Slovácko – Sereď 2:0 (kon.) | Zabrze – Třinec 0:0 (kon.)
konec
Górnik Zabrze
0:0 (0:0)
FK Třinec
Pátek 22.06.2018, 18:00 • Tempo Puńcow • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Letní příprava se nám pomalu a jistě rozjela, v dnešním přípravném utkání budeme sledovat střetnutí mezi Górnik Zabrze a FK Fotbal Třinec.
     
    Górnik Zabrze

    Górnik Zabrze se v uplynulé sezóně umístil na páté pozici, čímž se automaticky kvalifikoval do skupiny o titul. Tam se nakonec v konkurenci dalších sedmi týmů umístil na čtvrté příčce, díky které si zajistil kvalifikaci Evropské ligy pro nadcházející sezónu. Tento celek se v základní části polské nejvyšší soutěže prezentoval nejlepší ofenzívou soutěže. Na druhou stranu se obrana nejevila zrovna přesvědčivým dojmem, neboť inkasovala nejvíce branek z týmů, které obsadilo horní polovinu tabulky. Tento polský celek bude bezesporu velkých favoritem tohoto zápasu.
     
    FK Fotbal Třinec

    Fotbalisté Třince hrají až druhou českou ligu, ve které se v minulé sezóně umístili na sympatické čtvrté pozici. Třinečtí nehráli vůbec špatný fotbal, avšak manko na vedoucí Opavu bylo šestnáctibodové. Druholigový celek se společně se Pardubicemi potýkal s nejlepší obranou celé soutěže. Průměrně na tom byla útočná vazba, která z odehraných třiceti zápasů vstřelila dvaačtyřicet branek. Fotbalisté Třince zahájili letní přípravu před třemi dny, přičemž se na úvodním tréninku shromáždila řada nových tváří. Třinečtí se budou snažit věhlasnějšího soupeře zaskočit, v dnešním utkání zkrátka nemají co ztratit.
     
    Start zápasu se o pár minutek posune.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se s míčem seznámil také český celek, avšak odkop míče skončil pouze u Wolniewicze. Zabrze je u hracího předmětu.
     
    4
    Matuszek kombinoval na pravé straně hrací plochy, načež se hra přemístila na levé křídlo. Tam domácí celek vybojoval úvodní roh.
     
    5
    Samotný rohový kop nic nepřinesl, avšak poté se do míče opřel Jimenez. Jeho pohotová navštívenka nakonec směřovala nad branku.
    5. Jimenezova pohotová střela.
     
    6
    Poprvé v dnešním zápase se s míčem seznámil také brankář Loska, tkerý ho poslal na druhou stranu hrací plochy. Tam ale výborně zasáhl Šumbera.
     
    7
    Třinečtí to zkoušeli bleskurychlým protiútokem, který skončil hodně rychle. Nakonec se Juřena odhodlal ke zpětné přihrávce na Palečka.
     
    8
    Zdálo se, že Ilko udržel hrací předmět na vymezeném prostoru, avšak pomezní rozhodčí byl opačného názoru.
     
    9
    Slušná pasáž Třince je u konce, naopak s hezkou kombinací přispěchal soupeř. Zabrze se ale nedostalo přes hustý blok.
     
    10
    Nakonec obdržel přihrávku zády k brance Smuga, který si ale neporozuměl s kulatým nesmyslem. Míč tak odskočil až k Palečkovi.
     
    11
    Rázem se do velké šance mohl dostat domácí Nowak, avšak soupeř nakonec odolal. I tak velké nedorozumění v třinecké obraně.
     
    12
    Janoščín měl na levém křídle kupodivu hodně prostoru, jeho vzdušná nabídka dorazila pouze na kopačku soupeře. Rohový kop pro Třinec.
     
    13
    Šumbera rozehrál nakrátko, načež do pokutového území přeci jenom směřoval centr. Ten ale odvrátila pozorná obrane Górniku.
     
    14
    Obrovská šance domácích! Angulo se řítil sám na bránu, avšak svůj nájezd nedokázal přetavit v úvodní branku. Paleček nemusel zasahovat
    14. Velká šance domácích.
     
    15
    V posledních minutách má domácí celek výrazně navrch. Nyní to ale velmi dobře udělal Liener, který vybojoval standardní situaci.
     
    16
    Třinec zahrával další rohový kop, který ale nepřinesl žádné zakončení. Naopak se polský celek ubránil, Loska bude vykopávat.
     
    17
    Aktivní Liener napadal rozehrávku, načež měl Ambrosiewicz nečekané problémy s kombinací. Nakonec to domácí zadák přeci jenom zvládl.
     
    18
    Dalekonosná kolmice směřovala na Koje, který se v dobře přihrávky nacházel za obranou soupeře. Jednoznačné ofsajdové postavení.
     
    19
    Další dlouhý pas měl tentokráte najít naběhnuvšího Nowaka, který ale prudkou přihrávku nezastihl. Naopak však z branky vyběhl Paleček.
     
    20
    Koj se musel vrátit do obrany, kde odvracel polovysoký centr za jeho záda. Posléze si v hlavičkovém souboji počínal nedovoleně Liener.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím žádnou branku nenabídla. Mírně aktivnější je Górnik, který je ale nevyužil dvě velké šance.
     
    22
    Polský zástupce tohoto zápasu absolutně neví, kudy hrát. Třinec totiž velmi dobře pokrývá volný prostor, nyní přišla nepřesná přihrávka domácích.
     
    23
    Brankář Paleček nejdříve zkrotil neposedný balón, posléze ho výhozem poslal na levou stranu. Jeho kolegové hodně rychle přišli o balón.
     
    24
    Zatím je to takové nemastné, neslané. Górnik stále marně hledá cestičku kupředu, naopak Třinec se spoléhá na rychlé protiútoky.
     
    25
    Před malým momentem to neudělal příliš dobře Angulo, který sklepnutí poslal mimo Jimenezův dosah. Hrát tak bude pozorný Paleček.
     
    26
    Do zajímavé šance se dostával Wolniewicz, který ale zpětnou přihrávkou nenašel nikoho v červeném. Na opačnou stranu se řítí Třinec.
     
    27
    Liener to nemyslel vůbec špatně, nakonec ho ale před pokutovým územím dokázal zastavit Wolniewicz. Další rohový kop pro Třinec.
     
    28
    Ambrosiewicz hodně dlouho zpracovával jednoho z protihráčů, hlavní sudí ale překvapivě nechal pokračovat ve hře. Další roh pro český celek.
     
    29
    Další rozehrávka nakrátko nakonec přinesla zakončení, avšak míč směřoval vysoko nad branku. Loska nemusel zasahovat.
     
    34
    Obrázek hry se nikterak nemění. Navíc už delší časový úsek čekáme na něco kloudnějšího. Na hrací ploše zůstal ležet Liener.
     
    35
    Hostující celek sportovně odevzdal míč svému soupeři, mezitím si třinečtí vyslechli pokyny od trenéra. Obranná vazba ale funguje na jedničku.
     
    36
    Nadějně vypadající protiútok Třince je hodně rychle u konce. Nevyšla hned první přihrávka, která měla najít volného Šumberu.
     
    37
    Tady se možná mohlo žlutit. Ve středu hrací plochy sáhl k nedovolenému zákroku Reintam, který ale nakonec unikl žluté výstraze.
     
    38
    Zdálo se, že se Jimenez pořítí sám na brankáře, nakonec ale Paleček přečetl záměr soupeře. Górnik začíná svírat Třinec.
     
    39
    Janoščín se po delší době dostal k práci s míčem, avšak s hracím předmětem si příliš neporozuměl. Centr skončil v náruči znuděného Pawłowského.
     
    40
    Je tu standardka pro český celek. Faulem si totiž musel pomoct Matuszek, který skolil k zemi aktivního Lienera. Zajímavá standardka pro Třinec.
     
    41
    První šance hostů! Zřejmě cvičený signál našel nikým nekrytého Bedecse, který ale ze značného úhlu trefil pouze brankáře.
    41. Šance po standardce.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes tři minuty. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    43
    Pomalu a jistě se nám blíží konec prvního dějství. V posledních minutách je aktivnější Třinec, který je navíc velmi zodpovědný v defenzívě.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám žádnou branku nenabídlo. Oba týmy se střídaly v držení míče, nicméně ani jedna z mála šancí nebyla proměněná. Górnik Zabrze zatím nepotvrzuje roli papírového favorita dnešního zápasu, naopak místama svému soupeři nestíhá.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Poprvé ve druhém poločase se dostali k míči také domácí. Prudkou přihrávkou to zkoušel Koj, který našel pouze nohu soupeře.
     
    49
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl Čelůstka, který looktem poslal k zemi Ambrosiewicze. Standardka pro Zabrze.
     
    50
    Nakonec se po zablokované střele konal také rohový kop z levé strany. Míč směřoval k hranici malého vápna, včas ale zakročil Paleček.
     
    51
    Svižná akce nakonec vyústila v přihrávku na Ciencalu, který měl za velkým vápnem hodně prostoru. I přesto poslal míč dva metry nad.
     
    52
    Právě po předchozím zakončení se na zeleném pažitu ocitl jeden z domácích hráčů a vypadá to, že bude zapotřebí střídání.
     
    53
    Z hodně velké vzdálenosti to zkoušel Čelůstka, avšak jeho tvrdou ránu zablokoval jeden z protihráčů. Třinečtí budou ještě vhazovat.
     
    54
    Nakonec ale pobyt na útočné polovině končí celkem rychle, neboť si útočný faulem pomohl Ciencala. Górnik okamžitě rozehrál volný kop.
     
    55
    Právě hostující brankář Paleček se zapojil do konstruktivní rozehrávky, která nakonec směřovala pasem na Dediče.
     
    56
    Suarez si u pravé autové čáry nechtěl komplikovat život a raději poslal míč až k Pawlowskému. Domácí brankář poté bleskurychle odkopl.
     
    57
    Polský celek to zkoušel podél autové čáry, přičemž si nakonec vybojoval autové vhazování. Toho se ujme aktivní Wolsztynski.
     
    58
    Druhý poločas nabízí o poznání nepřesnější kombinace. Górnik je sice směrem dopředu nebezpečnější, avšak mu chybí klid na kopačkách.
     
    59
    Velner si hlasitým výkřikem řekl o přihrávku na pravou stranu, následně míč skutečně dostal. Centr ale skončil na noze protihráče.
     
    60
    Na hrací plochu se dostal druhý míč, hlavní sudí byl donucen přerušit hru. Nakonec se po krátké prodlevě může pokračovat ve hře.
     
    61
    Máme za sebou více než hodinu hry. Na úvodní branku stále čekáme, navíc jsme ve druhém poločase neviděli žádnou velkou šanci.
     
    62
    Ciencala přenesl těžiště hry na opačný pól hrací plochy, tam ale následovala ztráta míče, po kterém se do velké šance dostal Wolstzynski, který ale nedokázal zakončit.
     
    63
    Mezitím se do domácí svatyně podíval už třetí brankář, Pawlowského totiž nahradil Bielica. Celkem nevídané, když mužstvo vystřídá hned tři brankáře.
     
    64
    Dedič chtěl uplatnil důraz, avšak proti napadající smečce protihráčů nedokázal udržet balón. Naopak se soupeř dostane k autu.
     
    65
    Třinec si přichystal standardku z dobré pozice. K rozehrávce se postavil Bedecs, který málem poslal míč přesně k tyči.
     
    69
    Na opačné straně se Górnik postaral o další rohový kop, který i tentokráte skončil na rukavici Palečka. Domácí ale zůstávají u balónu.
     
    70
    Z pravé strany přiletěl centrovaný balón, po kterém se akrobaticky pokusil vrhnout Wolsztynski, který se nakonec v dobře přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    71
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Oba celky by zajisté chtěly vstřelit kýženou branku, avšak spíše sleduje vyrovnanou podívanou.
     
    72
    Ciencala přišel o balón v nebezpečném prostoru, následně sám fauloval. Hlavní sudí ponechal výhodu, což domácím ale uškodilo.
     
    73
    Navíc jsou domácí hráči čím dál více nepřesní. To nyní naprosto potvrdil Koj, který si vybral prostor, ve kterém se nenacházel žádný ze spoluhráčů.
     
    74
    Po delší době se dostal k práci s míčem Bielica, avšak se nejednalo o žádný zákrok, nýbrž o rozehrávku od branky.
     
    75
    Hodně hraniční situace v domácí šestnáctce. Tam se jeden z hráčů Třince ocitl na zemi, avšak pokutový kop se nepíská.
     
    76
    Pjetrovic celkem snadným způsobem vyvezl míč na druhou stranu, avšak ihned poté ho poslal k zemi Dedič. Rozehrávka z domácí poloviny.
     
    77
    Nedovolených zákrok přibývá. Tentokráte si menší bolístku způsobil hostující Bedecs, který se zdá být v pořádku.
     
    78
    Żurkowski to zkoušel kolem přesily protihráčů, která nakonec slavila úspěch v podobě zisku míče. Mezitím třinečtí uklidnili hru.
     
    79
    Ciencala se chtěl důrazným způsobem dostat přes Suareze, který ho ale za svá záda nepustil. Naopak vybojoval pro svůj celek aut.
     
    80
    Nyní se Górnik Zabrze marně dožadoval rohového kopu, nakonec se jako poslední dotkl míče Smuga. Paleček bude rozehrávat.
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Zdá se, že dnešní utkání rozhodně jakákoliv chyba. Dost možná se budeme muset smířit s bezbrankovým výsledkem.
     
    85
    Zabrze se za každou cenu snaží vstřelit vedoucí branku, avšak pokaždé naráží na výbornou defenzívu soupeře. Nyní z toho bude roh.
     
    86
    Nakonec se jednalo o cvičený signál, přičemž si na vzdušnou nabídku naskakoval Koj. K hlavičkovému pokusu se vůbec nedostal.
     
    87
    Dedič vybojoval faul na svojí osobu, posléze se po levém křídle dostával do dobré šance Ciencala. Na hranici malého vápna zasáhl Wolniewicz.
     
    88
    Byl to právě Ciencala, kdo udeřil do míče horní končetinou. Toho si nakonec všiml také hlavní sudí, který odpískal ve prospěch Górniku.
     
    89
    Ciencala je v posledních vteřinách hodně na očích. Před malým momentem fauloval, následný centr od Żurskowskiho přinesl hlavičku doprostřed branky.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou, což se v předzápasových prognóznách příliš nečekalo. Pro Třinec se ale jedná o velmi dobrý výsledek, neboť hrál proti pátému celku polské ligy. Górnik Zabrze si sice přichystal více gólovek, navíc většinu času narážel na poctivou defenzívu českého celku. (19:58:00)

    David Suchý

    Branky:


    Górnik Zabrze: Loska (30. Pawłowski)– Wolniewicz, Pjetrovic, Koj, Gryszkiewicz – Nowak, Matuszek, Ambrosiewicz, Smuga – Angulo, Jimenez
    FK Třinec:
    bahis siteleri