak už opravdu blízko postupu do finále play-off o postup do nejvyšší španělské soutěže. Domácí tak budou jen těžko dohánět takovou ztrátu.
     
    34
    Hosté jsou na koni a opět se do akce dostal Jaime Mata, ale jeho dalekonosná střela příliš domácího brankáře neohrozila.
     
    36
    Jordi Masip nyní musel zasahovat proti přízemní střele Santose, který na něho střílel z hranice velkého vápna. Masip tak bude mít další odkop od své branky.
     
    38
    Oscar Plano bude nyní zahrávat rohový kop pro Valladolid.
     
    38
    Míč se ale okamžitě dostal do moci domácího brankáře a ten ho rychle odkopl směrem dopředu. Poslal tak svůj tým útočit.
     
    39
    Hráči Gijónu ale nic před brankou hostů nepředvedli a na řadu tak přišel další postupný útok Valladolidu. Toni Villa napálil balón po zemi z pravé strany velkého vápna, ale mezi tři tyče ho nedostal.
     
    40
    Michael Santos dostal přihrávku do pokutového území, ovšem dobře míč nezpracoval a okamžitě se k němu dostala obrana Valladolidu, která ho poslala pryč od své branky.
     
    41
    Jaime Mata mohl jít do samostatného úniku, ale nakonec mu clonil vracející se obránce Gijónu, který míč jistil a dále pak útočníka hostů nepustil.
     
    42
    Diego Mariño nyní vytáhl další přesný zákrok, po střele Jaimeho Maty z pravé strany v pokutovém území zasáhl a vyboxoval míč mimo ohrožení své branky.
     
    43
    V závěru první půle jsou hosté na polovině Gijónu a snaží se přidat ještě jednu pojistku. Ovšem proti nyní byla pozorná obrana, která zastavila akci Oscara Plana.
     
    44
    Další odkop od své branky nyní provede hostující brankář Jordi Masip, jenž pošle ještě fotbalisty Valladolidu zaútočit.
     
    45
    Jenže míč se dostal na kopačky domácích hráčů, kteří se ještě snažili o kontaktní branku, proti ale stál Jordi Masip, který tělem vyrazil míč nad vlastní branku.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto celkem pohledného utkání je za námi. Hosté z Valladolidu vedou rozdílem dvou branek a v celkovém součtu pak už 5:1. Jejich postup do finále play-off o postup do nejvyšší španělské ligy – Primera Division, je tak už opravdu velmi blízko. Skóre zápasu otevřel dnes hodně aktivní Jaime Mata ve třiadvacáté minutě. Na jeho trefu pak navázal také Oscar Plano, kterému na gól přihrál autor první branky Jaime Mata. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně ve 21:35.
     
    Střely na branku: 1 – 4
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí se hned po výkopu ve druhém poločase dostali k míči a hned na to zahrozili před hostující brankou. Tu ale svou střelou přestřelili.
     
    46
    Na druhé straně se z levé strany snažil protlačit do pokutového území Jaime Mata, ale jeden z domácích obránců ho o míč připravil.
     
    47
    Také obrana hostů si dokázala poradit s průnikem Santose, jenž nakonec poslal balón za zadní čáru. Následuje tak odkop od Masipovy branky.
     
    48
    Domácí zvýšili tempo hry a po pravé straně se dostali do útoku, ale znovu se ke střele nedostali. Stále se tak úvodní branky nedočkali.
     
    50
    Hosté nepouštějí hráče Gijónu do šancí a sami si vytvářejí své na opačné straně. Nyní střílel z hranice velkého vápna Borja, ale jeho dělovku zastavila obrana Gijónu.
     
    51
    Carlos Carmona zbytečně uspěchal přihrávku na spoluhráče a tu poté zachytil Toni Villa. Hru otočil na druhou stranu, ale ne na moc dlouho. U míče jsou domácí hráči zase zpátky.
     
    52
    A vybojovali rohový kop.
     
    52
    Poté se k hlavičce na pravé straně dostal Álex Bergantiños, ovšem míč prosvištěl jen kousek vedle hostující branky.
     
    54
    Hosté jsou u všeho dříve než domácí hráči a i nyní se dostali do ohrožení Diega Mariña, ten ale svým dalším zákrokem podržel svůj tým.
     
    54
    Před branku domácích si to namířil opět Jaime Mata, ale Frederico Barba dokázal jeho následný centr zachytit a hned na to také míč odkopnout daleko od domácí branky.
     
    55
    Ovšem kousek před velkým vápnem byl faulován jeden z hostů a je tak nařízen volný přímý kop pro Valladolid.
     
    55
    Ten zahrál Oscar Plano, ale napálil jen připravenou domácí zeď. U míče tak budou opět hráči Gijónu, které do útoku posílá odkopem od své branky Diego Mariño.
     
    57
    Domácí hráči se znovu marně snažili o nějakou střelu před brankou Valladolidu. Poté přišli o míč a útočit tak mohou znovu hosté.
     
    58
    Sergio Álvarez středem hřiště potáhl míč a dostal se až k hranici pokutového území, ovšem ke střele se nedostal. Pohotový obránce hostů Fernando Calero ho o balón připravil a následně otáčí hru na druhou stranu.
     
    59
    Dalekonosný nákop Pereze skončil až u pravé postranní čáry, kde si míč doběhl Míchel Herrero a znovu tak mohou jít hosté do útočné akce.
     
    61
    Volný přímý kop pro domácí po faulu jednoho z hostů. Je to ale dost za velkým vápnem, uvidíme, jak s touto standardkou domácí naloží.
     
    62
    Míč prosvištěl hradbou těl až před branku hostů, kde ho jistil Jordi Masip.
     
    63
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Rubén García, přichází Nano Mesa.
     
    64
    Slibnou akci rozehráli domácí hráči, z levé strany vyslal centr před branku hostů Nano Mesa, ale jeho spoluhráč na něj nakonec nedosáhl.
     
    65
    Míchel Herrero se zapletl nohama se soupeřem a poté padl k zemi. S bolestivou grimasou se zatím nezvedá a následuje tak jeho ošetření.
     
    67
    Michael Santos byl faulován v pokutovém území a sudí nařizuje pokutový kop pro domácí tým!
     
    68
    Gijón právě vstřelil branku!
    Míč na značku pokutového kopu si postavil CARLOS CARMONA a poté nekompromisně do protipohybu hostujícího brankáře umístil balón k jeho pravé tyči – 1:2. Je sníženo a nyní se dá očekávat tlak Gijónu, který se pokusí takřka o nemožné, a sice dohnat stále velké manko – 1:2.
    68. Carlos CARMONA - 1:2
     
    69
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Míchel Herrero, přichází Anuar.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Álex Bergantiños (Sporting Gijón).
     
    72
    Hráči Gijónu se natlačili před hostující branku, kde vyslal přízemní střelu Michael Santos, ale tu zachytila pozorná hostující obrana.
     
    73
    Na druhé straně se rodila akce na straně hostů, v ní byl Anuar, jenž je čerstvou akvizicí na hřišti, s jeho ránou si ovšem brankář Gijónu dokázal poradit.
     
    74
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Carlos Carmona, přichází Pablo Perez.
     
    75
    Pablo Perez se hned zapojil do hry a dostal se před velké vápno, jeho následná rána ovšem trefila do holenního chrániče jednoho z hostů.
     
    76
    Domácí vybojovali balón zpět a z dálky to zkoušel Jony, ale jeho letící střela skončila jen vysoko nad brankou Valladolidu.
     
    77
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Pablo Hervias, přichází Antoñito.
     
    78
    Jaime Mata vysunul Oscara Plana, ten se ale s míčem před branku domácích nedostal. Následně už ale ano jeho střela končí těsně nad břevnem branky Gijónu.
     
    79
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Álex Bergantiños, přichází Alex Lopez.
     
    81
    Zápas jde pomalu, ale jistě do finále a už to vypadá, že hosté si svůj postup do finále play-off nenechají ujít. Mají míč na svých kopačkách a směřují před domácí branku.
     
    82
    Alex Lopez moc dlouho na hřišti nepobyl a hned se dopustil faulu, když nešetrně poslal k zemi soupeře. Sudí okamžitě vytahuje žlutou kartu.
     
    82
    Střídání v týmu Real Valladolid: ze hřiště odchází Jaime Mata, přichází Toni Martínez.
     
    83
    Domácí hráči zahrávali rohový kop, po něm se ale nikdo v pokutovém území nedostal k případné hlavičce či střele a hosté tak mají opět balón pod kontrolou.
     
    84
    Další neúspěšná střela Gijónu a míč tak domácí hráči znovu ztrácejí. Naopak u něho budou znovu agilní hosté.
     
    86
    Na pravé straně se uvolnil Rubén García, ale jeho následná přihrávka na volného Santose se neujala.
     
    87
    Hosté se poté dostali na druhé straně do útoku a založili další slibnou akci, která ale třetí brankou v domácí síti nekončí.
     
    88
    Jordi Masip odkopl míč od své branky po šanci domácích a hned na to jeho tým znovu útočí.
     
    89
    Přetažený centr domácích z levé strany skončil po odrazu jednoho z hostů za postranní čárou a následuje tak autové vhazování pro Gijón.
     
    90
    Oscar Plano musel pro zranění za postranní čáru, kde proběhne jeho ošetření a dost možná se už v zápase neobjeví. To ale nemusí hostům vadit, svůj postup jim už nikdo nevezme.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    90+2
    Domácí se ještě nadechli asi k poslednímu útoku, před brankou hostů chvíli balón poskakoval ze strany na stranu, nakonec ho ale obrana Valladolidu dokázala ukočírovat a hosté tak odvrací míč do bezpečí.
     
    90+3
    Do akce jdou ještě hosté, kteří už ale příliš nikam nespěchají. Po střele Toniho Villy ještě odkopne míč na druhou stranu domácí brankář a to už bude z dnešního duelu vše.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté zvládli i druhý duel, který tentokráte vyhráli 2:1 a v součtu obou utkání tak pečetí postup po výsledku 5:2. Ve finále play-off o postup do Primera Division se tak utkají s Numancií. Dokáží dotáhnout vysněný postup do nejvyšší soutěže ve Španělsku nebo se radovat bude Numancie? To se musíme nechat překvapit.
    Real Valladolid postupuje do finále play-off o postup do nejvyšší španělské soutěže!

     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 20:12.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:22:06)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 68. Carmona (pen.) – 23. Mata, 31. Plano

    Karty:   70. Bergantiños (GIJ), 82. Lopez (GIJ)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 20:12.
    Sporting Gijón: Mariño – Lora (C), Perez A., Barba, López – Bergantiños (79. Lopez), Álvarez – Carmona (74. P. Perez), García (63. Mesa), Jony – Santos
    Náhradníci: Whalley – Canella, Calavera, Rodríguez, Lopez, Perez P., Mesa

    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, Calero, Martinez – Hervias (77. Antoñito), Herrero (69. Anuar), Borja, Villa – Mata (82. Martínez), Plano
    Náhradníci: Becerra – Antoñito, Herrera, Ontiveros, Anuar, Gianniotas, Martínez

    Rozhodčí: Sagues – Ríos, Canales
    07.06.2018
    Valladolid - Gijón 3:1

    Branky: 30. Calero, 35. Hervias, 38. Calavera (vla.) – 70. Jony

    Karty:   81. Ontiveros (RVL), 84. Mata (RVL) – 29. Alvárez (GIJ)

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 1:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:23.
    bahis siteleri